Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Eenpans pasta met chorizo

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 september 2015
in Hoofdgerecht, Koken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

eenpans pasta met chorizo 1a

Zoals vaak gebeurt loop ik weer lekker achter de feiten aan, of eigenlijk zijn het meer de trends. Ik zie vaak bepaalde recepten en ideeën voorbij komen die ik leuk vind en waarmee ik aan de slag wil. Vervolgens wordt het een soort van trend en is het mateloos populair. Als het dan al over zijn hoogtepunt heen is, begin ik er eens aan. Zo ook met deze eenpans pasta. Ruim een jaar geleden hoorde ik er voor het eerst van en ik vond het een geniaal idee. Ik moest en zou hier een eigen versie van bedenken, ik had zelfs al een concreet idee. Inmiddels heb ik op Pinterest talloze recepten voor dit concept gezien en ook Nederland lijkt de eenpans pasta’s te hebben ontdekt. Tijd voor mij dus om er ook eens eentje te gaan maken! Zoals gewoonlijk, weer lekker laat 😉 .

eenpans pasta met chorizo 2a

Ingrediënten eenpans pasta met chorizo

voor 4 personen
  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram tomaten
  • 2 uien
  • 2-3 puntpaprika’s
  • 250 gram chorizo
  • handje basilicum blaadjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 400 ml bouillon (of water)
  • geraspte (Parmezaanse) kaas

Bereiding

Snij de tomaten in blokjes, de ui in stukjes, de puntpaprika’s in reepjes en de chorizo in plakjes.

Doe alle ingrediënten in een grote pan. Ik brak de spaghetti in tweeën zodat het wat beter paste. Voeg ook de geperste knoflook toe, wat basilicum blaadjes en peper en zout naar smaak. Giet de bouillon erbij in de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten koken tot de pasta gaar is en het vocht is verdampt.

eenpans pasta met chorizo 3a

Serveer de pasta, eventueel met een beetje geraspte (Parmezaanse) kaas en een extra blaadje basilicum.

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

Winnen: 6x Callebaut chocolade
De leukste kook- en bakboeken voor kinderen

Related Posts

Hartige galette met pompoen en geitenkaas

door Laura Kieft
18 november 2019
0

Een hartige galette had ik nog niet eerder gemaakt. Tijd om verandering in te brengen, want van de...

Panpizza met spinazie en geitenkaas

door Laura Kieft
11 november 2019
0

In mijn Borrelhapjes Bakboek staan drie recepten voor brood uit de pan. Tortilla's, naan en Griekse pita's. Als...

Groenten frittata

Groenten frittata

door Laura Kieft
04 november 2019
0

Frittata’s...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 9

  1. Margot says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk! Ik ben gek op chorizo door een pasta!

    Beantwoorden
  2. Anita says:
    4 jaar geleden

    Ga ik zeker een keer proberen, lekker makkelijk te bereiden. Ideaal voor de dagen als je wat minder tijd hebt?

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    4 jaar geleden

    Ik ben dol op eenpanspasta! deze ziet er ook heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Jolanda says:
    4 jaar geleden

    Haha dat heb ik nou ook heel vaak. 😛 Maar dat maakt met deze pasta niets uit! Hij is superlekker! Ik heb ‘m toen met schelpjespasta gemaakt. Zodat de saus er zo lekker ‘in kruipt’. Niet helemaal hetzelfde recept, maar wel hetzelfde idee.

    Beantwoorden
  5. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Dat overkomt mij ook altijd. Ik ben helemaal wild van havermout en maak geheel buiten het hoogtepunt van de trend de lekkerste creaties.

    Ik ga ook eens nadenken over een eenpanspasta. Erg leuk! Je hebt me op een idee gebracht!

    Beantwoorden
  6. Angela says:
    4 jaar geleden

    Mijn schoonmoeder komt vrijdag eten, ik ben alleen met haar en probeer wat lekkers op tafel te zetten. Op hoop van zegen, lijkt mij dat hierbij niet veel fout kan gaan: ik heb alles al in huis!

    Beantwoorden
  7. Sheila says:
    4 jaar geleden

    Vandaag gemaakt en het was heel erg lekker. Wel iets langer dan 10 min. nodig en nog wat extra italiaanse kruiden toegevoegd.

    Beantwoorden
  8. Stefanie says:
    4 jaar geleden

    Dit is zo ontzettend lekker en super gemakkelijk!! Ik heb er ook nog wat cajun kruiden en smokey bbq kruiden bijgedaan en zo’n 20 à 25 minuten op het vuur laten staan (wij hebben onze pasta graag heel erg gaar). Een toppertje die zo mijn receptenmap ingaat! 😉 Merci!

    Beantwoorden
  9. Rineke says:
    3 jaar geleden

    Afgelopen vakantie op de camping een paar keer gemaakt.
    Lekker snel klaar, met een heerlijke maaltijd als resultaat!
    Tot recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
De leukste kook- en bakboeken voor kinderen

De leukste kook- en bakboeken voor kinderen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer