Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Dr. Oetker taarten en cupcake workshops

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 maart 2014
in Reviews, Workshops en Cursussen
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

oetker workshop 1a

Wie mij op Facebook volgt heeft kunnen zien dat ik afgelopen weekend een workshop taart decoreren van Dr. Oetker heb gevolgd. Jullie reageerden enthousiast en sommigen zeiden zelfs dit ook wel te willen doen. Voor iedereen die dit wel wat lijkt heb ik nu goed nieuws: Dr. Oetker gaat namelijk op de versiertoer dit voorjaar! Door het hele land kun je tot en met juni Dr. Oetker taarten en cupcake workshops volgen. Nog leuker: deze workshops volg je met een flinke korting . Daarover later meer. Kijk je eerst mee naar mijn verslag van de taarten workshop?

oetker workshop 2a

Samen met nog een groepjes andere bloggers was ik uitgenodigd om kennis te maken met de taarten en cupcakes workshops die Dr. Oetker dit voorjaar door het hele land gaat geven. Wij deden dit met een groep van 12 bij Taart Je Taart in Amsterdam. Daar stonden op een tafel al allemaal decoreer spullen van Dr. Oetker klaar. Verschillende kleuren fondant, marsepein, schrijfstiften, toppings, parels, ouwelbloemen en leuke gekleurde suiker. Genoeg spulletjes om een taart mee te versieren. Er waren een paar dames (en een heer!) die nog nooit met fondant hadden gewerkt en die waren dus best benieuwd. Ik kan je alvast verklappen dat iedereen met hartstikke leuke en mooie taarten naar huis ging.

oetker workshop 3a

Na een korte introductie over taarten decoreren mochten we zelf aan de slag. Dat begon met het vullen en afsmeren van de taart met botercrème. Zo heb je een mooie basis voor het bekleden van de taart. Ook dit bekleden van de taart werd haarfijn uitgelegd waarna we zelf weer aan de slag konden gaan. Iedereen koos een kleur fondant uit om de taart mee te bekleden en dat konden we dan gaan doorkneden. Ik koos voor de blauwe kleur, deze was lekker snel soepel gekneed. Ik kneedde er nog een beetje wit doorheen voor een gemarmerd effect en kon daarna beginnen met uitrollen en het bekleden van de taart.

oetker workshop 4a

Daarna kon het leukste werkje beginnen: het decoreren van de taart. Hier doe je het uiteindelijk allemaal voor natuurlijk. Er werden een aantal mallen en uitstekers tevoorschijn gehaald die we mochten gebruiken en verder hadden we de beschikking over alle Dr. Oetker materialen. Ik besloot zelf om geen uitstekers en mallen te gebruiken, in plaats daarvan gebruikte ik materialen die iedereen thuis ook heeft. Je hoeft namelijk echt geen uitgebreide decoratie uitrusting te hebben om een leuke taart te maken. Wie in zijn keukenlades en kastjes kijkt komt genoeg handige materialen tegen.

oetker workshop 5a

Zoals je ziet hebben we flink wat rommel gemaakt op tafel. Vooraan zie je mijn gemaakte taartje staan: het bewijs dat je niet veel in huis hoeft te hebben om zelf ook een leuke taart te maken. Dat mesje heb je zelf wel en een deegroller zal in de meeste huishoudens ook niet ontbreken. Verder hoef je dan alleen nog maar even langs de supermarkt om de Dr. Oetker producten te kopen.

Ik heb zelf gebruik gemaakt van de biscuit mix, mix voor botercrème, 3 pakjes blauwe fondant, 1 pakje witte fondant, doosje met marsepein kleurtjes en de ouwel bloemetjes. Van de fondant, marsepein en bloemetjes hou je zelfs genoeg over om nog een keertje cupcakes te maken.

oetker workshop 6a

Mijn oordeel:

Een leuke leerzame workshop voor iedereen die graag een keer een taart wil decoreren maar stiekem niet goed durft of niet weet waar hij/zij nu eigenlijk moet beginnen. Wat hulp is natuurlijk altijd welkom en dat krijg je zeker in deze workshop. Je komt er al snel achter dat een taart decoreren helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Wedden dat je thuis gelijk langs de supermarkt gaat om het Dr. Oetker schap te plunderen?

oetker workshop 7a

Leuk zo’n workshop. Maar welk prijskaartje hangt hier nu aan?

  • De cupcake workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Je versiert 6 cupcakes welke je na afloop natuurlijk mee naar huis neemt. De prijs bedraagt €35,-(voor 2 personen)
  • De taarten workshop duurt ongeveer 3 uur. Je gedecoreerde taart neem je na afloop mee naar huis. De prijs bedraagt €45,-(voor 2 personen)

Iedereen die de workshop volgt krijgt ook nog een leuke goodie mee naar huis.

Voor deze prijs kun je dus niet in je eentje, maar met zijn tweeën de workshop volgen. Met de actie van Dr. Oetker mag de tweede persoon namelijk gratis mee! Hier hoef je alleen maar twee actieproducten voor te kopen, welke je herkent aan de groene actiesticker. De workshops zijn door het hele land te volgen, op de site van Dr. Oetker staat een uitgebreid overzicht.

Ga jij een workshop volgen?

Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

Pizza bonbons
Lieveheersbeestjes Oreo pops

Related Posts

Pistache koekjes met groene thee + review Bakken zonder gluten

Pistache koekjes met groene thee + review Bakken zonder gluten

door Laura Kieft
23 maart 2019
1

Echt veel verstand van glutenvrij bakken heb ik niet, simpelweg omdat ik dit vrijwel nooit doe. Inmiddels weet ik wel...

Chocoladepudding + review chocoladebijbel

Chocoladepudding + review chocoladebijbel

door Laura Kieft
06 maart 2019
23

Wat heb ik staan twijfelen over het wel of niet publiceren van dit recept met bijbehorende review van het boek...

Amandel-dadelscones + review Modern Baking

Amandel-dadelscones + review Modern Baking

door Laura Kieft
23 februari 2019
0

Het heeft bijna een eeuwigheid geduurd voor ik ein-de-lijk aan de slag ging met het laatste boek van Donna Hay:...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 12

  1. Susanne says:
    6 jaar geleden

    Wat gaaf is dit! Lijkt mij echt leuk! Dr Oetker kent iedereen wel en het is daarom ook leuk dat ze dit door heel het land doen. Jouw taart is echt super leuk geworden 🙂

    Beantwoorden
    • Aldjana says:
      5 jaar geleden

      Hallo allemaal, Ik wil graag weten in decoratie stiften van dr.oeter staat gluten of niET Veel BEDANKT.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 jaar geleden

        Ik heb de verpakking niet meer helaas, dan kun je het best in de winkel even op de verpakking kijken.

        Beantwoorden
  2. Amy says:
    6 jaar geleden

    Klinkt wel super leuk, maar vind toch de prijs wel een beetje veel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Had je wel al gezien dat je voor dit geld met zijn tweetjes de workshop kunt volgen?

      Beantwoorden
  3. Tineke says:
    6 jaar geleden

    Wat leuk! dit wil ik wel leren…
    ga mijn vriendin gelijk vragen om ’t samen te doen !
    betalen we elk € 17.50 voor 2.5 uur cupcakes maken .

    Beantwoorden
  4. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Wat leuk, ik zie in jouw taart een vijvertje met waterlelies, zeer origineel.
    Jouw “buurvrouw” heeft nagellak, is dat wel hygiënisch?

    Maar, hoe smaakte de taart nu eigenlijk?

    Beantwoorden
  5. Luna says:
    5 jaar geleden

    Hallo.

    Met het bakken met de kleurstoffen had ik de vraag hoe ik de kleur rood behoud met de kleurstof rood. Laatst had ik een deel rood voor de cream apart gehouden dus werd het beide roze. Hoe behoud ik nu die rode kleur want ik heb rood nodig voor mijn taart morgen.

    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Rood is een lastige kleur, je hebt er veel kleurstof voor nodig. Eenmaal gekleurd trekt de kleur nog verder door, dus bij ‘bijna rood’ kun je al stoppen. Een tijdje later zal het goed rood zijn.

      Beantwoorden
      • Luna says:
        5 jaar geleden

        ah oké. heb ik dan aan een tubetje genoeg? moet het dan een bepaalde tijd intrekken als het door elkaar is geroerd?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Hoeveel je nodig hebt hangt af van het merk kleurstof. Ik werk zelf meestal met Americolor. Tijd van intrekken verschilt ook. Bij icing zie ik na een kwartier vaak al verschil, maar een uur later (of langer) wordt het nog mooier.

          Beantwoorden
  6. Luna says:
    5 jaar geleden

    ik gebruik gewoon tubetje van dr oetker. dat was al vrij snel rood. maar vrij licht omdat ik niet alle kleur heb gebruikt. ik zal morgen het hele tubetje gebruiken en kijken hoe het uitvalt

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl
  • ADVENT  Keuzestress bij het kiezen van een lekkere kersttaart die je kunt maken  Snap ik met zoveel heerlijke recepten  Om je de hele zoektocht te besparen  heb ik vast een overzicht met 10 lekkere kerstrecepten voor je gemaakt  Hopelijk maakt dat het een beetje makkelijker             Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kersttaart  kerstrecept  christmascake
  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Lieveheersbeestjes Oreo pops

Lieveheersbeestjes Oreo pops

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien

10 december 2019
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer