Mickey Mouse taart

9 maart 2013 Laatst bewerkt: 28 februari 2023
4

Ik word altijd heel vrolijk als ik voor iemand een kindertaart mag maken! Bij ons in de familie hebben we geen jonge kinderen. Dus ook geen kleine neefjes en nichtjes die ik blij kan maken met Bumba, Mega Mindy of in dit geval Mickey Mouse! Je zult wel begrijpen dat ik het dan ook hartstikke leuk vond om voor het zoontje van mijn vaders collega deze Mickey Mouse taart te maken.

De taart zelf heb ik eigenlijk vrij simpel gehouden, ik wilde dat het hoofd van Mickey het middelpunt zou worden. Om wel in de stijl van Mickey Mouse te blijven heb ik de taart bekleed met rode fondant en hier twee gele knopen op gemaakt. Zo is het net het broekje van Mickey. Met wat confetti heb ik de boel nog wat opgevrolijkt rondom de naam en leeftijd van de jarige.

Mickey’s hoofd is ook een taartje, niet heel groot misschien maar er zit toch wel wat gewicht in. Te veel gewicht in ieder geval om zo op de taart te zetten. Dan zou hij daar in weg zakken. Daarom heb ik op de plaats waar het hoofd moest komen drie chocoladestokjes gestoken om de boel te stutten. Gebruik ook een taartkarton onder het boltaartje. Voor grote taarten raad ik overigens niet deze chocolade stokjes aan, dan kun je beter houten dowels gebruiken.

Wanneer de chocolade stokjes geplaatst zijn kun je het hoofd van Mickey plaatsen. Nu kunnen we het zwarte bolletje omtoveren tot een echte Mickey! Steek uit huidkleurig fondant een hart uit, plak deze op het bolletje en snij een stukje van de onderkant af. Snij uit witte en zwarte fondant de ogen en plak deze op hun plek. Rol van zwarte fondant een balletje en vorm deze tot neus, leg deze tussen de ogen op de taart neer. Steek als laatst de oren in het taartje.

Het maken van de oren

De oren kun je het best al een dag eerder maken. Neem zwarte fondant waar je een mespunt tylose doorheen kneedt. Verpak het balletje fondant goed in huishoud folie en laat een uurtje rusten. Rol dan het fondant uit, dit mag lekker dik blijven! Steek twee cirkels uit en steek in elke cirkel twee sateprikkers. Steek deze prikkers tot halverwege in het fondant en steek ze er ook redelijk dicht naast elkaar in. Laat de oren zo een nacht drogen aan de lucht. Wanneer je ze de volgende dag in het bolletje steekt zullen ze mooi rechtop blijven staan en niet ombuigen.

De letters en het getal heb ik met de Funky tappits gemaakt. Confetti maak je door sliertjes fondant om een potlood of pen te wikkelen en deze even aan de lucht te laten drogen.

Liever een iets taart die iets meisjesachtiger is? Mickey kun je eenvoudig omtoveren tot zijn vriendinnetje Minnie Mouse. Maak dan geen gele knopen op de rode taart maar beplak deze met witte stippen. Tussen de oren van Minnie zet je dan natuurlijk een mooie strik.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

 1. Ellen schreef:

  Waw, geweldig!

 2. Ikram schreef:

  Prachtige taart! Zonde om om te eten hihi 😀

 3. Anneke schreef:

  Ik vind hem geweldig!

 4. Sanne schreef:

  Mooie taart! Waar heb je hem mee gevuld?

 5. Wat een schatje deze taart.

 6. Wat een schatje deze taart.

 7. Dulce fresa schreef:

  Simpel en mooi!! Bedankt voor de instructies!
  Nog een fijne dag!

  http://dulcefreska.blogspot.nl/

  Dulce fresa

 8. Danique schreef:

  Hooi Laura,
  Hoe heb jij de oren laten drogen? Doe je dit in de koelkast of buiten de koelkast?
  Groetjes Danique

  1. Laura schreef:

   Altijd buiten de koelkast (koelkast is vochtig en dat gaat niet samen met fondant)

 9. Karin schreef:

  Wat een leuke taart!! Deze wil ik gaan maken voorde verjaardag van mijn zoontje.
  Mag ik vragen hoeveel centimeter in doorsnede jouw taart was en hoeveel het boltaartje?
  Groetjes Karin

  1. Laura schreef:

   Volgens mij was deze taart 20 of 25 cm, boltaartje maakte ik met de kleinste Blanda vorm van Ikea

   1. Laila schreef:

    Hoi hoi, sorry stomme vraag misschien maar kunnen die schalen in de oven dan?

    1. Laura Kieft schreef:

     deze kunnen inderdaad in de oven

 10. Lonneke schreef:

  Hoi Laura, wat kan je als alternatief voor Tylose gebruiken? Dankjewel alvast!

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik ken geen alternatief helaas. (behalve aan de lucht laten drogen, maar dat werkt lang niet zo goed en duurt heel erg lang)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *