Behind the scenes: oktober 2016 #1

Gepost: 16 oktober 2016 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

bts-oktober-1-3

Het is aan alles te merken dat het inmiddels herfst is. De temperaturen dalen, de eerste nachtvorst is gemeten, de bladeren verkleuren en vallen van de bomen, ik heb last van een verkoudheid die maar niet door wil zetten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het najaar is voor mij ook altijd een drukke periode, het is weer de periode om lekker te bakken en dat merk ik aan de hoeveelheid bezoekers op mijn blog, afgelopen week verhuisde mijn site naar een grotere server omdat de oude te klein was geworden. Verder worden er ontzettend veel evenementen en productlanceringen georganiseerd (daar zou ik al een fulltime baan op zich mee kunnen vullen), dus moet ik goed plannen waar ik heen wil (en kan) en er tegelijkertijd ook nog voor zorgen dat er nieuwe artikelen op mijn blog online komen. Goed, dat is in een notendop hoe oktober voor mij is begonnen. Ik houd van het najaar en alles dat er bij hoort, zo ook deze drukte. In deze behind the scenes neem ik je weer mee in een stukje van die drukte.

bts-oktober-1-1

Oktober begon op een zaterdag, ik probeer de laatste tijd mijn weekenden zoveel mogelijk vrij te houden van werkgerelateerde dingen en dat lukte dit keer goed. Ik hield thuis een grote opruiming en er gingen 4 volle vuilniszakken naar het vuil. Ongelooflijk waar ik al die spullen altijd heb gelaten. Ook kwam mijn vader die mij hielp met wat kleine klusjes. Zo wilde ik de lamp in de woonkamer verplaatsen naar boven de eettafel en ik durfde niet zelf met het elektra aan de slag te gaan. Het was uiteindelijk niet moeilijk, maar ik was blij dat mijn paps mij hielp! En Lotje was ook erg nieuwsgierig terwijl we aan het klussen waren haha.

bts-oktober-1-2

Daarna was het tijd voor mijn wekelijkse maandagochtendritueel. Alle mails, reacties, etc, wegwerken van afgelopen weekend. ’s Middags ging ik naar Utrecht met Mariette voor een leuk event. KitchenAid lanceerde hier namelijk hun Mini mixer. Ik vertelde je er in de rubriek Foodnieuws al meer over.

bts-oktober-1-3

Dinsdag ging ik na wederom een ochtend achter de computer op pad. De stad in dit keer. Bij Dille en Kamille spotte ik mijn boek (hoe cool!) en daarna sprak ik af met een vriendin die ik al veel te lang niet meer gesproken had.

Woensdag stond ik weer eens lekker in de keuken en maakte onder andere wat hartige hapjes. Ook maakte ik verschillende foto’s voor artikelen die de komende tijd online gaan komen.

bts-oktober-1-5

Donderdag werkte ik lekker vooruit en ging ik ’s avonds naar Amsterdam voor de presentatie van het boek Feel Good Food van Pauline. Met een heus diner konden we alvast verschillende recepten uit haar boek proeven. Het toetje was uiteraard favoriet bij mij, een heerlijk warm chocoladecakeje.

Vrijdagavond kwam een vriendin eten en daarvoor dook ik ’s middags al even de keuken in om de aardappelgratin voor te bereiden, dat recept staat ook al online. Overdag werkte ik een aantal recepten uit.

bts-oktober-1-6

Tijd voor weekend! Nadat ik Lotje haar kooi had verschoond vertrok ik naar Amsterdam voor een gezellig weekend met Lian en Mariette. Op mijn boekpresentatie kreeg ik een avondje uit cadeau en daar was het nu tijd voor. Ze hadden alles geregeld en het was een verrassing voor mij waar we gingen eten. Dat werd restaurant Mata Hari en het was heerlijk! Lian en ik bleven beide bij Mariette slapen voordat we zondag weer naar huis gingen.

Eenmaal thuis zag ik op verschillende plekken in huis schade doordat het winkelpand onder mij rigoureus wordt verbouwd. Dus ineens kon ik een paar deuren niet meer open en dicht doen en zitten er scheuren in de muren. Balen dus! Enige voordeel is dat ik straks boven een chocolade- en ijsjesfabriek woon (of misschien is dat ook juist wel een nadeel haha).

Maandag vind ik altijd een fijne dag, ik probeer deze zoveel mogelijk vrij te houden van afspraken. Ik werkte alles van het weekend bij, zocht foto’s uit en schreef twee artikelen. Ook werkte ik mijn mailbox helemaal bij, heerlijk.

bts-oktober-1-4

Dinsdag werd ik heel erg blij van de pakketjes bezorger, die stond met een flinke (zware!) stapel dozen voor de deur. Hierin zaten mijn auteursexemplaren van de tweede druk van mijn boek, heel erg blij mee! De andere twee dozen hadden KitchenAid als afzender. Ik ontving de KitchenAid mini in het grijs en het foodprocessor opzetstuk, met beide ben ik heel erg blij en die ga ik de komende tijd eens even goed uittesten. Sterker nog, ik begon ’s middags gelijk al met het bakken van een cake.

bts-oktober-1-7

Woensdag overdag werkte ik lekker op mijn laptop vanaf de bank. Dat vind Lotje ook altijd erg gezellig, want dan komt ze lekker naast me liggen en duwt ze met haar neusje tegen mijn arm om geaaid te worden.

’s Avonds kwam mijn zusje eten en daarna gingen we naar de bioscoop, we keken de Bridget Jones film. Een erg leuke film en we hebben flink gelachen!

De volgende dag was ik niet vooruit te branden. Dat kwam onder andere doordat ik mijn administratie af moest maken. Dit vind ik het meest vervelende ding van ondernemer zijn en stel ik dan het liefst ook uit tot het laatste moment. Dat werd dus vandaag, omdat mijn boekhouder op vrijdag de administratie op kwam halen.

bts-oktober-1-8

Vrijdag dook ik de keuken in om een cake te bakken uit mijn boek, deze nam ik ’s avonds mee naar Hilversum. Ik was te gast bij Tijd voor Max Radio op NPO5 om te kletsen over mijn boek, bloggen en bakken. Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij!

Zaterdag wilde ik eigenlijk lekker lui doen, maar dat ging ergens mis. Ik had zin om wat te bakken en uiteindelijk maakte ik deze dag 6 verschillende recepten. Leuk vind ik dat altijd, als er spontaan allemaal recepten ontstaan met ingrediënten die ik nog in huis had en welke ik op wilde maken.

bts-oktober-1-9

En daarmee zitten we alweer op de helft van oktober! De rest van deze maand is vrij rustig, ik heb bijna geen afspraken of evenementen gepland en hoop dat ook zo te houden. November wordt erg druk en ik wil dus even flink vooruit werken, ook voor de feestdagen die steeds dichterbij komen. Ik denk dat ik jullie in de volgende behind the scenes dus kan vertellen dat ik veel heb staan bakken met een kerstmuziekje aan 😉 .

Niets missen wat ik allemaal ga bakken? Ik houd je op Instagram ook op de hoogte van al mijn avonturen achter de schermen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Joke Kieft schreef:

  Leuk om weer te lezen wat er allemaal op je pad is gekomen.

  Liefs, Mam ♥

 2. Ans van Gremberghe schreef:

  Hallo Laura, wat een gezellig verhaal heb je geschreven. Em ik zag dat je nieuwe boek te koop is bij vbo.com
  Laat ik nu net voor mijn verjaardag een flink bedrag aan kadobonnen hebben gekregen van bol.com
  Dus een boek weet ik al dat ik ga bestellen.
  Fijne zondag verder
  Groetjes Ans

 3. Daniëlle schreef:

  Leuk om te lezen! Die kleur kitchenaid is echt mooi. Ik spaar nog even door ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *