Mijn 3 favoriete Philadelphia cheesecakes + winnaar insiders actie

13 april 2017 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
2

In het artikel van de aardbeien cheesecake repen gaf ik jullie al een korte update van de Philadelphia cheesecakes die door mijn insiders werden gemaakt. Daar kwamen de afgelopen tijd alleen maar meer watertandend lekkere taarten bij. Klassieke smaken, cheesecakes met een twist en verrassende smaken die ik zelf nooit had bedacht. Ik heb dus een flinke dosis inspiratie erbij gekregen, maar ik heb er ook een paar favoriete Philadelphia cheesecakes bij gekregen. Ik deel mijn 3 favorieten met jullie, vertel waarom ze favoriet zijn en ook waarom Mariëlle voor mij de winnares is.

Philadelphia cheesecake met dulce de leche, citroen en perzik

Deze Philadelphia cheesecake van Kelly heeft alles wat ik lekker vind, alleen is het een combinatie die ik zelf niet zo snel bedacht zou hebben. Ik heb zelfs even moeten nadenken of ik dit lekker zou vinden, maar kwam tot de conclusie dat dit volgens mij heel erg lekker moet zijn. De taart bestaat uit een Bastogne bodem met twee lagen smaken cheesecake, dulce de leche en citroen. Bovenop een laagje dulce de leche en nog meer fruit: perziken.

Peer en salie Philadelphia cheesecake

Dan een taart die ik zelf echt nooit had bedacht. Hoewel ik steeds vaker met peer bak, had ik het niet snel verwerkt in een cheesecake. En dan al helemaal niet in combinatie met salie. Maar toch, ik ben ontzettend nieuwsgierig naar deze Philadelphia cheesecake van Veronique. Nog een verrassend element in deze taart is de geitenkaas. Ik zei toch dat ik dit nooit zelf bedacht zou hebben? Toch zou ik graag een stukje willen proeven, want ik wil gewoon weten hoe dit proeft.

Lemon meringue Philadelphia cheesecake

Deze Philadelphia cheesecake van Mariëlle staat in het overzicht omdat het één van mijn favoriete smaakcombinaties bevat; lemon meringue. Ik maakte zelf al eens zo’n cheesecake, maar deze is net weer even anders. Met een bodem van Digestive koekjes en de cheesecake zelf is op smaak gebracht met citroenrasp en -sap. Bovenop natuurlijk een dikke laag fluweelzachte meringue, een perfecte combinatie.

De winnaar

In de oproep van deze insiders actie had ik al even vermeld dat er ook een wedstrijdelement was. Degene met de lekkerste en mooiste Philadelphia cheesecake wint namelijk een cadeaubon voor een high tea bij De Bakkerswinkel. Het was moeilijk, maar ik ben eruit: de lemon meringue cheesecake!

Kiezen vond ik bijna onmogelijk, ik was al blij toen het lukte om een top 3 samen te stellen. Stuk voor stuk zien ze er prachtig uit en klinken ze heerlijk. De Philadelphia cheesecake van Mariëlle is echter degene waar ik het eerst mijn tanden in zou willen zetten en is daarom de winnares van de high tea!

Wat is jouw favoriete #MijnPhiladelphiaCheesecake? Kun je nog wel wat meer cheesecake inspiratie gebruiken, neem dan eens een kijkje op de site van Philadelphia.

Dit artikel is een samenwerking met Philadelphia, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Laura schreef:

  Aw deze insider helemaal gemist! Love cheesecakes! De top drie heeft echt hele andere smaken dan waar ik persoonlijk voor zou gaan! Ik maak vaak oreo cheesecake of chai cheesecake. Binnenkort als er weer wat te vieren valt, wil ik weer wat nieuws proberen.

 2. Britt schreef:

  Oh my, ik had dit zo graag willen proeven allemaal. Een verdiende winnaar, al hadden ze van mij allemaal wel mogen winnen!

 3. Trudy schreef:

  Ik vind ze allemaal prachtig, maar ik denk dat bij mij Kelly zou hebben gewonnen.
  Vanwege de perzik! 🙂 😉

 4. Mariëlle schreef:

  Super leuk, dank je wel! ?

 5. Homemade by Joke schreef:

  Oh wat ziet het er allemaal lekker uit Laura!
  Ik zou denk ik voor dezelfde winnaar gekozen hebben omdat ik gek ben op meringue.
  Ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat ik niet hoefde te kiezen want dat zal niet meevallen.
  Liefs, mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *