Verlate kersttaart

Gepost: 27 december 2011 Laatst bewerkt: 1 december 2023

Ik had grootse plannen deze kerst, ik zou heerlijk in de keuken allerlei lekkers bakken en dat aan jullie laten zien zodat jullie allemaal inspiratie hadden voor de feestdagen. Mijn school dacht daar alleen iets anders over en kwamen met het ene na het andere verslag waardoor er nog maar weinig tijd overbleef. Ik begin in februari met afstuderen waarvoor een hoop geregeld moet worden. Waar ik overigens nog steeds druk mee bezig ben, die verslagen zijn helaas ook nog niet af.

Zo kwam het dus dat ik uiteindelijk met kerst nog steeds speculaasjes op mijn blog had staan, shame on me! Dat ik niets heb laten zien aan jullie betekent overigens niet dat ik niets heb gemaakt, voor de kerst stond namelijk dit winterse taartje op het programma om op eerste kerstdag mee te nemen naar mijn tante.

BAKTIP: Deze ronde bakvormen zijn erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar.

 

Ik zat vol met ideeën voor een kerst taart, heb ook allemaal leuke materialen die ik graag wil gebruiken. Al die leuke ideetjes waren alleen een beetje te veel om in één taart te verwerken. Hij is uiteindelijk vrij eenvoudig gebleven en vooral winters geworden in plaats van ‘kerstig’. Desalniettemin vind ik de taart wel erg leuk geworden. Een gedeelte van de sneeuwvlokken heb ik zilver gemaakt met kleurpoeder en ze hebben allemaal een laagje glitters gekregen (die op de foto helaas niet heel duidelijk zijn). Voor deze taart zijn er naast glitters ook véél parels gebruikt. Bij de witte hulstblaadjes heb ik rode parels gebruikt en over de hele taart zie je blauwe en witte parelmoer pareltjes. Ik vind dat die parels een heel erg leuk effect geven en bij het eten heb ik het helemaal niet gemerkt dat er veel parels bij zaten.

De taart is gevuld met twee heerlijke lagen vanille crème waarvan de ene verrijkt is met caramel blokjes, de andere kreeg stukjes pure chocola. De familie liet het zich in ieder geval goed smaken 🙂

Volgend jaar ga ik het helemaal goedmaken met jullie rond de kerst, ik heb namelijk al grootste plannen (alweer, ik weet het). Dit keer ga ik het echter goed voorbereiden, en als dat betekend dat ik zomers al sneeuwpoppen sta te maken… so be it!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. His schreef:

  Haha, nou ben benieuwd naar je zomerse sneeuwpoppen!! Maar je kersttaartje is erg leuk geworden!

 2. Heel leuk Laura 🙂 succes met de studie!

 3. Chantal schreef:

  Ziet er heerlijk uit Laura, echte en prachtige winterse taart! Succes met studeren!

  Groetjes,
  Chantal

 4. erg herkenbaar die studiedrukte! super mooie taart hoor, erg elegant juist doordat deze erg simpel is gehouden!

 5. Amanda schreef:

  Kon je jezelf maar in tweeën delen he!

  Maar op deze taart kan je trots zijn, ziet er prachtig uit. Ik ben het eens met “cakeje van eigen deeg” less is more!

 6. Wendy schreef:

  Hallo Laura,

  In mijn zoektocht naar een kerst taart kwam op dot recept terecht.
  In de tekst staat dat de taart is gevuld met twee lagen vanille crème waarvan de ene met caramel blokjes en de andere stukjes pure chocola. Dit sprak mij vooral erg aan!
  Heb je hier ook een recept van?

  Groetjes Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *