Zelf hartvorm cupcakes maken

Gepost: 12 februari 2015 Laatst bewerkt: 28 februari 2023

zelf hartvorm cupcakes maken

Tijden geleden zag ik op Pinterest al eens voorbij komen dat je met behulp van een knikker eenvoudig cupcakes kon bakken in hartvorm. Bij gebrek aan knikkers ging ik voor een makkelijkere oplossing: ik maakte balletjes van een stuk aluminium folie. Iets dat de meesten van jullie altijd wel in huis zullen hebben. Voor iedereen die geen speciale siliconen baking cups in hartvorm heeft is dit een ideale oplossing. Kijk je mee naar hoe je zelf deze hartvorm cupcakes kunt maken?

zelf hartvorm cupcakes maken

Dit heb je nodig:
  • baking cups
  • cupcake bakvorm
  • cupcake beslag
  • aluminium folie
  • cocktail prikker

Je gaat gewoon te werk zoals je normaal ook zo doen. Plaats de baking cups in de bakvorm en vul ze met beslag.

Draai van aluminium folie balletjes ter grootte van een knikker. Ik heb het ook geprobeerd met kleine rolletjes, dat werkt ook prima.

Voor de mooiste vorm gebruik je een cocktailprikker. Zet deze tussen de baking cup en de bakvorm. Laat de punt op de bodem staan en verplaats de bovenkant richting het midden van de cupcake. Je ziet dat zich al een hartje vormt. Plaats het balletje aluminium folie in het gaatje dat nu is ontstaan zodat de cupcake zijn hartvorm behoudt.

De cupcakes bak je gewoon zoals je dat bij ronde cupcakes ook zou doen.

Op zoek naar het recept voor vanille cupcakes? Dat staat op Laura’s Bakery: Vanille cupcakes

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *