Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Glutenvrije en lactosevrije koekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 januari 2014
in Allergenen, Glutenvrij, Koekjes, Lactosevrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

glutenvrije en lactosevrije koekjes 1a

Al langere tijd staat het op de planning om wat meer te doen met glutenvrije recepten. Dit breidde zich al snel uit naar recepten die voldoen aan meerdere voedselallergieën. Begin deze maand ging ik voor het eerst wat proberen. Ik besloot te beginnen met glutenvrije en lactosevrije recepten. Wie mij volgt op Facebook heeft al wat foto’s voorbij zien komen van mijn probeersels, zoals de cake die helaas mislukte. Deze lekkere koekjes gingen gelukkig wel goed, daar deel ik nu dan ook het recept al van.

Ik moet zeggen dat het wel even wennen is. Ik heb zoveel mogelijk gezocht naar mogelijkheden om niet al te veel van mijn vertrouwde recepten af te hoeven wijken. Elke keer weer een stapje verder in de wereld van het glutenvrij bakken zullen we maar zeggen. Aan het resultaat moest ik ook even wennen.  Je hebt toch een ander soort structuur met een nasmaak die ik niet gewend ben. Niet vies hoor, wel een beetje anders. Maar als ik mij dan bedenk dat je met een allergie helemaal niet meer zomaar een koekje in je mond kan stoppen, zou ik zweren bij deze koekjes! Daarom vandaag het recept voor glutenvrije en lactosevrije koekjes.

glutenvrije en lactosevrije koekjes 2a

Ingrediënten (voor 26 glutenvrije en lactosevrije koekjes)

  • 225 gram AH plantenmargarine
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram glutenvrij meel (Schär Kuchen & Kekse)
  • snufje zout

Normaal gebruik ik altijd roomboter. Maar voordat ik een echte baknerd werd bakte ik regelmatig met margarine, dat vond ik ook altijd hartstikke lekker (ik wist niet beter). Om lactosevrij te kunnen bakken kun je geen roomboter gebruiken en veel margarines bevatten melkeiwitpoeder, niet geschikt voor een lactosevrij dieet dus. Na een flinke speurtocht kwam ik uit op plantenmargarine van Albert Heijn. Deze margarine is 100% lactosevrij en is ongezouten. Daarmee dus ook geschikt voor de zoete keuken.

Meel van Schär is in ieder geval te koop bij de grotere AH supermarkten. Je vindt het in het vak waar ook de Zonnatura producten liggen. Het zijn gele zakken, dat vergemakkelijkt de zoektocht misschien iets.

glutenvrije en lactosevrije koekjes 3a

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en meng er goed doorheen. Mag je ook geen eieren? Je kunt deze prima achterwege laten.

Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig koekjesdeeg. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast

Dit koekjesdeeg is wat zachter in vergelijking met het ‘normale’ koekjesdeeg recept. Daardoor is het niet echt geschikt om uit te rollen. Als je het eidooier weglaat zal het deeg wel iets steviger worden.

glutenvrije en lactosevrije koekjes 4a

Draai balletjes van het deeg en leeg deze op de bakplaat. Als het deeg heel erg plakt aan je handen, kun je je handen een beetje vochtig maken. Dan zullen je handen niet meer zo aan het deeg plakken.

Druk met een vork de balletjes een beetje platter. Voor de vork geldt ook dat hij niet plakt aan het deeg als je hem even onder de kraan houdt.

Bak de koekjes in 20 minuten gaar op 175 graden. Controleer de koekjes al na een kwartier in de oven, ze kunnen namelijk ineens heel snel kleuren. Dat is ook afhankelijk van hoe koud je deeg is.

Laat deze koekjes afkoelen op de plaat. Ze zijn nog best zacht als ze uit de oven komen en kunnen snel breken, op de plaat laten afkoelen is ‘veiliger’ dan ze overplaatsen naar een rooster. Wees ook na het afkoelen voorzichtig met de koekjes.

glutenvrije en lactosevrije koekjes 5a

Deze koekjes zijn misschien wat breekbaar, maar daardoor ook heerlijk bros. Je kunt er ook eenvoudig een andere smaak aan geven, voor bijvoorbeeld chocoladekoekjes voeg je wat cacaopoeder toe aan het deeg.

Heb jij ervaring met glutenvrij en/of lactosevrij bakken? Of moet jij bij het bakken met iets anders rekening houden?

Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

Alles over het bewaren en invriezen van gebak
Behind the scenes – januari 2014

Related Posts

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
6

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Kaneelsterren koekjes

door Laura Kieft
05 december 2019
14

Jaaaa, een recept voor een van mijn favoriete kerstkoekjes! Ieder jaar koop ik verschillende pakken met kaneelsterren, heerlijk...

Pavlova met karamel, chocolade en kletskoppen

door Laura Kieft
04 december 2019
10

De pavlova's die ik meestal maak zijn voorzien van fruit. Heerlijk vind ik ze. Ik maakte wel al...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 66

  1. michelle says:
    6 jaar geleden

    Ik heb coeliakie en bak dus alles glutenvrij! Deze koekjes zien er heel erg lekker en makkeljjk uit dus ik ga ze zeker proberen!!

    Beantwoorden
    • neline says:
      3 jaar geleden

      Ik heb lactoseallergie. Echt balen! Ik ben nog maar kind!
      Bedankt voor je tips!

      Beantwoorden
  2. Miss Glutenvrij says:
    6 jaar geleden

    Leuk dat je aandacht aan glutenvrij besteed!

    Beantwoorden
  3. Jacqueline says:
    6 jaar geleden

    Super leuk dat je hier nu ook aandacht aan besteed! 😀

    Beantwoorden
  4. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon says:
    6 jaar geleden

    Hoi, altijd interessant die allergieën (oplossingen dan). Lactose is echter melksuiker(lactose-intolerantie) en casseïne is melkeiwit (koemelkallergie). Brengen allebei hele andere problemen met zich mee en verschillende dieeten. Melksuiker in een product is geloof ik geen probleem voor iemand met een lactose-intolerantie. Gelukkig heb ik zelf nergens last van. Misschien kun je voor je baksessies nog gebruik maken vd : http://www.lactofree.nl/producten/ Kun je zelfs een cheesecake maken etc!
    Geen reclame, maar gewoon een tip, gr, Gerry

    Beantwoorden
    • Gerry/Gewoon Lekker Gewoon says:
      6 jaar geleden

      Foutje trouwens boven, Ik bedoelde dat melkeiwit geloof ik geen probleem is voor iemand met lactose-intolerantie. Ingewikkeld allemaal…!
      Gr, Gerry

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        5 jaar geleden

        klopt, mijn dochter heeft een lactosevrij dieet en mag wel lactose vrije producten. Die zijn er gelukkig steeds meer, zoals melk yoghurt maar ook (room)boter. dat gebruik ik voor koekjes. Iemand met koemelkallergie mag dat niet

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Goed om te weten, dankjewel! Het verschil melk/lactose allergie vind ik nog een vrij ingewikkeld dingetje. Ik was in de veronderstelling dat melkeiwit ook uitmaakte voor lactoseallergie. Ik zal nog eens goed rondzoeken op internet! Bedankt voor de lactofree tip, ik zal daar ook eens naar kijken!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  5. Justin says:
    6 jaar geleden

    Echt een FANTASTISCHE website Laura, niet alleen voor als je voor iets allergies bent maar ook voor als je niet alle ingredieënten in huis hyebt zoals eieren of boter ik ben nu de brownies aan het proberen.

    Liefs Justin (15)

    Beantwoorden
  6. Celine says:
    6 jaar geleden

    Super makkelijk recept voor heerlijke glutenvrije koekjes!
    we hebben deze koekjes gebakken voor het afscheid van mijn dochter bij de gastouder. De kinderen hebben zitten smullen!
    Het is ons zelfs gelukt om met handjes-uitstekers vormpjes uit het deeg te maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  7. Bella Verschoor says:
    5 jaar geleden

    Vandaag met dit recept koekjes gebakken met mijn glutenvrije dochter van7.
    We hebbe in plaats van het schar meel, rijstemeel en amandelmeel gebruikt. Ze zijn heerlijk geworden!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      wat leuk om te horen! 🙂

      Beantwoorden
  8. esra says:
    5 jaar geleden

    Ze zien er super lekker uit!! Ben er sinds kort achtergekomen dat ik pds en lactose intolerantie heb. De komende week ga ik ze ook proberen!

    Beantwoorden
  9. Marlieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik ben erg blij dat ik jou site tegen ben gekomen! Wat een heerlijke recepten zie ik staan:)
    Ik ga zo bovenstaand recept uitproberen. Ik ga rijstemeel en amandelmeel gebruiken en ipv geraffineerde suiker gebruik ik kokosbloesemsuiker! Ben benieuwd!

    Ik bak al een poosje gluten , tarwe en suikervrij. Ik verdraag geen gluten,tarwe en geraffineerde suikers, vandaar.
    Kokosbloesemsuiker is een prima vervanger! Wel heeft deze natuurlijke suiker een minder zoete smaak van zichzelf en smaakt het iets maar karamel! Misschien leuk voor jou om eens mee te stoeien?

    Warme groet,

    Marlieke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Hoi Marieke, is inderdaad ook iets dat op de lijst staat 😉 Wil er wel eens wat mee proberen!

      Beantwoorden
  10. Ellen Kuppens says:
    5 jaar geleden

    Helaas is het glutenvrije meel van Schar niet meer te koop bij AH…..
    Ziet er lekker uit… 🙂

    Beantwoorden
  11. Wendy says:
    5 jaar geleden

    Ik heb het meel vorige week nog gekocht bij de tuinen voor een appeltaart, dus daar kan je het nog kopen, deze ga ik ook zeker proberen, zien er lekker uit.

    Beantwoorden
  12. Helen says:
    5 jaar geleden

    Na het zien van dit recept ben ik enthousiast aan het bakken geslagen! Met een glutenallergie is het altijd lastig om een recept voor lekkere dingen te vinden. Jammer genoeg zijn mijn koekjes heel erg uitgelopen in de oven, al na 10 min zat alles aan elkaar vast. Ik heb de margarine vervangen door boter, zou dat de oorzaak kunnen zijn? Maar, ondanks de vorm zijn de koekjes wel erg lekker 😉 Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat zou het kunnen zijn, maar het is vooral belangrijk dat het deeg goed koud is. Sowieso zijn dit koekjes die wel wat gemakkelijker uitlopen.

      Beantwoorden
  13. Monique Moelker says:
    5 jaar geleden

    Koekjes gebakken. Heerlijk. Ook mijn gluten familieleden hebben ernvan genoten.

    Beantwoorden
  14. Bep says:
    5 jaar geleden

    Dag allemaal,

    Een goeie vervanger van roomboter is Ghee, te vinden bij de biologische supermarkt. Het is geklaarde boter vrij van lactose. Het zit in een pot en staat bij de olie, omdat je er ook goed in kan bakken en frituren. Het is veel duurder dan margerine, ik geloof dat je voor 500 gr 9 Euro moet betalen, maar als je het eenmaal geproefd hebt in je baksels…jum. Als je margerine niet vies vind is dat natuurlijk een prima vervanger, maar voor de roomboterfreaks is Ghee een echte uitkomst.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Goede tip, dankjewel!

      Beantwoorden
  15. Jeandrine says:
    5 jaar geleden

    Hallo
    Ik bak al jaren allerlei glutenvrije baksels.
    Leuk om ook op jouw site deze koekjes tegen te komen!
    Door het toevoegen van wat fiberhusk/psyllium zullen de koekjes niet of minder uit lopen.
    Bij gebruik van andere meelsoorten zul je ook geen “nasmaak” hebben.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat zal ik ook eens proberen, waar kun je dit kopen?

      Beantwoorden
      • Leonie says:
        5 jaar geleden

        Klopt ik gebruik het ook. Koekjes, brood en cake valt minder snel uit elkaar. Fiberhusk koop ik bij de reformwinkel. Die kunnen het voor mij bestellen. Het merk wat ik gebruik in Scandinavisch. Deze is glutenvrij. Niet alle fiberhusk zijn glutenvrij. http://www.glutenvrijewebshop.nl/fiber-husk.html

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Bedankt voor de tip, ik ga eens op zoek en uitproberen 😉

          Beantwoorden
  16. kimmy says:
    5 jaar geleden

    das een super leuk en simpel receptje en heel lekker

    id koemelkeiwitalergie en lactose intolerant is een groot verschil ik zelf heb sinds kort coeilakie en ook een koemelkeiwitalergie alpro soya mag dan Delia zero lactose producten zijn verboden het zou fijn zijn moesten er nog vele leuke gluten en koemelkvrije receptjes bij komen

    Beantwoorden
  17. Leonie says:
    5 jaar geleden

    Mmm! En ze zijn toch lekker! Mijn kinderen zijn er ook dol op. Dus de koekjestrommel zien se niet lang bij ons thuis 🙂

    Beantwoorden
  18. xavier says:
    5 jaar geleden

    je recept is niet bakker het is bagger te veel margarine ongezond en plakkerig ik kan er geen vormpjes in maken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dit recept is ook niet geschikt om uit te rollen en vormpjes uit te steken, juist omdat dit deeg zachter en plakkeriger is. Dat geef ik al aan in het recept 😉

      Beantwoorden
      • Amber says:
        3 jaar geleden

        Ik heb het recept net gebruikt en vind het geweldig! Als je er vormpjes uit wilt steken zou ik het in de vriezer leggen zodat het een stuk harder is en vooral goed koud. Daarna tussen 2 bakpapiertjes uitrollen met wat maizena o.i.d. en daarna vormpjes uitsteken. Zojuist gedaan en gaat prima. 🙂
        Heerlijke koekjes ook. Het vorige recept wat ik heb gebruikt was erg melig en had een soort pindakaas structuur in je mond, daar houd ik niet van.

        Beantwoorden
  19. Anne says:
    5 jaar geleden

    Ik ga het morgenochtend proberen met speltmeel. Ben benieuwd of dat gaat lukken…

    Beantwoorden
    • Kim says:
      4 jaar geleden

      Anne, Ik ben erg benieuwd of het is gelukt met speltmeel? Ik wil deze ook graag gebruiken!
      Groetjes Kim

      Beantwoorden
  20. juf Marleen says:
    5 jaar geleden

    Ik ben lactose intolerant en bak ALTIJD met soja boter. Lukt altijd 😀 en is 100% lactose vrij! (geen melkpoeder, geen wei …)

    Beantwoorden
  21. Miranda says:
    5 jaar geleden

    Hai Laura,

    Even een vraagje, ik heb deze koekjes een maand of 2 geleden gebakken en waren erg mooi gelukt en smaakten nog veel beter! 🙂
    Nu wilde ik ze weer maken, maar nu is alles zo ongeveer uitgevloeid tot een plakkaat en het bubbelt (kookt?) heel erg.
    Naar mijn weten is het enige verschil dat ik ditmaal het ei heb weggelaten.
    Weet jij zo toevallig wat het zou kunnen zijn?
    Alvast bedankt,
    groetjes Miranda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Het ei heeft een bindende en rijzende werking, dus hier kan het heel goed aan liggen.

      Beantwoorden
  22. Annette says:
    5 jaar geleden

    Mijn moeder vindt deze koekjes erg lekker. Ik heb ook een keer een beetje kokos toegevoegd. Was lekker. En ik ga morgenochtend paaskoekjes pakken met deze basis. All een meer proefgebakken. Alleen met de melkchocoladepaaseieren was been succes.

    Beantwoorden
  23. Annette says:
    5 jaar geleden

    Oja, ik heb wel roomboter gebruikt ipv de margarine.

    Beantwoorden
  24. Lizza says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, voor mij is bakken ook een uitdaging! Om het zo mooi en aantrekkelijk te krijgen is het leuke aan bakken. Ik bak glutenvrij, lactosevrij, suikerarm, sojavrij, geen fructose en zo min mogelijk vet. Een hele lijst, en toch is het te doen 🙂 Het ALLERLEUKSTE is als anderen het ook nog lekker vinden!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat is inderdaad een flinke uitdaging bij het bakken! Wat goed dat het je toch lukt zeg, niets leuker dan de enthousiaste reacties als je het aan iemand laat proeven 🙂

      Beantwoorden
  25. Melanie Hoogvliet says:
    4 jaar geleden

    Hmmmm wat zijn deze koekjes lekker ik heb het recept een klein beetje aangepast door er wat extra vanille extreact en raw cacoa poeder aan toe te voegen . dit zijn met stip nu mijn lievelings koekjes zelfs mijn vriend die niet glutenvrij hoeft te eten en het meeste echt vies vind die vind deze koekjes super helemaal niet droog en ze smaken een beetje na sprits koekjes

    Beantwoorden
    • Melanie Hoogvliet says:
      4 jaar geleden

      oooh en ik heb ook gewoon lekker roomboter gebruikt lol

      Beantwoorden
  26. Kelly says:
    4 jaar geleden

    Hi, zou je deze ook met kokosolie kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee, maar je kunt het zeker proberen.

      Beantwoorden
  27. Floor says:
    4 jaar geleden

    Ziet er erg lekker uit dus maar even onthouden!

    Beantwoorden
  28. Juliët says:
    4 jaar geleden

    Ik heb gebruik gemaakt van boekweitmeel. Ze staan as we speak in de oven en ruiken heerlijk! Nu heb ik honger…

    Beantwoorden
  29. Jessica says:
    4 jaar geleden

    Heb ze vandaag gemaakt met boekweitmeel (paars pak, gekocht bij Jumbo). Heb, naast gewone, ook allerlei variaties gemaakt, met cacao, met banaan, met aardbei, met kokos en met banaan/cacao. Voor de volgende keer hebben we al andere variaties, zoals hazelnoot (evt met cacao) op de planning. En als je ze goed af laat koelen, valt het breekbare best mee, vind ik. Wel ondervonden dat je ze niet te groot moet maken, omdat ze ook nog iets ‘uitlopen’.
    Bedankt voor het recept, nu zien of degene met de gluten-intolerantie ze ook lekker vindt ;), maar dat zal wel, want wij vinden ze erg lekker.

    Beantwoorden
  30. Butterfly says:
    4 jaar geleden

    Erg lekker en bros. nu kan mijn collega ook meesnoepen:)

    Beantwoorden
  31. Vera says:
    4 jaar geleden

    ik had geen margarine en heb gewone boter gebruikt is de cake dan net zo lekker of is het iets minder lekker

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Met boter is lekkerder, maar in verband met lactose is hier voor margarine gekozen.

      Beantwoorden
  32. Caya Struik says:
    4 jaar geleden

    ik ga het eens proberen! Zelf word ik er niet ziek van maar krijg er wel buikklachten concentratie problemen enzovoort van dus doe het toch zo min mogelijk. Heb ben nu in het uur wachten een reactie aan het schrijven en heb wel naar eigen inschattingen tijdens het kneden met de hand nog wat bloem toegevoegd zodat het iets minder plakkerig zou worden, gaan we even kijken of dat goed afloopt en of het net zo lekker wordt als dat het er uitziet

    Beantwoorden
  33. Britt says:
    3 jaar geleden

    Zou je me hiervan de voedingswaarde per koekje kunnen sturen Laura? Ik moet iets bakken voor een groep en moet daarvoor het aantal calorieen weten.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Ik tel geen calorieën, die zou je dan zelf even moeten uitrekenen.

      Beantwoorden
  34. Rubssi says:
    3 jaar geleden

    Ik heb inplaats van het ei een banaan gebruikt en wat kaneel toegevoegd omdat ik nauwelijks nog ingredienten in huis had. Heerlijk!! Vooral als ze nog wat warm zijn..ihi

    Beantwoorden
  35. Rebec says:
    2 jaar geleden

    Ik vind ze heerlijk! Ik heb meteen drie smaken geprobeerd, chocolade, citroen en met speculaaskruiden. Ipv vanillesuiker een half vanillestokje. En de helft van de reguliere suiker vervangen door honing.
    En ik heb Alsan boter ontdekt voor m’n baksels, een hele fijne vervanger voor roomboter.

    Ik heb ze ook mijn collega’s laten proeven, die waren er minder over te spreken. Een kwestie van wennen aan de smaak. (Het zijn immers geen supermarktkoekjes volgepropt met E nummers en smaakversterkers)

    Ik ben helemaal blij met het recept!

    Beantwoorden
  36. Trijna says:
    2 jaar geleden

    Dit recept is nu in de maak hier. Heb een dochter met een lactose intolerantie en een man met gluten allergie. Dit recept ziet er lekker uit. benieuwd wat ze er van vinden.

    Beantwoorden
  37. Emma says:
    2 jaar geleden

    Hoeveel gram koekjes maak je hiermee? Ik heb zelf lactose intolerantie en een allergie voor tarwe gluten dus deze koekjes zijn ideaal!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb ze niet gewogen, maar om en nabij het totale gewicht van alle ingrediënten samen 🙂

      Beantwoorden
  38. Marion says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,

    gebruik je bij de meel van Schar geen bakpoeder.
    kan je deze koekjes ook bewerken met royal icing.

    Groeten Marion.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Nee dat gebruik ik niet, anders had het erbij gestaan 😉 . Royal icing kan in principe op ieder koekje.

      Beantwoorden
      • Marion says:
        1 jaar geleden

        Hallo Laura,

        bedankt voor je snelle reactie.

        Bakpoeder staat wel in het recept van Schar kuchen en kekse.
        Ik heb zandkoekjes gemaakt van Schar, om te kijken hoe ze waren en smaakte.
        Maar bij het eten was het net een hap meel,…
        Wil ze graag maken voor kindjes met een gluten en lactose allergie, daarna mooi afwerken met royal icing.

        Ik ga jou recept proberen zonder bakpoeder, duimen dat ze dan wel lukken en smaken.

        Groeten Marion.

        Beantwoorden
  39. Corrie says:
    6 maanden geleden

    Ik heb deze koekjes gebakken voor mijn dochter,maar ze werd er misselijk van.zou dat in de margarine kunnen zitten

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      5 maanden geleden

      Dat zou niet aan dit recept moeten liggen. Waren je ingrediënten nog wel goed?

      Beantwoorden
  40. Nadja says:
    2 maanden geleden

    Glutenvrij zelfrijzend bakmeel van de AH werkt perfect, dan heb je ook niet zo’n ‘gekke’ nasmaak en de structuur is ook niet heel veel anders. Cake bak ik altijd met zonnebloem olie ipv boter..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Goeie tip, dankjewel.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Behind the scenes – januari 2014

Behind the scenes – januari 2014

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer