Net als vorig jaar, mocht ik ook dit jaar weer een aantal prachtige kerstrecepten voor Dr. Oetker maken. Vorig jaar zat ik na de kerstdagen te kijken welke recepten populair waren geweest, en daar stond tot mijn verbazing een kwarktaart tussen. En zo waren er nog een paar recepten die mij hadden verrast. Een aantal van die recepten heb ik dit jaar een twist gegeven zodat ze nog beter bij de kerstdagen passen. Zo toverde ik de kwarktaart om tot een charlotte taart met aardbeien. Door de decoratie van lange vingers, de laag gelei en het verse fruit maak je een taart zo gelijk feestelijk. Uiteraard kon ik mij niet inhouden om nog wat verder te gaan, dus maakte ik van witte chocolade wat sterren om de taart mee te versieren. Ziet er prachtig uit nietwaar? Ik leg je uit hoe jij zelf ook met gemak deze parel op tafel zet deze kerstdagen.



Ik ga deze kerst voor een kwarktaart in een glaasje. Basis d’r oetker maar dan met wat vanille (extract) en sinaasappelsap erdoor (water gedeeltelijk vervangen door sinaasappelsap) en een laagje van liquor 43 :). Dat zachtjes verwarmen (niet teveel uiteraard, de tik moet je wel houden :p) dan gelatine erbij. Voor de Kids maak ik een laagje met sinaasappelsap.
Glaasje opbouwen met een laagje kruim (wat minder boter erdoor) dan de kwarkvulling, deze laten opstijven en als laatste het drank laagje erop. Heb er nu al zin in 🙂
Klinkt super! Heel kerstig 😀
Als onwijze chocolade liefhebber zou ik deze taart maken in vanille variant met over de bodem gemaakt van chocolade koekjes en een laagje ganache. Daaroverheen de kwarktaart mix. De lange vingers zou ik na het snijden in gesmolten chocolade dopen voor een leuk effect. En de sterren van verschillende soorten chocolade (melk, puur en wit) ???
Oh wat zalig klinkt dat.
Ooh dat gaat zeker weten een Charlotte taart worden! De combinatie aardbeienkwark, witte chocola en lange vingers vind ik fantastisch! Nog nooit gemaakt op die manier maar dat kan alleen maar heerlijk worden!!
Jaaa wat leuk! Makkelijk zo he?
Ik zou gaan voor 1 persoons taartjes. Aardbei in combinatie met geconfijte citroen en munt! Ook mooie kleurtjes voor kerst.
Oeh ja, dat is ook erg leuk!
Wat ik écht heerlijk vind is om de bodum te vervangen door een bodum van cake. Daar overheen een laagje au bain marie gesmolten witte chocolade.
Ook doe ik vaag ipv nuturel kwark aardbei kwark erdoor. Zodat je af en toe nog wat aardbei ziet.
De rand rondom ook halve aardbeien .ziet er ook nog eens heel mooi uit
En bij uitdelen slagroom met een aardbei inclusief kroontje:)
Lekkere variatie ook inderdaad!
Ik denk dat ik niet verder hoef te zoeken. Dit wordt hem voor kerst. Met een mooi Kerstkind, takje hulst, en als t aan de kinderen ligt… heeeeeel veel kerstdecoratie.
Haha heerlijk!!
Ik twijfel nog tussen de
*-Gingerbread tulband
en deze
*-Charlotte taart met aardbeien
Ze zien er beiden verrukkelijke feestelijk uit !
Verdelen over eerste en tweede kerstdag? 😉
Ik ben nu wel benieuwd hoe je deze taart zonder een pakje maakt. Ik vind met een pakje bakken altijd zo’n onzin..
Ja idd, ben ik ook voor
Je zou het kunnen combineren met een andere kwarktaart van mijn blog óf de Charlotte taart uit mijn tweede boek kunnen maken. Maar in dit recept wil ik juist laten zien hoe iédereen supermakkelijk zo’n prachtige Charlotte taart d.m.v. de Oetker aardbeienkwarktaart tevoorschijn kan toveren.
Volgens mij ontbreekt er in je ingrediënten lijst de slagroom ?❓
Oeps, heb je helemaal gelijk in! Dank voor je scherpe blik en het is aangepast.
Graag gedaan!
Vandaag ga ik deze maken, alleen beetje aangepast naar eigen smaken. Ben benieuwd 🙂
Wat leuk! Ik ben benieuwd hoe ‘ie wordt.
Ik wil,als dochter van een authentieke “warme” bakker graag in aanmerking komen voor dit leuke boek.
Mijn variatie op dit recept is, maak de helft van dit recept voor mee-etende (klein-) kinderen in een kleine vorm. De andere helft qua vulling verrijken met een likeurtje naar keuze en afmaken voor de volwassenen! Jammie, jammie ???
Dat klinkt heerlijk!
Leuk recept! Ga ik maken voor mijn verjaardag.
En er staat volgensmij een foutje
“Voeg de blaadjes uitgeknepen blaadjes gelatine toe”
Bedankt! Pas ik meteen even aan!
ik vind een heerlijk dessert bij de koffie of bij de groot bezoek
ik geef af een toe een draai aan dit recepten zoals ander bloem of suiker
Lijkt mij een geweldige taart.
Had die met de mix al eens gemaakt (met een blik vlaaifruit) maar was een beetje plat.
Jouw versie is een echt feesttaart !
Maar… zijn er met kerstmis wel verse Hollandse of Belgische aardbeien ?! 🙂
Ik ga dit recept toch eens proberen.
Er zijn wel aardbeien te koop, maar het is dan geen aardbeienseizoen inderdaad.