Theepot cupcakes en een ijsje

28 juli 2010
0

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende cupcakes te maken. Sterker nog: het moesten mini look-a-likes worden! Ik zelf vind ze geslaagd 🙂

Voor deze cupcakes moest ik wat meer beslag in de vormpjes doen om er een mooi bolletje op te krijgen. Nu was ik alleen iets te enthousiast geweest met het beslag en was het bolletje er op wel héél erg groot. Met een mes heb ik vervolgens creatief de cupcake bijgesneden tot hij precies de juiste vorm had.

Zijn ze niet leuk geworden? Ik heb in ieder geval weer iets van mijn to-do lijst kunnen wegstrepen. (Hij staat nog steeds erg vol, haha)

Mijn inspiratie voor de volgende cupcakes kwam waarschijnlijk toch echt van het ontzettend warme weer van de laatste tijd, al valt het nu wel weer mee. Zo kon ik gelijk mijn nieuwe uitsteker van het ijsje uitproberen! Het ijsje is helemaal van fondant gemaakt.

De toef is van swiss meringue botercrème. Was erg lekker maar een volgende keer wil ik minder boter gebruiken, vond dit nog wat te boterig. Met kleurstof een leuk kleurtje gegeven aan de toeven en vervolgens een vrolijk ijsje er in gestoken.
hoop dat jullie er weer van genoten hebben! (van de foto’s dan, het eten heb ik aan mijn familie overgelaten!)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

 1. 11 schreef:

  Wauw wat zijn ze leuk lau!

  Fijne vakantie!
  Liefs,
  11

 2. Joke schreef:

  En weer van die prachtige cupcakes !!!

  Liefs, Mam

 3. monica_kieft schreef:

  Oeh die waren lekker..! 😀 En mooi natuurlijk!

 4. c.reijken schreef:

  Stuur een foto naar de fabrikant van de theepot.
  wedden dat je met opdrachten overspoeld wordt!!!!!!!!!!! Echt fantastisch gedaan!
  MrsP

 5. Ans schreef:

  Het water loopt me op de vroege ochtend al uit de mond. Wat leuk Laura!
  Trouwens, die ijsjes zijn ook helemaal geweldig.
  Fijne dag vandaag.
  Groetjes Ans

 6. T. schreef:

  Per toeval kom ik op jouw weblog terecht en het water loopt in mijn mond, wat een heerlijke taarten en taartjes. heb je blog opgeslagen bij mijn favorieten, hier kom ik vast nog vaker genieten van al dat moois.

 7. cookies and cups schreef:

  Those ice cream cones are sooo cute!

 8. Chet schreef:

  jou blog ziet er lekker uit 😛 en dankje, sorry ik zag nu pas dat je had gereageerd 😡

  ben niet zo snel ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *