Dr. Oetker taarten en cupcake workshops

Gepost: 11 maart 2014 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
2

oetker workshop 1a

Wie mij op Facebook volgt heeft kunnen zien dat ik afgelopen weekend een workshop taart decoreren van Dr. Oetker heb gevolgd. Jullie reageerden enthousiast en sommigen zeiden zelfs dit ook wel te willen doen. Voor iedereen die dit wel wat lijkt heb ik nu goed nieuws: Dr. Oetker gaat namelijk op de versiertoer dit voorjaar! Door het hele land kun je tot en met juni Dr. Oetker taarten en cupcake workshops volgen. Nog leuker: deze workshops volg je met een flinke korting . Daarover later meer. Kijk je eerst mee naar mijn verslag van de taarten workshop?

oetker workshop 2a

Samen met nog een groepjes andere bloggers was ik uitgenodigd om kennis te maken met de taarten en cupcakes workshops die Dr. Oetker dit voorjaar door het hele land gaat geven. Wij deden dit met een groep van 12 bij Taart Je Taart in Amsterdam. Daar stonden op een tafel al allemaal decoreer spullen van Dr. Oetker klaar. Verschillende kleuren fondant, marsepein, schrijfstiften, toppings, parels, ouwelbloemen en leuke gekleurde suiker. Genoeg spulletjes om een taart mee te versieren. Er waren een paar dames (en een heer!) die nog nooit met fondant hadden gewerkt en die waren dus best benieuwd. Ik kan je alvast verklappen dat iedereen met hartstikke leuke en mooie taarten naar huis ging.

oetker workshop 3a

Na een korte introductie over taarten decoreren mochten we zelf aan de slag. Dat begon met het vullen en afsmeren van de taart met botercrème. Zo heb je een mooie basis voor het bekleden van de taart. Ook dit bekleden van de taart werd haarfijn uitgelegd waarna we zelf weer aan de slag konden gaan. Iedereen koos een kleur fondant uit om de taart mee te bekleden en dat konden we dan gaan doorkneden. Ik koos voor de blauwe kleur, deze was lekker snel soepel gekneed. Ik kneedde er nog een beetje wit doorheen voor een gemarmerd effect en kon daarna beginnen met uitrollen en het bekleden van de taart.

oetker workshop 4a

Daarna kon het leukste werkje beginnen: het decoreren van de taart. Hier doe je het uiteindelijk allemaal voor natuurlijk. Er werden een aantal mallen en uitstekers tevoorschijn gehaald die we mochten gebruiken en verder hadden we de beschikking over alle Dr. Oetker materialen. Ik besloot zelf om geen uitstekers en mallen te gebruiken, in plaats daarvan gebruikte ik materialen die iedereen thuis ook heeft. Je hoeft namelijk echt geen uitgebreide decoratie uitrusting te hebben om een leuke taart te maken. Wie in zijn keukenlades en kastjes kijkt komt genoeg handige materialen tegen.

oetker workshop 5a

Zoals je ziet hebben we flink wat rommel gemaakt op tafel. Vooraan zie je mijn gemaakte taartje staan: het bewijs dat je niet veel in huis hoeft te hebben om zelf ook een leuke taart te maken. Dat mesje heb je zelf wel en een deegroller zal in de meeste huishoudens ook niet ontbreken. Verder hoef je dan alleen nog maar even langs de supermarkt om de Dr. Oetker producten te kopen.

Ik heb zelf gebruik gemaakt van de biscuit mix, mix voor botercrème, 3 pakjes blauwe fondant, 1 pakje witte fondant, doosje met marsepein kleurtjes en de ouwel bloemetjes. Van de fondant, marsepein en bloemetjes hou je zelfs genoeg over om nog een keertje cupcakes te maken.

oetker workshop 6a

Mijn oordeel:

Een leuke leerzame workshop voor iedereen die graag een keer een taart wil decoreren maar stiekem niet goed durft of niet weet waar hij/zij nu eigenlijk moet beginnen. Wat hulp is natuurlijk altijd welkom en dat krijg je zeker in deze workshop. Je komt er al snel achter dat een taart decoreren helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Wedden dat je thuis gelijk langs de supermarkt gaat om het Dr. Oetker schap te plunderen?

oetker workshop 7a

Leuk zo’n workshop. Maar welk prijskaartje hangt hier nu aan?

 • De cupcake workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Je versiert 6 cupcakes welke je na afloop natuurlijk mee naar huis neemt. De prijs bedraagt €35,-(voor 2 personen)
 • De taarten workshop duurt ongeveer 3 uur. Je gedecoreerde taart neem je na afloop mee naar huis. De prijs bedraagt €45,-(voor 2 personen)

Iedereen die de workshop volgt krijgt ook nog een leuke goodie mee naar huis.

Voor deze prijs kun je dus niet in je eentje, maar met zijn tweeën de workshop volgen. Met de actie van Dr. Oetker mag de tweede persoon namelijk gratis mee! Hier hoef je alleen maar twee actieproducten voor te kopen, welke je herkent aan de groene actiesticker. De workshops zijn door het hele land te volgen, op de site van Dr. Oetker staat een uitgebreid overzicht.

Ga jij een workshop volgen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

 1. Susanne schreef:

  Wat gaaf is dit! Lijkt mij echt leuk! Dr Oetker kent iedereen wel en het is daarom ook leuk dat ze dit door heel het land doen. Jouw taart is echt super leuk geworden 🙂

  1. Aldjana schreef:

   Hallo allemaal, Ik wil graag weten in decoratie stiften van dr.oeter staat gluten of niET Veel BEDANKT.

   1. Laura's Bakery schreef:

    Ik heb de verpakking niet meer helaas, dan kun je het best in de winkel even op de verpakking kijken.

 2. Amy schreef:

  Klinkt wel super leuk, maar vind toch de prijs wel een beetje veel!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Had je wel al gezien dat je voor dit geld met zijn tweetjes de workshop kunt volgen?

 3. Tineke schreef:

  Wat leuk! dit wil ik wel leren…
  ga mijn vriendin gelijk vragen om ’t samen te doen !
  betalen we elk € 17.50 voor 2.5 uur cupcakes maken .

 4. Trudy schreef:

  Wat leuk, ik zie in jouw taart een vijvertje met waterlelies, zeer origineel.
  Jouw “buurvrouw” heeft nagellak, is dat wel hygiënisch?

  Maar, hoe smaakte de taart nu eigenlijk?

 5. Luna schreef:

  Hallo.

  Met het bakken met de kleurstoffen had ik de vraag hoe ik de kleur rood behoud met de kleurstof rood. Laatst had ik een deel rood voor de cream apart gehouden dus werd het beide roze. Hoe behoud ik nu die rode kleur want ik heb rood nodig voor mijn taart morgen.

  groetjes

  1. Laura's Bakery schreef:

   Rood is een lastige kleur, je hebt er veel kleurstof voor nodig. Eenmaal gekleurd trekt de kleur nog verder door, dus bij ‘bijna rood’ kun je al stoppen. Een tijdje later zal het goed rood zijn.

   1. Luna schreef:

    ah oké. heb ik dan aan een tubetje genoeg? moet het dan een bepaalde tijd intrekken als het door elkaar is geroerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

     Hoeveel je nodig hebt hangt af van het merk kleurstof. Ik werk zelf meestal met Americolor. Tijd van intrekken verschilt ook. Bij icing zie ik na een kwartier vaak al verschil, maar een uur later (of langer) wordt het nog mooier.

 6. Luna schreef:

  ik gebruik gewoon tubetje van dr oetker. dat was al vrij snel rood. maar vrij licht omdat ik niet alle kleur heb gebruikt. ik zal morgen het hele tubetje gebruiken en kijken hoe het uitvalt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *