Heel Holland Bakt Feest

26 november 2014
0

Heel Holland Bakt Feest

De titel van het boek zegt het al, dit boek draait om feest! Bij een feestje of feestdag hoort lekker, liefst zelfgemaakt. Dit Heel Holland Bakt Feest boek helpt je daarbij. Voor de seizoenen met bijbehorende feestdagen zijn heerlijke recepten bedacht en opgenomen in dit boek. Inspiratie nodig voor Pasen, of zoek je gewoon een lekkere taart voor een zomers feestje? Dan zul je in dit boek vast iets lekkers vinden!

Heel Holland Bakt Feest

Het boek is ingedeeld op de vier seizoenen en de feestdagen die hierbij horen. De inhoudsopgave zelf geeft nog niets prijs over de inhoud van deze hoofdstukken. Daarvoor zul je naar de eerste pagina van een hoofdstuk moeten gaan. Daar vind je een aantal namen van recepten die je daar kunt vinden.

Naast de receptuur zijn er ook een aantal baksels voorzien van een duidelijke how to met stap voor stap foto’s. Leuk dat dit bij een aantal recepten is gedaan!

Heel Holland Bakt Feest

We beginnen met lente recepten.Hier vind je een prachtige taart voor Valentijn en paasbroodnestjes, maar ook typische Hollandse lekkernijen als een tompouce. Alhoewel ze stuk voor stuk heerlijk klinken, zijn er ook wel een paar recepten die rustig bij de zomer hadden gekund. Hou hier dus rekening mee als je een lekker recept zoekt.

Bij de zomerse recepten vind je vooral veel fruit. Financiers met frambozen, een bladerdeeg fruittaart en een picknick cake zijn zomaar wat voorbeelden.

Heel Holland Bakt Feest

Op naar de herfst. Dat betekent bijvoorbeeld Halloween, daarvoor staan leuke spook cupcakes in het boek. Ook de bekende boomstammen uit het tweede seizoen van Heel Holland Bakt staan hier met recept in. Naast zoete lekkernijen vind je in de meeste hoofdstukken ook wat hartige baksels terug. Voor de herfst is dat bijvoorbeeld een knapperig zalmtaartje.

Tot slot de winterse recepten. Aan de Sint is gedacht met een gevulde speculaastaart en wanneer we meer richting de Kerst gaan kunnen we peperkoeken maken.Voor zo’n mooi peperkoekhuisje bijvoorbeeld. De lardy cake (met reuzel) van Beth uit Heel Holland Bakt staat hier ook. Alhoewel het mij totaal niet trekt ben ik wel nieuwsgierig na het positieve oordeel van de jury. Wie weet waag ik mij er eens aan. Of ik ga voor een veiliger recept zoals de roze rosé charlotte

Na alle seizoenen is er nog een hoofdstuk met basisrecepten. Geen foto’s in dit hoofdstuk, maar wel een serie goede recepten die altijd van pas komen.

Heel Holland Bakt Feest

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het leuk dat er zowel Nederlandse als Engelse recepten in staan. Ik hou er wel van om recepten uit keukens met een andere nationaliteit te proeven. Toch staan er ook dingen in waarvan ik denk dat er beter een Nederlands(er)e versie gemaakt had kunnen worden. Hier worden taarten nu eenmaal niet met marsepein bekleedt, gevolgd door een laag fondant en daar overheen nog een laag icing. Het ene laagje fondant dat ik gebruik laten veel mensen al liggen. Ondanks dat, vind ik het wel leuk om die verschillen tussen de Nederlandse en Engelse zoete keuken terug te zien.

Verder vind ik het een mooi boek met een flinke diversiteit aan recepten. Van koekjes en soesjes tot prachtige taarten en broden. Alhoewel de recepten in seizoenen zijn ingedeeld zijn ze vrijwel allemaal goed het hele jaar door te maken. Zoals Janny in het voorwoord ook al zegt: Niets moet. Veel recepten passen ook prima in andere seizoenen. Kortom een fijn bakboek met het hele jaar door passende recepten.

Dit boek telt 144 pagina’s en is verkrijgbaar voor €19,99

Enthousiast geworden? Koop Heel Holland Bakt Feest via deze link bij Bol.com, daarbij help je Laura’s Bakery een beetje.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Margot schreef:

  Volgens mij moet ik vandaag maar eens de keuken in!

 2. Emily van Kampen schreef:

  Lijkt me een heel fijn boek. Meestal bak je toch iets voor speciale gelegenheden, dus dit boek is echt een uitkomst!

 3. Sarah schreef:

  Ik zat net nog te browsen naar leuke bakboeken, deze ziet er leuk uit. Ook een fijne review!

 4. geja schreef:

  Het is een leuk en duidelijk boek met mooie foto’s.
  Je kunt de recepten en voorbeelden met foto’s stap voor stap volgen.
  Ik ga morgen het basisrecept van biscuitdeeg uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *