zoetigheden uit parijs

Gepost: 23 oktober 2011 Laatst bewerkt: 1 juni 2023
1

zoetigheden uit parijs

Vorige week zondag vertrok ik samen met mijn ouders en zusje naar Parijs. Hier gingen we donderdagochtend vroeg weer weg om nog 2 dagen naar Disneyland te gaan! Ik was nog nooit in Parijs of Disney geweest en heb echt een heerlijke week gehad! Ondanks dat het koud was heeft de zon heerlijk geschenen. Dat maakte het ene avondje regen helemaal goed. Thuis had ik al snel bedacht dat ik naast alle bezienswaardigheden graag naar Ladurée wilde. Deze zijn internationaal bekend om hun befaamde macarons. Ik wilde dus wel eens proeven hoe deze zouden smaken.

zoetigheden uit parijs

In Parijs hebben ze meerdere winkels, ik heb degene aan de Champs Elysées bezocht. De winkel past helemaal tussen de dure winkels als Louis Vuitton (waar een wachtrij voor de deur stond!) want voor 8 macarons betaalde ik €12,10. Gebakjes van ruim 8 euro per stuk waren ook geen uitzondering. Klanten hebben blijkbaar geen problemen met deze prijzen want de winkel stond vol. ik overigens ook niet, ik moest ze gewoon een keer geprobeerd hebben.

zoetigheden uit parijs

Kijk eens wat een lekkers allemaal, en wat een prijzen. De hartvormige taart kon je meenemen voor het bedrag van 48 euro, goed voor 6 stukken zoals het kaartje zegt. Het taartje rechts voor kost €26,40 en de kleine gebakjes op de achtergrond waren te koop voor 8 euro per 100 gram. Tsja, je moet er wat voor over hebben zullen we maar zeggen.

zoetigheden uit parijs

Ikzelf nam de volgende smaken mee (van links naar rechts); blackcurrant violet, black forest, praline, chocola, lemon, raspberry, vanille en rose. Degene die er voor mij met kop en schouders bovenuit stak was de chocolade macaron! Ik heb onlangs een boekje over macarons aangeschaft, hiermee ga ik eens chocolade macarons maken. Mocht ik in de buurt van zo’n winkel wonen zou ik er niet het geld voor over hebben om dit vaker te kopen, maar voor die ene keer was het het geld waard.

zoetigheden uit parijs

Naast Ladurée heb ik ook nog La Cure Gourmande bezocht. Deze winkel was ik vorig jaar al eens tegengekomen in Brussel en nu bleek er eentje om de hoek bij ons hotel te zitten. Ze verkopen koekjes, snoepjes en chocolaatjes. Alles is in ouderwetse stijl, de winkel zelf maar ook het lekkers dat ze verkopen.

zoetigheden uit parijs

Kijk eens naar die stapels met koekjes! De wanden staan vol met allemaal dozen en blikjes met snoepjes. Je kunt zelf je doos of blik met lekkers samenstellen. Of je nu verschillende koekjes, chocolaatjes of fudge wilt hebben. In Brussel heb ik mij kunnen inhouden, maar hier wilde ik graag wat lekkers meenemen.

zoetigheden uit parijs

Ik koos voor een blik met de eiffeltoren, dan was dat gelijk een leuk souvenir waar ik weer leuke taartspulletjes in kan bewaren. Met het lege blik ben ik op de stapels koekjes afgegaan want deze zagen er zó lekker uit. Wil je ze ook proeven, ze hebben een webwinkel en verzenden ook naar Nederland. Al koop je niets, het is al leuk om eens te kijken naar al dat lekkers.

zoetigheden uit parijs

Zie hier mijn buit 🙂

Hebben jullie wel eens iets van deze 2 winkels geproefd?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Tine schreef:

  Ik heb nog geen macarons geproefd van La Durée maar heb ze wel al zelf gemaakt. Receptje kan je vinden op m’n blog! Erg lekker!

 2. Nina schreef:

  wauw loe! wat een avontuur! En het ziet er inderdaad allemaal heel lekker uit. Maar wat vind je van de macarons? Ik weet ondertussen dat je chocolademacarons lekker vindt haha. Maar ik bedoel meer: zijn ze serieus echt lekkerder dan “het gemiddelde koekje”? Want dan ga ik het zeker ook een keer proberen!
  Leuk overigens ook van je facebook 😀
  Veel plezier met bakken! liefs xx

 3. Anneke schreef:

  Ik kan geloven dat je je geamuseerd hebt in Parijs en al zeker in Disneyland 🙂 hihi.. Zelf ben ik een grote Disneyfan!! En hhmm die macarons zien er heerlijk uit! Ga ik zeker eens een kijkje nemen als ik nog eens naar Parijs ga 🙂
  groetjes Anneke

 4. Oeeeh, Laduree macaroons zijn zooo lekker.
  Andere winkeltje ziet er ook super leuk en lekker uit!

 5. Caroline schreef:

  Ohhh, wat een leuk verslag en prachtige foto’s, om je vingers bij al te likken 🙂

 6. Dzoli schreef:

  Fantastisch.Ik ben jaloers;) We hebben wel hier vergelijkbaare winkels maar we hebben geen Parijs;))

 7. Eva's Smulhuisje schreef:

  In een winkel van La Cure Gourmande ben ik afgelopen zomer ook geweest… ook één en ander meegenomen en dat was zeker niet slecht!

  Zijn deze macarons echt beter dan degene die je zelf kan maken? (nu ja, zal ook wel van je receptje afhangen natuurlijk) Ik vond mijn zelfgemaakte chocolademacarons in ieder geval beter dan degene die ik in Frankrijk -NIET bij Ladurée – kocht… en heel wat goedkoper ook 😉

 8. Laura schreef:

  Bedankt allemaal 🙂

  @ Nina, echt veel lekkerder….? het is maar net waar je van houdt. Ik vind ze erg lekker maar met een krakeling maak je mij net zo blij 😛

  @ Eva, ik heb zelf eens macarons gemaakt maar vond deze lekkerder, al zat aan de mijne niet een hele speciale smaak. Mijn zusje vond de mijne overigens veel lekkerder zei ze 🙂 Je proeft gewoon dat ze hele verse en goede ingrediënten gebruiken. Bij de fruitsmaken zit er zelfgemaakte jam tussen met vers fruit. Maar zelf kun je ook heerlijke maken natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *