Op het internet had ik al wel eens bloempot cupcakes voorbij zien komen. Het idee sloeg ik uiteraard op in mijn hoofd om eens mee aan de slag te gaan. De uitvoering ervan liet even op zich wachten, maar het resultaat stelt niet teleur. Sterker nog, ze zijn veel gaver dan ik had verwacht! Nog leuker: deze überschattige cupcakes in bloempotjes zijn heel eenvoudig te maken. Echt waar! Ik denk dat het bakken van de cupcakes ongeveer even veel tijd in beslag neemt als het decoreren ervan. Ideaal als je er een stuk of 30 moet maken voor een traktatie bijvoorbeeld.
Bloempot cupcakes met ouwel bloemen

Bloempot cupcakes met ouwel bloemen
Een leuke en duidelijke how to voor het maken van bloempot cupcakes. Het decoreren is zo gebeurd, bloempot cupcakes zijn dus ideaal als traktatie.
Ingrediënten
- Cupcakes in siliconen bloempotjes (Xenos) of rood-bruine baking cups
- Chocopasta of botercrème
- verkruimelde Oreo koekjes
- Groene marspein
- Ouwelbloemen
- Cocktailprikkers
Instructies
-
Bak de cupcakes volgens recept en laat ze afkoelen. Ik gebruik zelf meestal witte chocoladepasta om cupcakes af te smeren, maar in dit geval kun je ook hazelnootpasta gebruiken.
-
Als de cupcakes zijn afgesmeerd kun je de bloempotjes vullen met aarde. Fijngemalen Oreo koekjes om precies te zijn! Omdat ze zo donker zijn lijkt het net aarde, maar dan hele lekkere aarde ? .
-
De bloemetjes voor in de bloempotjes zijn ook super simpel om te maken. Als je liever geen cocktailprikker gebruikt zou je ook nog ongekookte spaghetti kunnen gebruiken.
-
Prik de prikker in een groen balletje marsepein, door dit te rollen pak je de prikker in met marsepein. Laat de uiteindes vrij. Aan de ene kant prik je de ouwelbloem erop, de andere kant gebruik je uiteraard om de bloem in het bloempotje te steken. Deze ouwelbloemen heb ik ooit eens op een markt gekocht, maar op internet kun je ze ook wel vinden. Dr. Oetker heeft trouwens ook ouwelbloemen in het assortiment, al zijn deze wel anders qua vorm.
-
Geen bloemen zonder blaadjes, ook deze zijn gelukkig eenvoudig te maken. Druk een balletje plat en vorm tot een blaadje. Met een mesje maak je de nerven in het blad.
-
Het enige dat je nu nog moet doen, is de bloemen en blaadjes in de cupcakes te steken voor een gezellige zoete bloementuin.
Zijn ze niet cute?
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Wat een heerlijke en vrolijke cupcakes.
Daar word ik blij van 🙂
Liefs, Mam ♥
Hoi Laura,
Je kunt ook chocolademuffins bakken, die zijn al donkerbruin van kleur. Ik heb ze een keer gemaakt in stenen bloempotjes, wil prima! Even cupcake papiertje onderin vanwege het gat, daarna gewoon beslag erin en bakken maar!
Jij hebt wel hele leuke ouwel bloemen. Van welk merk zijn ze? Misschien dat ze via internet te koop zijn…
Gr. Gerda
In echte bloempotjes is ook leuk inderdaad! Mijn bloemen zijn merkloos, heb ze ooit eens op een markt gekocht. Maar via internet zijn ze inderdaad ook te krijgen.
Hoi hoi,
Zou ik het recept en werkwijze mogen hebben? ( en heb je voor het bakken de bloempotjes in de oven getest om er nog iets mee gedaan alvorens te gebruiken. ( de bloempotjes vochtig maken en even in de oven zetten ofzo)
( je kan dan afwisselen met vanille en choclade cupcakes maar op die manier heb ik dan een recept en werkwijze om de cupcakes in de bloempotjes zelf te maken)
Dit heb ik vaker gezien, ziet er echt erg cute uit!
ik had deze een paar jaar geleden gekocht via een webwinkel heel goedkoop, maar kan helaas niet meer achterhalen welke deze was, maar bij http://www.detafelvan18.nl kan je ze ook kopen.
groetjes Suus
Ze zijn heel erg cute!
Leuk, fris en vrolijk! En ongetwijfeld erg lekker!
Heeii Laura,
Hoe stop je de cupcakes in de bloempotjes? Moet je ze eerst bakken en dan erin stoppen of ze er direct al in bakken?
Groetjes Annabel
Hoi Annabel, de cupcakes bak je gewoon gelijk in de potjes! 🙂
Hallo Laura, blijven de bloemen goed vast zitten, moet je ze vast plakken?
Ze zijn echt erg leuk!
Je prikt ze op een cocktailprikker, dan blijven ze goed zitten.
Hoi Laura;
hele leuke traktatie dit zeg!alleen vroeg ik me af,hoe eten de kids dit,kan je de cake makkelijk uit het bakje halen?
Dit zijn siliconen vormpjes, de cakejes laten daarin heel makkelijk los. Je zou ze ook met een lepeltje/vorkje kunnen eten.
Je kunt de bloemblaadjes bestellen via primus direct. De ouwelfabriek van Nederland.
Groet Grettha
Hallo,
ik heb een vraag over buttercream bloemen , ik wil ze maken en dan in vriezen, voor mijn taart decoratie, zodra ze op mijn taart zet , gaat de cake weer de koelkast in, dus wet ik nu niet gaan die ingevroren buttercream bloemen in de koelkast smelten of niet, ze blijven hun vorm te behouden bedankt
Nee hoor, botercreme wordt juist hard in de koelkast dus daar hoef je niet bang voor te zijn.