Witte Kerst sangria

15

witte-kerst-sangria-1a

Vandaag even heel iets anders dan bakken. Ik heb namelijk een lekker alcoholisch drankje voor jullie. Een lekkere frisse witte kerst sangria. De rode sangria kennen jullie vast wel, dit is de variant op basis van witte wijn. Omdat ik witte wijn veel lekkerder vind dan de rode variant, was ik al tijden benieuwd naar witte sangria. In mijn zoektocht op internet zag ik dat het vooral in de zomer wordt geserveerd, maar ik maakte er gewoon een feestelijke versie van. Ik vind het zelf een welkome afwisseling op de glazen wijn deze periode.

Witte Kerst sangria

De rode zomerse sangria is bij velen vast bekend. Maar deze witte Kerst sangria is ook hartstikke lekker en past ook nog eens goed bij de feestdagen.
Porties: 5 glazen

Ingrediënten

 • 750 ml witte wijn (kies er eentje die je lekker vindt)
 • 250 ml bruisend water met citroensmaak
 • 1 appel (in schijfjes)
 • 150 gram cranberry’s
 • 1 sinaasappel (in partjes (schil hoeft er niet af))
 • 200 gram druiven
 • 1 takje rozemarijn
 • eventueel extra takjes rozemarijn voor serveren

Instructies

 • Het maken is kinderlijk eenvoudig. Doe alle ingrediënten in een kan en roer even goed door elkaar. Zet het minstens 4 uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
 • Als je wilt, kun je nog wat suiker toevoegen om het drankje zoeter te maken. Ik vond dat zelf niet nodig. In mijn zoektocht op het internet zag ik ook dat veel mensen nog een likeur toevoegen aan de sangria. Nu vind ik het zelf lekkerder zonder, maar voeg gerust wat toe als je dat wilt.
 • Serveer de witte sangria in glazen, eventueel met een extra takje rozemarijn. Geniet ervan! (met mate natuurlijk ? )

witte-kerst-sangria-2a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

 1. Margot schreef:

  Dat ziet er feestelijk uit!

 2. Adriana schreef:

  Gaaf gedaan. Ga ik onthouden oftewel pinnen?

 3. Yvonne schreef:

  Lijkt mij lekker. En natuurlijk zitten er cranberry”s in haha!

  1. Laura schreef:

   Haha, ik kan het niet laten 😛

 4. Wat een feestje!! Dit ziet er lekker uit!!

 5. Melissa schreef:

  Deze ga ik zaterdag maken. Vraagje over de cranberries: gaan deze er zo in, of moeten deze eerst gekookt worden?

  1. Laura schreef:

   Deze hoef je niet te koken 🙂

 6. kris schreef:

  eet je de cranberries mee op?

  1. Laura Kieft schreef:

   Doe ik zelf niet, ze zijn zo nog erg bitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *