zomerse fruit cupcakes

Gepost: 17 juli 2014 Laatst bewerkt: 2 juni 2023
zomerse fruit cupcakes

De zomer straalt er vanaf bij deze cupcakes! Allerlei fris en zomers fruit gemaakt van fondant die deze zomerse fruit cupcakes helemaal af maken. Je hebt niet zo veel gereedschappen nodig om dit fruit van fondant te maken, dat is fijn. Het enige is dat je een aantal verschillende kleuren fondant nodig hebt. Ik vind het zelf het makkelijkst om gewoon een wit blok fondant te kopen en deze zelf te kleuren. Zo maak je precies de kleuren die je nodig hebt. Als je niet met kleurstoffen aan de slag wilt gaan kun je ook voorgekleurde fondant kopen en deze met elkaar mengen om de juiste kleuren te maken.

zomerse fruit cupcakes 2a

Dit heb je nodig:

 • witte fondant
 • lichtroze fondant
 • donkergroene fondant
 • donker roze fondant
 • gele fondant
 • rode fondant
 • lichtgroene fondant
 • ronde uitstekers (basis cupcake en voor schijfjes citroen + watermeloen)
 • bloem uitstekertje
 • zwarte eetbare stift
 • naald
 • eetbare lijm

Uiteraard heb je ook cupcakes nodig. Dit kan ieder recept zijn dat je lekker vindt, ik gebruik zelf altijd het recept voor vanille cupcakes wanneer ik cupcakes ga decoreren.

BAKTIP: In Het Basisbakboek vind je nog veel meer heerlijke basisrecepten om mee aan de slag te gaan!

De basis decoreren

Rol een witte lap fondant uit en daarnaast ook een lap lichtroze fondant. Snijd smalle stroken uit het roze fondant en plak deze evenwijdig op de lap witte fondant. Met een ronde uitsteker steek je hieruit de basis van de cupcakes. Bekleed de cupcakes met de roze-wit gestreepte cirkels.

zomerse fruit cupcakes 3a

Meloen cupcake

Hiervoor heb je twee ronde uitstekers nodig die bijna even groot zijn. Steek uit donkergroene fondant een grote cirkel uit en steek hier dan gelijk weer een kleinere uit zodat je alleen de ring overhoudt. Uit donker roze fondant steek je ook een kleine cirkel, deze past nu in de groene ring. Snij de cirkel in partjes.

Met een kleine bloem uitsteker kun je een stukje van de rand wegsteken alsof er een hapje uit is genomen. Met een zwarte eetbare stift teken je kleine pitjes op de meloen. Dit kun je eventueel ook van kleine zwarte balletjes fondant maken.

Citroen cupcake

De partjes van de citroen maak je op dezelfde manier als bij de meloen. Nu heb je alleen een gele ring en een witte binnenkant. Op het witte middelste gedeelte plak je kleine gele driehoekjes. Met hele kleine witte balletjes fondant kun je hier pitjes op maken. De hele citroen vorm je uit een balletje gele fondant. Wil je het effect van een citroenschil maken? Prik dan met een naald heel veel kleine gaatjes in de citroen. Een monnikenwerk, maar maakt het resultaat wel heel mooi. Wil je sneller zijn? Gebruik dan een rasp waarmee je de structuur van de schil nabootst (druk het fondant op de puntjes van de rasp).

Aardbei cupcake

Vorm een balletje rode fondant tot een aardbei. Met een prikker maak je hier kleine gaatjes in. Om de aardbei nog echter te doen lijken kun je in deze gaatjes nog kleinere gele balletjes fondant duwen. Aan de bovenkant van de aardbei prik je een groter gaatje. Maak van een klein bloemetje de blaadjes van de aardbei. Het steeltje maak je door fondant tot een kegeltje te vormen en dit in het gaatje te steken.

zomerse fruit cupcakes 4a

Leg de stukjes fruit op de cupcakes en zo zijn ze klaar. Op deze manier kun je natuurlijk nog veel meer soorten fruit maken. Wat dacht je van sinaasappels, een tros druiven, bananen of appels?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

 1. Kim schreef:

  Leuk idee!

 2. Miranda schreef:

  Ik heb je website pas geleden ontdekt en ben je direct gaan volgen via bloglovin. Wat maak je leuke dingen!

  Deze cupcakes vind ik heel erg leuk! ze herinneren me eraan dat ik ook nodig weer eens met fondant aan de slag moet:) leuk!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Welkom 🙂 Leuk is dat he met fondant freubelen, ik doe het ook te weinig helaas..

 3. Karima schreef:

  Wat schattig! Ziet er ook niet moeilijk uit, dus moet te doen zijn voor mij 🙂

 4. MySimplySpecial schreef:

  Wat mooi gemaakt! Erg leuk!

 5. Hanny schreef:

  Ziet er echt super leuk uit! Nog even een vraagje, hoe krijg jij je cupcakes zo plat? Snij jij de top eraf?

  Groetjes, Hanny

  1. Laura's Bakery schreef:

   Bij deze cupcakes heb ik inderdaad de bovenkant recht afgesneden.

   1. Hanny schreef:

    Bedankt 😉 Ik ga ze zeker een keer maken!!

   2. Alie schreef:

    Ik kreeg ooit de tip om, na het bakken, een bakplaat op de cupcakes te leggen en aan te drukken zodat ze plat worden. Werkt perfect!

 6. Lisanne schreef:

  Aaah, wat zijn ze leuk! Ziet er ontzettend creatief uit. Echt tof!

 7. Kimberly schreef:

  Wat mooi gelukt zeg! Ik vind ze echt heel gaaf eruit zien 😀

 8. suus schreef:

  Hai!

  Welke cupcake vormpjes gebruik je eigelijk? jou cupcakes hebben zo’n mooie rechte zijkanten

  Groetjes Suzan

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik gebruik meestal een bakpan van Wilton 🙂

 9. suus schreef:

  Maar geen speciale vormpjes?
  (Ik heb nl ook die bakpan)

  1. Laura's Bakery schreef:

   oh zo, ik begreep je even verkeerd 😉 Ik gebruik meestal House of Marie bakpapiertjes. Maar het is de bakpan die uiteindelijk de vorm bepaalt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *