Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pot vol kerstkoekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 december 2014
in Feestdagen, Handige Baktips, How To, Kerst, Koekjes, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

pot vol kerstkoekjes

Al tijden wilde ik ook eens een pot vol koekjes maken. Kerst leek mij een perfecte gelegenheid en zo werd het dus een pot vol kerstkoekjes! Ik vond het echt ontzettend leuk om deze koekjespot te maken en het is nog leuker om dit zelfgemaakte kerstcadeau te geven aan iemand. Perfect cadeautje voor Kerst dus! Voor inspiratie en het recept keek ik op het blog Gewoon Marieke, zij maakt deze potten regelmatig voor allerlei gelegenheden. Zeker even kijken dus, ook voor bijpassende printables! Het recept heb ik zelf iets aangepast omdat ik meer kwijt kon in mijn pot, daar kun je makkelijk in variëren. Geen probleem als jouw pot iets groter of kleiner is. De labels op en aan de pot zijn gemaakt door mijn moeder, hartstikke handig zo’n creatieve mams! En wees eerlijk, dat maakt het nog leuker om cadeau te geven toch?!

pot vol kerstkoekjes

Ingrediënten pot vol kerstkoekjes

voor een pot van 660 ml (voor 20-22 kerstkoekjes)
  • Glazen pot van 660 ml (ik gebruikte deze)
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • snuf zout
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram havermout
  • 70 gram M&M’s (met noot)
  • 70 gram chocolate chips (ik gebruikte melk, maar gebruik gerust wit of puur)
  • 70 gram ongezouten pinda’s (kunnen ook andere noten zijn)

Extra ingrediënten voor het bakken

  • 1 ei
  • 50 gram boter

pot vol kerstkoekjes

Het is echt ontzettend makkelijk om deze potten te maken. Weeg al je ingrediënten van te voren af, dat werkt het makkelijkst. Elke laag ingrediënten moet je stevig aanstampen, ik deed dit met een cocktail stampertje. Als de laag mooi recht is en goed aangestampt kun je de volgende laag toevoegen. Zo ga je door tot de pot vol is. Eindig altijd met de noten, chocola en M&M’s. Dit is sowieso nodig voor strakke lagen, bloem en suiker zakt hier natuurlijk doorheen. Maar het is ook makkelijk als je toch niet helemaal goed uitkomt met de ingrediënten. Je kunt zo eenvoudig wat weglaten of juist extra toevoegen indien nodig. Zorg dat de pot tot de rand is gevuld met ingrediënten en draai dan de deksel erop.

Ik deed de ingrediënten in deze volgorde in de pot
  • Bloem met bakpoeder, baking soda en de snuf zout
  • Bruine basterdsuiker
  • Witte basterdsuiker
  • Havermout
  • M&M’s
  • Chocolate chips
  • Pinda’s

pot vol kerstkoekjes

Het maken van de koekjespot is niet moeilijk, maar het maken van de koekjes zelf  al helemaal niet!

Giet de pot leeg in een kom en voeg het ei en de boter toe. Kneed met de hand tot een stevig deeg en maak balletjes van zo’n 2-2,5 cm doorsnede. Leg ze op de bakplaat en bak ze af in 15 minuten op 180 graden. Dan heb je knapperige, brosse koekjes. Voor iets zachtere en ‘chewy’ koekjes is 12 minuten genoeg.

Hang de beschrijving voor het bereiden van de koekjes in de vorm van een label aan de pot of maak een sticker voor op de pot. Zo is het ook gelijk een stuk leuker om cadeau te geven!

pot vol kerstkoekjes

Ga jij deze leuke pot vol kerstkoekjes maken om cadeau te geven deze Kerst?

Vorige post

Volgende post

Bladerdeeg sterren
Gingerbread man cupcakes

Related Posts

Bossche bol

door Laura Kieft
21 april 2021
8

Toen...

Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft
17 april 2021
5

Chocolade fudge...

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
6

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 49

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Wat een onwijs leuk cadeau idee! Ik weet heel veel mensen in mijn omgeving die hier heel blij van zouden worden. Dit ga ik zeker onthouden.

    Beantwoorden
  2. Joke Kieft-Reijken says:
    6 jaar geleden

    Zoooo leuk zo’n pot om cadeau te geven maar nog leuker om te krijgen haha. Erg mooi gemaakt en wat een leuke labels erbij 😉

    Liefs, mam ❤️

    Beantwoorden
  3. Margot says:
    6 jaar geleden

    Goed idee en het ziet er ook nog eens leuk uit!

    Beantwoorden
  4. Samantha says:
    6 jaar geleden

    Leuk Laura! Net 4 potten besteld en ga mensen erg blij maken! Super leuk! Fijne bak dagen x

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Superleuk Sam! Veel plezier met maken 🙂
      xx

      Beantwoorden
  5. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Laat ik nu denken dat je een pot vol met “kant en klare” koekjes had gemaakt….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      haha nee. Maar ze zijn wel bijna klaar, er hoeft bijna niets meer te gebeuren 🙂

      Beantwoorden
  6. Marja says:
    6 jaar geleden

    Ja! Zo leuk, ga ik met Kerst aan mijn schoondochter geven. Ze krijgt een kookboek als cadeau en vul ik aan met deze pot, echt super leuk!

    Beantwoorden
  7. Miss happinez says:
    6 jaar geleden

    Super leuk om cadeau te geven! Ziet er echt leuk uit 🙂

    Beantwoorden
  8. Lisanne says:
    6 jaar geleden

    Dit is in mijn familie denk ik niets om te geven met kerst haha, maar vind zoiets als dit wél een ontzettend leuk idee om cadeau te doen op een verjaardag van een vriendin. Het ziet er ontzettend leuk en creatief uit! Thanks for sharing!

    Beantwoorden
  9. Linda says:
    6 jaar geleden

    Super leuk, ik heb het al vaker gezien, maar met een echt recept erbij is het makkelijker om te maken. Ik ga twee potten maken voor de leidsters van het kinderdagverblijf van mijn kindjes.

    Beantwoorden
  10. Esther says:
    6 jaar geleden

    Super leuk! Ipv kerstkaarten ga ik deze potten maken voor de mensen die mij dierbaar zijn!

    Beantwoorden
  11. Marie-Louise says:
    6 jaar geleden

    Ik vind ze echt super leuk en wil ze graag volgende week gaan maken.
    Even een vraagje waar haal je de baking soda vandaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Baking soda is te koop bij bijvoorbeeld de toko, drogist en de tuinen.

      Beantwoorden
      • Marie-Louise says:
        6 jaar geleden

        Bedankt.. Ben benieuwd naar de reactie van mijn familieleden :D!

        Beantwoorden
  12. vannessa says:
    6 jaar geleden

    Vraagje wat is backing soda?ik heb het nog nooit gebruikt naar mijn idee in gerechten en waar kan ik dat vinden.

    groetjes Vannessa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Vanessa,
      Baking soda is een rijsmiddel, hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/baking-soda-wat-is-het-en-waar-koop-je-het/

      Beantwoorden
  13. vannessa says:
    6 jaar geleden

    Dank je! Weet nu wat ik zoeken moet!

    Groetjes vannessa

    Beantwoorden
  14. Anna wieringa says:
    6 jaar geleden

    Super leuk idee! Ik ga er binnenkort 1 voor mijn stiefzusje maken met smarties en chocolate chips. Groetjes Anna

    Beantwoorden
  15. Samantha says:
    6 jaar geleden

    Zo de potten zijn gemaakt! Klaar om te geven voor kerst! 🙂 nu aan de slag met cranberry compote vor de heerlijke pannenkoekjes die ik met de brunch ga maken! Ook alle spullen voor de rendieren marshmallows zijn aanwezig! Leuk leuk!

    Beantwoorden
  16. Anna wieringa says:
    6 jaar geleden

    Waar haal je die chocolate chips weg? Ik had ze laatst bij de Albert Heijn gekocht van heel Holland bakt, maar die zijn er nu niet meer…

    Groetjes anna

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik koop ze meestal van het merk Funcakes, maar je kunt ook een reep in stukjes hakken.

      Beantwoorden
  17. britt says:
    6 jaar geleden

    ik heb er ook een van mijn verjaardag gekregen echt superleuk
    maar ik was de bereidingswijze kwijt dus daar was deze website wel handig voor

    Beantwoorden
  18. Nicole says:
    6 jaar geleden

    Hoi laura

    Wat een leuk idee!!
    Ik wil dit op school trakteren.
    Aangezien ik er 35 moet maken wil ik kleinere maken.
    Kan dit ook in 350ml pot? En heb je dan nig tips?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Je kan het in iedere pot maken, je zult dan alleen even een beetje moeten rekenen met de hoeveelheden die je nodig hebt.

      Beantwoorden
  19. Judith says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een leuk idee, deze potten, ik heb echter een vraag, ik wil deze pot morgen maken maar heb geen mogelijkheid meer om baking soda te halen, kan ik de baking soda in dit recept door iets anders vervangen, meer bakpoeder? Om toch een mooi resultaat te krijgen.

    Groetjes Judith

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou iets meer bakpoeder kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
  20. Annelize Mudde says:
    3 jaar geleden

    ik weet niet of je ook gewone chocolade kan gebruiken ?
    van Annelize Mudde

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  21. Annelize Mudde says:
    3 jaar geleden

    ik doe het voor mijn vriendin echt leuk hoor
    groetjes Annelize Mudde

    Beantwoorden
  22. Evy Denys says:
    3 jaar geleden

    Hallo,

    Wat een leuk en simpel cadeautje. Met kerst komt de hele familie samen. Ik geef aan alle tantes en nonkels een klein cadeautje, liefst hetzelfde voor iedereen.
    Ook de neven en nichtjes krijgen iets.
    Dit is iets wat ik aan iedereen kan geven. De mannen krijgen een flesje zelf gemaakte chocolade jenever.
    En als boodschap geef ik iedereen mee dat ze na het maken van de koekjes de pot opnieuw moeten vullen naar keuze en deze moeten doorgeven aan iemand anders!

    Bedankt voor het receptje!

    Beantwoorden
  23. Charissa van Welzen says:
    3 jaar geleden

    Ziet er super uit. Super leuk om cadeau te doen! Toch 2 vraagjes ?
    Zou je de havermout weg kunnen laten? En kun je cacaopoeder toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt elk recept op deze manier in een pot doen. Je moet alleen goed kijken of je hem dan ook nog wel echt goed vol hebt zitten. En het recept moet nog kloppen uiteraard.

      Beantwoorden
  24. katrien Rabijns says:
    3 jaar geleden

    hey hey

    leuk idee, ik ga het met de kleuters maken als kerstcadeau.

    Kan ik ergens het kaartje afdrukken wat er aan de bokaal moet hangen? waar het recept opstaat?

    dank je wel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Helaas, dat heb ik destijds niet als printable gemaakt.

      Beantwoorden
  25. Lisanne says:
    3 jaar geleden

    Hoelang zijn de ingrediënten samen houdbaar in de pot? Heb jij enig idee?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou de houdbaarheid van de ingrediënten zelf aanhouden, en dan degene die het kortst houdbaar is.

      Beantwoorden
      • Lisanne says:
        3 jaar geleden

        Aaah top! Bedankt voor je reactie 🙂

        Beantwoorden
  26. Esther says:
    3 jaar geleden

    Hey,
    hoe groot moet de inhoud van de pot zijn?
    tnks
    esther

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat staat in het recept 😉

      Beantwoorden
    • Eva says:
      1 jaar geleden

      Beste Laura,
      Kan ik de havermout er tussenuit laten?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Alleen als je het ergens anders door vervangt, maar hoeveel extra bloem je dan precies nodig hebt vind ik ook lastig om zo te zeggen.

        Beantwoorden
  27. Loes says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb 17 potten verzameld van Bonne Maman, daar kan 370 gram jam in. Ik kan je recept door de helft doen en dit aanvullen met nootjes eventueel, maar zet ik er dan nog bij dat er 1 ei bij moet en bijvoorbeeld 25 gram boter??? Of hoe pak ik dat aan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je de ingrediënten halveert voor in de pot moet je de toevoegingen ook halveren. Anders klopt het recept niet meer.

      Beantwoorden
  28. Rosa says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Zou ik de noten ook kunnen weglaten of kan ik dit vervangen voor andere producten?

    Groetjes-

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kan het vervangen door iets anders dat je lekker vindt in koekjes.

      Beantwoorden
  29. Evelien says:
    6 maanden geleden

    Hey Laura,

    Op zoek naar een cadeautje kwam ik uit bij deze post maar de link van gewoonmarieke werkt niet meer. Misschien handig om deze uit het artikel te halen?
    Trouwens.. Waar is Lian gebleven? Haar laatste artikel is van anderhalf jaar geleden, maar ik heb (geloof ik) nergens gelezen dat jullie zijn gestopt met samenwerken.. :O

    Beantwoorden
  30. Corianne says:
    4 maanden geleden

    Zou ik de 100 gram bloem, 1 tl bakpoeder en 1 tl baking soda ook kunnen vervangen door 100 gram zelfreizend bakmeel? Ben van plan heel wat potten te maken en dat leek mij dan iets makkelijker…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Nee, dat is niet hetzelfde rijseffect. https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Bossche bollen, heerlijk vind ik deze zoete specialiteit uit het Zuiden van het land. Ze lijken voor sommigen misschien op moorkoppen, maar het grote verschil is dat Bossche bollen geen toefje slagroom bovenop hebben. Dat hebben de moorkoppen dan weer wel, met extra chocolaatje of een stukje fruit. Heb jij al wel eens een Bossche bol op?⁠
⁠
Vanaf vandaag kun je ze zelf thuis bakken met het recept op het blog, link in mijn profiel> @laurasbakery.⁠
⁠
#bosschebollen #soezen #denbosch #nederlandsespecialiteiten #bosschebol
  • HIEP HIEP HOERA! Laura @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/176614532_799255157637408_7272784303844075783_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=jdHXzdUzjT4AX9YHXlO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4850c7d273d42019f8d85f06c5ed9147&oe=60A5773B' title='HIEP HIEP HOERA! Laura's Bakery bestaat vandaag 11 jaar! 😱 Ik doe vandaag daarom een extra dansje in de keuken en ik denk terug aan alle bijzondere Laura's Bakery momenten van het afgelopen jaar en dat zijn er nogal wat. Neem bijvoorbeeld bovenstaande hilarische fotoshoot ter ere van het 10-jarig bestaan, het succes van Het Kinderbakboek dat nog geen jaar geleden uitkwam, Het Receptenboek dat inmiddels al bij velen in de keuken ligt en een heel gaaf geheim project waar ik jullie begin mei alles over kan vertellen! En als ik dan bedenk welke leuke dingen er allemaal nog meer gaan komen dit jaar.. Ik kan niet wachten!⁠⁠ ⁠⁠ Deze gezellige confetti taart maakte ik vorig jaar alweer ter ere van het tienjarig bestaan! Het recept staat dus alweer even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart'>
  • NIEUW! Vandaag starten we met een nieuwe themaweek, namelijk Hollandse lekkernijen. Om te beginnen deel ik met jullie 10 heerlijke recepten van échte Hollandse baksels. Met onder andere deze stroopkoeken, maar ook boterkoek, rijstevlaai en meer. ⁠
⁠
Je leest het artikel via link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#hollandselekkernijen #hollandsebaksels #stroopkoeken #boterkoek #appeltaart
  • THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura @laurasbakery #koekjes #friesedumkes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/175093113_152586510114402_214433561412396332_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=hEQQOA8bZp0AX9LRsBq&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f61e330efc22a8186cea78ad17beaaef&oe=60A76E41' title='THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura's Bakery, ik heb er helemaal zin in. Het is dat deze Friese dumkes al een paar jaar online staan, anders waren ze zeker in deze week online gekomen. Wie raad wat het thema zal zijn? 😁⁠ ⁠ Als je al aan de slag wilt met dit recept, dan vind je het gewoon op het blog via de zoekbalk. Link in mijn profiel > @laurasbakery #koekjes #friesedumkes'>
  • OPROEP! Ik ben op zoek naar jullie allermooiste ingevulde pagina
  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Gingerbread man cupcakes

Gingerbread man cupcakes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bossche bol

21 april 2021
Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Hollands gebak: 10 klassiekers

20 april 2021
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bossche bol

door Laura Kieft-21 april 2021-8

Toen we een tijd geleden een soezen bakdag op het programma hadden staan moest er natuurlijk ook een Bossche bol worden gemaakt. Even heel kort door de bocht: dat is een grote soes, gevuld met...

Hollands gebak: 10 klassiekers

door Laura Kieft-20 april 2021-1

Deze week staat Laura’s Bakery geheel in het teken van Hollands gebak. Terwijl ik de afgelopen periode bezig was met nieuwe recepten voor deze week, kwam ik erachter dat er ook al heel veel leuke...

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft-17 april 2021-5

Chocolade fudge is één van de meest makkelijke recepten om te maken, maar toch kreeg ik het voor elkaar dat ik dit recept opnieuw moest maken. En wel om deze reden: ik had de eerste keer...

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-6

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-10

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-7

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan