Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Vegan Brownies

Laura Kieftdoor Laura Kieft
27 maart 2013
in Brownies & Repen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik had er nooit aan gedacht dat je ook vegan kon bakken, zonder dierlijke producten dus. Deze vegan brownies bewijzen het tegendeel en tonen aan dat het ook nog eens hartstikke lekker kan zijn. Nee, ik ben nu niet ineens veganistisch geworden, deze brownies heb ik gemaakt voor de blogswap. Aan deze blogswap doen 30 foodbloggers mee en aan iedereen is iemands blog toegewezen. Van die blog mocht je dan een recept uitkiezen om te maken en over te bloggen. De website “Green Veggie” was het blog waar ik iets lekker van mocht gaan maken, maar staat helaas niet meer online op dit moment. Green Veggie is wel even een ander soort website dan Laura’s Bakery. Waar voor mij geldt: ‘zoet, zoeter, zoetst’ is de slogan van Green Veggie ‘Want het kan net iets groener en gezonder’. Gelukkig betekende dit niet dat er niets zoets te vinden was, alleen net even anders dan ik gewend ben. Ik heb gekozen voor deze overheerlijke vegan brownies.

Recept afdrukken

Vegan brownies

Bakken zonder dierlijke producten? Deze brownies bewijzen dat het kan en ook nog eens hartstikke lekker is. Ga snel aan de slag met deze vegan brownies.
Porties: 16 stukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 350 gram suiker
  • 65 gram cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 tl zout
  • 1 tl maïzena
  • 250 ml water
  • 250 ml zonnebloem olie
  • 1 tl vanille extract
  • een bakvorm van 20×20 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Meng in een kom de bloem, maïzena, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg vervolgens het water toe en meng tot dit helemaal is opgenomen. Op dit punt dacht ik even dat het niet meer goed zou komen, het leek namelijk tot in de verste verte niet op een beslag. Meer een soort brokkelige bal. Maar wees gerust, zodra je de zonnebloem olie beetje bij beetje toevoegt wordt het een mooi glad beslag. Voeg als laatst het vanille extract toe en roer dit er goed doorheen.
  • Vet de bakvorm in met zonnebloem olie en stort het beslag er in. Bak de brownie in 45 minuten gaar. Als je een grotere vorm gebruikt dan 20×20 cm gebruikt is deze eerder klaar. Kijk daarom na 30 minuten even of je brownie al gaar is.
Bewaren

Afgedekt met folie 3-4 dagen te bewaren.

Ik vroeg mij af hoe deze brownies zouden gaan smaken zonder boter, eieren en melk. Hoe kon je zonder deze ingrediënten nu een goede brownie maken dacht ik. Ik kan jullie vertellen dat je je over de smaak geen zorgen hoeft te maken, ik vond deze brownie echt heel erg lekker en smeuïg. Vegan bakken is wel even wennen trouwens, ik dacht namelijk een handje chocolate chips door het beslag te gooien omdat ik dat zo lekker vind. Ik kwam er gelukkig op tijd achter dat dat helemaal niet kan, daar zit namelijk melk in en hoort dus niet thuis in een vegan brownie.

Hebben jullie wel eens vegan gebakken?

Vorige post

Volgende post

Op de boerderij: Konijnen cupcakes
Oreo kuiken pops

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 70

  1. Sabien Wedman says:
    8 jaar geleden

    Nog nooit Vegan gebakken! Dit ziet er heerlijk uit, ook maar eens proberen 🙂 xoxo

    Beantwoorden
  2. Lykke says:
    8 jaar geleden

    Nog nooit iets vegan gebakken. Wel een gewone vegan maaltijd gemaakt een keer, maar dat was niet bewust. Het leek me een lekker recept, en later kwam ik erachter dat het ook vegan-proof was 🙂
    Ik vind jouw ovenschaal overigens fantastisch, waar is die van?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      De ovenschaal is van Bunzlau Castle, ietwat prijzig maar zo mooi! Ze hebben ook een gave muffinvorm 🙂

      Beantwoorden
    • Lykke says:
      8 jaar geleden

      Dankjewel! Grappig, ik kende het merk wel (alleen de naam niet) en dacht altijd dat ze alleen maar servies hadden. Dit deed me meteen denken aan dat mooie servies wat ik altijd zag, maar dat is dus nogal logisch, want het is hetzelfde merk.

      Beantwoorden
  3. Miehhke (thewinterof88) says:
    8 jaar geleden

    Toen ik het las dacht ik ook van geen melk boter of eieren. Maar aan u deeg te zien is het toch goed gekomen. Ga het zelf ook is proberen te maken.. gewoon al dat boter dat is toch niet goed voor de lijn 😉

    xX

    Beantwoorden
  4. Lian says:
    8 jaar geleden

    ik ben de hele week al aan het denken om brownies te maken…deze zijn wel verleidelijk hoor! puur omdat ik het leuk vind om lekkernijen te maken zonder de bekende ingredienten 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Leuk is dat hè om iets te maken wat je normaal niet zou doen. Ik had in ieder geval niet zo’n lekker resultaat verwacht. Vriendinnen en collega’s vonden hem ook superlekker!

      Beantwoorden
  5. Miss Healthy says:
    8 jaar geleden

    Ik lees nu je blog. Ik ben blij dat de vegan brownies zo goed bevallen. Ze zijn ook elke keer een succes als ik ze uitdeel 🙂 prachtige foto’s btw.

    Beantwoorden
    • Hieke says:
      10 maanden geleden

      250 ml zonnebloemolie…volgens mij klopt de verhouding niet…met 60 ml is het beslag al glad!

      Beantwoorden
  6. nadia says:
    7 jaar geleden

    Ik heb deze vegan brownies gisteren voor mijn vriendin gemaakt. Ze mag geen dierlijke producten, dus een ideaal recept. Ik heb precies gedaan zoals hierboven omschreven, maar bij het snijden viel alles uit elkaar en bleef er niks van over. Waar kan dit nu mis gegaan zijn? De smaak was overigens wel heel erg goed.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat zonde! Misschien iets te lang of te kort gebakken (te zacht/te droog). Heb je hem ook goed af laten koelen. Warm gebak valt namelijk vrij makkelijk uit elkaar.

      Beantwoorden
      • Martine says:
        7 jaar geleden

        He, dat was bij mij ook zo. Ook als de brownie is afgekoeld valt het totaal uit elkaar… Smaak is overigens wel super! 😉 (ook erg belangrijk…)

        Beantwoorden
        • anna says:
          7 jaar geleden

          bij mij is dat ook gebeurd, ze waren inderdaad wel heel lekker. ik dacht dat het misschien iets te maken had met dat er geen boter in zit dat het dan minder goed hecht… maar verder wel heerlijk!

          Beantwoorden
  7. Justin says:
    7 jaar geleden

    Ik ben het nu aan t proberen ik heb geen olie en mayzena gebruikt maar t zag er gewoon uit als jou beslag dus nu maar kijken hoe die bakt 🙂

    Beantwoorden
  8. Kees says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de brownies vandaag gemaakt met 200 gram suiker ipv 350 gram. Na 45 min heb ik de oven geopend en merkte ik dat het beslag nog te nat was dus heb ze 15 min langer op 140 graden gebakken. Na het snijden brokkelen ze een beetje af maar ze proeven super lekker!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het was waarschijnlijk nog te nat omdat je minder suiker hebt gebruikt, in verhouding heb je dan veel meer vocht. Gelukkig waren ze nog steeds lekker! 🙂

      Beantwoorden
  9. Amandina says:
    6 jaar geleden

    Hoi!!!

    Ik wilde laten weten dat me dochter van 9 dit recept al twee keer heeft gemaakt en hij smaakt verrukkelijk jumjumjummmm

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk zeg! Hij is inderdaad heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  10. Sofie says:
    6 jaar geleden

    Mmmmm!! Heb deze vandaag samen met een ander recept voor vegan brownies uitgeprobeerd en deze was ongetwijfeld de lekkerste. Al mijn bezoek was het er onverdeeld mee eens 🙂 Het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn dat ik deze gemaakt heb!

    Beantwoorden
  11. Rosalie says:
    6 jaar geleden

    Bij mij was na het water toevoegen meteen een beslag, ik later kijken of ik niet te veel water had toegevoegd of dat ik iets vergeten was maar dat was niet het geval, ze gaan nu in de oven en we zullen zien !

    Beantwoorden
  12. Mijke says:
    6 jaar geleden

    Toen ik het water toevoegde kreeg ik al een mooi beslag, ik ben heb er ook walnoten aan toegevoegd en ben benieuwd hoe ze uit de oven komen! Ik vind het trouwens super dat je een vegan recept hebt gepost Laura 🙂

    Beantwoorden
  13. Barbara Schriek says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heel lekker uit, ga ik zeker eens proberen. Bedankt!

    Beantwoorden
  14. Pingback: Brownies Zonder Ei, Melk of Tarwe | WayMadi.nl
  15. Kitty says:
    5 jaar geleden

    Ja, ik heb vegan cuppies gebakken en vorige weekend een vegan taart..super lekker en absoluut minder zwaar eten dan welk ander luchtig gebak. Dit weekend de brownies uitproberen en volgend weekend eens kijken hoe een vegan bisquit taart zich houdt ?

    Beantwoorden
  16. eveline says:
    5 jaar geleden

    Hoi,
    Ik weet niet of je het al wist, maar in plaats van zonnebloem olie kun je in alle gerechten beter cocos olie gebruiken, smaak en geur loos.
    Zelf vind ik zonnebloem olie helemaal niet lekker.
    Ik hoop dat je meer vegan zoetigheid gaat uitproberen, lees ze dan graag terug 🙂
    groetjes
    eef

    Beantwoorden
  17. Janke says:
    5 jaar geleden

    ik heb dit recept gebruikt voor brownie-cupcakes. ben superbenieuwd hoe het uitpakt, ze staan nu in de oven 🙂

    Beantwoorden
  18. marieke says:
    4 jaar geleden

    Je hebt hele pure chocolade. Deze zijn wel vegan. die kan je in stukjes hakken en erdoor heen doen.
    ik ga aankomende week deze maken voor mijn broer. Normaal bak ik je appeltaart op een vegan manier. (ei vervangen door water en vegan boter) Die is heerlijk!! Voor de verandering eens brownies bakken. Ik ben erg benieuwd.

    Beantwoorden
    • Gita says:
      3 jaar geleden

      Oh dat wil ik ook eens proberen. Hoeveel ml water en gram boter gebruik je in de appeltaart?

      Beantwoorden
  19. Linda says:
    4 jaar geleden

    Wat fijn om dit recept te vinden! Een van mijn beste vrienden is lactose intolerant en kan dus vaak niet mee eten als er ergens gebak op tafel komt. Daarom zorg ik altijd voor een lactose vrije taart, en ik ben erg blij dat ik nu deze brownies ook kan bakken als hij langskomt. Dank je wel, en meer vegan recepten zijn altijd welkom!

    Beantwoorden
  20. Bé says:
    4 jaar geleden

    Bij gebrek aan eieren (lagen niet in ’t schap in de winkel…) en boter (had ik gewoon niet in huis) deze brownies gisteravond gemaakt. En ze waren heerlijk! Gisteravond viel het inderdaad een klein beetje uit elkaar. Maar na een nachtje in de koelkast is dat “probleem” opgelost! Ik heb donkere basterdsuiker gebruikt en de brownies waren lekker smeuïg! Na het oliën van de ovenschaal heb ik er wat bloem doorheen geschud, zodat de brownie niet zo aan de schaal plakte en ik deze er gemakkelijk uit kreeg. Bedankt voor het geslaagde recept! Deze ga ik vaker maken!

    Beantwoorden
    • Cynthia Creutzburg says:
      2 jaar geleden

      Sinds kort bak ik naast de “gewone” taarten ook veganistische taart voor kleurrijketaarten.nl . Voordeel hiervan is dat deze luchtige taarten ook lactose en ei vrij zijn. Vaak weten mensen niet dat vegan erg lekker is en dat je het een heerlijk allternatief is, als je een melk of ei allergie heb. Maar je heb gelijk het is een hele beleving om voor het eerst veganistisch te bakken. Maar lekker is het zeker. Ga je brownies ook uit proberen, ben benieuwd Groet Cynthia

      Beantwoorden
  21. Mara says:
    3 jaar geleden

    Er is genoeg chocolade in de winkels met soja ipv melk! Hiervan kun je dus prima stukjes door de brownie doen voor extra yummmmmmmm (:

    Beantwoorden
  22. Henriëtte says:
    3 jaar geleden

    Ik heb de brownies ook gemaakt en ze waren heerlijk. Mijn vraag is nu alleen of ik de suiker kan vervangen door een natuurlijke suiker, want mijn zoon eet geen suikers. Bedankt alvast!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee, maar je kunt het proberen natuurlijk.

      Beantwoorden
  23. Luna says:
    3 jaar geleden

    Hallo, zou ik de zonnebloemolie met olijfolie kunnen vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar het heeft wel invloed op de smaak. Ik geef zelf de voorkeur aan zonnebloemolie.

      Beantwoorden
      • Simone says:
        3 weken geleden

        Zou vegan (room)boter dan beter zijn?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 weken geleden

          Ik heb het niet getest met margarine! Harde margarine zou het eindproduct wel ook meteen een stuk steviger maken (omdat het opstijft als het afkoelt).

          Beantwoorden
  24. Tina says:
    3 jaar geleden

    Ik ben het recept nu aan het maken maar na het toevoegen van het water is het al een mooi beslag, Heel apart dat jij zelf een droge brok krijgt. Ik ga de olie toevoegen en kijk wel wat het wordt…

    Beantwoorden
  25. Pingback: My week in pictures 253
  26. van Lieshout says:
    2 jaar geleden

    Ik wil deze brownies graag maken als traktatie, als ik ze de avond van te voren maak zijn ze de volgende dag dan nog lekker? En moet ik ze dan in de ovenschaal laten of kan ik ze van te voren al inpakken in bakpapier zoals op de foto?

    Liefsss

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Een dag van tevoren kan prima hoor. In de schaal bewaren kan prima, wel even afdekken met folie.

      Beantwoorden
  27. Emmy says:
    2 jaar geleden

    Na het volgen vh recept toch een te erg kleverig en zacht gebak. Ook na een nacht in de koelkast. De smaak is prima, maar wat gaat er mis?
    Na toevoegen van water was het bij mij ook al een mooi beslag en koste het veel tijd om de olie goed opgelost te krijgen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is zonder verdere info lastig te zeggen helaas. Heb je misschien een combimagnetron, daar kun je namelijk niet goed in bakken en dat heeft vaak als resultaat dat het midden van baksels niet goed gaart.

      Beantwoorden
  28. Tessa says:
    2 jaar geleden

    Wat een topper dit. Even proefgebakken en uitgedeeld aan collega’s. Wel 300 gr suiker gebruikt want 350 ging me toch wat te ver, maar durf niet minder te gebruiken omdat hij nu ook al wat brokkelde en ik voor de echte gelegenheid toch graag perfecte blokjes heb. Idd wel net iets langer in de oven gehad, komt vast ook door ietsje minder suiker.

    Beantwoorden
  29. Ruth says:
    2 jaar geleden

    Wat een fijn recept! Ik heb deze gisteren gemaakt voor de verjaardag van mijn zoontje. Hij heeft koemelk allergie en dan is het lastig om iets te maken wat hij ook kan eten. We hebben stiekem een stukje geproeft en het smaakt heerlijk. Zoals bovengenoemde reacties valt het wel iets uit elkaar en had ik na toevoeging van water ook een redelijk vloeibaar beslag. Maar ik ga de brownie zeker nóg eens maken, supermakkelijk!

    Beantwoorden
    • Marleen says:
      7 maanden geleden

      Dag Ruth, mijn dochters hadden ook een koemelk allergie. Ik verving in recepten meestal de melk door rijstemelk en de boter door vloeibare margarine. Ook prima in bv pannenkoeken.

      Beantwoorden
  30. Caroline says:
    2 jaar geleden

    Lekker recept! Volgende keer gebruik ik wel bakpapier op de bodem, want de brownie krijg je anders niet goed los.

    Beantwoorden
    • Cynthia Creutzburg says:
      2 jaar geleden

      Sinds kort bak ik naast de “gewone” taarten ook veganistische taart voor kleurrijketaarten.nl . Voordeel hiervan is dat deze luchtige taarten ook lactose en ei vrij zijn. Vaak weten mensen niet dat vegan erg lekker is en dat je het een heerlijk allternatief is, als je een melk of ei allergie heb. Maar je heb gelijk het is een hele beleving om voor het eerst veganistisch te bakken. Maar lekker is het zeker. Ga je brownies ook uit proberen, ben benieuwd Groet Cynthia

      Beantwoorden
  31. Malou says:
    1 jaar geleden

    Deze is lekkerrrrrrrr!!! Bedankt helemaal blij😁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Yaaay, geniet ervan!

      Beantwoorden
  32. Pingback: Vegan brownies - WayMadi.nl
  33. Elke Detollenaere says:
    1 jaar geleden

    Hallo, bij mij helemaal geen brokkelige bal maar lopend beslag na het toevoegen van water. De juiste verhoudingen genomen. Momenteel zit het in de oven en zoet het er meer uit als cake dan als brownie… We zullen zien…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hopelijk is het resultaat geworden bij je zoals het hoort! 🙂

      Beantwoorden
      • Elke says:
        1 jaar geleden

        Helemaal niet, jammer genoeg. Enkel het middelste deeltje zag er wat brownie achtig uit

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wat gek en vervelend! Misschien is er dan toch iets verkeerd gegaan met het afwegen van de ingrediënten? Of de brownie is te lang in de oven geweest.

          Beantwoorden
  34. J says:
    1 jaar geleden

    Ik wilde deze gaan maken, maar in cacaopoeder zitten eiwitten.. dus niet volledig vegan dan.

    Beantwoorden
    • Lana says:
      1 jaar geleden

      Oké meen je deze serieus ?! Met eiwitten kunnen in de cacou poeder ook proteïnen bedoeld worden. Dit hoeft dus niet per se dierlijk te zijn

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Puur cacaopoeder is 100% veganistisch. De eiwitten in deze slaan op de voedingswaarde, niet op de ingrediënten (tenzij je geen puur cacaopoeder hebt, maar een mix voor chocomelk of iets dergelijks).

      Beantwoorden
  35. Anna Adema says:
    1 jaar geleden

    Heb 250 Coconut sugar gebuikt en 3 dadels in fijne stukjes.

    Beantwoorden
  36. Janneke says:
    1 jaar geleden

    Heb dit recept ook geprobeerd met wat aanpassingen.. minder olie maar aangevuld met plantaardige boter. En een reep pure chocolade in stukjes erdoor en i.p.v. maizena een theelepel custard poeder. Goed gelukt en was echt heeeerlijk zelfs mijn zoontje van drie (koemelk/ei/soja allergie) heeft er echt heerlijk van lopen smullen! Ook in een keer goed gelukt! Dankjewel voor het delen van je receptje!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat goed dat het meteen lukte met alle aanpassingen!

      Beantwoorden
  37. Dani says:
    1 jaar geleden

    Ik deed op werk mee met een brownie challenge en ik had als enige een vegan brownie mee en die heeft nog gewonnen ook! Iedereen vond hem heerlijke!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hahaha wat geweldig Dani 😀

      Beantwoorden
  38. Natasja says:
    10 maanden geleden

    Gooi er gewoon vegan chocolate chips tussen 😉 heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Inderdaad heerlijk!

      Beantwoorden
  39. Hieke says:
    10 maanden geleden

    Als ik vergelijkbare recepten bekijk, moet je oo deze hoeveelheid ca 80 ml zonnebloemolie toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Het bovenstaande recept klopt precies zoals het er staat.

      Beantwoorden
  40. Luca says:
    7 maanden geleden

    Ik ben nu een tijdje veganistisch en hou erg van bakken, dit was ook een flinke verrandering voor mij.
    Ik vind het dus ook super om nu dit recept hier te zien!
    Ik hoop dat er in de toekomst meer volgen! 🙂

    Beantwoorden
  41. Fleur says:
    3 maanden geleden

    Heeeeel lekker!! Net uit de oven gehaald. Hij is wel nog zacht… alsof die niet gaar is. Volgende keer maak ik hem dunner. Bedankt voor het lekkere recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Oreo kuiken pops

Oreo kuiken pops

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan