Winactie: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Gepost: 12 maart 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari winactie

Afgelopen week konden jullie de review van het Italiaanse bakboek van Sarena Solari al lezen. Ook kondigde ik toen gelijk een winactie aan, hier is hij dan! Ik mag in totaal 3 boeken van Sarena’s bakboek weggeven, wat een feest! Twee exemplaren zal ik verloten onder iedereen die via het blog reageert en meedoet aan de winactie, het derde exemplaar kun je via Instagram winnen! Wil jij dit boek binnenkort graag op jouw boekenplank zetten? Kijk dan snel verder en lees hoe je kunt winnen!

Ik wil winnen!

2 EXEMPLAREN VIA LAURA’S BAKERY

Op het blog zal ik in totaal 2 exemplaren verloten onder iedereen die meedoet. Wat je daarvoor moet doen? Simpel: vertel mij aan waar jij aan moet denken bij Italiaans gebak en wat je graag zou willen maken.

1 EXEMPLAAR VIA INSTAGRAM

Het derde exemplaar zal ik via Instagram verloten. Daar kun je op deze manier aan meedoen:

That’s it, lekker simpel dus. Geen extra winkansen door op sociale media van alles te hoeven delen. Al vind ik het natuurlijk hartstikke leuk als jullie mij ook volgen op Facebook en Twitter 😉

De winactie loopt tot en met zaterdag 19 maart 2016, de winnaars krijgen persoonlijk bericht. De winnaars zijn bekend: Elise Rutten en Marjon Brouwer: Gefeliciteerd! De winnaar op Instagram is Heleen Slotboom, gefeliciteerd!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

456 reacties

 1. Zjojes schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan tiramisu. Maar eigenlijk ben ik niet zo thuis in de Italiaanse baksels, hopelijk leert het boek van Sarena me alles 🙂
  Dus op de vraag wat ik zou willen maken; alles!
  Groetjes
  Joyce

  1. Miranda schreef:

   Ik denk aan dat heerlijke Italiaanse restaurantje met heerlijke tiramisu, van onze laatste vakantie in Italie aan het Comomeer. Met veel chocolade en heerlijke mascarpone crème.mmmmm Doet me denken aan vakantie.

  2. Sylvia schreef:

   Hoi Laura,
   Leuke actie weer en ik doe graag mee…
   Italië en bakken. Dan denk ik aan die overheerlijke knapperige cantuccini liefst met amandelen en samen met een goede sterke Italiaanse koffie. Het water loopt me al in de mond:) Maar of dit recept hier ook in staat, hoop het wel in ieder geval.
   Groet,
   Sylvia

 2. Sandra schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk….
  Denk ik toch aan een grote tiramisu taart… En laatst zag ik ren chocolade limoncello taart, nog nooit gemaakt, maar zeker op m’n wensenlijst.
  Ben benieuwd naar de recepten in dit boek!

 3. Nathalie schreef:

  Ik denk direct aan crostata en tiramisu maar er is zoveel meer! Benieuwd naar al die recepten.

 4. Janine schreef:

  Oh hmm zelfgemaakte heerlijke koeken waar Italiaans ijs in gaat!! Mmmmm. Ik sta aan het begin van mijn bak carrière en kan daarom wel een duwtje in de goede richting gebruiken!

 5. Leanne schreef:

  Hoe tof zou het zijn om te winnen! Ik zou beginnen met de notenkruimelkoek of de tiramisu limoncello te maken en er zouden nog vele recepten volgen. Ik ben dol op bakken :)!

 6. Marjon Brouwer schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik aan het 21-diner van mijn dochter in april. Ze wil als toetje een Grand-Italian-dessert! Er staan vast een heleboel lekkere kanshebbers in het boek!

 7. Marijke schreef:

  Ik denk aan een heerlijk terras in een zonnig Florence, waar alles klopt. De hartelijke mensen, hemelse smaken, de taal, architectuur…
  Een stukje van dát, zou ik best in huis willen halen. 🙂

 8. Annemieke schreef:

  Limoncello taartjes!!

 9. Marian Clarijs schreef:

  Ik denk bij Italiaans gebak aan tiramisu en cantucinni, smullen! Maar ik heb ze nog nooit zelf gemaakt. Ik hoop dat Sarena tips heeft en het me gaat lukken met haar bakboek !

 10. Ilse schreef:

  Ik denk aan amandelkoekjes en tiramisu (waar ik nog steeds het perfecte recept nog niet heb gevonden). Maar er zijn natuurlijk nog veel meer lekker dingen die ik nog helemaal niet ken.

 11. Linda schreef:

  Ik ken eigenlijk alleen de Tiramisu 🙁
  Daarom lijkt het me erg gaaf om met dit bakboek aan de slag te gaan!

 12. Carin van den Heuvel schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik aan luchtig en citroen. Heb tijdens heel Holland bakt heel erg genoten van Serena. Zou graag meer van haar willen leren door middel van het boek 🙂

 13. Willemijn schreef:

  Hoi Laura,
  Bij italiaanse baksels denk ik meteen aan een crossata of tiramisu.
  Ik heb hier bij verschillende foodbloggers en bij jou al over gelezen en jullie hebben mij het water in de mond doen lopen.
  Groetjes Willemijn

 14. Martine schreef:

  Ik denk direct aan cannoli! Zou ik graag een keer zelf willen maken.

 15. Elsemieke van der Sterren schreef:

  Hmmmm ik denk aan meringue, heerlijk. Ik ben al gek op de Italiaanse kookkeuken, maar ik weet nog niet zoveel van de bakkeuken. Het lijkt me wel ontzettend leuk om van iedere cultuur verschillende recepten te hebben, ik ben gek op nieuwe recepten uitproberen. Hopelijk gaat dat met dit boek lukken, maar dat kan ook niet anders. Wat ze bij heel Holland bakt al liet zien was geweldig!!!

 16. leontien schreef:

  Tja tiramisu natuurlijk! Voor de rest weet ik niet zoveel van de italiaanse lekkernijen.
  Zou het wel leuk vinden om er meer van te leren en lekker alle recepten uit proberen is natuurlijk altijd leuk!

 17. Tessa schreef:

  Ik denk ofcourse aan tiramisu maaar ook aan meringue?
  Ik hou echt van heel holland bakt en ben super benieuwd naar dit boek

 18. Ilse schreef:

  Cantuccini staat al een tijd bij mij op mijn to bake list.
  En waar ik verder aan moet denken bij Italiaans gebak? Tiramisu uiteraard! Helaas ben ik totaal niet thuis in het Italiaanse gebak dus…… Dit zou een enorme aanwinst zijn voor mijn bakboeken collectie.

 19. Lianne schreef:

  Toen ik Heel Holland Bakt keek vond ik haar al de leukste deelnemer en hoopte ik dat ze zou winnen.
  Als ik zou winnen zou ik Fette al Latte koekjes maken! Lekkere chocoladekoekjes met een melkvulling.
  Ik ben gek op de Italiaanse keuken.

 20. Corrie schreef:

  Ook ik denken als eerste aan tiramisu en kan niet wachten om alle recepten te zien, lezen én maken!

 21. Liz schreef:

  Moeilijke keuze de itiliaanse keuken heeft zoveel lekkers maar dan zou ik gaan voor een panna cotta of de Cannoli. Maar ook de biscotti kun je zoveel mee variëren. Of juist een sabayon.. Pfff dit is te lastig kan nu niet meer kiezen.

 22. Mirjam schreef:

  Het eerste waar ik aan denk is tiramisu en dan houdt het voor mij op….dus super gaaf als ik dat boek zou winnen!

 23. Suzanne U schreef:

  Ik dacht meteen aan tiramisu! Maar dan in een taart. Heerlijk, verse koffie of een lekkere cappucino met een stukje taart! La dolce VITA!

 24. Patty schreef:

  Wij gaan deze zomer voor het eerst naar Italië, dus dit boek zou erg welkom zijn om in de Italiaanse sferen te komen. Binnenkort vier ik mijn 30e verjaardag en ik ben erg benieuwd naar de Italiaanse taarten die in dit boek staan. Bak het liefst zelf iets, dus kom maar op met de inspiratie!

 25. Magda schreef:

  Het doet mij denken aan mijn reis naar Toscane, waar ik in een week 5 kilo aan ben gekomen, onder andere door de ontzettend lekkere zoetigheden. De eigenaresse van het landhuis waar we verbleven was een tovenaar in de keuken, en serveerde elke avond de lekkerste taartjes en andere zoete creaties als dessert. Ik ben benieuwd of de recepten van Sarena net zo’n heerlijk resultaat opleveren.

 26. Angelique schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk denk ik aan iets simpels….cannoli gevuld met heerlijke melkchocolade en vanillevulling. Als ik dat eet waan ik mezelf op een heerlijk terras in de Italiaanse zo’n met een fantastische wijn!

 27. Ilse schreef:

  Cantuccini staat al een tijd op mijn to bake list.
  Waar ik verder aan moet denken bij Italiaans gebak is tiramisu.
  En dan stopt het voor mij dus…. Dit zou zo een gave aanwinst zijn voor mijn bakboekenplank.

 28. Simone schreef:

  Bij Italiaanse baksels denk ik vooral; wanneer kan ik weer naar Italië, vitrines vol lekkers of heerlijk genieten op een terrasje in Rome!
  Gisteren heb ik een nieuw fornuis besteld, 80cm ? dus daar ga ik graag in bakken als hij wordt geleverd!!

 29. Anne-Marie schreef:

  Ik zou weleens echte Siciliaanse cannoli willen leren bakken! Het lijkt me een leuk boek van een leuk mens!

 30. laura van der mark schreef:

  Tijdens een romantische reis door Italië met mijn vriend hebben in Venetië een heerlijk toetje gegeten, een moment om niet te vergeten… helaas de naam wel. Zou hij misschien in dat boek staan?! Dat wordt het eerste wat ik maak! Dan kunnen we thuis dat stukje van de reis herbeleven 🙂

 31. Marloes Altena schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk….. denk ik aan alle heerlijke vakanties in Italië… maar toch wel het meest aan onze huwelijksreis en ons verblijf op sardinië! Fantastisch al die kleine winkeltjes met alle zoetigheden. Maar taart met limonchello heeft hier toch altijd voorkeur. ..

 32. Willemijn schreef:

  Ik moet gelijk denken aan de cannoli, tiramisu, biscotti in alle varianten, heerlijke taarten met noten, fruit, mascarpone etc etc etc.. Met een woord gewoon heerlijk!
  Biscotti en cannoli heb ik nog nooit gemaakt, lijkt me een leuke uitdaging en vooral super lekker!

 33. Als ik aan Italiaanse gebak, denk ik aan citroentaart met Italiaans schuim. En natuurlijk tiramisu en die lekkere cantuccini.
  Maar samen met mijn collega Karin van den Nieuwenhof zou ik wel het boek willen winnen. Hebben wij genoeg inspiratie om nieuwe gebakjes te maken voor de high teas die wij verzorgen.

 34. geertje leegstra schreef:

  Dan denk ik aan ijs. maar ik ben niet zo bekend in de Italiaanse keuken. Dus via deze wijze zou ik er graag meer over leren en willen proberen

 35. Kim schreef:

  Tiramisu ?
  Ik de choco variant of kersenvariant!
  Zou graag meer leren en bakken uit de Italiaanse keuken!!

 36. Anja schreef:

  Ik zou graag een kans maken op dit nieuwe bakboek. Zelf bak ik al veel jaar en heb dan ook zoveel baksel uitgeprobeerd. Sarena liet mij bij HHB iets ander nieuws zien: de italiaanse keuken. Daar ligt een uitdaging met al de heerlijke smaken (+combinaties) uit Italie. Daar zou ik me graag in verdiepen. Want verder dan tiramisu, limoncello en kruiden weet ik nog weinig. Kan Sarena mij daar bij helpen?

 37. Corieke schreef:

  Als ik aan jets Italiaans denk, dan denk ik aan tiramisu. Dit vinden wij hier thuis zo lekker, met het recept van een lieve vrouw uit Italië, toen wij daar waren. Maar ik wil natuurlijk nog veel meer Italiaanse dingen leren maken/proeven.

 38. Marjolein schreef:

  Bij Italiaans denk ik aan tiramisu, amandelkoekjes of limoncello. Ik ben nog geen goede bakker maar met dit boek kom ik vast een heel eind. Het lijkt me geweldig, ook omdat we deze zomer voor het eerst naar Italië op vakantie gaan. Kunnen we daarna nog lang nagenieten met dit gebak.

 39. Milou schreef:

  Ohhh ik zou zoveel proberen. Ik hoop dat er ook lekkere hartige dingen in staan! Daar ben ik dol op, italiaanse hapjes!

 40. Ellen schreef:

  Ik denk aan tiramisu en een heerlijke vakantie in italie met heel veel tiramisu en andere heerlijke desserts. Nu zou ik dat gevoel wel weer terug willen krijgen door de baksels te maken uit dit kookboek

 41. Ilse schreef:

  Ik hoop stiekem dat er een recept voor de originele cannoli in staat! Ik zoek nog een goed recept om die een keer te maken! 🙂

 42. Miriam schreef:

  Als ik aan Italie denk, zie ik de lekkere ontbijtjes voor me met heeeel veel zoete taartjes?. Wat zou t heerlijk zijn om dat te kunnen maken?.

 43. Ilse schreef:

  Leuke winactie! Ik doe ook mee. 🙂 Ik denk bij Italiaans gebak meteen aan de serie Cake Boss op TLC waar ik gek op ben en aan hun cannoli. Dat zou ik dan ook graag eens maken. Ik zie dat er een receptje voor cannoli in Sarena’s boek staat, dus dat moet lukken! 😉

 44. Dianne schreef:

  Nog nooit Italiaans gebak gegeten of gemaakt, maar ik denk aan Cake Boss en de cannoli’s die hij maakt.

 45. Sigrid Dohmen schreef:

  Tja ik denk eigenlijk het eerst aan amandelen (van de cantuccini koekjes denk ik). Wat ik graag zou willen maken is een taart in van die zoete italiaanse pastelkleurtjes. Geen idee of dat ook in het boek staat. Maakt ook niet uit, als bakliefhebster is elk fijn bakboek meegenomen ?

 46. Elianne schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan het bakboek wat je kunt winnen…
  Ik ben namelijk onbekend met Italiaans gebak.
  Het zou daarom leuk zijn als ik het Italiaanse bakboek won, zodat ik mijn kennis en bakkunsten kan uitbreiden!
  Na lang zeuren tegen mijn man heb ik nu eindelijk een oven.
  Maar daar staat natuurlijk wel tegenover dat ik lekkere dingen ga maken.
  Met de juiste recepten gaat dat vast lukken! Dus ik doe erg graag mee met de winactie!

  Groetjes Elianne

 47. Yvonne Groen schreef:

  Waar moet ik aan denken bij Italiaans gebak, geen idee eigenlijk maar verwacht amandel en zoet en krokant, soms bij de cappuccino die hele kleine koekjes maar oh zo heerlijk. Maar als Mina Bakgraag zou ik dolgraag dit boek winnen en eens ontdekken wat er voor heerlijkheden te maken zijn ipv appeltaart en zandkoekjes….

 48. Shirley schreef:

  Ik zou mijn Italiaanse roots meer willen ontdekken! Hoe kan dat beter dan met zo’n prachtig kookboek!

 49. Wendy schreef:

  ik denk dat,net als bij velen, tiramisu als eerste bij mij opkomt,maar ik hoop dat ik na dit boek bestudeerd te hebben er veel meer lekkere en totaal andere dingen bij mij opkomen.

 50. Monica schreef:

  Ohhh dit boek lijkt me echt super!!!
  En waar ik meteen aandenk bij Italiaans gebak zijn de cannoli’s en heerlijk luchtig gebak en allemaal heerlijke koeken mmmm!!!

 51. Eline vermeulen schreef:

  De Italiaanse koekjes met abrikozen jam.. Ik weet niet eens de goede naam! Dat bakboek heb ik gewoon nodig.. Ik kan niet wachten totdat ik alle recepten een voor een kan maken!

 52. Marije Dijkstra schreef:

  Bij Italiaans bakken denk ik aan tiramisu en caneloni. Heerlijk! Op een zonnig terasje in Italië aan een heerlijke tiramisu.

 53. wilma schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, denk ik nog nooit gemaakt weer iets voor mijn lijstje. En om Italiaans gebak af te vinken kan ik wel goede lekkere recepten gebruiken.

 54. Carolien schreef:

  Hoi Laura je denkt bij Italië meteen als eerst aan hun tiramisu en hun lekkere pizza’s, lasagne en pasta enz maar ook aan hoe mooi het daar is ik ben er dan nog nooit geweest maar ben dol op hun eten en hun baksels en van de platen die je van daar ziet ik zou graag zon prachtig boek willen winnen om samen met mijn zoontje en zusje er lekker uit te kunnen bakken want samen bakken is nog leuker en dat maakt het nog lekkerder met al die liefde die je er dan in stopt 😉 nu maar heel hard duimen draaien en hopen dat we zon prachtig boek winnen en dan gezellig aan het verder bakken kunnen beginnen met Sarena der lekkere recepten 😀

 55. Dianne schreef:

  Bij Italiaans eten moet ik denken aan de film eat pray love, daar zie je tijdens het eten één en al gezelligheid. Als ik het bak boek zou winnen kan ik zelf Italiaanse hapjes maken en mensen hiervan laten genieten. En dan maar hopen dat het net zo gezellig aan tafel wordt als in de film 🙂

 56. Lotte Kettenis schreef:

  Uiteraard tiramisu natuurlijk! En heerlijke gebakjes met limoncello! Altijd een hit <3

 57. ANNELOES schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan… een heerlijke limoncello taart, tiramisu, merengue etc. Maar bovenal hoop ik dat Serena mij een boel zal leren, heerlijk lijkt mij dat 🙂 ik duim alvast voor die fantastische boek! Fijn weekend 🙂

 58. Ingrid schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk dan ben ik weer terug in de bakkerij die ik in Florence heb ontdekt, toen ik daar een taalcursus heb gevolgd.
  De vitrine van die bakkerij stond altijd vol lekkere dingen!! Moeilijk om te kiezen ..
  De vers gemaakte Panna cotta van mijn lerares is toch wel moeilijk te overtreffen denk ik zo HEER-LIJK

 59. Yvonne schreef:

  Ik denk aan limoncello recepten, tiramisu, heerlijke cantocino koekjes, het water loopt me al in de mond.
  Maar Serena heeft zo veel meer, dus ik zou graag haar hulp en inspiratie hebben in de keuken.

 60. Marlous schreef:

  Tiramisu, alleen mag ik dat nu niet omdat ik zwanger ben. Maar ik heb straks wel tijd genoeg in mijn verlof om te oefenen met maken! En manlief mag dan proeven, vindt ie vast niet erg…..

 61. Leontine schreef:

  Als ik aan italiaans gebak denk dan denk ik aan de aankomende zomervakantie! Heerlijk met het gezin naar Italië! Nu al zin in 🙂 Zou gaaf zijn om alvast in de vakantiesfeer te komen mbv het bakboek van Sarena. Nomnomnom 🙂

 62. Siebretta schreef:

  Cannoli! Op Sicilië altijd volgegeten aan deze rolletjes met ricotta crème. In elke Italiaanse etenswarenwinkel of in Italië zelf, overal waar ik kom zoek ik altijd als eerste naar Cannoli. Misscien tijd om het zelf eens te gaan proberen 🙂

 63. Linda Akkman schreef:

  Dat gebakje met bramen ziet er heel lekker uit, dat zou ik graag willen proberen! Mijn partner is gek op zoetigheid. Ik weet zeker dat hij alles wel wil proeven. Gebak of koekjes met noten en/of fruit staan bovenaan mijn lijst. Die foto’s uit het boek nodigen echt uit om direct aan de slag te gaan…

 64. Miriam schreef:

  De vakantie in Italië kennis gemaakt met huisgemaakte Italiaanse tiramisu. Overheerlijk!! Graag zou ik dit zelf proberen te maken met een echt Italiaans recept van Sarena. (En de andere lekkere recepten natuurlijk! ;))

 65. Sanne schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, denk ik aan tiramisu.. Lekker standaard, haha. Ik weet erg weinig van Italiaanse baksels moet ik eerlijk bekennen! Des te leuker lijkt het me om iets uit dit boek te proberen.. 😉 Het zal dan iets worden met vers fruit, want daar ben ik dol op!

 66. Suus schreef:

  Hoi Laura,

  Wat super leuk dat je bakboeken van Sarena mag weggeven ?. Natuuuuuurlijk wil ik heel graag zo’n boek winnen. Bakken is mijn leven ?. En heb nog geen italiaans bakboek. En dit van Sarena lijkt me geweldig. Een beetje het gevoel hebben dat je in Italië bent ?. Ik denk meteen aan het bakken van biscotti ?. En ben heeeeeel benieuwd naar de torta Castell van Sarena. Die zou ik als eerste gaan bakken.
  Groetjes Susan

 67. Natasja schreef:

  Tiramisu sowieso en dat maak ik op verschillende manieren, als taart is het ook heerlijk! Ik zou heel graag zelf nog een keer cannoli willen maken. En wat een leuke winactie!

 68. Celesta schreef:

  Volgend jaar zijn mijn man en ik 10 jaar getrouwd. Onze huwelijksreis hebben we toen doorgebracht in Toscane in ons speciaal daarvoor aangeschafte oude caravannetje. Sienna, Firenze en Pisa…. een greep uit de mooie steden die we bezocht hebben. In elk stadje wel een bakkerij bezocht om heerlijke zak met koekjes te kopen en dan een mooi plekje uitzoeken om deze leeg te eten ?. Naast de Italiaanse noga toch wel onze favoriet. Hoop dus dat deze koekjes in het boek staan. Mooie herinneringen…

 69. Anouk schreef:

  Ik ben echte heerlijke zoetliefhebber. Alleen de gedachte al aan een Italiaans gebakje, doet bij mij mijn mondje al openvallen. Italiaanse gebakjes, één hap en het lijkt of er een engeltje over je tong heen piest. Iets om als zoetekauw naar uit te kijken! Waar ik dan toch het allermeeste van zou genieten: cannoli met choclade, italiaanse amandelkoekjes of een heerlijk limoen-ricottataart.

 70. Michelle schreef:

  De tiramisu, jij geeft aan in de review van het boek dat het misschien wel de lekkerste is die je ooit hebt gegeten. Wij hebben een paar jaar terug in een klein restaurantje gegeten in Italië waar ik de lekkerste tiramisu ooit heb gegeten. Deze hebben we nooit kunnen evenaren dus wij zijn benieuwd!

 71. ~Carina schreef:

  Ik denk bij Italiaans gebak aan La dolce vita. De Toscaanse heuvels, het prachtige Rome, goed geklede mensen, een heerlijke cappuccino, verrukkelijk eten. De Italiaanse cultuur is verfijnd. Zo ook de Italiaanse (bak)keuken. Ik denk vooral aan amarettikoekjes bij een espressootje op een terras in de zon. :hearteyes:

 72. Asia schreef:

  Heerlijk! Cannoli!

 73. Rianne schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik vooral aan Limoncello als ingrediënt, wat kan je daarmee heerlijk gebak maken! Maar stiekem verheug ik me nog het meest op Sarena haar karameltaart maken, wat zal die lekker zijn!

 74. Angelique schreef:

  Limoncello taartjes! Lekker fris. Tiramisu kennen we onderhand wel. Italiaans gebak maak ik eigenlijk nooit. Maar Italië is wel mijn favoriete vakantie land. Deze zomer gaan we eindelijk weer eens. En schijnbaar zitten we vlakbij een plek waar de citroenen voor de Limoncello groeien.

  Ben in boek vooral geïnteresseerd in brooddeeg. Dat mislukt bij mij altijd.

 75. Bianca de Lorijn schreef:

  Ohw lekker! Daar zou ik maar wat graag wat recepten van uitproberen! ☺️ Dus laten we gaan duimen! ? (Oh en bakken natuurlijk 😉

 76. Judith schreef:

  Bij Italiaans gebak moet ik eigenlijk allereerst denken aan Buddy Valastro, en dan gelijk aan zijn beroemde cannoli . Er zijn vele heerlijke baksels die ik wel erg graag zou willen leren bakken en dat gaat vast goed komen met dit mooie boek.

 77. Carolien schreef:

  Een lekkere tiramisu met een mooie rand van meringue er omheen. Als versiering die hele kleine Italiaanse knapperige koekjes erbij en klaar is mijn Italiaanse toetje. Heerlijk! ?

 78. Cynthia schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan de kokostruffels, uit het simply italian boek van de chiappa sisters, die ik regelmatig maak.
  Ik zou mijn volgende gasten graag met een andere Italiaanse lekkernij, dit keer van Sarena, willen verwennen.

  Ps: mijn lasagne tip van eerst saus, dan gehakt al geprobeerd?

 79. Nicole schreef:

  Bij de Italiaanse keuken denk ik eigenlijk vooral aan pasta’s, pizza en heerlijke desserts. Italiaanse baksels heb ik niet zo 1, 2, 3 voorradig en zou ik graag uitproberen. Daarnaast is mijn collectie kookboeken dan weer een uniek exemplaar rijker. Duimen!

 80. Alinda schreef:

  Oooh tiramisu! I love that 🙂 heb genoten van HHB, dit boek lijkt me ook een feestje!

 81. Lianne schreef:

  Ik zou alle recepten wel willen uitproberen, in de Italiaanse bakkeuken ben ik nog niet zo thuis.
  Een bakboek waar niet dezelfde dingen in staan, wat toch nog weleens heb met meerdere boeken.
  De crostatine lijkt mij een goed begin, de vormpjes net gekocht dus een ideaal uitprobeer receptje!

 82. Irma schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik meteen aan canolli’s en tiramisu. Het lijkt me Super leuk (en lekker ;)) om het bakboek te winnen.

 83. Renate schreef:

  Ik heb ooit een Italiaans vriendje gehad en zijn oma en moeder damn wat konden die lekker koken! Het is misschien een beetje afgezaagd, maar de tiramisu was heerlijk! In Nederland vind ik hem nogal vlak als ik het eet. Denk vaak terug aan die tijd en dan vooral aan het mooie landschap en het eten. Ben inmiddels gelukkig met een hele andere jongen ?. Dus ja ik doe heel graag mee!

 84. Ellen van der Lugt schreef:

  Ik denk direct aan citroentaart met Italiaans schuim. Het geeft zo’n fijn vakantie gevoel. De eerste hap doet me direct denken aan het mooie plaatsje Bogliasco aan de Toscaanse kust. Heerlijk vakantie was dat. En het eten, mijn hemel….
  Wat een mooi boek van Sarena. Sta te popelen om die baksels uit mijn keuken te toveren. Leuk!

 85. Laura schreef:

  Ik heb nog een fles limoncello in huis staan uit Italië, daar wil ik de limoncello taartjes mee maken. Of de karamel taart waar Serena meesterbakker mee werd.

  De laatste keer dat ik in Italië ben geweest is 4 jaar geleden, helaas toen ivm privéomstandigheden een week eerder moeten vertrekken. Zodra ik de grens over ben in Italië voel ik me thuis. Ik zou een beetje van dat gevoel bij ons thuis willen halen.

 86. Simone schreef:

  Ik heb eens zuppa inglese gemaakt, maar die was niet helemaal geworden zoals ik had gewild. Hopelijk heeft Sarena daar in haar boek een goede tip voor!
  Ook taartjes met limoncello of italiaanse merenque zijn om te smullen, lekker zoet! Ik ben dol op de italiaanse keuken en zou mijn italiaanse bakkennis maar al te graag uitbreiden!

 87. Frouwina Jansema schreef:

  Wat mij tijdens een bezoek aan Venetië zo intrigeerde waren al die grote gekleurde blokken nougat of heet het anders? Alle kleuren en ik zou ze allemaal wel willen proeven. Zou wel een zeer ingewikkeld en geheim recept zijn maar toch. En caneloniin allerlei vormen en smaken zou ik ook weleens willen proberen te maken. Bon Appetit!

 88. Simone schreef:

  Ik denk vooral aan tiramisu, verder is de Italiaanse bakkeuken mij nog onbekend. Ik hou ervan om te bakken en nieuwe dingen uit te proberen dus ben erg benieuwd wat voor leuke baksels dit boek bevat!

 89. Eline schreef:

  Bij dit bakboek denk ik aan de vele heerlijke terrasjes, bakkerijtjes en koffiezaakjes die Italië rijk is! Oh man, etalages en toonbanken vol met honderden koekjes en taartjes. Zo tof als ik die zelf zou kunnen maken..

 90. Patricia schreef:

  Ik ben niet bekend met Italiaans gebak of Tiramisu moet eronder vallen, maar dat vind ik meer een toetje. Een mooie manier om dat wel te leren kennen als ik het boek mag winnen!

 91. annette schreef:

  Cassata of zucotto of chocolami… ik ben al in geen jaren in italië geweest en mis het wel. Zo kan ik italië een beetje in huis halen

 92. Mariet schreef:

  Ik denk aan theeramisu! Dat is een variant op de tiramisu, voor mensen die niet van koffie houden of mogen. Gemaakt met heerlijke thee! Verder zou ik erg graag nieuwe ideetjes opdoen!

 93. Eveline schreef:

  Italiaans gebak is voor mij uren in de keuken om de Italiaanse zon in huis te halen.

 94. Jannieta de Vries schreef:

  Ik dacht meteen aan tiramisu en ik zag dat ik daarmee niet de enige ben. 😉 De amandelchocoladetaart die je in de review noemde lijkt me zalig!

 95. Esmeralda schreef:

  Als ik aan italie denk, dan denk ik aan chocolade. als je daar de winkels in gaat bakkers e.d. dan zie je zo veel lekkere baksels dat je gewoonweg niet kan kiezen!!! ik hoop dat ik dit boek win dan kan ik deze lekkere baksels zelf eens gaan maken. 🙂

 96. Marieke schreef:

  De Italiaanse keuken is heerlijk al ben ik niet bekend met bakkers dus dat wil ik wel eens uitproberen! Ik denk aan ameretti met chocolade, een brioche of gebak variant van de welbekende tiramisu

 97. Melanie schreef:

  Als ik aan Italië denk. Komt als eerst in me op cappuccino koffie tiramisu panna cotta.
  En limocello.

  Ik bak heel graag met een vriendin van mij. We hebben allebei met een kleintje dus vinden we het heerlijk om met hun te freunelen in de keuken.

  We willen zelf ook klein bak bedrijfje maken zodat we cappuccino en gebak kunnen serveren.

  Dit boek zou echt ultiem zijn in ons kookboeken kastje.
  We Love Italië en hun gebak en wijntjes. En dan kunnen we het eindelijk thuis maken ?

 98. Corrie Jasperse schreef:

  Het hele boek ga ik alle recepten bakken als ik win.

 99. Marnel schreef:

  Tiramisu! Ik weet zeker dat er nog heeeeel veel lekkere italiaanse recepten zijn en die wil ik dan ook graag ontdekken! Dit boek zou super welkom zijn 🙂

 100. Nikki schreef:

  Mijn oma is Italiaanse en dat maakt mij tot 1/4 Italiaans, maar het grappige is dat ik weinig afweet van de Italiaanse gebakskeuken! Het lijkt me super leuk om een keer een lekker Italiaanse maaltijd voor mijn familie te maken met bijbehorend toetje!

 101. Milou schreef:

  Waar ik aan denk bij italiaan(s gebak) is groots en met familie. Ik vind het heerlijk om te bakken. Het boek zou ik gebruiken om inspiratie op te doen voor lekkere recepten voor de gasten op mijn bruiloft in augustus. Goede manier om de stress te verminderen!;)

 102. Esther Rolfes schreef:

  Onze Italiaanse schoonzoon die bij ons woont is gek op cannoli en chocolade marcarpone taart gaat er ook wel in. Wat zou ik graag eens echt italiaans gebak voor hem maken net zoals zijn eigen moeder deed.

 103. Renate schreef:

  Kiezen is zó 2015 (hoewel dat een mooi HHB-jaar was). Ik wil limoncellotaart, suppa inglese, bombelones, tiramisu, cantuccini, riciarelli, en mijn to-die-for lievelingskoekjes amaretti. Om maar ergens mee te beginnen. Dus. Daar kan ik wel een kookboek bij gebruiken! 🙂

 104. Benja schreef:

  Wat een leuke actie!! Ik denk eigenlijk meteen aan la dolce vita bij Italiaans gebak…heerlijk genieten dus….als ik dan aan eten ga denken en aan wat ik zou willen maken dan is dat wel cantucci…amandelkoekjes bij een heerlijke espresso!…

 105. Constance schreef:

  Toen mijn man en ik op huwelijksreis waren in Italië (o, zoete herinneringen :-)) aten we ’s ochtends bij het ontbijt heerlijk luchtige fruitcakes… En ’s avonds als toetje .. (surprise) tiramisu. Dat wil ik dolgraag maken uit dit boek!

 106. Sandra schreef:

  Ohlalaa! Da’s een boek dat ik heel graag zou willen hebben! Ben fan van de boeken 🙂 Geweldig om door heen te bladeren en te kijken, inspiratie op te doen en uiteindelijk ook zelf iets proberen te maken! Heerlijk!

  Zeg Italiaans gebak en het eerste wat mij (zojuist) te binnen schoot is: Tiramisu!
  Maar da’s eigenlijk een toetje, toch?
  Verder kan ik me ze snel even niets bedenken.. heb even google geraadpleegd #oops
  En, oeoehh, cannoli! Verrukkelijk 🙂

 107. Leoni schreef:

  Oh wat een gave winactie! Mijn interesse voor Italië en de Italiaanse keuken blijft maar groeien, en dit boek zou een mooie aanwinst zijn voor de op boekenplank in het huis waar ik over een maand naartoe ga verhuizen. Eindelijk een grotere keuken om me in uit te leven!
  Bij Italiaans gebak denk ik aan allerlei variaties met limoncello en merengue, maar ook bijvoorbeeld een heerlijke vijgentaart. Maar door dit boek zou ik nog veel meer inspiratie op kunnen doen!

 108. Lyske schreef:

  Heerlijke limoncello taartjes. Die ga ik dan opeten met mn allerliefste suszs!!

 109. Marije schreef:

  Ik zou dit boek graag winnen voor mijn bakvriendinnetje. Zij wil dit boek echt heel graag. En ik vind het geen probleem om proefkonijn te zijn.

 110. Natascha schreef:

  Bij italiaans eten denk Ik gelijk aan scroppino dat super lekkere drankje pizza,s ijs
  Citroentaart Ik zou heel graag dit geweldige boek winnen zodat Ik gelijk aan de slag kan gaan in de keuken om diverse gerechten te koken voor familie en vrienden heerlijk al dat italiaanse eten.

 111. Simone Schippers schreef:

  Vraag me niet hoe het heet, maar op vakantie in Italie heb ik iets gegeten wat eruit zag als en hoopje modder op je bord met wat stukjes fruit ernaast, maar die smaak……. Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb.

 112. Paula Groot Bruinderink schreef:

  Echt Italiaans bakken doe ik eigenlijk nog niet veel, natuurlijk heb ik wel eens tiramisu gemaakt maar veel verder dan dat ben ik nog niet gekomen. Recepten met ricotta of mascarpone vind ik wel erg lekker waardoor ik wel meer wil weten van het Italiaanse bakken. Tijdens de uitzendingen van hhb vond ik de decoraties van sarena ook prachtig dus ik ben erg benieuwd naar haar boek!

 113. Willemijn schreef:

  Torta Della Nonna omdat iedereen wel een recept van zijn of haar oma koestert!

 114. marije schreef:

  Ik zag op 24kitchen een aflevering van hollandse bakkers met sarena. Daarin bakte ze een stella di pan brioche. Wat zag dat er lekker uit! Dat ga ik ook een keer maken, maar na dat filmpje werd ik ook nieuwsgierig naar de rest van haar Italiaanse recepten. Ik houd er wel van om recepten uit een buitenlandse keuken te proberen :). En met dit boek gaat dat vast en zeker lukken!

 115. Anoeska schreef:

  Hmmm, waar denk ik aan.. Eigenlijk dacht ik als eerst aan mijn vriend die heel erg van Italiaans koken houdt. 🙂 Ik weet echt weinig van de Italiaanse bakkunsten. Maar hoe leuk zou het zijn als ik na een Italiaans etentje met vrienden ook nog met een heerlijk Italiaanse gebakje kom! Dit gaat vast lukken met het super leuke boek van Sarena! 🙂

 116. Patricia schreef:

  Ik wil deze heel graag winnen! Qua Italiaanse baksels kom in niet verder dan Tiramisu. Maar daarom zou ik juist dit boek graag willen hebben! Om alles uit te proberen en kennis te maken met Italiaans bakken. Een keer wat anders dan de standaard taartjes en cupcakes die ik maak, mijn kennis uit te breiden. Sarena vond ik een hele goede bakster in het programma, dus dit boek zou heeeeel welkom zijn!

 117. Mariska schreef:

  Natuurlijk denk ik als eerste aan tiramisu, maar vooral aan heel veel smaak. Voor mij is italiaans eten smaakvol en puur, dus dat zal met bakken niet anders zijn. Ik ben ook nieuwsgierig naar het boek omdat ik zo dol ben op citroen. En dat wordt veel gebruikt in Italie.

 118. Marjolein schreef:

  Oooooh cannoli’s!! Ben benieuwd naar alle recepten in dit boek 🙂

 119. Rozemarijn van de Wal schreef:

  Cannelloni, dat zou ik graag eens maken!

 120. Manouk schreef:

  Uiteraard denk ik gelijk aan tiramusu, maar ook aan citroen gebak en vooral aan… Panatone? zeker zo richting de Pasen!! Heerlijk!! Zoveel soorten, zoveel smaken! Ben heel benieuwd of er ook een Panatone recept in staat?!
  Ik zeg kom maar op met dat boek.. heerlijk weer nieuwe inspiratie, ik bak altijd om te ontspannen, kan ik momenteel wel wat van gebruiken.?

 121. Suzan Otten schreef:

  Ik denk aan het kies dillema op een terrasje in de zon ergens in t toscane. Het ziet er altijd zo lekker uit en het smaakt echt goddelijk! Tijdens mijn jeugd ben ik dit probleem meerdere keren tegen gekomen. De oolossing: iedereen bestelde wat en dan alles proeven. Oh dat zijn nog eens leuke herinneringen! Tegenwoordig ben ik niet meer in Italië te vinden.. Mijn vriend houdt niet van de vakanties daar.. te warm en teveel zon. misschien kan ik hem op deze manier overtuigen?

 122. Jeanette de Vreugd schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik het eerst aan Tiramisu! Maar dit boek winnen betekend ook uit je comfortzone komen, nieuwe dingen ontdekken en vooral veel lekkers maken uit een andere cultuur. Go voor dit boek om out of the box te gaan! en heerlijk te ontdekken….

 123. Francisca van Es-Theunisse schreef:

  Ik denk aan gebak met lemon of citroen erin. Daar ben ik dol op! Wij zijn tegenwoordig veel aan het uitproberen, uit allerlei bakboeken. Er komen veel verjaardagen en feestjes aan waarvoor wij gevraagd worden om taarten te bakken. Een extra bakboek zou daarbij wel van pas komen, leuk voor de variatie! Jouw bakboek staat overigens ook al op ons verlanglijstje, en op die van vele anderen die wij kennen. Succes met het schrijven en maken daarvan!

 124. Conny erkens buitendijk schreef:

  Aan tiramisu en aan de Italiaan die het aan tafel bracht. Italiaans liefdesgebak vertelde hij erbij, met een brede glimlach naar mij en mijn man.

 125. Anique schreef:

  Van de Italiaanse baksels ken ik eigenlijk alleen de tiramisu. Door het boek zou ik de Italiaanse keuken betreft kunnen leren kennen. Ik hou er van om nieuwe recepten uit te proberen een zou dan ook erg blij zijn met het boek 🙂

 126. Liesbeth schreef:

  Ik denk bij Italie aan geluk. Gelukkig zijn met je familie als je loopt door de kleine dorpjes en door tripadvisor beland bij de lekkerste taartjes. Dat je daar intens van geniet en zó graag wilt weten hoe je ze zelf moet maken. Voor een diner van 20 personen in april zou ik dolgraag die taartjes willen maken. Hopelijk heb ik geluk.

 127. Mirjammi schreef:

  Bij Italiaans gebak moet ik nog steeds denken aan het plaatsje Bergamo vlakbij Milaan. Tijdeñs een backpack vakantie geweest. Echt aan te bevelen, helemaal het Italiaanse gebakje wat wij daar hebben gegeten. Heb de perfecte smaak nog in mijn mond. Ik heb nooit het recept kunnen vinden. We zijn op het einde van de vakantie nogmaals maar het bakkertje geweest. Maar de gebakjes waren op! Wie weet staat het gebakje wel in het kookboek. Viva Italia

 128. Esther schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik meteen aan cannoli’s en tiramisu en al het andere lekkers wat je in Italië aan gebakt kunt kopen! Ben al vaak in Italië op vakantie geweest en dol op het eten en de gebakjes en het ijs daar!!☺️
  De tiramisu met limoncino klinkt wcht heerlijk en zou ik graag gaan maken. Maar ook zou ik cannoli’s en de crostata willen maken!!
  Lijkt me een super leuk kookboek! Daar ik nog geen kookboek heb over Italiaans gebakt, zou het een leuke aanvulling zijn!!!

 129. Brigitte van der Arend schreef:

  Natuurlijk denk je dan als eerste aan tiramisu, maar ik denk ook aan limoncello. Wie weet is er een combi.,…

 130. Ellen schreef:

  Mmm..panna cotta, cannoli en biscotti lijken me allemaal heerlijk om uit te proberen. De klassieke tiramisu staat al langere tijd op mijn baklijst. Het enige wat ik nodig heb, is het recept. Het bakboek van Sarena kan mij daar uitstekend bij helpen!

 131. Lisa Venneman schreef:

  Als ik aan italiaans gebak denk komen er zo veel verschillende lekkere dingen bij me op; Panforte nero, tiramisu, panna cotta. En de hele ingredientenlijst doet ook mee; mascarpone, ricotta, limoncello.
  Ik hou erg van de italiaanse keuken en ben dol op gebak en desserts dus dit boek zou zeker van pas komen bij mij in de keuken.

 132. sanne de groot schreef:

  Ik zou graag een keer italiaanse cannoli willen maken. Met een heerlijke vulling! Ik zie dat zo vaak op televisie (cake boss) maar durf het zelf niet goed te maken. Maar het ziet er altijd ZO lekker uit!

 133. Esther schreef:

  Ik ken de Italiaanse keuken niet echt maar als ik er aan denk dan denk ik aan citroen, limoen en hele zomerse gebakjes! Ik ben heel benieuwd naar het boek met de zomer op komst!

 134. Marissa van der w schreef:

  Limoncello. Ameretto en bitterkoekjes. Super van serena genoten tijdens heel holland bakt ☺lijkt mijn heel tof om deze recepten thuis in mijn eigen heel holland bakt toko te kunnen baken.

 135. Evelyne schreef:

  Ik moet altijd terugdenken aan mijn opa en oma als ik biscotti eet. Dat was altijd een speciale traktatie als ik kwam logeren. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt, maar staat wel hoog op mijn lijstje om een keer te maken. Het boek van Sarena zal mij net dat laatste duwtje geven om ze te maken.

 136. Willemien schreef:

  Ik ben niet zo op de hoogte van italiaans gebak maar ik bak wel graag. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bij de italiaanse keuken denk ik aan buiten onder een boom met familie en vrienden genieten. De zomer komt eraan, nu het italiaanse bakboek nog.

 137. Carlijn schreef:

  Als ik aan Italiaans denk, komt als eerste heerlijke tiramisu in me op. In de winter met veel chocolade en in de zomer met heerlijk vers fruit. Als ik het boek zou winnen, zou ik eerst al het andere lekkers willen proberen!!

 138. Willeke Van Doorn schreef:

  Ik denk gelijk aan vakantie.
  Genieten van de omgeving de geuren van de bakkerij als je langs slentert. Het plezier van het lekkers uitzoeken en dan het opeten op een mooi plekje in het zonnetje ?.

  Wow als je dat gevoel eens thuis zou kunnen krijgen.

 139. Tanja schreef:

  Ik weet heel weinig van italiaans gebak, zou graag wat nieuwe recepten opdoen uit dit mooie boek.

 140. Kristel schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, dan denk ik toch echt aan het programma Cake Boss en alle lekkere taarten en cakejes die daar voorbij komen. Iets dat ik graag zelf zou willen maken (en eten, vooral als ik Cake Boss kijk) is cannoli. Dat ziet er altijd zo heerlijk uit. Jammer dat ik het niet door de TV heen kan pakken…

 141. Yvonne den Haan schreef:

  Toch wel aan Cannoli…. De lekkerste ooit gegeten bij een klein bakkerijtje op Sicilië… Ik heb het zelf nog niet aangedurfd hieraan te beginnen… Tiramisu is bij ons in huis een veel gemaakte favoriet. Ik zou graag het boek winnen om allerlei lekkers te maken voor mijn lieve vriend (liefde van de man gaat ten slotte door de maag). Ik hoop op wat recepten met Limoncello, misschien Torrone, mmmmmm smullen!!!

 142. Tessy de Jong schreef:

  Zoveel lekker gebak in de Italiaanse keuken. ..lijkt me super om daar iets van te maken. Tiramisu, cannoli, limoncello…

 143. Diede schreef:

  Hi Laura,

  Iteliaans bakken ? Ik ken het niet eens goed ik moet dan direct aan recepten met pasta denken haha.
  Maar na de resencie te hebben gelezen kwam ik er achter dat er veel te lekkere recepten in staan en begon ik gelijk te watertanden, ik ben een echte chocolade fanaat dus Het chocoladecakejes met zoete melkvulling lijkt me wel heerlijk.
  Leuk dat je drie boeken gat verloten!

  We horen het wel, en vandaag weer iets nieuwe bakken van je eigen site!! ?

 144. Janneke schreef:

  Bij Italiaans lekkers denk ook ik als allereerste aan tiramisu. Maar ook van die heerlijke amandelkoekjes, ik kan er niet vanaf blijven! Ik ben heel benieuwd naar de recepten van Sarena, tijdens Heel Holland Bakt zag wat ze maakte er altijd super uit…..ik ga duimen!

 145. Clarinda schreef:

  Ik heb geen flauw idee waar ik aan denk.. Ik hoop dat juist dit boek een inspiratie zou zijn!!

 146. Bodet schreef:

  Bij italiaanse gebak moest ik direct denken aan tiramisu en taart met limoncello er in verwerkt… Helaas kan ik mij niet zo 1,2,3 andere italiaans gebak bedenken, daarom zou ik het ontzettend leuk vinden om dit boek te winnen zodat ik veel meer italiaans gebak kan leren bakken en recepten uit de italiaanse keuken leer kennen…

 147. Caroline Piek schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik uiteraard aan mijn favoriet; tiramisu! Ik liep laatst wel een klein traumaatje op, want ik kreeg in een restaurant bedorven tiramisu geserveerd die zo zuur was dat het leek alsof er fruit in zat. Misschien dat de tiramisu van Serena mij weer van mijn negatieve associatie kan afhelpen. Nou ja, misschien? Ik weet het wel zeker! 🙂

  Groeten, Caroline

 148. marielle schreef:

  Grappig, ik denk toch vooral aan de toetjes, zoals tiramisu en panna cotta. Zou graag iets willen bakken uit de Italiaanse keuken.

 149. Manon schreef:

  Crostata en chipolata, maar ben benieuwd wat voor lekkere dingen er allemaal in het boek staan! Heb nu al zin om al die nieuwe baksels uit te proberen!

 150. Caroline Piek schreef:

  Hmm is mijn bericht nu wel of niet aangekomen? In ieder geval moet ik direct denken aan mijn favoriet: tiramisu! Ik liep laatst wel een klein traumaatje op omdat ik in een restaurant bedorven tiramisu geserveerd kreeg die zo zuur was dat het leek alsof er fruit in verwerkt was. Misschien kan de tiramisu van Sarena mij van deze negatieve associatie af helpen. Nou ja, misschien? Ik weet het wel zeker! 🙂

  Groeten, Caroline

 151. Adriana schreef:

  Het Italiaanse gebak waar ik direct aan denk is de torta al cioccolato e limoncello die mijn oma vroeger heel vaak maakte voor ons als de hele familie gezellig op zaterdag bij elkaar zat. Mijn oma maakte de taart in de ochtend, zodat wij er in de middag van konden genieten! ? ze deed er dan iets minder limoncello in, zodat de kleintjes ook een klein stukje mochten eten. Het was elke zaterdag weer genieten! Dus zelf zou ik ook heel graag deze taart willen maken. Maar ook la chaicchiere: Italiaanse carnavalskoekjes! Die maakt mijn oma altijd met carnaval; mmm ?

 152. Jeanine schreef:

  Absoluut tiramisu! Zoals eigenlijk alle vrouwen boven mij haha. Ik werd verliefd op tiramisu toen ik voor het eerst alleen samen met een vriendin op vakantie was op Texel (jaja;)). Ik kreeg de tiramisu en was al bezig met mijn eerste hap toen de serveerster nog even terug kwam om te zeggen dat ze waren vergeten de alcohol er er over heen te schenken. En hatsee zo een hele scheut (Amaretto) over mijn tiramisu en toen die smaaksensatie het is nu 8 jaar terug en sindsdien bestel ik altijd tiramisu als het op de kaart staat. Wat ook wel eens zorgt voor tegenvallers want het is niet overal even lekker. Ik zou dolgraag meer Italiaans willen leren bakken want veel meer dan tiramisu ken ik niet. Het zou mijn collectie van Heel Holland Bakt boeken ook weer wat meer compleet maken! Groetjes!

 153. Renske schreef:

  Ik ben dus helemaal niet bekend met Italiaans gebak daarom lijkt het mij juist zo leuk om dit boek te winnen! Weer een nieuwe wereld openen en lekker uitproberen.

 154. Emma schreef:

  Bij Italiaanse baksels denk ik aan een heerlijke frisse citroentaart in de warme zon.. hmmmm! Ik ben bijna jarig (2 april) dus dit boek zou fantastisch van pas komen!

 155. Simone schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan het terrasje in Salo, Garda meer, waar het gebak je toe lacht op een zonnig plekje. Zou graag natuurlijk een heerlijke tiramisu willen maken of een Cannoli.

 156. Miranda Lahuis schreef:

  Aan ambachtelijk Italiaans ijs 🙂 als kind wilde ik zo’n gezellige ijssalon opbouwen en dan de hele dag ijs maken.

 157. Sophie schreef:

  Oeh ik was vorig jaar op Sicilië en daar hadden ze sowieso hele lekkere desserts! Ik denk dan bij Italiaans gebak/dessert aan cannoli en panna cotta. Heerlijk allemaal en ik ben erg benieuwd naar het bakboek!

 158. Sandra schreef:

  Ik denk meteen aan een terrasje aan het Gardameer. Voldaan na een lekker bord pasta met als dessert tiramusu! Maar ja, hoe kan ik die zelf maken in ons koude kikkerlandje? Daarom zou ik graag het boek willen winnen!

 159. Ingrid schreef:

  Ik ken eigenlijk niet zoveel Italiaanse recepten behalve de tiramisu. Dus het lijkt me superleuk om met dit boek eens lekkere Italiaanse smaken te gaan proeven!

 160. Inez schreef:

  Ik denk gelijk aan Panforte Nero!
  Echt mijn favoriete gebak uit Italië, dit zou ik ook erg graag zelf leren maken.

 161. kir schreef:

  Ik denk als eerste aan cantucci koekjes, maar die vind ik helemaal niet lekker, dus wil ik helemaal niet leren maken ?
  Ik was fan van Sarena bij HHB dus ben erg benieuwd wat ik wél van haar ga leren uit dit mooie boek.

 162. Yolanda schreef:

  Ja, eigenlijk ken ik alleen maar tiramisu als Italiaans gebak. Daarom lijkt mij het boek van Sarena juist ook zo leuk, nieuwe smaken en baksels. Leuke winactie!!

 163. Roswitha schreef:

  Ik denk aan Italië zelf, waar ik ooit heel graag naartoe wil.
  Nog nooit Italiaans gebak gemaakt dus ben heel erg nieuwsgierig naar wat er in het boek staat, en dan alles proberen te maken?

 164. Corine schreef:

  Bij Italië moet ik denken aan de eerste vakantie samen met mijn vriend, nu mijn man:) we zaten aan het Comomeer op een heerlijk zonnig terras en aten Torta del Nonna. Dat zou dan ook het eerste zijn wat ik ga maken als ik het boek zou winnen.

 165. Manou schreef:

  Het lijkt me een super leuk boek om nieuwe ideeën op te doen. Als ik een lekker recept zoek om te bakken kom ik altijd bij jou pagina kijken hoe het moet. Zo heb ik mijn eerste fondant taart via je website gemaakt met de goede fijne uitleg is die heel erg goed gelukt en heeft iedereen ervan gesmuld!!

 166. Gonnie schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan; Geen idee eingelijk. Denk dat ik het nog nooit gehad heb. Zou een warme welkom zijn. Kunnen we dat hier ook eens gaan maken en proeven. Ben benieuwd.
  P.s. Super site heb je! Ben er erg blij mee.

 167. Laura Morsinkhof schreef:

  Ik heb behoorlijk de smaak te pakken gekregen met bakken. Ik vond het altijd leuk, maar was er niet altijd goed in. Ik hoop met dit kookboek mijn bakkunsten uit te breiden. Daarnaast heb ik sinds kort een instagram account waar ik foto’s van mijn bak- en kookkunsten plaats. Ik zou het leuk vinden om met het maken van de recepten uit het bakboek anderen te inspireren.

 168. Annemieke Dirne - de Vos schreef:

  Ik denken bij Italiaans gebak aan samen genieten met de hele familie. Het liefst zoals in de film aan een lange tafel in het zonnetje in een met bloemen overgoten tuin. Ik zie het al helemaal voor me 🙂
  En er komt dan natuurlijk allerlei lekkers op tafel. Maar in iedergeval zeker tiramisu. Omdat mijn man dat zo lekker vind 😉

 169. Marlin schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk.. denk ik aan de zomer, fruit, ijs, koffie, chocola en slagroom. En vast en zeker dat Serena hier de lekkerste creaties mee maakt. Ik ben benieuwd 🙂

 170. Adrienne schreef:

  Bakken vind ik heerlijk om te doen, en Heel Holland bakt is superleuk om naar te kijken maar welke recepten uit Italie komen……geen idee. Dat zou ik graag in het boek willen zien 😉

 171. Ike Bruinsma schreef:

  Italiaans gebak, heerlijk! Veel verschillende dingen geproefd op verscheidene vakanties daar. Maar hoe het allemaal heet… Cannoli’s , meringue, lekker zoet en koekachtig… Mmmmmmmm!!!!
  Zelf bak ik nog voornamelijk appeltaart, dus over de grens iets leren… Moet lukken met dit bakboek!

 172. Chantal schreef:

  Hoi Laura,

  Mijn bakmaatje (lees: beste vriendin) is helemaal verzot op mascarpone. Samen met haar zal ik deze recepten willen uitproberen.
  Voor mezelf hoop ik dat er de traditionele recepten in staan, zoals zuppa inglese. Om weer extra bakinspiratie op te doen.
  Sarena is een voorbeeld voor me. Ik hoop ooit zelf in HHB te staan! Is het eigenlijk ook niet iets voor jou om mee te doen?

  Groetjes Chantal

 173. Astrid van der stap schreef:

  Ik denk dan aan Limoncello ( taart ) of Tiramisu of zelfs canolli 🙂
  Ik zou heel graag iets lekkers willen maken uit het bakboek..:)

 174. Monique schreef:

  Wauw, een geweldige actie! Bij Italië denk ik aan overheerlijke meringue en de fles limoncello die ik laatst heb gekocht, maar niet weet wat ik er mee moet! Dus ideeën zijn zeker welkom door dit geweldige boek 🙂

 175. Linda schreef:

  Ik denk aan Piazza Navona in Rome, heerlijk in de zon met een Italiaans hapje. In Italië kijk ik altijd mijn ogen uit bij al het lekkers dat ze daar hebben, stel je voor dat ik dat allemaal zelf zou kunnen maken, Italië in Nederland! Ik zou beginnen met verschillende Visconti, omdat je die zo lekker kunt delen!

 176. Rebecca schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, is het eerste wat in mij op komt tiramisu.
  Ik heb zelf nog nooit echt een Italiaans dessert gemaakt. Het lijkt me leuk om het een keer te maken. Met behulp van bijvoorbeeld het boek.

 177. Sonja schreef:

  We hebben haar persoonlijk ontmoet en wat is ze enthousiast en wat een lekkers maakt ze klaar en een goede uitleg. Binnenkort maar haar boekkopen. Wil het nu ook zelf proberen te maken

 178. Anne schreef:

  Bij Italiaans gebak moet ik denken aan tiramisu. Maar dat heb ik nog ooit gemaakt. Dus het tiramisu recept zal ik zeker gaan proberen. Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig naar de koekjesrecepten.

 179. mandy schreef:

  Mijn favoriete Italiaanse recepten zijn de recepten die ik van mijn vrienden uit Italie krijg, alles wat zoet is noemen zij daar dolci. Mijn lievelingsdessert is een ijstaart met merengue, pure chocolade en opgeklopte room, de ingredienten hiervoor neem ik elke keer mee als we ze opzoeken in Italie. Zo heb ik ook van hun geleerd om heerlijke biscotti te maken en andere zoetigheden. Dus als ik denk aan italiaans gebak denk ik aan mijn lieve Italiaanse vrienden, waarvan ik heel veel kan leren!

 180. Patricia schreef:

  Ik denk aan citroenen! Ik heb niet zoveel inspiratie dus het boek is zeer welkom 😉

 181. Henny van Dooren schreef:

  bij Italiaans gebak denk ik meteen aan zonnige recepten met limoncello, merengue, biscotti, ammareti koekjes, recepten met hazel- en wallnoten en tiramisu in alle mogelijke varianten.
  het zou leuk zijn om dit boek te winnen en een vrolijk dessert en gebak uit te maken voor het familie paasdiner waar dit jaar weer 22 familieleden bij ons aan tafel zitten.
  het zou geweldig zijn om hier diverse gerechten uit te maken en iedereen te verwennen en mijn moeder te herdenken die korte tijd geleden op 90-jarige leeftijd is overleden en dit is het eerste feest waar ze niet bij zal zijn

 182. Marushka beer schreef:

  Ik denk gelijk aan een heerlijk vers gebakken italiaans brood, lekker met olijven en zongedroogde tomaat. Serena kan mij vast wel vertellen hoe ik een mooi en lekker brood bak en my favourite amandelbiscotti’s die heb ik als hobby bakster nog nooit gebakken? Als ik aan italia denk denk ik alleen maar aan pasta, pizza, heerlijk brood, en de fantastische desserts hmmmmmm

 183. Karin schreef:

  Ik heb niet veel verstand van Italiaans gebak maar denk gelijk aan alles waar mascarpone of limoncello in zit.
  Ik zou graag een keer cannoli’s willen maken en wie weet nog meer uit het boek.

 184. mijn voorouders hadden hun wortels in Italie, maar eigenlijk bak ik nooit iets italiaans, maar met het boek van Serena zou ik dat mooi kunnen uitproberen

 185. Lotte schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan merengue, hmmm, lekker! En wat ik wel eens zou willen maken is de perfecte tiramisu. Het boek lijkt me superleuk!

 186. Cathérine schreef:

  Panettone !!!

 187. Andrea schreef:

  Ik denk aan tiramisu of Italiaans schepijs!
  Ik ben erg benieuwd wat voor heerlijke recepten in het boek staan.

 188. Daniëlle schreef:

  Ik zou cantuccini maken!
  In 2013 in Rome gegeten in het zonnetje op een terrasje, heerlijk!
  En nu het toch echt lente begint te worden lijkt het me heerlijk om ze op mijn eigen terrasje op te eten in het zonnetje!

 189. Nieky schreef:

  Helaas ken ik alleen tiramisu, en zelf dat verpest ik nog…..
  Een mooi boek met wat hulpen mooie recepten is voor mij geen overbodige luxe dus!
  Ik ga duimen.

 190. Rose-Marije schreef:

  Hoi Laura,

  Dit boek lijkt me helemaal geweldig!
  Ik hou erg van de Italiaanse keuken en kan daarom ook niet wachten om vanaf a.s. juni in mijn eigen keukentje de heerlijkste Italiaanse gerechten te maken om daar vervolgens buiten in het zonnetje van te genieten samen met mijn vriend.

 191. eline schreef:

  Ik zou altijd al graag een Italiaans kookboek willen hebben. lijkt me zo interessant en het is zo lekker allemaal! Zelf tiramisu kunnen maken voor heel mijn familie met een heerlijk pasta gerecht van te voren?. Daar zou dit boek mij heel goed bij kunnen helpen!

 192. Tjitske schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet veel van italiaans gebak afweet, hoewel ik de italiaanse keuken echt heerlijk vind! Bij Italiaans gebak dacht ik meteen aan cantucini en amarettini (als ik dat al goed schrijf 🙂 ), want daarvan heb ik wel vaker recepten zien lansgkomen in tijdschriften etc. Ik ben wel heel benieuwd naar Italiaans gebak, en sowieso was ik bij HHB fan van Sarena, dus ik zou het heel leuk vinden om dit bakboek te winnen!

 193. Jonneke schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik aan frangipane! Ooit een frangipane taartje in een restaurant gegeten, ter ere van mijn afstuderen, Heerlijk!

 194. Dorien schreef:

  Ik denk meteen aan tiramisu!
  En in je review stond dat er in het boek een recept voor limoncello tiramisu stond!
  Dat lijkt mij een heerlijke combinatie dus die zou ik als eerste maken en daarna zou ik inspiratie opdoen, want andere Italiaanse recepten ken ik nog niet goed!

 195. Aniek schreef:

  Ik denk eigenlijk meteen aan een Italiaans nagerecht ; panna cotta. Ik heb een heerlijk recept van panna cotta met witte chocolade wat ik regelmatig maak. Ik me graag nog meer in de Italiaanse zoete keuken verdiepen! Zeker nu ik in mei naar Rome ga. Dan kan ik het daar eens gaan proeven 🙂

 196. Manouk schreef:

  Ik denk bij Italie aan schuimige gebakjea, maar geen idee of dat klopt: ik bak nooit Italiaans. Ik zou graag iets met merengue bakken, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik heb er inmiddels flink wat van Mennos taarten op zitten (met als favorieten de limoencheesecake en bananenroomtaart) dus zou graag ook deze baksels proberen. Succes met kiezen!

 197. Cynthia schreef:

  Hoi Laura!

  Ik heb eigenlijk geen idee! Ik ben gek op Italië. Als vakantieland, de auto’s, het ijs! en uiteraard de Italiaanse keuken. Ik heb een paar kookboeken gericht op de Italiaanse keuken in mijn bezit (waaronder Jamie’s Italië, top boek!) maar geen van allen heeft een uitgebreid hoofdstuk met desserts, taarten. Dus ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek van Sarena Solari!

  Groetjes, Cynthia

 198. Deborah schreef:

  Toen ik Italiaans gebak las dacht ik meteen aan mijn vakantie in Toscane waar Italiaanse vrienden van ons een overheerlijk avondmaal hadden voorbereid op de meest dromerige locatie in de achtertuin op een lange stenen tafel. Het toetje was een Italiaanse chocoladetaart met een vleugje cocos waar je het liefst álles van wilt opeten en vervolgens het bord eronder nog wilt aflikken. Ik had werkelijk waar nog nooit zóiets lekkers gegeten. Je waant je echt even in de zevende hemel!

  Verder heb ik in Italië op mijn verjaardag nog eens Italiaanse taart gegeten met daarin een vleugje likeur, ook een aanrader………
  Met andere woorden, ik zou heeeeeel graag het kookboek willen winnen wie weet staan er nog meer pleasures in die ik graag zou willen uitproberen?

 199. Chantal Vermeulen schreef:

  Italiaans gebak…. Dan zit ik in gedachten meteen weer op een heerlijk Italiaans dorpspleintje. Rustig in de straten, nog vroeg op de morgen, warm zonnetje, een heerlijke cappuccino. Daar past een taartje bij waar de liefde voor het leven en al het goede wat daarbij hoort, in zit. Voor mij past daar de frisheid van limoen bij, frambozen, luchtig cakegebak, wat vers fruit nog erop…. Zou ik zoiets ook kunnen vinden in het prachtige kookboek van Sarena?! #ikbenbenieuwd!

 200. Marieke schreef:

  Wat een leuke actie! Ik doe heel graag mee en waag een gokje ;). Mijn favoriete Italiaanse koekjes zijn Cantuccini, zó lekker! Dus daar was het eerste waar ik aan dacht. Je moet er van houden, want eerlijk is eerlijk, het is een hard koekje. Daarnaast hoop ik nog een keer torta della nonna te maken, wellicht staat deze ook in het boek.

 201. Fierens nicole schreef:

  Bij Italiaans gebak denk Ik direct aan italiaanse foccaciabrood/plat brood met olijfolie en zongedroogde tomaatjes en Italiaanse ham.

 202. Anne-Marie schreef:

  Hoi Laura, ik denk aan heerlijke Italiaanse koekjes met pistache nootjes, of iets met mascarpone. Of iets met limoncello. Ik hoop dat er recepten instaan met deze ingrediënten. Ik ben dol op Italiaans eten. Het lijkt me dan ook leuk om met de recepten uit dit boek aan de slag te gaan. En dat je dit kunt winnen is helemaal fantastisch.

 203. gina schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik aan de kleine bakkerijtjes waar al die dolcis heerlijk worden uitgestald ,maar ook aan vroeger toen mijn nonna dit ook zelf maakte ,de liefde en de passie waar ze al dat lekkers van maken, en ben blij dat ik dezelfde liefde en passie heb voor het koken en bakken .Ik zou het boek heel graag willen winnen, om te zien of ik dit ook kan .

 204. Patricia Holverda schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk kom ik niet veel verder dan tiramisu en dolce limone, wat beiden volgens mij ook nog eens desserts zijn en geen echt gebak… dat kan toch niet voor een bakfreak als ik? Ik maak meestal een variant op tiramisu, met limoncello ipv amaretto en zonder chocolade maar met vers fruit (frambozen zijn favoriet)… dus ik kan en wil nog een hoop leren van Sarena!

 205. coby schreef:

  nou dat is een mooi cadeau om te winnen hou van italie, gelijk schiet het gebakje met de naam zeppole binnen zijn verschillende varianten maar ik ga altijd voor de gene met een soort room met verse aardbeien mmmmm.

  gr coby

 206. Aukje van Oorschot schreef:

  Als ik aan Italië en zoet denk, denk ik eigenlijk alleen maar aan ijs, ijs en ijs! Daarom lijkt het mij juist leuk om kennis te maken met andere zoetigheid waarmee ik zelf aan de slag kan!

 207. Danielle schreef:

  Ik heb nog nooit iets van Italiaans gebak gemaakt, het boek lijkt me reuze leuk, dan kan ik mijn gezin verwennen met iets nieuws

 208. Kirsten Wolthek schreef:

  Ik moet direct denken aan cannolis en dat terwijl ik ze nog nooit heb gemaakt of gehad. Dus dat wordt hoog tijd. Daarnaast denk ik aan lekker lang de tijd nemen om samen in de keuken te staan 🙂

 209. Sanne Terlingen schreef:

  Ik ben zoals velen niet bekend met het Italiaanse gebak. Als toetje ken ik natuurlijk de tiramisu en toetjes met citroenijs. Het gewone Italiaanse eten ken ik wel maar ik zou graag meer te weten willen komen over de Italiaanse patisserie. Heb Sarena gevolgt tijdens HHB en wat maakte zij een prachtige creaties. Nu heel hard duimen dat ik dit boek binnenkort mag toevoegen aan mijn verzameling.

 210. werbrouck olivia schreef:

  Aaah… la bella Italia nella mia cucina… wel het is lang geleden dat ik Italiaanse les heb gevolgd maar ik geniet nog steeds na v d citytrips Rome en het lekkere eten, antipasti, glaasje prosecco. Ik hou van te werken met mascarpone in mijn gerechten in mijn sauzen, soep en desserts. Ik hou van mijn bananentiramisu… ik zou wel graag mijn grenzen verleggen en meer experimenteren met nagerechten met een vleugje Italië om mijn gasten te verwennen.
  Ciao Olivia ☕

 211. Christianne schreef:

  Wouw het nieuwe bakboek van ‘Heel Holland Bakt’! Die zou ik graag aan mijn collectie toevoegen :)! Als ik aan Italië denk, denk ik aan de zon, schilderachtoge dorpjes op het platte land, overheerlijk Italiaans ijs, tiramisu, panna cotta.. En zo kan ik nog wel even doorgaan.. Wat zou ik blij zijn met het bakboek van Sarena.. dan waan ik me tijdens het bakken in het prachtige Italië :)!
  Groetjes Christianne

 212. Henrieke schreef:

  Als eerste denk ik aan tiramisu. Maar de Crostata alla Marmellata vond ik er op de foto wel overheerlijk uit zien, dus dat zou mijn eerste baksel worden!

 213. Tamara de Waal schreef:

  Mijn eerste gedachte was direct de torte della nonna. Deze heb ik ooit eens gemaakt voor mijn verjaardag, vond het een aparte combinatie met de pijnboompitten maar het is een heerlijke taart! Iedereen heeft ervan genoten (en mijn oppaskindjes noemen het een roombroodjes taart ?) Sindsdien serveer ik hem iedere jaar weer!

 214. Marike schreef:

  Wat heb je al veel reacties! Ik ga toch mijn best doen 😉 Ik ben dol op zoetigheid en vind het leuk om taarten en cakes te bakken. Steeds weer ontdek ik nieuwe recepten via jou blog. Het boek van Sarena Solari lijkt mij ook prachtig, zeker na het lezen van jou review. Mijn Italiaanse favorieten? Amaretti, zo lekker en dat in combinatie met andere ingrediënten? Heerlijk!

 215. Tessa schreef:

  Cannoli en amaretti en tiramisu!
  Verder weet ik het eigenlijk niet! Alleen dat ik dol ben op lekkere gebakjes en Italiaans eten. Dus Wil graag winnen! Heb nog nooit Italiaans gebakken verder

 216. Lidewij schreef:

  Als ik aan Italië denk, dan denk ik aan tiramisu, amandelkoekjes en heerlijk gekruid (stok)brood. Het boek van Sarena zou heel goed passen in mijn verzameling bakboeken!

 217. Wendy van den Biggelaar schreef:

  Bij Italiaanse gebak denk ik aan tropisch fruit die je in de Hollandse keuken niet of veel te weinig voor komt. Dus weer verrassende nieuwe taarten op onze verjaardagen waar mensen altijd weer naar uit kijken. Iets waar ik op jouw site altijd weer naar uit kijk.

 218. Eline schreef:

  Mijn ouders zijn dol op tiramisu, dus dat zou ik willen maken. Dan al die verukkelijke soorten pasta. Ik moet natuurlijk de meringue niet vergeten. Zuppa inglese; ik heb het ooit een keer gegeten en ik was er meteen verrukt van. torta di fichi e mascarpone is gewoonweg zalig. ik hoop dat ik het win, want ik doe vaak mee aan winacties maar win bijna nooit wat.

 219. Wendy van den Biggelaar schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, denk ik aan tropische vruchten, kazen en voor mij vernieuwende verrassende combinaties. Mensen kijken uit naar verjaardagen want ik vind het leuk nieuwe dingen uit te proberen. Italiaans eten vind ik het heerlijkst.

 220. Geke schreef:

  Als ik aan Italië denk dan denk ik aan heerlijke likeuren zoals bv.Limonello. Dit verwerken in ‘bak’ gerechten is a een feest op zich, maar ik denk nog het meeste aan de pizza, deze puur gemaakt en gegeten in Italie, lenen zich er zeker voor om nog meer te leren hoe het echt moet. Hopelijk helpt dit mooie veelbelovende boek mij daar bij.

 221. Iris schreef:

  Hmm heerlijk Italiaans! Ik moest meteen denken aan cannoli’s, mijn Italiaanse lieveling baksel. Deze zou ik dan ook graag eens zelf maken (als het recept in Sarena’s boek staat)!!

 222. Lies schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, ben ik eerlijk gezegd nog redelijk ‘blaco’ ;-), ik kan me alleen tiramisu bedenken. Maar dat is des te meer reden om geïnspireerd te willen worden en deze keuken beter te willen leren kennen via dit heerlijke bakboek 🙂

 223. Astrid schreef:

  Ik zou heel graag eens een crostate willen maken! Lijkt mij een hele belevenis en wie heeft er een beter recept dan Sarena? Niemand denk ik dus ik zou dit veelbelovende boek graag willen hebben.

 224. Kelly schreef:

  Bij Italiaanse baksels denk ik aan Italiaans schuim, cantucini koekjes, tiramisu etc. Ik HOU van alles wat uit de Italiaanse keuken komt! Maar ik ben nog niet heel erg thuis in de zoete Italiaanse keuken. Met dit boek kan ik weer zoveel bij leren!

 225. soumia schreef:

  Als ik aan italie en bakken denk moet ik aan tiramisu en biscottie denken. En producten zoals citroen, koffie en cacoa.
  Hopelijk kan ik met dit boek veel leren over hrt italiaanse bakken ♡

 226. Jerinde schreef:

  Als ik aan Italiaanse gebak denk, dan denk ik aan Tiramisu. Ik vind bakken ontzettend leuk, geeft ontspanning en tevens afleiding van mijn ziekzijn. Helaas kan ik zelf niets nuttigen ivm mijn ziekte en dus niet meer kan en mag eten, maar ik geniet er enorm van om dingen te maken, iets nieuws uit te proberen en dan met spanning af te wachten of het wel smaakt of niet. Dit kookboek zou een goede bijdrage kunnen zijn voor mij om iets nieuws te proberen en anderen weer blij te maken!

 227. tjitske van wijk schreef:

  Ik denk dan direct aan onze komende vakantie naar sardinie waar ik heerlijk ga genieten van heel veel zoete toetjes met daarbij natuurlijk echte Italiaanse koffie! Onze 3 kindjes willen natuurlijk ijs ijs ijs maar ik ga liever voor de cannoli of tiramisu of of of…… maakt eigenlijk niet uit als t maar zoet is?

 228. Anna schreef:

  Ik denk bij Italiaans gebak aan de overheerlijke chiambello al vino rosso 🙂 echt overheerlijke koekjes met rode wijn erin, lijkt me leuk om zoiets lekkers eens zelf te kunnen maken! Eigenlijk is al het Italiaanse gebak errug lekker!

 229. evelien Vooijs schreef:

  ik denk dan meteen aan een overheerlijke tiramisu!! Maar ik hou erg van uitproberen en nieuwe dingen maken!! Daarom lijkt met het heel leuk om van alles te proberen uit dit mooie kookboek. ik heb meerdere dingen gemaakt van jou site en ook veel complimenten over gehad!!

 230. Linda Slingerland schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, denk ik aan heerlijk geurende cappuccino met smaakvol gebak. Een nieuw kookboek vol nieuwe ideeën om uit te proberen is echt een feestje in de keuken. Op zijn Italiaans de hele familie uitnodigen om het resultaat te proeven 🙂

 231. Jantina schreef:

  MMMmmmm Italiaanse gebakjes; alles met limoncello.
  Cantuccini koekjes lijken me leuk en natuurlijk lekker om te maken 🙂

 232. Natasja Alma schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik net als zoveel anderen aan tiramisu, amandelkoekjes en limoncello, maar ook aan polenta. Ik heb al veel Italiaanse recepten opgeslagen, maar nog nooit gemaakt. Ook ben ik nog nooit in Italië geweest, maar daar komt deze zomer waarschijnlijk verandering in.
  En als Groningse ben ik er natuurlijk ook super trots op dat Sarena de eerste vrouwelijke winnaar is van HHB 😀

 233. Saar schreef:

  Alleen al voor de Italiaanse koekjes zou ik het boek dolgraag willen winnen!! Maar ook de taarten van Sarena zien er altijd verrukkelijk is, dus ik ben zeer nieuwsgierig naar dit boek!!

 234. Menzo schreef:

  Uiteraard aan tiramisu. Ben daarnaast benieuwd of Sarena ook recepten heeft gepubliceerd die aansluiten bij mijn gezonde levensstijl: koolhydraatarm. Fingers crossed:)

 235. Valerie schreef:

  Ik ben eigenlijk helemaal niet thuis in de Italiaanse baksels, het eerste waar ik aan denk is dan tiramisu. Ik zou wel meer willen weten over de Italiaanse lekkernijen. Lekker aan de bak met mijn moeder.

 236. Ik ben duidelijk niet de enige die graag mee zou willen doen, maar ik ga toch een poging wagen. Ik moet heel erg denken aan onze mini-vakantie in Rome, waar we heerlijk genoten hebben van allemaal lekker eten. Naast “tiramisu” en “panna cotta” heb ik alleen geen idee meer wat voor zoets we allemaal gegeten hebben… Mijn Italiaans is niet zo goed, zegmaar! Lijkt me echt heel erg tof om te winnen dus, zodat ik zelf die prachtige gebakjes en zoetigheden na kan maken. En ook omdat ik de laatste tijd kennis probeer te vergaren over desserts en gebak, wat nog niet mijn sterke punt is.
  Super leuk!

 237. Inge Smulders schreef:

  Ik ben een totale leek wat betreft Italiaanse baksels, maar wat lijkt het me leuk en lekker om mijn horizon te verbreden door middel van dit boek!

 238. Anne-Marie schreef:

  Ik denk bij Italiaans gebak: dat moet vast heel lekker zijn. Ik kook vaak Italiaans maar het bakken is onontdekt gebied. Ik laat me graag inspireren door Selena!

 239. Evelien De Vos schreef:

  Pannetone! Ik was ooit met Kerst in Italië op een studentenuitwisseling en deze traditionele cake gaf me een kerstgevoel, al had ik veel heimwee naar huis. Ik hou van moderne recepten die toch traditie en bakkende omaatjes oproepen dus dit bakboek lijkt me Super.

 240. Sandra Scheurwater schreef:

  Dat is nu mijn probleem. Ben gek op Italiaans eten en dat maak ik ook heel vaak maar een toetje maken komt er niet van omdat ik daar ook eigenlijk niets van weet.
  Verder dan tiramisu kom ik ook niet en dat is nogal voor de hand liggend.
  Wat zou het een geweldige kans zijn voor mij om via dit boek wat meer daar over te weten te komen.
  Weet zeker dat ze hier thuis daar ook erg blij mee zullen zijn.
  Dus wellicht ben ik 1 van de bofkonten die dit geweldige boek mag winnen. Duimen maar. ..

 241. Mirjam schreef:

  Tiramisu, cantuccini en natuurlijk crostata! Vooral die laatste kan je me voor wakker maken haha. Ik zou het ontzettend leuk vinden om dit boek te winnen en vervolgens samen met mijn moeder de keuken in te duiken en gezellig samen te gaan bakken! 🙂

 242. Romy Kruitbosch schreef:

  Ja, tiramisu natuurlijk!! Het perfecte snelle tiramisutje in glaasjes, maak ik altijd al met jouw recept. Wellicht zijn er nog meer van die Italiaanse pareltjes te vinden. Natuurlijk op jouw blog, maar ook in het boek. Ik hoop het te mogen ontdekken!

 243. Joke Siersema schreef:

  Ik denk het eerste aan tiramisu. Heb haar bij Hollandse Bakkers op 24kitchen gezien, daar maakte ze Stella di pan Brioche. Dat zag er fantastisch uit. Dat belooft wat voor al die lekkere recepten in haar boek.

 244. Elise Rutten schreef:

  Bij Italiaanse baksels denk ik direct aan cantuccini, van die heerlijke koekjes die je in de koffie kunt dopen. Maar ik denk ook aan tiramisu, een van mijn favoriete toetjes. Hoe langer ik aan Italiaanse baksels denk hoe meer zin ik krijg om gelijk van alles te gaan bakken. Bijvoorbeeld een lekkere taart met Italiaanse merengue. Voor dit lekkere zoete schuim gebruik ik het liefste het recept van jouw blog, die is altijd lekker stevig. Het lijkt me erg leuk om nieuwe Italiaanse recepten te kunnen bakken met dit bakboek, want door de baksels van Sarena kon je tijdens het afgelopen seizoen van Heel Holland Bakt niet anders dan watertanden.

 245. Alide schreef:

  Ik ben nog nooit in Italië geweest en weet dan ook helemaal niets van de Italiaanse bakkunst! Sterker nog; ik had er he-le-maal niet bij stil gestaan dat er überhaupt zoiets bestond! Haha, dom natuurlijk. 🙂 Maar juist daarom lijkt dit boek me geweldig! Zoveel om te leren. 🙂 En vooral omdat Sarena zelf Italiaanse roots heeft, weet ze er natuurlijk superveel van. Ik word vooral blij van het stuk dat ze samen met haar oma staat te bakken: heel erg mooi vind ik dat. Wat ik graag zou leren van Sarena: biscotti koekjes bakken! Dat heb ik al wel vaker gezien op internet, maar ik heb me nooit bedacht dat dit Italiaans was. Nou, van wie zou ik dit nou het beste kunnen leren dan van Sarena?! 😀 Daarom zou ik het ge-wel-dig vinden om dit boek te winnen! Super bedankt voor het bloggen hierover, Laura: ik vind het altijd heel leuk om je reviews van bakboeken te lezen! Groetjes, Alide

 246. Shako schreef:

  Ik ben gek op bakken en bak heel erg graag in mijn vrije tijd ! Pas geleden nog in Rome geweest en zo verliefd geworden op de heerlijke gebakken daar ! Als ik aan Italiaans gebak denk dan denk ik aan heerlijke cannoli en cantuccini met een lekker kopje Italiaanse koffie ! Het zou ontzettend gaaf zijn om het boek van Sarena te winnen en haar Italiaanse creaties uit te kunnen proberen ! En heel erg leuk dat jij 3 exemplaren weg mag geven !

 247. Marije schreef:

  Ik zou dit boek graag voor mijn verjaardag winnen zodat ik een heerlijke high tea kan maken met veel Italiaanse baksels uit dit mooie boek?

 248. Laura van Gelder schreef:

  Bij Italiaans gebak kom ik nu niet verder dan Tiramisu… er is dus nog zó veel lekkers dat ik niet ken en nooit heb gemaakt! Lijkt me super om aan de hand van Sarena de intdekkingstocht te beginnen! Ik kijk er naar uit!

 249. Elma schreef:

  Beste Laura, ik lees en maak altijd met plezier je gerechten.
  Mijn ultieme Italiaanse lekkernij is toch echt Tiramisu, daar ben dol op.
  Graag zou ik het boek willen winnen en met mij nog vele anderen…succes
  met de verloting en ik ga beginnen met duimen… gr Elma

 250. Ernesta schreef:

  Tiramisu!!! Ben fan van Sarena sinds de eerste aflevering van Heel Holland bakt seizoen 3. Dankzij haar creativiteit en enthousiasme ben ik weer aan het bakken geslagen. Hopelijk win ik het boek, zodat ik haar recepten kan uitproberen ?

 251. Rensina Steursma schreef:

  Helaas ben ik niet zo bekend met de Italiaanse bakkeuken, maar daar komt over twee weken verandering in want dan ga ik naar Milaan!
  Italiaans bakken doet mij vooral denken aan Merinque en Italiaans schuim. Heerlijke taarten kun je daar mee maken.
  Voor alle andere heerlijkheden wil ik graag het prachtige bakboek winnen, want ik weet zeker dat er heel veel te leren valt uit de Italiaanse keuken.

 252. Roelien schreef:

  Heb erg genoten van Sarena in Heel Holland Bakt. Alle Italiaanse baksels zijn heerlijk maar cannoli met chocolade en vanille vulling zijn mijn favoriet!

 253. Henriët schreef:

  Mm. Als ik aan Italië denk.. Uiteraard turamisu maar ook pavlova met Italiaans schuim. ?

 254. Je@net schreef:

  Wat een geweldige actie. Alvast bedankt voor deze unieke kans om een boek te winnen, Laura!
  Was meteen al een groot fan van Sarena en nu natuurlijk dus razend nieuwsgierig naar haar eerste boek.
  Ik denk dan meteen aan zagablione, de biscotti koekjes, tiramisu en panna cotta. En in het boek staat vast nog veel meer lekkers. Krijg meteen zin om een gezellig Italiaans etentje te organiseren voor vrienden en familie!

 255. Sylvia schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan panettone, die ik ook nog wel eens zou willen maken. En de stella di pan brioche die Sarena op 24Kitchen heeft gemaakt.

 256. Carola schreef:

  Bij Italiaans gebak moet ik denken aan die heerlijke knapperige koekjes: Cantuccini! Staan die ook in dit mooie kookboek? Ik hoop het want ik zou ze graag een keer zelf willen maken! Jammie!

 257. Silvia schreef:

  Amaretti koekjes die ik nu nog altijd in de winkel koop, maar die ik graag een keer zelf zou willen maken. Volgens mij staat er een recept in het boek van Sarena…

 258. Eline de Bont-van Kruisbergen schreef:

  Wat een leuke winactie. Ik ben helemaal gek van de Italiaanse keuken en haar boek staat zeker hoog op mijn verlanglijstje?

 259. Sandra van Geffen schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik aan cannoli, in een koffiebar met een espresso erbij. En als ik genietend naar buiten kijk, zie ik zon en mooie bloemen. Nouja die koffiebar, zon en bloemen denk ik er wel bij als ik cannoli maak;-)

 260. Martine schreef:

  Oh, wat een super winactie. Wij zijn dol op Italiaanse nagerechten als tiramisu en panna cotta. Maar de heerlijke taart panforte die we in Siena hebben leren kennen, behoort ook tot onze favoriet. Uiteraard allemaal zelfgemaakt. En daarom zou ik graag dit boek willen winnen, andere recepten om uit te proberen en wellicht nieuwe varianten op bestaande recepten voor een nieuwe smaaksensatie.

 261. Janny Wols schreef:

  Ik denk bij Italië aan panna cotta, en dan aan vers fruit b.v. Perziken.
  Ik hoop dat ik, als ik win, veel kan leren uit het boek. Ik ben niet zo thuis in Italiaans gebak etc.
  Anders moet ik wachten tot december, dan kan ik het voor mijn verjaardag vragen.
  Maar dat duuuuurt nog zoooooo lang.

 262. Manouk schreef:

  De titamisu natuurlijk! Heb al een recept maar variatie /tips hierop zijn welkom! Verder nog totaal onbekend in de Italiaanse baksels , ben erg benieuwd naar het boek, zou super zijn om deze te winnen!

 263. Edith schreef:

  Ja!!! Leuk, ik doe graag mee. Ik heb de bakbijbel van Rutger, daar zou dit boek mooi naast staan ;). Bij Italiaans bakken denk ik aan tiramisu, cannoli, ijshoorntjes… hmmmm…. En ik moet bekennen, ik heb alleen ervaring met de tiramisu van Rutger, maar binnenkort staat misschien de originele van Selena op tafel dankzij deze actie 🙂

 264. Eva schreef:

  Wat een leuke actie! ik denk aan de favoriete koekjes van mijn man; cantuccini!
  Heerlijke harde koekjes voor in of bij de thee. En met wat (chocolade) variatietips, zijn ze ook voor mij een lekkernij 😉 Ik ben benieuwd of Sarena er ook een lekker recept van heeft!

 265. Yvette schreef:

  Bij italiaans bakken denk ik meteen aan crostata, cantuccini en van die heerlijke amandelkoekjes( geloof dat ze riciarelli ofzoiets heten)! Maar zag op 24kitchen de aflevering met Sarena en daarin maakte ze een ontzettend mooi nutellabrood! Ben dol op bakken en koken maar dit italiaanse bakboek zou een welkome afwisseling zijn op mijn bakboeken.

 266. Birgitte schreef:

  Ik denk dan aan de Italiaanse Nonna die heerst in haar keuken. Ze kookt met eerlijke ingrediënten, het liefst vers uit de tuin of van het land. Een echte Nonna leerde mij eens een heerlijke tomatensaus maken. Wel bewerkelijk, maar je likt je vingers er bij af.
  Verder ruik ik dan met name wat, heerlijke zoete luchtjes, maar ook iets fris en tinteligs ertussen door. En dat gemengd met de zwoele luchten van Italië, mmmmm…… Effe wegdromen op deze koude dag.

 267. willianne schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan heerlijk op een terrasje in de Italiaanse zon met een heerlijke tiramisu, Italiaanse koekjes of taart. Ik ben een groot fan van Italië en van bakken dus dit kookboek zou ik heel graag willen!

 268. willianne schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan het zitten op een terrasje in de Italiaanse zon met een heerlijke tiramisu, Italiaanse koekjes of taart. Ik ben fan van Italië en van bakken dus ik zou dit boek heel graag willen winnen!

 269. Felicia schreef:

  Tiramisu natuurlijk! Mijn vriend is helemaal verzot op tiramisu en zou dit boek helemaal geweldig vinden. Stiekem cadeautje dus ?

 270. Heleen schreef:

  Ik ben nog niet zo bekend met Italiaanse gebak. Tiramisu ken ik wel, super lekker! Ik zou graag met dit boek nog meer lekkers willen ontdekken!

 271. Kirsten Hoogendijk schreef:

  Mmmmmmmnnnnnnn, heerlijke panne cotta. Laatste vakantie voor het eerst zelf gemaakt, maar het lijk me verrukkelijk om echt Italiaanse recept voor panne cottage uit te proberen. Tijdens Heel Holland Bakt was ik fan van Sarena’s recepten. Mijn verjaardagsgasten heb ik al met getrakteerd op een taart van haar receptuur. Dus ik zou heel graag haar bakboek winnen.

 272. Antje schreef:

  Ik ben niet heel bekend met de italiaanse keuken, maar als ik aan italie denk, denk ik direct an het ijs en aan pasta. Dit is vast wel te vinden in dat leuke boek van haar! En hoe mooi zij haar taarten altijd versiert wil ik graag van haar leren! Omdat ik hierna de bakkersopleiding ga doen. Ik hoop dit boek te winnen en dan met dit mooie weer wat eraan komt heerlijke gerechten maken en er samen met mijn familie van te genieten!❤

 273. Rain schreef:

  Moeilijke vraag!

  Eerlijk gezegd ben ik nog een beginneling in bakken. Dus om een Italiaans baksel te noemen is een uitdaging voor mij. In de andere reacties heb ik Tiramisu voorbij zien komen maar ik lus geen chocola… dus dat zou ik niet zo snel maken. Op 24kitchen heb ik Sarena een Stella di Broche zien maken en een plaatje was dat! Zoiets zou ik graag terugvinden in haar bakboek en willen uitproberen!

 274. Nancy Schreurs schreef:

  Italiaans gebak doet mij denken aan gezelligheid, eenvoud maar toch indrukwekkend. Ik heb vorige week haar Stella Di pan brioche gemaakt, hij was heerlijk. Echt iets om trots te laten zien van kijk, dit heb ik gemaakt. Ik zou graag meerdere recepten van haar willen uitproberen. Je zou mij ėn mijn omgeving reuze blij maken. Mooi cadeau voor mijn verjaardag komende week.

 275. mariska schreef:

  Het eerste wat in me op komt zijn heerlijke cannoli. En voor mijn vriend tiramisu. Verder ben ik niet zo thuis in de Italiaanse bak keuken, dus zou dit boek goed van pas komen.

 276. Ingrid schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, dan ruik, voel en proef ik onze vakanties in Italie. De prachtige gebakjes bij de paticciere op de gouden kartonnetjes. Of het eenvoudige gebak bij de bakker op de hoek, waar je je in de jaren 50 waant.
  Samen met mijn zus Edith zou ik graag wat van deze gebakjes willen uitproberen.
  In mei gaan we weer richting de Veneto. In een piepklein dorpje gaan we vrienden en familie bezoeken.
  Verleden jaar hebben we daar “zuurvlees” gemaakt voor onze Italiaanse vrienden, zodat zij ons streekgerecht konden proeven. Het zou leuk zijn als we dit jaar een van hun streekgerechten, in de vorm van een lekker “baksel”, voor hun klaar konden maken. Dushet boek zou ons heel goed van pas komen.

 277. Annemieke schreef:

  Die heerlijke, met dikke room, gevulde Italiaanse Cannoli. Ik zou ze zo graag eens zelf maken aan de hand van een goed recept. Ik hoop dat Sarena dat wil delen met ons in haar boek.

 278. Liesbeth schreef:

  Vreemd, als je vraagt waar ik aan denk bij Italiaans Gebak, was mijn eerste gedachte: Limoncello-soesjes! Ik weet niet eens of deze wel “bestaan” maar zou ze reuzegraag eens willen proeven 😉

 279. Mariska schreef:

  Cannoli is het eerste wat ik denk! Oke en daarna voor mijn vriend tiramisu dan. Ik ben niet erg thuis is de Italiaanse bak keuken, dus dit boek zou erg handig zijn.

 280. Josianne schreef:

  Leuk een winactie!!! Ik denk bij italiaans gelijk aan een heerlijke tiramusu taart of toetjes! Mmmh! Heerlijk!

 281. Ws chiu schreef:

  Dan denk ik aan cantuccini, limoncello taart en tiramisu ( wat meer een dessert is)
  Dus de standaard recepten…
  Dit boek zal erg leuk zijn 🙂

 282. Bouckaert Veronique schreef:

  Bij Italiaans denk ik direct aan een heerlijke semifreddo, tiramisu, biscotti en al die andere heerlijke Italiaanse gebakjes en desserts! Semifreddo en tiramisu heb ik al zelf gemaakt maar het zou superleuk zijn om de vele andere Italiaanse gebakjes te leren kennen en zelf te kunnen proberen! Aan de vele reactie’s te zien ben ik niet de enige die graag eens Italiaans zou bakken en het boek zou appreciëren !! Succes Laura!

 283. Aagje Naberman schreef:

  Als ik aan italiaans gebak denk, denk ik aan een heerlijk stukje torta del nonna of aan een overheerlijk stukje luchtige chocolade taart… en als ik dan een hapje neem en mijn ogen sluit, dan voel ik even die heerlijke, warme Italiaanse zon op mijn gezicht. Heel even zit ik in een prachtige Italiaanse tuin bij een prieeltje, die bedekt is onder een weelde aan druiven. Ik hoor de bijen en andere insecten zoemen en vogels zingen het hoogste lied… een klein stukje Italie in mijn eigen huis!

 284. Joke van den Berg schreef:

  heel benieuwd naar het boek dus ik doe heel graag mee aan de actie!
  pfoe italiaans gebak, er zijn meerdere soorten die me door het hoofd schieten maar de cannoli en de lemoncello taart zijn favoriet!

 285. Janske Boender schreef:

  Ik vind bakken superleuk, maar ben nog niet bij de Italiaanse recepten beland. Natuurlijk denk ik als eerste aan de tiramisu maar ik hoop vooral op goede tips want ze was altijd erg nauwkeurig en precies in het bakken. Daar kan ik nog (hheeeeeeel) wat van leren :-p

 286. Laura schreef:

  Wanneer ik aan Italiaans gebak denk schiet mij direct cannoli te binnen. Het is mijn droom om ooit naar Italië te reizen en daar onder andere al het lekkers te proeven. Aangezien het vanwege mijn gezondheid helaas de komende tijd niet gaat lukken, zou ik graag zelf alvast beginnen met het maken van die lekkere Italiaanse dingen zoals tiramisu, crostate en cannoli. Ik ga alvast duimen dat ik win! 🙂

 287. Charlotte schreef:

  Bij Italiaans bakken moet ik denken aan mijn zusje. Zij kan namelijk de lekkerste cannoli’s maken! Wanneer ik zou winnen is het boek daarom ook voor haar zodat ze nog meer Italiaanse zoetigheden kan gaan bakken.

 288. Rita Fenijn schreef:

  Italie is een van mijn favoriete vakantielanden. Ik heb coeliakie en kan in Italie daar mee heel goed op vakantie! Ik hoop dat de recepten in het boek ook aan te passen zijn zodat ook ik lekker kan genieten van de Italiaanse heerlijkheden.

 289. Yvonne schreef:

  Ik ben dol op tiramisu, natuurlijk zelfgemaakt en ook Italiaans ijs is niet te versmaden. Het doet me denken aan onze vakanties in Italië, heerlijk. Ik zou ook graag de taart maken met de gekleurde blokjes (Ik weet helaas niet hoe die heet, maar ze heeft hem onlangs gepresenteerd in Tijd vöor Max.) en hij zag er zo mooi en lekker uit, dat ik graag een stukje had willen proeven.

 290. Moniek schreef:

  Als ik aan Italie denk, dan denkt je uiteraard aan tiramisu……zoals zo velen !! Wat ik heerlijk vind om te maken dat is tiramisu met lemon cheesecake likeur……echt verrukkelijk !!!! 500 gr mascarpone, 6 eieren ( 6 dooiers en eiwit van 3 eieren), 9 eetlepels suiker, lange vingers, glas lemon cheesecake likeur en wat citroenrasp naar smaak. Klop de 6 eidooiers met het suiker, voeg de mascarpone toe, klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Doe de lange vingers in een ovenschaal en giet ongeveer de helft vd lemoncheesecake likeur over de lange vingers, dan een laag vd creme, dan nog een laag lange vingers met likeur en dan de creme.

 291. Manouk schreef:

  Ik maak vaak Italiaanse citroentiramisu. Een heerlijke verfrissende variant van de normale tiramisu. Zou graag nog meer Italiaans lekkers willen maken met dit kookboek!

 292. Yvonne schreef:

  Ik denk aan een cannoli. Mijn zusje heeft ooit hele lekkere geproefd en die wil ik graag maken voor haar! Ik ga ervan uit dat die van Sarena net zo lekker zijn. Dus zou graag haar recept willen gebruiken. Kan ik haar verrassen, zeker nu tijdens haar zwangerschap.

 293. Yvonne schreef:

  Als ik aan Italie denk, denk ik aan tiramisu. Maar ik heb vanmiddag het boek van Sarena in de boekhandel bekeken. Ziet er geweldig uit. Om te kwijlen gewoonweg.
  Helaas gaat het mijn budget te boven, maar wie weet?

 294. Yvonne Bakker schreef:

  Als ik aan Italië, en Italiaans gebak denk, denk ik aan een cannoli. Mijn zusje heeft ooit een hele lekkere gegeten. En nu ze zwanger is wil ik haar graag verrassen met een cannoli naar recept van Sarena!

 295. Bettine schreef:

  Natuurlijk denk ik bij Italiaans gebak als eerste aan heerlijke Tiramisu! Maar dat zou ik niet meteen met het Italiaanse bakboek gaan maken. Ik zou gaan voor limoncello cheesecake of Italian cream puffs. Jammie!

 296. Dagmar schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik zoals veel mensen aan tiramisu. In Rome heb ik een stuk tiramisu taart op en sinds dien valt alles in het niet. Wellicht kan dit boek er verandering in brengen. De italiaanse keuken is sowieso een van mijn favoriete keukens. het gebak is me alleen niet heel bekend. Dus het lijkt me leuk om me daar meer in te verdiepen. Na aanleiding van de prijsvraag ben ik eens op zoek gegaan naar italiaans gebak. Het water liep me in de mond, en een limoen ricotta cake of panficato (een traditioneel gebak gemaakt van o.a. rozijnen, vijgen, pijnboompitten, appels, peren en chocolade) zijn sowieso aan mijn to do baklijstje toegevoegd.

 297. Anouk schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik eigenlijk meteen aan Biscotti, die vind ik zo lekker. Heerlijk knapperig, niet te machtig en perfect bij de cappuccino in de ochtend, en stiekem ook na het eten.
  Het lijkt me superleuk om zoiets te maken, maar ben ook benieuwd naar de taarten met heerlijke smaakcombinaties die vast en zeker in het boek zullen staan!

 298. Diana schreef:

  Ik ben nog niet echt bekend met Italiaans gebak. Maar wat ik in jou boek review allemaal zag staan over dit boek zou ik er graag 2at meer over weten. Ik zou het boek dan ook graag winnen.

 299. Lindsay schreef:

  In Rome ben ik elke dag naar hetzelfde cafeetje geweest om steeds een ander gebakje te eten, wauw wat lekker! De limoncello taart was het allerlekkerst! Gek op italiaanse taart! Met dit boek kan ik ze nu ook zelf proberen na te maken, fingers crossed!

 300. Diana Wenting schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan de gezellige pasticceria in Luca, waar we met onze kids tijdens vakantie heerlijk van allerlei soorten gebak hebben genoten ! En thuis aan de tiramisu die ik altijd met Kerst moét maken, volgens mijn kinderen ! Lijkt me geweldig om de recepten van Sarena zelf thuis uit te proberen samen met mijn dochtertje van 10. ( die ook al met het bakvirus geinfecteerd is ! )

 301. Ester schreef:

  volgend jaar ben ik alweer 25 jaar getrouwd .
  Met de liefste man op deze wereld .
  Nu willen we het wel vieren maar niet echt groot .
  Nu wil ik zelf heel veel maken voor de dag zelf .
  Heb alleen nog geen idee welke taartjes toetjes en lekkers ik ga maken .
  Dit boek zou natuurlijk een heel fijne aanvullen op alle kookboeken die ik heb .
  Dan kan ik rustig op mijn gemak nog uitzoeken wat we volgend jaar April gaan bakken .
  Kan ik het komende jaar lekker veel uitproberen met onze kids familie en vrienden .

 302. Petra schreef:

  Deze week heb ik al even door het boek gebladerd in de boekenwinkel. Ziet er aantrekkelijk en ook gezellig uit, leuk dat ze met dit boek ook de familierecepten wil vastleggen. Zelf ken ik vooral die lekkere amandelkoekjes, maar ik zou die verschillende lekkere kleine taartjes wel eens willen proberen te maken. Leuke winactie weer!

 303. Elza schreef:

  Ik moet meteen denken aan de crostata. In veel Italiaanse agriturismo’s en B&B’s kregen we die bij het ontbijt, wat best heftig en zoet is, maar heerlijk. Vaak met zelfgemaakte jam als vulling. Lijkt me geweldig om die hier in Nederland na te maken uit dit boek!

 304. Wilma Veltmeijer schreef:

  Bij Italiaans gebak denk aan de vakanties vroeger met mijn ouders, wij gingen altijd naar Italie om daar 3 weken op een camping aan het Gardameer te blijven. Ik herinner me die winkeltje met heerlijk gebak en het rook er zo lekker. Dus misschien door zelf iets te maken uit het boek breng ik die tijd en herinneringen nog dichterbij.

 305. Carolien schreef:

  Laatst voor het eerst cannoli gegeten, heerlijk vond ik het. Dat zou ik graag een keer zelf willen maken.

 306. Annemieke schreef:

  Ooh tiramisu natuurlijk!
  Wat een reacties al op deze winactie! Wil graag een kans wagen 🙂

 307. Monique Lippens schreef:

  Op een van mijn zakenreizen naar Italië heb ik een Torta di Nocciola (ik hoop da ik het goed geschreven heb) gegeten. Dat is een soort hazelnotengebakje. Zo heerlijk, deze zou ik graag een keer zelf kunnen maken.

 308. Noemie schreef:

  Panacottataart! Weet niet of het bestaat? Maar dat zou ik anders ook willen maken! Panacottata is zo heerlijk, maar nog nooit zelf gemaakt.
  Ik zou dan een taart willen bakken met m’n vriendin Laura, die heeft helaas geen Facebook enz! maar foto maak ik zeker als ik hem ga winnen! 🙂 we bakken namelijk wel vaker samen!

 309. Jannemieke Versteegh schreef:

  Italië is de perfecte plek voor lekker eten. Heerlijk toch als je dat in huis kan halen. Met lemoen/Citroen, chocolade, heerlijke koffiesmaken, en heerlijke verse vruchten. Wat zal dat een heerlijk vooruitzicht voor de lente worden! ☺️

 310. Marinda schreef:

  Ik ben helaas niet zo thuis in de zoete Italiaanse keuken en wil dat dus graag leren. Ik ben wel helemaal weg van Tiramisu. Dus welkom het boek! Ik ben benieuwd wat voor lekkers ik allemaal kan maken.

 311. Linda schreef:

  Tiramisu! The one and only Italian gebak. Dit hemelse gerecht is mijn all time favorite!

 312. Corine / Dutch cooking girl schreef:

  Tartufo, vind ik heel erg lekker, maar ik heb er eigenlijk nooit een beetje leuk recept voor gevonden. Ben wel heel benieuwd of het in het kookboek van Sarena staat.

 313. Bettine schreef:

  Natuurlijk de Tiramisu!! Heerlijk!! Ik heb nu volop de tijd om lekker te gaan bakken aangezien ik helaas geen vast contract krijg! Dus dan maar de keuken in met zo’n fantastisch boek!!

 314. Cornelie schreef:

  Ook mijn eerste gedachte is tiramisu… Nog nooit gemaakt, maar zal vast zoveel lekkerder zijn dan uit de koeling van de supermarkt… Misschien wel net zo lekker als die van mijn favoriete Italiaans restaurant…

 315. Yvonne Bakker schreef:

  Als ik aan Italië denk dan denk ik aan cannoli. Mijn zusje heeft ooit hele lekkere gegeten. Ik wil haar, nu ze zwanger is, verrassen met cannoli’s. Waarmee kan dat beter dan het recept van Sarena?

 316. Kim schreef:

  Leuke actie! Ik maak graag kans op dit boek. Bij Italiaans gebak denk ik aan cannoli. Na tientallen afleveringen van de Cake Boss moest ik die cannoli toch eens zelf proberen te maken. De Cake Boss is van Italiaanse afkomst en heeft het in veel afleveringen over dit gebak: een hoorntje gevuld met ricotta. Ik moet zeggen: heerlijk:-)

 317. Miranda schreef:

  Cannoli is het eerste wat mij te binnen schiet! Maar de Italiaanse keuken is zo lekker!!! Lijkt mij super leuk om aan de slag te gaan met dit boek en mijn vrienden en familie elke keer weer te verassen als ze op bezoek komen!!!

 318. Femke D schreef:

  Wat een gaaf boek! Bij Italiaans bakken denk ik aan Zuppa Inglese, caprese taart, tiramisu, mascarpone taartjes & cannoli met chocolade?. Ik zou alles uit het boek willen proberen. Ik ben gek op Italië en het Italiaanse eten.

 319. Angelique schreef:

  Ook ik denk meteen aan tiramisu. Maar dat is zo standaard dat ik zo’n bakboek wel zou kunnen gebruiken om mijn inzicht in het Italiaanse gebak te verbreden! ?

 320. Jeannette Gilijamse schreef:

  Wat een leuke win-actie! Bij Italiaans gebak denk ik aan een klein Italiaans banketbakkerswinkeltje in een authentiek pand, met een mooie gevel en een grote vitrine waarin al het lekkers is uitgestald…panforte, canolli, cantuccini, torta caprese en nog veel meer.
  Zelf zou ik graag de taart willen maken waarmee Sarena de finale won van Heel Holland Bakt.

 321. Linda schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik meteen aan Panforte. Deze notentaart aten wij tijdens een heerlijke vakantie in Toscane, in het dorpje San Gimignano. In Italië vind je vaak bakkertjes waar ook koffie geserveerd wordt en waarbij je wat lekkers kunt kiezen. De kinderen kozen een kindersurprise ei 🙂 en wij gingen dus voor de Panforte. Gecombineerd met een cappuccino zaten wij heerlijk te genieten. Mede door zulke leuke herinneringen was dit een vakantie om nooit te vergeten.

 322. Lisanne schreef:

  Tjsaa.. tiramisu of citroen merengue taart? Ik bak weinig Italiaans, dit boek kan vast meer inspiratie geven!

 323. Bianca schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan lekkere zuiderse taart… Ik zou graag de kleine crostata’s maken, heerlijk!

 324. Hendriëtte schreef:

  Cantuccini, kan altijd even snel gemaakt worden en past overal bij. Ben benieuwd wat er allemaal in het boek staat en zou het leuk vinden om de recepten uit te proberen. Geen leuker cadeau dan een kookboek!

 325. Nellianne schreef:

  Eerlijk gezegd denk ik aan niet 1 recept.
  Volgens mij heb ik nog nooit iets Italiaans gebakken.
  Het lijkt me heel leuk om het bakboek te winnen.

 326. Froukje schreef:

  De beste Italiaanse taart die ik ooit op heb was in Pisa: Panforte Nero. Een soort notentaartje met chocolade. Het was echt goddelijk! Ik heb het wel eens geprobeerd te maken, maar nooit smaakte hij zo lekker als toen in Pisa. Ik hoop dat ik met dit boek Italiaanse taarten kan maken die net zo lekker zijn als de Panforte Nero!

 327. sabine schreef:

  Ik ga dit jaar voor het eerst naar Italië. Nu maak jij het wel heel verleidelijk met het review van het boek waar al die lekkernijen in staan ☺. Aangezien ik geen koffiefan ben zal tiramisu niet het eerste zijn dat daar ga proeven. Als ik aan Italië denk dan zie ik Cannoli voor me…..krokant rolletje gevuld met ricotta, nootjes….. ik laat me verassen door de smaken van Italië. Limoncello erbij. Hopelijk kan ik bij thuiskomst zelf aan de slag met het boek van Sarena om me weer even in Italië te wanen ?

 328. Marie Louise schreef:

  Ik heb nog nooit Italiaans gebakken. De teramisu ziet er altijd lekker uit, maar weet niet hoe ik dit moet maken. Ben nog niet zo’n ervaren bakster, maar heb er in ieder geval wel veel plezier van. Graag zou ik het boek winnen om nieuwe Italiaanse dingen te bakken en ontdekken.

 329. Magret schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan de bijzondere combinaties van fruit en kruiden in het gebak.
  Een hele bijzondere vind ik een honingtaart met rozemarijn en citroen. Ik weet niet hoe de Italianen hem noemen, maar hij is erg lekker. En ook erg mooi als hij gegarneerd wordt met rozemarijn bloemetjes.
  Sarena had met de wedstrijd ook een paar bijzondere smaak combinaties gemaakt. Ik zou ze graag eens maken.

 330. Anita H. schreef:

  Tiramisu, zonder twijfel.

 331. Anita schreef:

  Ik denk bij Italiaans gebak ineens aan Tiramisu.
  Het zou wel lekker zijn om eens wat anders te maken.
  Ben benieuwd!

 332. Edith Colin schreef:

  Als ik aan Italiaanse recepten denk, komt Tiramisu het 1e in mij op. Mijn 15 jarige dochter Sanne gaat in september beginnen met een 3 jaar durende opleiding voor banketbakker. We hebben wel wat gebakken, maar nog niet zo vaak. We zijn door jou recepten al vaker aan het bakken geslagen, maar Italiaans nog zeker niet. Voordat ze aan deze opleiding begint gun ik haar zo’n schitterend boek van zo’n bak koningin voor mijn topper!!! Zo kunnen we ervoor zorgen dat ze in ieder geval al iets Italiaans heeft gebakken voordat ze naar de opleiding gaat!!!!

 333. Arja schreef:

  Al veel over gelezen, en lijkt me echt een aanvulling op de bakboeken die ik heb.Ik denk bij Italiaans gebak aan cannoli, iets met limoncello of een echt lekkere tiramisu.Maar eigenlijk zou ik wat verder willen gaan dan dat: lekker Italiaans bakken met Sarena Solari 🙂

 334. Gwen schreef:

  Ben niet bekend met Italiaans gebak, maar lijkt me wel leuk om me door dit boek te laten verassen om hier iets uit te maken

 335. Gwen schreef:

  Ben niet bekend met de Italiaans gebak, lijkt me dan ook leuk om iets uit dit boek te maken, me te laten verassen

 336. JoJ schreef:

  Lijkt me super om dit bakboek te winnen! Ik moest bij Italiaans gebak meteen denken aan de Torte Caprese… een taart op basis van amandelmeel! Ontzettend lang op mijn lijstje om eens te maken, maar nog nooit echt gedaan! In dit bakboek staat vast een goed recept hiervoor 🙂

 337. Mariska Simons schreef:

  Ik doe graag mee met deze super leuke winactie. Het zou erg leuk zijn om dit mooie boek aan mijn verzameling toe te voegen.

 338. Hanaa schreef:

  Ik vind panna cotta en biscotti erg lekker, vooral omdat je er zoveel mee kan variëren.

 339. Marja Wessels schreef:

  Nu de vraag gesteld wordt, realiseer ik me dat ik alleen tiramisu kan bedenken. Maar dat kan toch niet waar zijn? Er zijn vast en zeker veel meer lekkere Italiaanse baksels en die heeft Sarena Solari vast en zeker in dit bakboek opgenomen. Ik kan haast niet wachten om iets lekkers klaar te gaan maken uit deze voor mij nog onbekende keuken.

 340. Liesbeth D schreef:

  Ik denk aan sorbetijs! Of iets met limojcello, en tiramisu natuurlijk!

 341. Xenia schreef:

  When the moon hits your eyes like a big pizza pie, that’s amore! Dat is puur italiaans voor mij :-). Ik ben vooral erg benieuwd naar chocolade salami!

 342. Glenda schreef:

  Tiramisu is misschien wel de meest voor de hand liggende italiaanse bakrecept. Ik zou graag meerder recepten willen leten kennen met dit boek. Mooie aanvulling op de heel holland bakt bakboeken, ik doe graag mee! Liefs Glenda

 343. Kristel schreef:

  ik heb nog nooit cannoli gebakken. staat dat ook in t boek?
  Dat zou ik dus graag wilken bakken.

 344. Charlot schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk waan ik me in de smalle romantische steegjes van zuid Italië. Niets vermoedend door de uitstraling van het winkeltje loop je de geweldigste bakkerijtjes binnen. Die sfeer zou ik graag naar huis halen door heerlijke Italiaanse koekjes te bakken.
  Liefs, Charlot

 345. Marjolein Flick schreef:

  Italiaans gebak? Nog nooit gegeten laat staan gemaakt! Maar het ziet er wel prachtig uit. Als ik de foto’s uit het boek bekijk, zou ik heel graag de taartjes met bramen willen maken. Die groeien namelijk bij ons in de tuin en zijn heerlijk zoet. En alle andere recepten met fruit, mmmmmmmmm! En omdat we van de zomer voor het eerst naar Italië gaan op vakantie. Niets leukers dan gebakken voorpret!
  Marjolein

 346. Didi schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik eigenlijk aan alle lekkere recepten die mijn tante kan gaan maken met dit kookboek. Ze maakt altijd de lekkerste italiaanse gerechten met de lekkerste parmaham uit parma en de parmezaanze kaas. Daarom wil ik graag dit boek cadeau doen aan mijn tante. Zo kan ze weer lekkere recepten uitproberen!

 347. Jorien schreef:

  Het eerste waar ik aan denk is tiramisu. Maar ik zou graag eens cannoli willen maken, dat lijkt me zo lekker!

 348. Cynthia schreef:

  Ik ben (nog niet echt) bekend met Italiaans gebak. Daar zou ik dus graag veranderingen in brengen! Ik doe dus heel graag mee met de win actie!

 349. Simone Boink schreef:

  Ik ben niet thuis in de Italiaanse gebak. Maar als eerste denk ik aan tiramisu en in Italië kunnen ze heerlijke koffie/cappuccino maken, dus daar kan je vast ook een lekker gebakje mee maken!
  Het lijkt me erg leuk om kennis te maken met de Italiaanse recepten! Dan komen we al heerlijke in de stemming voor onze Italiaanse zomerbestemming!

 350. Kim schreef:

  Ik ben nog niet echt bekend met Italiaanse baksels, maar het lijkt me heerlijk! Waar ik wel echt meteen aan moest denken is biscotti, ik heb dit op mijn stage geproefd, Mmm! En natuurlijk kan de tiramisu ook niet ontbreken.

  Ik waag graag een kansje!
  Fijne zondag!

 351. Marloes schreef:

  Wauw, dit lijkt me een geweldig boek! Ik ben nog niet heel erg bekend met Italiaans gebak, dus dit boek zou perfect zijn om er kennis mee te maken. Het meest bekende Italiaanse gebak is voor mij crostata, met heel veel vers fruit 🙂 Dat geeft mij het echte Italiaanse zomergevoel.

 352. Yvonne schreef:

  Als ik aan Italië denk dan denk ik aan Cannoli. Mijn zusje heeft ooit hele lekkere gegeten en ik wil haar, nu ze zwanger is, verrassen met een heerlijke cannoli. Dat kan niet beter dan met het recept van Sarena!

 353. Laura schreef:

  Ik zou graag het boek willen winnen juist om naast de populaire dingen als tiramisu, panna cotta, cannelloni etc. ook minder bekende Italiaanse lekkernijen te leren bakken 🙂

 354. Loes schreef:

  Lemon meringue taartjes met Italiaans schuim, staan al een tijdje op mijn ’to-bake’ lijstje. Voor mijn 21-diner probeer ik al een hele tijd allerlei toetjes uit en hier kan ik vast inspiratie opdoen!

 355. nancy schreef:

  Het eerste gesprek dat mijn man en ik hadden ging over vakantie. We bleken allebei heel graag naar Rome te willen gaan. De avond eindigde met een afspraak voor een gezamelijke vakantie naar Rome en 3 jaar later stapten we in het huwelijksbootje. Dit jaar zijn we 15 jaar bij elkaar en 12 1/2 jaar getrouwd. Hoe kun je dat nu beter vieren dan met Italiaanse baksels?

  De eerste avond in Rome proefde mijn man zijn eerste tiramisu, sindsdien is dit zijn lievelings toetje.

  Mijn verslaving vond ik in Napels. Ik proefde daar sfogliatella en was verkocht. Die duizenden laagjes deeg.. de ricotta vulling. ..Zooooooo lekker. Ik kocht er een paar per dag opdat ik de hele dag door kon genieten. Dat gebak zou ik zelf nog wel willen leren maken.

  De brioche brood ster van Sarena staat als eerste op mijn to-do-maak lijstje. Zo mooi om te zien. Perfect om op de paastafel te presenteren of bij een high tea te serveren.

  Maar ik wil vooral nog heel veel en vaak Italiaanse baksels maken om te herinneren aan alle reizen naar Italie die we sinds dat gesprek 15 jaar geleden gemaakt hebben.

 356. Steffanie schreef:

  Hoihoi! Laatst zag ik in een aflevering van Cake Boss waarin een jonge bakker het opnam tegen de Cake Boss zelf met jawel: cannoli! Allerlei verschillende vullingen werden gemaakt.. Ontzettend leuk! Het lijkt me leuk om meer Italiaanse recepten uit te proberen. Zou het bakboek graag bij mij in de keuken zetten! 🙂

 357. Fouzia schreef:

  Bij Italië denk ik eigenlijk gelijk aan pizza en pasta. Ik heb nog nooit Italiaans gebak gemaakt of gegeten, daarom zou het me zo leuk lijken om dit boek te winnen en er lekkere creaties uit te bakken. Ik zou gelijk willen beginnen met de tiramisu waarover je het had in je boekreview!

 358. Marion schreef:

  Ik denk meteen terug aan een super diner bij Il Pagliaccio in Rome. Daar het beste nagerecht ever gegeten met oa perziken. Natuurlijk kan je dat thuis nooit namaken, maar een gerecht in die richting maken houd de herinnering ook levend! Maar ik zou ook super blij zijn als er iets met lemoncurd in zou staan want de beste citroenen komen toch ook uit Italië !! En verder natuurlijk de Italiaanse klassiekers, die zijn ook welkom. Ach ja bij wie niet 🙂

 359. Jessica O schreef:

  Bij italiaans gebak denk ik eigenlijk alleen maar aan die lekkere amarene kersen. Waarom weet ik eigenlijk niet, ik weet nml niet eens of die Italiaans zijn.
  Maar ik hoop dat er een recept van in staat 🙂

 360. Martine schreef:

  Eigenlijk ben ik helemaal niet bekend met de Italiaanse zoete keuken, wel ben ik dol op bakken. Het lijkt me ontzettend leuk om door dit boek wat meer over de Italiaanse baksels te leren!

 361. Nicole schreef:

  Als ik aan Italiaanse baksels denk, komt als eerste gedachte zon-strand-heerlijkheid-ultiem genieten voorbij! In mijn geval ook 5 kilo zwaarder terug naar NL ?. Dus kom maar op met de recepten (en extra kilo’s)?

 362. Anne schreef:

  We willen komende zomer op vakantie naar Italië. Dus dit zou alvast een welkome introductie in de Italiaanse zoete keuken zijn zodat we dan weten waar we naar op zoek moeten!

 363. Alexandra Pietrosanti schreef:

  Hmmm bij de vraag waar denk ik aan bij Italiaans gebak dan denk ik terug aan de Zeppole, de carnavalskoekjes die mijn nonna (oma) in Italie altijd voor ons maakten. Volgens nonna geen goed carnaval zonder de Zeppole. Het brengt de herinnering van familie in Italie terug, de zoetige lekkernijen, de geur van meel en hoe ze daar met haar handen het deeg staat te kleden.

  Daarnaast zou ik dolgraag het boek willen leren om te kijken of ik nog meer Italiaans gebak kan leren bakken net zo goed als nonna.

  Met vriendelijke groet,

  Alexandra Pietrosanti

 364. Linda schreef:

  Italiaanse koekjes (liefst samen met wat ambachtelijk Italiaans ijs, natuurlijk). Ik houd van de knappertjes van de cantucinni en amereti. Heerlijk. Ik zou heel graag weten hoe ik die zelf kan maken. En met de koekjes weer andere zalige dingen kan maken.

 365. Gabrielle schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, denk ik als eerste aan die lekkere cantuccini. Heb ze nog nooit gemaakt maar vind ze verrukkelijk om te eten.

 366. Marjolein schreef:

  Hmmm mijn eerste gedachte gaat gelijk uit naar heerlijk gebak met Limoncello! Aangezien ik nog nooit zelf tiramisu heb gemaakt, lijkt het me een ideale combinatie om deze twee bij elkaar te voegen! En als dank aan mijn lieve moeder die mij de liefde voor het bakken heeft bijgebracht… ga ik op zondagmiddag op visite en eten we in het zonnetje in de tuin een lekker stuk zelfgemaakte tiramisu met limoncino!

 367. Anoek Bonants schreef:

  Pastiera Napoletana, lijkt me lekker!

 368. Josette de Quant schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik meteen aan Parrozzo, een soort bolcake overdekt met chocolade laag uit de provincie Abruzzo. In 1990 wilde ik dit maken voor mijn Italiaanse vriend die voor de eerste keer op bezoek kwam. Twee keer mislukt en toen hij kwam wilde hij niet eens een stukje ? Nu met meer bakervaring zou ik die nog wel eens willen maken!

 369. marije schreef:

  Hee Laura,
  Ik moest even na denken wat mij het lekkerste Italiaanse gebak lijkt, en wat ik zou willen maken.
  Eerlijk gezegd heb ik geen idee, Ik heb nog nooit Italiaanse lekkernijen gemaakt of gegeten.
  Daarom lijkt het mij ontzettend leuk om met dit boek daar verandering in te brengen, en zo als een ware Italiaanse in de keuken te staan!

 370. Britt schreef:

  Oeh, ik was al zo ontzettend benieuwd naar dit boek toen ik je review ervan las! Bij Italiaans gebak denk ik eigenlijk meteen aan, misschien niet echt gebak maar wel zoet én lekker, een goeie Panna Cotta bij mijn favo restaurant, maar ook aan gerechten met limoncello(-smaak) of amaretto-koekjes!

 371. mien prijs schreef:

  de tiramisu vind ik heerlijk.
  hou van de Italiaanse keuken.

 372. Elisabeth schreef:

  Bij Italiaanse patisserie denk ik aan de vele soorten biscotti, de klassieke crostata con marmellata (ben onwijs benieuwd naar die bijzondere met amaretti van de nonna van Sarena!), allerlei zoetigheden met ricotta (cannoli, sfogliatelle, pastiera napoletana), de salame di cioccolato en natuurlijk klassiekers als cantuccini en tiramisu. Ontzettend tof dat Sarena al deze traditionele Italiaanse lekkernijen met ons wil delen! Ik maak dan ook graag kans, want familierecepten, dat zijn de allerbeste!

 373. Hanne schreef:

  Ik denk niet meteen aan echt gebak, maar aan panna cotta met heerlijk fruit! Iets wat ik super graag wil leren maken 🙂
  En anders aan cantuccini. Ik eet het heel graag, maar heb geen idee hoe ik ze moet maken!
  Eigenlijk weet ik van de meeste Italiaanse zoete keuken niet hoe ik het moet maken, terwijl het me toch smaakt.

 374. Mirna Buitenhuis schreef:

  Dit lijkt mij zo onwijs leuk om te winnen. Ik had het er laatst al over dat als zij een bakboek uitbracht, ik die sowieso tussen mijn kook/bakboeken wou hebben staan. Zelf ben ik nog nooit in Italië geweest en ga in Mei voor het eerst heen. Dit is dus een ideale manier om achter alle lekkernijen te komen. Laatst zag ik haar bij Hollandse Bakkers op 24kitchen en daar maakte ze Stella di pan brioche. Die staat voor mij dus bovenaan mijn baklijstje. Zag er heerlijk uit en ideaal voor pasen!

 375. Elianne schreef:

  Ik moet denken bij italiaansgebak aan de cantuccini (als dat ook onder gebak mag mee tellen). Ze staan nog steeds op mijn lijstje om eens uit te proberen. Daarnaast een traditionele panacotta wil ik ook nog graag eens maken. Ik weet niet of ze in het boek staan, maar het lijkt me leuk om eens meer baksels uit de italiaanse keuken te gaan maken.

 376. Anna schreef:

  Limoncello taartjes en tiramisu, zo heerlijk
  Ik ben reuze benieuwd naar de heerlijke recepten in het boek!

 377. arjanne schreef:

  Ik denk aan cantuccini!
  Ik ben erg benieuwd naar het boek, de baksels in Heel Holland Bakt zagen er elke week schitterend uit, dus het moet wel mooi en lekker zijn!

 378. Esther Potters schreef:

  Ik denk meteen aan Tiramisu en ik krijg er ook al zin in:)
  Ik hoop dit boek te winnen want dan kan ik alle ook baksels zelf gaan maken! #hmmm

 379. Janine schreef:

  Ik moet gelijk denken aan de heerlijke desserts! Maar ik zou nog zoveel meer willen leren en willen proeven.. daarom zou ik dit bakboek moeten winnen! Zodat ik zelf al deze heerlijke baksel kan leren maken, met de perfecte recepten.

 380. Elisabeth schreef:

  Bij Italiaanse patisserie denk ik aan de vele soorten biscotti, de klassieke crostata con marmellata (ben onwijs benieuwd naar die bijzondere met amaretti van de nonna van Sarena!), allerlei zoetigheden met ricotta (cannoli, sfogliatelle, pastiera napoletana), de salame di cioccolato en natuurlijk klassiekers als cantucci en tiramisu. Ontzettend tof dat Sarena al deze traditionele Italiaanse lekkernijen met ons wil delen! Ik maak dan ook graag kans, want familierecepten, dat zijn de allerbeste!

 381. Elisabeth schreef:

  Bij Italiaanse patisserie denk ik aan de vele soorten biscotti, de klassieke crostata con marmellata (ben onwijs benieuwd naar die bijzondere met amaretti van de nonna van Sarena!), allerlei zoetigheden met ricotta (cannoli, sfogliatelle, pastiera napoletana), de salame di cioccolato en natuurlijk klassiekers als cantuccini en tiramisu. Ontzettend tof dat Sarena al deze traditionele Italiaanse lekkernijen met ons wil delen! Ik maak dan ook graag kans, want familierecepten, dat zijn de allerbeste!

 382. Ria schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik natuurlijk aan Sarena Solari. Ze is zo enthousiast over haar favoriete recept “crostata con amaretti e mandorle”, dat ik die taart graag eens zou willen maken. Het boek van Sarena op de plank lijkt me ook een goede aanwinst samen met het boek van Laura, dat binnenkort zal volgen.

 383. Rianne schreef:

  Dolci, bij die naam voor Italiaanse nagerechten loopt het water me al in de mond. Het klinkt ook zooooooo lekker! Ik wil graag een keer een prachtige en lekkere taart maken met italiaans schuim. Misschien staat er een leuk receptje in Sarenas boek?

 384. Kim schreef:

  Cantuccini! Zo ontzettend lekker vind ik dat! Nu ik er zo over nadenk is dat waarschijnlijk een van de weinig Italiaanse recepten die ik gebruik. Misschien toch gauw eens wat anders proberen!

 385. Wen schreef:

  Ik denk aan gebakjes met citroen! Lekker fris of juist heel machtige taarten met chocola. Eigenlijk ben ik wel erg benieuwd wat er specifiek Italiaans gebak is.. Italiaans is een heerlijke keuken dus met gebak zal het vast ook goed zitten! Ik ben heel benieuwd

 386. Claudia schreef:

  Ik denk hierbij aan de overheerlijke kleine gebakjes in allerlei smaken van de plaatselijke pattesserie in het dorp in noord Italië waar ik elke jaar op vakantie ben en waar ze met kerst heerlijke panatone’s hebben staan waarbij mijn Italiaanse tante een (niet na te maken) crème met mascarpone bij serveert. Viva italia???

 387. jose schreef:

  Hmm lekker! Ik heb een x tiramisu gemaakt, zo lekker! Maar vond dat er nog wel wat dingen mochten verbeteren, dus dat wil ik sowieso nog maken! Verder nog echte Italiaanse spaghetti met romige saus, mmmm.

 388. Gerda Versluis schreef:

  Ik denk aan diverse verrukkelijke italiaanse amandelkoekjes die ik op een markt in een klein dorpje aan het Comomeer gekocht heb, zelf gemaakt. Verrukkelijk! Deze hoop ik nog eens zelf te kunnen maken.

 389. agnes schreef:

  Bij italiaanse recepten denk ik vrijwel direct aan tiramisu. Lust het zelf niet maar mijn broers zullen het bordje leeglikken als ik het maak. Zelf zou ik voor de panna cotta gaan. Met zn zachte romige smaak en een thouch van fruit. Lijkt me gewelig om dit boek naast de vorige 2 boeken van hhb op de plank te zetten!

 390. anja vermeiren schreef:

  Het lijkt me wel leuk om misschien iets minder bekend te maken , ik zou graag eens Pastiera Napoletana maken.
  Nu alleen nog een goed recept .
  groetjes anja

 391. Bianca schreef:

  Wat een leuke win actie!
  Ik moest gelijk aan cantuccini denken…! Ben erg benieuwd naar de recepten in dit boek, #bakingsunday staat de volgende keer wellicht in het teken van Italiaanse koek!

 392. Michelle schreef:

  Ik ken eigenlijk niet echt Italiaans gebak behalve tiramisu. Zou graag meer willen weten over Italiaans gebak

 393. Femke schreef:

  Tiramisu! Dat is echt mijn favoriete toetje. Het recept in dit boek zal ik zeker uit willen proberen, maar ook recepten waar je zelf niet gauw op komt.

 394. Els van Oers schreef:

  Crostata of cantuccini heerlijk! Maar ik zou heel graag nog veel meer willen proberen uit dit boek 🙂

 395. Marjolein schreef:

  Als ik denk aan de warme zon op mijn gezicht, het geluid van de krekels en de allerlekkerste citroen meringueschuim taart dan zou ik het liefst zo in de auto springen.. Misschien kan ik door de recepten uit dit boek even terug gaan naar die heerlijke momenten in mijn favoriete vakantieland!
  Daar zal dit mooie bak boek zeker bij helpen denk ik..

 396. Hanna schreef:

  Hoi Laura, wat leuk dat je kookboeken gaat verloten als ik denk aan italiaans gebak denk ik aan een schuimtaartje op een zonovergoten strand met vruchten… Zelf zou ik nog heel veel willen leren maken met het kookboek ik ben nog maar 13 jaar maar ik wil later echt heel graag iets gaan doen met bakken. Dit kookboek zou me weer een paar stappen verder helpen.

  Liefs Hanna

 397. Danique schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan tiramisu, maar dat heb ik nooit lekker gevonden. Waar ik wel heel erg van kan genieten zijn cantuccini. Geweldig lekker! Die wil ik maken 🙂 En verder veel nieuws ontdekken, want ik ben helemaal niet zo bekend met Italiaanse baksels.

 398. Yvonne Bakker schreef:

  Als ik aan Italië denk dan denk ik sowieso aan Italiaans ijs. Maar ja, dat is wel heel lastig om zelf te maken. Waar ik dan ook aan denk is aan mijn zusje, die ooit hele lekkere cannoli’s gegeten heeft. Nu ze zwanger is wil ik deze voor haar maken. En dat kan denk ik niet beter dan met het recept uit het boek van Sarena!

 399. Daphne schreef:

  Bij Italie denk ik gelijk aan tiramisu. Heerlijk!
  Daarnaast is cannoli ook erg lekker.
  Mijn oma koopt deze altijd bij de bakker en daar kunnen wij thuis geen genoeg van krijgen.
  Ik ben benieuwd wat voor lekkers die italianen nog meer maken:)

 400. Nienke schreef:

  Bij Italie denk ik direct aan die heerlijke terrasjes, zonovergoten, geweldig!
  Daar horen natuurlijk verse vruchten bij, maar merinque met citroen smaak doet me ook watertanden.
  En nu we deze zomer niet naar Italie kunnen vanwege mijn zwangerschap, hoop ik dat we Italie een beetje naar ons dorp kunnen halen 😉

 401. Helena schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan Dubai. Waar op Palm eiland een heerlijk restaurant zit en de heerlijkste toetjes heeft. Citroentaart. Dus zelf proberen is de optie, vakantie zit er even niet in verschiet.

 402. Sandra schreef:

  Crostata en van die biscotti’s.. Het lijkt me een heerlijk boek van die enthousiaste leuke dame!! Ik ben fan sinds hhb.

 403. Jacomijn schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan onze vakanties in Italië: na afloop van een warme dag lekker voor de tent zitten en dan tiramisu eten. 🙂 Ik zou dan ook liefst tiramisu maken, leuk om die klassiekers te leren maken!

 404. Gwen schreef:

  Ik ben niet bekend met Italiaans gebak, heb ook nog niet gemaakt. Dus we laten ons verrassen en inspireren met Italiaanse recepten dat we aan de slag kunnen.

 405. Carola schreef:

  Ik las iets over Pandoro, een luchtige cake voor bij een glaasje Prosecco na het eten 😀 lijkt mij super lekker om een keer te maken en op te eten natuurlijk! 😀

 406. Anne schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik aan amandelkoekjes. Tiramisu smaakt ook heerlijk bij Italiaanse koffie maat vind ik meer een nagerecht. Nog genoeg voor mij om te leren uit dit prachtige bakboek!

 407. Janneke schreef:

  Ahh dit boek is echt geweldig! Stond er pas nog in te kijken toen ik met mijn moeder in de Bijenkorf was in Amsterdam. Ik dacht meteen: die moet ik echt hebben! Jammer dat zon boek dan toch teveel geld kost om zomaar uit te geven en ik ben pas in januari weer jarig ? dus deze winactie is echt geweldig!! En wat ik zou maken? Ik zag een geweldige brioche staan in het boek die ik heel graag zou willen bakken!!!

 408. Laurette schreef:

  Hoi Laura,
  Ik moet bekennen dat ik niet zo thuis ben in de Italiaanse zoetigheden. Wel heb ik ooit een ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello gemaakt, waar ik veel complimenten over kreeg.
  Verder ben ik erg benieuwd wat voor heerlijke recepten Sarena heeft verzameld in haar boek.
  Groetjes,
  Laurette

 409. Michelle schreef:

  Jeetje Lau wat een gave actie! 🙂 Hmm in tegenstelling tot veel mensen vind ik tiramisu niet zo’n succes! Geef mij maar een lekkere meringue laag op een chocoladetaart! yummie! Of het sterrenbrood met chocolade wat Sarena laatst bij Hollandse bakkers uitlegde! En nu maar hopen dat ik misschien binnenkort dit boek in ontvangst kan nemen er weer veel lekkere gerechten kan gaan maken!

 410. Karlijn schreef:

  Ik denk bij Italiaans aan amaretti biscotti en aan meringues. Tiramisu ben ik als een van de weinigen niet echt fan van. Ik vind Italië zo’n geweldig land. Toen ik er voor het laatst was stapte ik het vliegtuig uit en de sfeer was meteen geweldig: prachtige straatjes en gebouwen, warmte, lekker eten en die prachtige taal. Ik word echt gelukkig van dat land.

  Ik zag in Bologna een soort brioche broodjes die ze vulden met ijs, die zou ik heel graag een keer willen proberen.

 411. Moniek schreef:

  Bij Italië denk ik meteen aan mijn zomervakantie die we geboekt hebben! Dus om in die sferen te komen lijkt me het boek helemaal top! Qua baksel zou ik heel graag een crostata willen maken, heb al mooie foto’s voorbij zien komen, dus ben erg benieuwd naar de smaak 😉

 412. Kasia schreef:

  Tarta de ricota, heel lekker 🙂

 413. Jocelyn Paul schreef:

  Bij de Italiaanse keuken moet ik denken aan het avontuur met mijn vriendin op vakantie op Tenerife waar wij uit eten gingen in een Italiaans restaurant. Het was er vooral erg ‘cheezy’, maar de tiramisu was echt geweldig! Mooie afsluiter van een prachtige vakantie. Ik had het recept van de tiramisu graag willen hebben, want ik heb nog nooit zo’n lekkere tiramisu gegeten. In Italië ben ik nog nooit geweest maar een bezoek aan Rome en Venetië staan zeker op mijn bucket-list!

 414. Lise schreef:

  Wat een leuke actie! Bij Italiaans gebak moet ik gelijk denken aan tiramisu, maar daarnaast ook aan cannoli die ik graag eens zelf wil gaan maken!

 415. Maartje schreef:

  Bij Italië denk ik aan pizza, mijn lievelings eten. Bij Italiaans gebak misschien een pizzacake? Ik kom met je win actie nog op ideeën!

 416. Monique schreef:

  Bij Italië denk ik aan onze jongste dochter… En samen met mijn 2 meiden zou ik graag een overheerlijke merengue rol met vers rood fruit maken, en deze gezellig met de hele familie opeten. Mmmmm!

 417. Maartje schreef:

  Bij Italië denk ik aan pizza,mijn lievelings eten. Bij Italiaans gebak aan misschien een pizzacake? Ik kom nog op ideeën met jou win actie, maar het wordt tijd dat ik echt Italiaans gebak leer kennen!

 418. Tara schreef:

  Oeh, ik denk dan meteen aan een heerlijke (lekker cliché trouwens) tiramisu, heerlijk zoet geurend. Maar eigenlijk aan Amerettikoekjes en lange vingers bij de thee of koffie waan ik me ook al helemaal in Italië, die smaak, die geur, heerlijk!

 419. Tjaala schreef:

  Ik denk dat ik panna cotta zou willen maken. Het is gewoon een heerlijk toetje en iedereen maakt het net iets anders waardoor ik het op filterkoffie vind lijken. Het smaakt steeds anders en elke keer lekker.

 420. Italiaans gebak is voor mij Cannoli!! Ik ben zo benieuwd naar dit typische gebak en als het goed is kan ik hem deze zomer in het echte Italie proeven en wie weet de zelfs die van Mister Cake Boss himself als ik geluk heb! Lijkt me super om dit zelf eens te maken dus daarna maar eens aan de slag als ik weet hoe het zou moeten smaken, voelen, ruiken en er uit zien.

 421. Angelina Peursem schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik al snel aan Cannoli. Ik heb dit nog nooit zelf gemaakt, wel een keer geproefd en ik vond het heerlijk. Ik mag alleen geen gluten en op dit moment kan mijn lichaam niet goed tegen koemelk, dus ik zou het een grote uitdaging vinden om de recepten om te bouwen zodat ik het wel mag. Ik heb daar zoveel plezier in ! Maar ook het maken van ‘normale’ recepten wordt erg gewaardeerd door mijn verloofde en broertje 🙂 !

 422. Loes schreef:

  Als ik denk aan Italiaanse recepten, is het eerste wat in me opkomt Italiaans schuim. Ik wil voor mijn 21 diner graag lemon meringue taartjes maken met dit schuim, die ik vantevoren nog een aantal keer ga oefenen. Wat extra Italiaanse recepten om nog net wat meer inspiratie op te doen zou super zijn, en daarom zou ik dit boek graag willen winnen!

 423. Janneke schreef:

  Ik zeg Italiaans gebak en ik waan mij weer in Toscane. Gelijk bij aankomst in een prachtig huisje, dat uitkeek over de heuvels kwam er een oud vrouwtje naar ons toe. Ze bleek de oma te zijn van de eigenaresse en verraste ons met heerlijke ’torta della nonna’. Ze sprak geen Engels, dus het recept konden we niet vragen. Maar de combinatie van boterdeeg, schapenricotta en citroen was verrukkelijk! Dat taartje valt niet te evenaren, maar hopelijk geven de taarten van Sarena ons ook dat onvergetelijke Italiaanse gevoel!

 424. Carina schreef:

  Oh dolce Italia. Bij Italiaans gebak denk ik aan een ijstaart, deze combineert mijn twee favorieten: ijs en taart. Ik zou het boek graag winnen en er een recept met amandelen uit maken!

 425. jacqueline schreef:

  Ik denk aan Tiramisu, maar ook aan recepten met ricotta, hazelnoot en amandel. Ik ook wel vaak Italiaans, maar in de bak-wereld zou ik nog wat meer thuis willen zijn.

 426. Madeleine schreef:

  Ik heb altijd al canolie willen proberen. En verder ben ik altijd in voor iets nieuws. Dus kom maar op met dat boek.

 427. Linda de Boer schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, dan denk ik aan cantuccini, tiramisu, cannoli’s en panettone met een mascarpone sausje. Lijkt me erg leuk om daar goede recepten van te hebben en natuurlijk om te ontdekken wat Italië nog meer voor heerlijke baksels te bieden heeft!

 428. Yvonne schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik terug aan mijn eerste vakantie in Italië, afgelopen zomer. Ik zou het super leuk vinden als ik een deel van de overheerlijke gebakjes die ik daar heb gegeten kan maken op basis van de recepten uit dit boek.

 429. Sandra Albano-Onclin schreef:

  Wat een super leuke actie….Ik ben gek op de Italiaanse keuken(kan bijna niet anders met een Italiaanse man 😉 ) En ik zou waarschijnlijk alles uit het boek gaan maken. Ik wil altijd nog graag een keer Pastiera Napoletana maken, dat is erg zwaar maar oh zo lekker, helaas zijn de ingrediënten hier best lastig te krijgen. Of Panforte Nero een notentaart, ook lekker, ik ben benieuwd naar de recepten in Sarena haar boek.

 430. Margo schreef:

  Dan denk ik aan tiramisu en dan de witte chocolade variant…mmm

 431. Bea schreef:

  Hele leuke actie. Ik heb Heel Holland Bakt gevolgd en Sarena was mijn favoriet. Ik kies voor de Pannacotta met mango als toevoeging.

 432. J. van der Heijden schreef:

  Superleuke actie. Ik wil graag een mascarpone taart maken van bijvoorbeeld chocolade.

 433. Hanny Spierings-van Wijk schreef:

  Italiaans? Dan denk ik aan koekjes dopen in witte wijn, aan limoncellocake en aan pizza.

 434. Aniek :) schreef:

  Als ik aan italiaan gebak denk, dan denk ik aan cannoli!! Met heerlijk rood wijntje 🙂

 435. Gracia schreef:

  ook ik ben alleen bekend met Tiramisu. Maar ik ben erg benieuwd naar wat de Italianen nog meer aan lekkernijen kennen. Ook ben ik erg benieuwd naar de recepten van Sarena, ik heb van haar genoten tijdens HHB. Mmmm, dat boek versmaad ik wel…(en mijn gezin met mij)?

 436. Angela schreef:

  Wat een leuke actie! Toevallig ligt de tiramisu (naar recept van mijn moeders Italiaanse vriendinnen) as we speek op te stijven in mijn koelkast.
  Andere Italiaanse baksels denk ik zoals we meerderen aan biscotti en cannoli, maar ook aan natuurlijk aan panettone (staat met kerst standaard op onze ontbijttafel), Torta della Nonna en panna cotta (oké niet echt gebak, maar wel zoet!).
  Ik ben zelf Spaanse van origine en mijn ervaring is dat elke regio/stad/dorp zijn eigen (zoete) specialiteiten heeft. Zo zal het in Italie niet veel anders zijn. Ik ben heel benieuwd naar wat Serena hiervan allemaal in haar kookboek heeft meegenomen, en ook naar haar oma’s recepten!

 437. Esther schreef:

  Tiramisu!! Heeerlijk! Ik doe mee met deze actie omdat ik helemaal niet goed ben ik bakken en koken… Maar toch deze overheerlijke gerechten voor mn man wil klaarmaken! Zodat hij het niet in de winkel kant en klaar hoeft te kopen:)

 438. Anneliese de Waal schreef:

  Ik hou erg van Tiramisu, ik doe graag mee, ben erg benieuwd naar de recepten.

 439. Gisela schreef:

  Als ik aan Italiaans gebak denk, dan denk ik terug aan periode waarbij ik samenwerkte met mijn Italiaanse collega’s en hoe zij van het leven genoten en die overheerlijke zoete gebakjes/koekjes uit Italie meenamen… Ik zou heel graag iets willen bakken waarbij we dit ik weer even van dit sfeertje mag proeven!!

 440. Jo's Daughter schreef:

  Ik maak graag Italiaanse amandelkoekjes, daar blijft mijn Italiaanse bakkunst dan ook bij. Ja soms maak ik een Tiramisu toetje maar de amandelkoekjes zijn toch mijn favoriet. Ik ben heel benieuwd naar andere interessante en smakelijke Italiaanse recepten! En doe dan ook graag mee met deze wedstrijd!

 441. Angela berkien schreef:

  Hoi Laura, eigenlijk ken ik helemaal geen Italiaans gebak, dus zou niet weten wat ik moet opnoemen om te maken.(tiramisu wel eens een hapje van op maar dat vind ik niet lekker)
  Een marsepeinentaart maken lukt me goed, en jou recept van de twix taart maar dan houd het ook op 😉
  Dus het boek zou leuk zijn om iets anders te maken.

 442. Afke Been schreef:

  Limoncello! <3
  Gewoon een glaasje is al heerlijk na een lekker diner.
  Graag zou ik wel wat meer baksels willen leren maken met dit ingrediënt voor de variatie!

 443. Erica schreef:

  Hoi Laura. Wat een leuke win actie!! Italiaans eten vind ik heerlijk en vooral om zelf te maken! Maar ik ben nog niet thuis in Italiaans gebak en zou er graag wat mee doen. Ik kwam laatst een verse vijgen met mascarpone taart tegen met een vleugje citroen, wat klinkt dat toch heerlijk!! Die zou ik graag willen maken. En nog veel meer willen ontdekken in dit mooie kookboek.

 444. Joseph schreef:

  Een Italiaanse mama had ik niet, maar wat maakte ze lekkere Venitiaanse gebakjes. Zelf ben ik wel heel erg van het bakken maar nog totaal niet thuis in de Italiaanse “bakkerij”. Serena zou me daar heel goed een handje bij kunnen helpen, maak ik kans? Ik hoop het zo!

 445. Charlotte schreef:

  Italiaanse citroentaarten zijn mijn absolute favoriet,
  Ja dat is hetgeen waar ik zo intens van geniet.
  Meer doen met Italiaans gebak lijkt me fijn,
  Zuiderse romantiek met een klein glaasje wijn…
  Sarena maakt van die heerlijke baksels, echt iets voor mij
  Lieve Laura maak je me straks reuze blij?
  Met een boek vol inspiratie, ik hoop het zo.
  Want dat is echt een schitterend cadeau!!

 446. jolanda schreef:

  denk meteen aan tiramisu, heerlijk en dan meerdere varianten. Ook erg lekker met aardbeien en limoncello Heerlijk!!
  Wat een leuke winactie en wat een geweldige site!!

 447. Michelle schreef:

  Bij Italiaans gebak moet ik meteen denken aan de vakantie’s met mijn ouders en broer naar Italie. Mijn vader was vaak jarig in die vakantie’s en dan gingen wij op zoek naar de lekkerste en mooiste taarten of koekjes. Koelingen vol met de mooiste taarten en koekjes, en dan uitzoeken. En in ons beste Italiaans bestellen. Denk er met veel plezier aan terug. Hoe leuk zou het zijn als ik dit jaar iedereen kan verrassen met eigen gemaakte italiaanse koekjes en gebakjes! En dan vooral die met een klein groen vruchtje erboven op! Die zou ik heel graag willen maken!

 448. Jonneke schreef:

  Ik zou heel graag willen leren hoe ik panna cotta en tiramisu kan maken. Vind het een beetje spannend zonder goed recept. Ik zou dit boek graag winnen!

 449. Sabine Hensens schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik eigenlijk alleen maar aan Tiramisu. Vooral mijn eigen variant met rood fruit is zoooooooo lekker! Ik zou graag wat meer soorten Italiaans gebak leren kennen dus ik maak dolgraag een kans op het boek van Sarena….Ze was mijn favoriet bij h-h-b 🙂

 450. Marjolein Schaap schreef:

  Ik denk gelijk aan cantuccini. Die heerlijke harde koekjes die je zo lekker in de goede Italiaanse koffie kan dopen.
  Ik wil het boek graag winnen voor een vriendin van mij. Zij is ontzettend veel bezig met heerlijke dingen bakken en ik zou haar graag de gelegenheid geven om haar repertoire van lekkere Italiaanse baksels uit te breiden. Dus ook wel een beetje eigenbelang, omdat iemand het natuurlijk ook op moet eten. 😉

 451. Sharyn schreef:

  Tiramisu, mascarponetaart met vers fruit, limoncello-meringues… en blijf zo maar doorgaan. Italiaans gebak is heerlijk en een iedere keer weer een verwenmomentje voor jezelf, vrienden en familie. En ohja, Sarena was op tv (Heel Holland Bakt) ook al zo’n bakker met overheerlijke (Italiaanse) baksels. Ik wil oooook! 😉

 452. Inge Megens schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik natúúrlijk aan tiramisu, maar ook zeker aan amandelkoekjes, cannoli (!), biscotti koekjes en alles met limoncello, hazelnoten, ricotta en mascarpone. Dankzij Heel Holland Bakt zou ik nog wel eens een cake cerise maken, maar ook bokkenpootjes en kokoskransen staan nog op mijn lijstje. Als je iets zelf maakt, is het altijd lekkerder dan kant-en-klaar uit de winkel!

 453. Astrid Spang schreef:

  Mijn lieve man is helemaal verzot op cantuccini, dus dit zou ik zeker willen maken en zelf ben ik gek op amandelen, dus een lekkere amandeltaart ga ik dan zeker bakken.
  Ik zag dat Sarena een authentiek recept heeft weten te bemachtigen uit Italië nl Torta Castell ‘Arquato, die wil toch iedereen wel maken!
  En ook de recepten van Heel Holland Bakt spreekt tot ieders verbeelding ??

 454. Lise schreef:

  Bij Italiaans gebak denk ik uiteraard aan tiramisu, maar ik zou ook zeker eens een keertje pandoro willen maken. Dit heb ik eens gegeten bij Italiaanse vrienden en het was overheerlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *