10x glutenvrije bakrecepten

9

glutenvrije bakrecepten

Voor de mensen met een glutenvrij dieet wordt het steeds makkelijker om te bakken met recepten van Laura’s Bakery. De hoeveelheid recepten die glutenvrij zijn wordt niet alleen steeds groter, ze zijn ook steeds makkelijker terug te vinden. Er is inmiddels zelfs een speciale categorie aangemaakt voor deze recepten, zodat alle glutenvrije recepten overzichtelijk bij elkaar staan. Vandaag een overzicht met 10 fijne glutenvrije bakrecepten. Hierin staan uiteraard recepten van Laura’s Bakery, maar ik laat je ook een paar recepten van andere zoete bloggers zien!

Ik hou er bij het maken van glutenvrije recepten van om ze zoveel mogelijk op het origineel te laten lijken. Bij bovenstaande glutenvrije cake is dat goed gelukt! De mensen zonder allergie zullen hier ook van smullen.

glutenvrije bakrecepten

Koekjes bakken is toch wel één van mijn favoriete dingen in de zoete keuken. Vandaar dat ik het belangrijk vond dat er ook een glutenvrij recept voor koekjes op het blog te vinden was. Ze zijn iets kruimeliger dan je misschien gewend bent, maar zeker niet minder lekker. Oh, en ze zijn nog lactosevrij ook!

glutenvrije bakrecepten

Havermout is sinds kort een ingrediënt dat bij mij in de keuken erbij is gekomen, ik wilde wel eens weten wat ik hiermee kon bakken. Één van die experimenten resulteerde in deze appeltaart havermout muffins. Te lekker! Wil je ook geen suiker, dan zit je met deze muffins helemaal goed.

glutenvrije bakrecepten

Project nummer 2 met havermout: mueslirepen! Maak er in het weekend genoeg zodat je de hele week kunt genieten van een lekkere reep tussendoor.

glutenvrije bakrecepten

Pancakes! Jup, ook daar moet een glutenvrije versie voor bedacht worden! Ontzettend lekker en niet van echt te onderscheiden! Deze pancakes zijn naast glutenvrij ook nog eens lactosevrij.

glutenvrije bakrecepten

En dan is hier experiment nummer 3 met havermout: muffins met bosbessen en citroen. Als je niet dol bent op bosbessen, vervang je ze gewoon door ander fruit. Het recept is een fijne basis voor glutenvrije muffins.

glutenvrije bakrecepten

Dit recept heb ik niet bewust glutenvrij gemaakt, dat besefte ik mij eigenlijk later pas. De basis van dit recept is pindakaas, dat maakt deze koekjes heel erg lekker en chewy. De pindakaas koekjes hebben ook wel iets weg van kletskoppen qua smaak.

glutenvrije bakrecepten

Na een serie recepten van dit blog, hoppen we naar een volgend blog met een glutenvrij recept: Cakeje van eigen deeg. Lian deelde deze glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart van Nigella Lawson op haar blog. Allergie of niet, deze taart ziet er overheerlijk uit!

glutenvrije bakrecepten

Ook op het blog Zoetrecepten vond ik een lekker glutenvrij recept: dadel vijgen bars met kokoscrème. Mariette zorgde dat deze repen binnen verschillende diëten past. Ze zijn suikervrij, lactosevrij, tarwevrij en natuurlijk glutenvrij.

glutenvrije bakrecepten

Last but not least: Op Carola bakt Zoethoudertjes vond ik deze suikervrije, glutenvrije en vetvrije repen. Reken maar dat zo’n reep je een energieboost geeft om de ochtend of middag mee door te komen!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

 1. Ellen schreef:

  Mmm, lekker! Ik het begin had ik ook heel veel schrik voor glutenvrij bakken, maar met de juiste ingrediënten valt het best wel mee! Ik maakte dit weekend nog glutenvrije carrot cupcakes, ook héél lekker! 🙂

 2. Margot schreef:

  Ik krijg spontaan trek van al die heerlijke foto’s! Handig overzicht!

 3. ohladybake schreef:

  hoi laura,
  ik heb deze pagina als link gepost op mijn facebookprofiel.
  er is heel wat vraag naar glutenvrij bakken en ik vind deze blog erover heel interessant!

  liefs
  ohladybake

  1. Laura's Bakery schreef:

   wat leuk, dankjewel! 🙂

 4. Petra schreef:

  De pindakoeken zijn heerlijk!! Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik glutenvrij moet eten, maar zelfs mijn man verbaasde zich erover dat deze koeken glutenvrij zijn

 5. Nadine schreef:

  Ik moet glutenvrij eten maar ook zonder zuiker. Hoe kan ik suiker vervangen en welke verhouding ?

  Grtjs Nadine

 6. Kristien schreef:

  Ik mag ook geen havermout eten… is er iets waardoor ik dit kan vervangen?
  Dank je wel alvast!
  Groetjes

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik ken zelf geen vervanger voor havermout helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *