Review + winactie: De Wonderpan

Gepost: 4 maart 2015 Laatst bewerkt: 20 februari 2023
0

de wonderpan

Een tijdje geleden werd ik benaderd door De Wonderpan. Niet de pan zelf natuurlijk, maar het bedrijf dat deze magische pannen verkoopt. Of ik het misschien leuk vond om er eentje uit te proberen. Nu had ik een aantal jaar geleden al eens iets gelezen over deze pan en mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt. Ik wilde hem dus zeker wel eens uitproberen! Want werkt dat nu echt, bakken in een pan op het fornuis? Ja echt, bakken zonder oven dus. Ik nam de proef op de som en testte de pan uitgebreid. Lees hier mijn oordeel! (oh, en je kunt er zelf één winnen 😀 )

de wonderpan

Wat zit in de doos?

In het ontvangen pakketje zit een bodemplaat, een binnenpan, een buitenpan en een glazen deksel.

Wat is De Wonderpan en hoe werkt het?

De Wonderpan is als het ware een oventje dat je op het fornuis kunt gebruiken. Zo kun je dus bakken zonder oven. Hij is gemaakt van dik aluminium en heeft een diameter van 26 centimeter (de binnenpan). Die binnenpan kun je gebruiken als tulband vorm, maar je kunt er nog veel meer in bakken.

Het principe zit eigenlijk heel logisch in elkaar. Je zet de bodemplaat op het fornuis, deze verdeelt de warmte. Daarop zet je de buitenpan met hierin de binnenpan. Door de warmtebron aan te zetten begint jouw wonderpan oventje direct te werken. Er is geen tijd nodig om de pan voor te verwarmen zoals je dat bij een oven wel zou doen. De warmte stijgt op door het gat in het midden en verlaat de pan weer door de ventilatiegaten.

De Wonderpan is te gebruiken op alle warmtebronnen, maar mag niet in de vaatwasser gereinigd worden.

de wonderpan

Wat kun je erin bakken?

Eigenlijk kun je in De Wonderpan alles bakken wat je ook in een oven kunt bakken. Een cake gaat dus prima. De binnenpan doet dan ook gelijk dienst als bakvorm. Maar je zou op de bodem van de pan ook balletjes koekdeeg kunnen leggen, of er cupcakes in zetten. Je bakt er misschien niet zoveel tegelijk als je in een oven zou doen, maar hé. Het is wel een mooi alternatief als je geen oven hebt. Je kunt er zelfs afbakbroodjes in afbakken. Na een rondje zoeken op internet las ik ook dat mensen er hun ovenschotels in maken en dat je er ook goed een (zelfgemaakt) brood in kunt bakken.

Wat je beter niet in deze pan kunt bakken zijn recepten met zure ingrediënten. Een citroencake is dus geen goed idee. Wanneer een baksel te zuur is zou er een minieme hoeveelheid aluminium in het gerecht kunnen komen. Niet gevaarlijk, maar niet wenselijk als je hiervoor overgevoelig bent.

De grote test

De pan klinkt veelbelovend en ik besluit er verschillende dingen mee uit te testen. Een cake, een paar cupcakes en het afbakken van ovenbroodjes.

Appel-kaneel cake

Het boekje geeft aan dat je het best met een kruidcake mix kunt beginnen. Een cake is een cake leek mij, dus ik besloot gewoon direct met een eigen recept aan de slag te gaan: appel-kaneel cake! Als je een gewoon cakerecept gebruikt kun je het recept eventueel vermenigvuldigen met 1,5. Dan krijg je een mooie hoge cake. De bereiding van het beslag is exact hetzelfde als wanneer je hem in de oven zou bakken. Pas op het moment dat je het beslag normaal in de bakvorm stort, veranderd de werkwijze.

de wonderpan

Je gebruikt namelijk geen aparte bakvorm, maar de binnenpan van De Wonderpan. Vet deze pan goed in en bestuif hem met bloem. Stort dan het beslag in de vorm. Zet de binnenpan in de buitenpan en plaats het geheel op het bodemplaatje dat je al op een warmtebron hebt staan. Plaats vervolgens de deksel op de pan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best spannend vond. Het voelt zo gek om een pan met cakebeslag op het fornuis te zetten.

Het vuur zette ik heel laag en de eierwekker stelde ik in op 60 minuten. Deze tijd zou ik in de oven ook aanhouden. Tijdens het bakken spiekte ik regelmatig even door de glazen deksel heen. Langzaam zie je dat de cake begint te rijzen en dat er kleine belletjes worden gevormd op het oppervlak.

de wonderpan

Na 60 minuten zag de cake er goed uit en kon ik met een prikker testen of hij goed was. Die prikker kun je door het gaatje in de deksel steken. Komt de prikker schoon uit de cake, dan is hij gaar en kun je het vuur uitzetten.

Haal de deksel van de pan, doe dit wel met een ovenwant want de dop wordt loeiheet! Laat de cake nog even in de vorm zitten voordat je hem lost. Dit lossen gaat het best door een rooster op de pan te zetten en vervolgens het geheel om te draaien. Verwijder dan de buiten- en binnenpan.

Resultaat: een heerlijke cake die gewoon hetzelfde proeft als een cake die uit de oven komt.

de wonderpan

Cupcakes

Je kunt inderdaad cupcakes bakken in deze pan, maar ik vind het geen aanrader. Ik gebruikte eetbare vormpjes die een heel stuk steviger zijn (review hiervan volgt binnenkort) dan de papieren, maar zelfs deze vervormden tot ovale cupcakes in de pan. Wanneer je papieren vormpjes gebruikt vervormen ze dus nog veel meer. De cupcakes hadden bij mij overigens ook een paar minuten langer nodig dan wanneer ik ze in de oven zou bakken.

Je kunt er 5 tegelijk bakken, als je iets meer gaat passen en meten lukt 6 misschien ook nog wel. Maar dan zijn ze dus niet rond. Als je geen oven hebt is dit wel een mogelijkheid om cupcakes te kunnen bakken, maar ik bak ze zelf liever rond in de oven. Mini cupcakes passen er wel goed in.

de wonderpan

Ovenbroodjes

In het boekje van De Wonderpan had ik gelezen dat je er ook ovenbroodjes in kon afbakken. Daar was ik wel benieuwd naar en dus kocht ik een paar kleine pistoletjes.

Volgens het boekje moet je de baktijd verdubbelen en ze halverwege even omdraaien. Dat omdraaien is zeker nodig, anders heb je één kant met bruine plekjes terwijl de andere kant nog helemaal bleek is. Kleuren doen de broodjes dus niet echt, alleen op de punten waar ze de pan aanraken. Toch komen ze er perfect uit. Ondanks de verdubbelde baktijd ben ik sneller klaar dan wanneer ik ze in de oven bak. Al kun je er in de oven natuurlijk wel meer tegelijk bakken.

Mijn oordeel

De pan heb ik inmiddels een tijdje in huis en ik heb hem goed kunnen testen. De eerste keer dat ik de pan gevuld met cakebeslag op het fornuis zette duimde ik voor een goede afloop. Ergens zei een stemmetje in mijn hoofd dat het proces niet klopte en dat dit nooit goed kon gaan. Ten onrechte bleek later, want die cake kwam er perfect uit! Net als de cupcakes en ovenbroodjes overigens, al hadden die cupcakes niet de gewenste vorm. De pan doet dus echt wat hij belooft en werkt zoals een oven ook doet. Wat ook anders is, is dat je geen temperatuur kunt instellen, maar over het algemeen kun je aanhouden dat je hem op een vrij lage stand moet zetten.

Ikzelf zal de pan vooral gebruiken voor cakes en zo hier een daar een paar ovenbroodjes. Een brood wil ik er ook nog wel eens in proberen, net als een ovenschotel. Voor koekjes, cupcakes en ander klein spul gebruik ik liever de oven. Het oog (of in ieder geval dat van mij) wil ook wat, maar dat neemt niet weg dat het niet werkt. Dat doet het wel, alleen heeft het resultaat een andere vorm dan je gewend bent.

Ben jij niet in het bezit van een oven en heb je hier ook geen mogelijkheid voor? Dan is De Wonderpan een hele goede oplossing! Oké, de mogelijkheden zijn misschien iets beperkter. Een pizza of andere grote dingen passen er niet in. Maar goed, zonder oven kun je die natuurlijk ook niet bakken 😉 .

De pan kun je in de webshop van De Wonderpan aanschaffen.

de wonderpan

WINNEN! Maak kans op De Wonderpan!

Zie jij het wel zitten om binnenkort zelf zo’n handige pan op het fornuis te zetten? Vertel dan in een reactie waarom De Wonderpan in jouw keuken (zonder oven?) niet mag ontbreken en wat je er graag mee zou willen maken. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar en kan je binnenkort zelf met deze magische pan aan de slag.

Extra winkansen!

Nog even voor de zekerheid: je doet dus alleen mee met de winactie als je een reactie achterlaat op dit bericht. Instagram, Facebook en Twitter geven je een extra winkans als je al een reactie hebt achtergelaten op dit bericht.

De winactie loopt tot en met dinsdag 10 maart 2015, de winnaar krijgt persoonlijk bericht. De winactie is inmiddels voorbij, de winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

165 reacties

 1. Ellen schreef:

  Dit kende ik nog helemaal niet! Wat een leuke gadget, zeker voor mensen die inderdaad geen oven hebben!

 2. Wendh den Heijer schreef:

  Ik heb hier nog nooit van gehoord en zou hem graag zelf eens willen proberen. Ook handig als je op vakantie wat lekkers wilt maken want een hobby stopt niet hoor als je op vakantie gaat

 3. wendy schreef:

  graaag zou ik m winnen, zelf heb ik wel een oven. maar mijn Opoe niet. die zou dit wel errug leuk vinden. en bedankt voor de goede uitleg.

 4. Wilma schreef:

  Ik zag deze pan toevallig bij mijn schoonmoeder, die is er heel blij mee, mijn oven heeft het op gegeven dus lijkt het mij wel wat om te bakken via een nieuwe manier.

 5. Edith schreef:

  Geweldig! Mijn oma bakte vroeger ook cakes en brood op het fornuis. Dit lijkt er dus op. Ik ben er erg nieuwsgierig naar en zou het ook willen uitproberen. Lijkt me heel leuk om te doen!

 6. Joyce schreef:

  Nostalgisch koken/bakken. Heerlijke hartige taarten zou ik gaan maken. Mmmmmm

 7. Stephanie schreef:

  Een bakliefhebster zoals mij, bakt het liefste overal heerlijke dingen. Dit is helaas niet altijd mogelijk omdat niet iedereen over een oven beschikt. (Hij zou ook ideaal zijn om mee op vakantie te nemena!) Deze wonderpan zou de ideale uitkomst zijn! Ik denk dat ik als eerste jouw recept voor appel-kaneel cake zou uitproberen!

 8. Mil schreef:

  Ik vind het fantastisch! Ik zou deze pan heel graag willen willen. Iedere woensdag en vrijdag hebben wij kookworkshops met de kinderen van de dagbehandeling waar ik werk. Zou leuk zijn om met de Kids cake te kunnen bakken in deze wonderpan. De keuken is erg klein dus dat bespaart ruimte als wij de wonderpan kunnen gebruiken. Groetjes Mil

 9. Cathelijn Nauta schreef:

  Wat een fantastische uitvinding!
  Ik zou hem onwijs graag willen winnen, en ben super nieuwsgierig hoe mijn favoriete no knead bread smaakt uit deze pan!

 10. Nikki schreef:

  Ik zou er blij mee zijn omdat ik over 2 maanden ga samenwonen en afscheid moet nemen van de vertrouwde oven bij mijn ouders thuis! Dit zou ideaal zijn 🙂

 11. Lucie schreef:

  De pan lijkt me ook ideaal op de camping! Ik maak graag een kans

 12. Kaylee schreef:

  Wat een bijzonder handige pan! Na jaren in een groot studentenhuis te hebben gewoond zonder oven ben ik sinds kort verhuisd. Dankzij de oven die daar aanwezig was heb ik het bakken ontdekt! Dit is voor mij heel belangrijk geweest omdat het psychisch niet zo goed gaat en bakken biedt mij eindelijk de ontspanning waar ik al meer dan een half jaar naar op zoek was . Ik zou mijn talent voor bakken meer en meer willen ontwikkelen en de wonderpan is zeker van toegevoegde waarde! (Ik ben en blijf student, dus zo groot is mijn bakstash helaas nog niet, haha). De heerlijke recepten die altijd op de website staan kan ik dan ook zelf eens variëren Door deze pan te gebruiken ipv een cakevorm!

 13. Loes schreef:

  Oh wat een fijne pan! Ik was helemaal blij toen ik mijn huis introk, want er zat een kleine oven in, in de vorm van een combimagnetron. Helaas bleek dit geluk van korte duur, want al sneel bleek dat ik hier echt niet in kon bakken. Ik maak dus graag kans op deze wonderpan!

 14. Chantal schreef:

  Wat een leuke pan/bakblik! Nog niet eerder gezien. Ook geen eetbare cupcakevormpjes trouwens, handig!
  Ik zou deze pan graag willen winnen voor alle nieuwe gezonde recepten (zoals choco-bananenbrood) die ik aan het uitproberen ben.

 15. Alies schreef:

  Het is inderdaad een handige pan. Mijn moeder bakte vroeger altijd haar cake op deze manier. Later ging de pan altijd meer op vakantie. Zodat wij dan ook eigen gebakken cake kregen. Heerlijk. De originele pan heb ik nog gebruik deze niet meer, oven. Nu ik dit lees zal ik de pan toch eens weer van de vliering halen en het eens proberen. Vreemd dat de meeste mensen zo’n pan niet kennen. Komt denk ik ook van het leeftijd verschil. Leuk om dat te lezen.
  Alies

 16. saskia schreef:

  Dit zou voor mij ideaal zijn om thuis te kunnen bakken! Ik heb in mijn keuken geen plaats voor een oven en ik wil wel graag kunnen bakken, nu bak ik de taarten bij iemand anders en ga dan thuis aan de slag met decoreren. Dit zou de ideale oplossing zijn om alles gewoon in eigen keuken te kunnen maken, SUPER!!!

 17. Esther schreef:

  Dit lijkt mij nou GEWELDIG voor in de caravan!!!!!
  Vaak missen wij op de camping onze zelf gebakken cake/taart.
  Dit zou toch een super oplossing zijn…….

 18. Merel schreef:

  Wat gaaf! Haha ik heb al een oven en een magnetronoven maar aangezien ik voor mijn verjaardag vaak een stuk of 10 taarten aan het bakken ben zou ik zo’n ding ook vet leuk vinden om te winnen.

 19. Rineke schreef:

  Ik doe ook graag mee voor deze pan! Ik heb een petroleumstelletje en in combinatie daarmee zou ik de wonderpan graag gebruiken. We hebben namelijk een groeiend gezin en dan heb je net een pitje extra. Ik zou er ouderwets draadjesvlees en stoofpeertjes in willen klaarmaken op een laag pitje.

 20. Tineke Peursem schreef:

  In deze tijd waarin alles snel, snel moet kom je toch helemaal tot rust als je de wonderpan op je kachel zet, je zet jezelf in de schommelstoel ernaast, goed boek erbij. En terwijl je leest, walmt de lucht van verse cake steeds sterker door de kamer. (ik weet zeker dat er dan ook snel een paar pubers van boven naar beneden op de heerlijke lucht afkomen; weg rust,…. dat dan weer wel 😉

  Mmm, ik kan er nu al bij wegdromen!

 21. T Hoetink schreef:

  wij hadden vroeger thuis geen oven en mijn moeder bakte dan op zaterdag in de wonderpan een cake leuke jeugdherinnering van vroeger zo zie maar weer sommige dingen komen gewoon weer

 22. Renata schreef:

  Wat een geweldige uitvinding! Graag zou ik deze winnen en cadeau doen aan mijn moeder die binnenkort 65 wordt. Ze heeft me de afgelopen jaren zo goed geholpen en het verdiend. Ze bakt graag maar ze hebben in hun kleine keuken helaas geen plek voor een oven. Ze heeft wel een mini-oven maar daarin mislukt alles. Ik weet zeker dat ik haar hier heel gelukkig mee zou maken!

 23. Aria van Weverwijk schreef:

  Dit lijkt me echt geweldig! Ik bak graag cake en brood omdat zowel mijn kinderen als vriend allergisch zijn…Dat zou ik dus graag eens willen bakken in zo’n gave wonderpan.

 24. Manuela schreef:

  Wat leuk en aardig dat je er een gaat weggeven!
  Ook ik zou de pan graag kans willen maken op de wonderpan.
  Samen met mijn 3 kinderen bak ik graag en zou ik
  met deze pan graag voor andere mensen een lekkere cake willen bakken.

 25. Jolanda schreef:

  Oeh die lijkt me leuk! Graag zou ik er zelf brood in willen maken.
  En zo’n cake maken, want die vorm vind ik echt geweldig! 🙂

 26. Petra schreef:

  Hélemaal top geweldig zo’n pan!! Terug naar mijn grootmoeders tijd, soort van heimwee voel ik dan. Ik zou echt heel graag deze pan winnen, zodat ik op vakantie zonder oven, toch mijn eigen spelt/havermout brood&baksels kan bakken (heb een tarwe-allergie). P

 27. Joyce Al schreef:

  Wat bijzonder zeg! Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord 😉

  Ik zou graag mee willen doen met de Win-actie!
  Komende zomer gaan wij als gezin emigreren naar Engeland. We zullen het eerste jaar intern gaan wonen en kunnen daardoor geen meubels of andere grote spullen meenemen. Dit gaat wennen worden 😉
  Gelukkig beschikken we wel over een eigen keukentje, maar het gasfornuis met de piepkleine oven is heel wat anders dan ik nu gewend ben. Komt vast goed hoor, maar zo’n pan hebben zou wel super leuk en zeer welkom zijn!

 28. bea schreef:

  Wauw, heb er nog nooit van gehoord van die wonderpan.
  Zou nu wel van pas komen ,zeker dat ik onzettelijk graag bak.
  Mijn oven van mijn fornuis gaat niet meer .zal nog moeten sparen voor een ander fornuis. Dus wonderpan je bent welkom!

 29. anja hoitinga schreef:

  wat een leuke win actie lijkt mij geweldig om een keertje uit te proberen om een cake te gaan bakken op het fornuis

 30. Laura schreef:

  Wat een ideale pan! Ik ga komende maand op kamers en dan heb ik geen plek/geld voor een oven. Nu bak ik nog elke week iets bij mijn ouders, maar als ik eenmaal op kamers ga, gaat dat niet meer zo makkelijk! Deze pan zou dus echt ideaal zijn voor een student zoals ik =)

 31. Esther schreef:

  Wat een geweldige uitvinding! Ik zou de pan heel graag winnen voor de zorgboerderij waar ik werk. Ik werk met kinderen die door hun stoornis niet naar school kunnen en naast onderwijs bieden we vele activiteiten aan. Een van die activiteiten is koken en bakken. Koken lukt ons prima, maar bakken is lastiger omdat we in onze werkruimte geen oven hebben. We moeten dan naar het huis van de eigenaresse en dat maakt het allemaal wat moeilijker. De kinderen zijn echter dol op bakken en we bieden dit dan oom vaak aan. De kinderen maken gebruik van deze website om recepthen op te zoeken, ze lukken namelijk altijd!
  Het enige wat dus nog ontbreekt is een oven. Helaas is daar geen ruimte voor in de kleine ruimte waar we werken. Deze pan zou voor ons dus echt de ideale oplossing zijn! Ik hoop van harte dat de wens van de kinderen uit mag komen!
  Vriendelijke groet, Esther

 32. Janine schreef:

  Wat een ontzettende handige leuke pan. En vooral interessant om zelf in mijn keuken uit te proberen! Ik heb zelf wel eens zitten twijfelen om er een te kopen, de prijs stond te toen een beetje tegen. Daarom nu extra leuk al zou ik deze kunnen winnen! Nu maar heel hard duimen!

 33. Jennuz schreef:

  Ik zou heel graag deze wonderpan willen hebben en uitproberen voor cake en kaneelbrood. Helaas moet ik het de komende tijd in ons tijdelijke huurhuis zonder oven doen, dus deze zou echt heel goed van pas komen.

 34. Simone schreef:

  Lijkt me erg leuk!

 35. Marieke Visscher schreef:

  OH… jeugdherinneringen!! Vaak stond er zo’n pan (maar dan met een piepklein spiekglaasje ) op de zaterdagochtend op het gasfornuis. Het rook zalig en we konden niet wachten tot het etenstijd was. Poffert! Heerlijk met gesmolten boter en bruine suiker.. Deze herinnering zou ik maar wat graag doorgeven aan mijn kids! 🙂

 36. Mariska schreef:

  Wat een leuke gadget, hoewel gadget niet helemaal de lading dekt. Toen ook hem zag dacht ik direct aan twee dingen die ik hierin wil proberen: poffert (tromnelkoek) en een timpano. Die eerste maak je normaliter met een pan in een pan waar je laagje water in hebt maar volgens mij moet het zo ook ruilen, duinen dat ik de pan win dus 😉

 37. Mariska schreef:

  Wat een leuke gadget! Hoewel gadget niet helemaal de lading dekt. Wat een uitkomst als je geen oven hebt. Toen ik de pan zag en begon met de review lezen dacht ik direct aan twee recepten die ik wil proberen in de pan: namelijk poffert (trommelkoek) en timpano. Ik ga dan ook duimen dat ik de pan win. Geliked op facebook en gerepost op Instagram ook 🙂

 38. Yvonne Severins-Smeets schreef:

  Wow, dit klinkt echt goed zeg, deze pan zou ik echt heel graag winnen.
  Lijkt me echt een uitkomst.
  Fijn dat je het voor ons hebt willen testen.

 39. Jitske Bos schreef:

  Wat ontzettend gaaf zeg! Ik zit helaas zonder oven dus dit zou echt een uitkomst zijn!
  Ben echt ontzettend nieuwsgierig!

 40. Vera schreef:

  Wij wonen heel afgelegen en de elektriciteit laat het hier vaak afweten. Als de wasmachine draait terwijl ik eten maak., doven de lampen, en valt de computer uit.
  Ik schakelde over op een gaskookplaat maar de oven werkt elektrisch. Dus als ik wil bakken moet ik wachten tot iedereen slaapt . Deze pan zou toch een ideale oplossing zijn.

 41. Edo schreef:

  Wat leuk! Mijn moeder had dat vroeger, we hadden nog geen oven thuis.
  De cake uit die wonderpan was heerlijk! Nu denk ik 48 jaar geleden!
  Leuk en handig blog heb jij trouwens!

 42. tine schreef:

  die pan bestaat al heel lang mijn oma had er vroeger een ze bakte er altijd soesjes in

 43. Floortje Rietveld schreef:

  Dit is ideaal! In ons studentenhuis is de oven recentelijk kapot gegaan en 5 vrouwen zonder de mogelijkheid om cakes te bakken is natuurlijk not done. Als wij deze wonderpan winnen, duurt het vast niet lang eer ‘ie in gebruik is!

 44. melanie schreef:

  Wat een superhandig ding! Bak graag met mijn zusje samen en zou het erg leuk vinden om deze samen te winnen en uit te gaan proberen! 🙂

 45. Linda schreef:

  Ideaal, zeker nu ik een Kerstmiscake heb gezien die je in zo’n pan moet maken.
  Ik weet het Kerst is nog wel wat ver weg, maar geen probleem dan kan ik de pan in de tussentijd gebruiken voor andere cakes en broden (want dat lijk me een goede vervanger van de broodbakmachine) en ik zou hem ook even een tijdje uitlenen aan mijn vriendin die nu in een verhuizing zit. Kan zij zonder oven ook iets lekker bakken!

  In een woord helemaal geweldig dus!!

 46. nicole schreef:

  Wat een geweldige actie!! Ik ben echt dol op je appelmoescake!! Ook zal het huis super lejkker gaan ruiken met de wonderpan! Ook wil ik voort zelf brood gaan bakken dan lijkt mij de wonderpan ideaal als je geen broodbakmachine hebt

 47. Petra schreef:

  Nou zeg, dat is toevallig.. Vroeger maakte mijn oma legio cakes in de wonderpan en mochten we altijd helpen met bakken. Daar heb ik heel veel goede herinneringen aan (samen met oma mixen, bak uitlikken, pan invetten en bebloemen, niet aan het gaststel komen, want dan stort te cake in, cakes uitdelen aan familie en bekenden, etc.) Helaas is oma er sinds kort niet meer, maar heb ik wel haar ouderwetse wonderpan (Artola, met micaglaasje) mogen krijgen. Inmiddels zijn we 2 cakes volgens oma’s recept verder en ik ben helemaal enthousiast! Nu kan ik hetzelfde dat oma deed ook doen met mijn dochters en omdat ik bakken heel leuk vindt, wil ik met de pan ook eens andere recepten proberen, zoals ouderwetse poffert en appeltaart. Omdat ik de pan nog maar kort heb, kan ik je nog niet zeggen hoe dat gaat. De cake was echt een appeltje-eitje verhaal, zo eenvoudig als wat en heel erg lekker.
  Omdat ik zelf heel blij en tevreden ben met de pan van oma, ook vanwege alle herinneringen, zou ik deze pan graag winnen voor mijn zusje. Zij is net zo’n bakfan als ik en bakt ook graag met haar kleine meisjes. Dan kan ook zij de herinnering aan het ‘bakken met oma op het gas’ doorgeven. Nu maar hopen dat ik ook zonder sociomedia een kansje maak, want daar ben ik recent mee gestopt. Wie niet waagt..:-)

 48. mariëlle schreef:

  Fijn, zo’n wonderpan. Je cake blijft er zo lekker vochtig in. Ook ideaal als je gaat kamperen, heb je altijd een oventje bij je. Zou het super vinden om hem met m’n moeder uit te proberen, zij moet alles glutenvrij eten en da’s best lastig.

 49. Martine schreef:

  Oooohhh! Echt fantastische actie! Ik zou het heel leuk vinden als ik deze zou winnen want ik ben heel erg onhandig met ovens… (weet nooit welke knopjes ik moet gebruiken en laat altijd alles aanbranden) Deze pan is echt ideaal!

 50. jacquelien schreef:

  ik zou graag kans willen maken op de wonderpan aangezien ik laats 1 te leen heb gehad en vind het echt geweldig wat je er mee kan.
  zelf bak ik wel minimaal 2 x per week dingen en denk wel eens zonde dat je elke keer die grote oven moet gebruiken.
  ik ben heel benieuwd wat je er allemaal nog meer mee kan maken.

  jacquelien

 51. Elke schreef:

  Door omstandigheden bak ik nu alleen maar als ik bij mijn schoonmoeder ben.

  Terwijl ik dit vroeger veel vaker deed.

  Het lukt daar wel om te bakken en ze heeft ook een oven maar die staat buiten.
  Het zou dus ook fijn zijn om af en toe iets te bakken zonder naar buiten te moeten lopen zeker in de winter.

  Deze pan zou dus goed van pas komen 🙂

  Liefs,
  Elke

 52. Janny postma schreef:

  Ik heb heel wat lekkere caken gebakken in de wonderpan na 1975, het hele huis rook er heerlijk naar.
  De stand van het gas was erg belangrijk, stiekem loeren door een mica glaasje of de cake al mooi hoog was maar als de keukendeur te vaak openging kreeg je temperatuur verschil en zakte de cake in!!
  Zou best wel graag weer zo’n wonderpan willen hebben!

 53. ingrid schreef:

  Mijn oven staat op zolder. Hij paste niet in de keuken. Dus zou het super handig zijn als ik beneden cake, broodjes enz… Kan bakken. Het ziet er veelbelovend uit!!

 54. Anto schreef:

  Nostalgie!!! Mijn moeder had er ook een. Ik zou hem erg graag winnen!!

 55. Merle schreef:

  Laura wat leuk dat je deze pan hebt uitgeprobeerd!
  Zelf zou ik erg blij zijn met deze pan aangezien wij binnenkort naar een huis verhuizen zonder oven. Voor mij als bakfanaat een heel groot gemis.
  Nu maar hopen dat ik hem win en toch lekker kan blijven bakken.

 56. claudia wouters schreef:

  wat handig zeker met een groot gezin is de oven vaak niet toereikend dus dat zou zeer welkom zijn en dan kan mijn broer hem ook nog lenen..

 57. Miranda schreef:

  Ik ben elemaal fan van de wonderpan. Mijn oma had er vroeger al een. En nu ik wil besparen in energie lijkt me dit helemaal te gek. Ik hou van bakken maar die oven gebruikt zoveel stroom dus wil ik deze op de haard zetten.

 58. Linda kok schreef:

  Hoi laura.
  Met veel plezier lees ik al jou recepten.
  Deze pan zou ik graag willen winnen!
  Het lijkt met namelijk een goede pan om eens het oude recept van oma,s
  ketelkoek uit te proberen. Ook wel broeder of jan in de zak genoemd.
  Wacht met spanning af.
  Groetjes Linda.

 59. Bianca schreef:

  Wauw deze zou ik graag voor op de camping willen winnen! Ik ben daar een half jaar! En dan wil ik gezond bakken maar zondervoven lukt dat niet! Dus met deze dan wel!!

 60. Rianne schreef:

  Zie het nog zo voor me bij mijn moeder op het fornuis, Toen was ik jong en dacht er niet aan om al die (ouwe meuk) te bewaren maar nu ik op de zelfde leeftijd ben als mam en mijn kleinkinderen het geweldig vinden om met oma te bakken mis ik niet allen haar maar ook die pan. Oude tijden herleven dus, en ja ik zou er héél gelukkig mee zijn!

 61. cilia schreef:

  Deze wil ik heel graag hebben (en ik weet zeker dat dochters en vriendinnen er ook erg nieuwsgierig naar zijn en ’n keertje willen lenen) . Ik volg je al langer op FB en heb je bericht via twitter geretweet. Nu heel hard duimen maar (en het oude kookboek van m’n moeder opzoeken, daar staan nog recepten in, volgens mij)

 62. Jenny Linders schreef:

  WAUWIE wat is dit gaaf zeg.
  Dit zou ik graag willen winnen. Dit is voor ons echt wel de ideale oplossing.

 63. Carolien schreef:

  Wat leuk, zo’n pan heb ik ook. Ik bakte er tijdens onze zeilreis brood in en dat ging prima! Maar zo’n mooie glazen deksel heb ik er niet bij.

 64. Maaike schreef:

  Dat zou voor mij de oplossing zijn! In mijn studentenkamer heb ik geen oven, dus ik ga altijd naar mijn ouders om lekker te bakken ;). Met zo’n Wonderpan kan ik vaker gaan bakken :)!

 65. dinie schreef:

  zou hem heel graag willen winnen voor mijn schoonmoeder die van haar is bij de verhuizing weg gekomen en zij bakte eerder heerlijke cake’s in die pan smaken heel anders dan uit de oven

 66. Truus schreef:

  Wat een duidelijke beschrijving! Geweldig. Ik zou graag deze pan willen winnen, omdat ik de wonderpan, die ik eerder heb gekocht aan mijn dochter heb gegeven. Die was er weg van! Nu ben ik sinds kort zeer gezond aan het eten vanwege diabetes, bak zelf alle brood en eet bijna sukerloos, dus dit zou een welkome toevoeging zijn om door te zetten! Wie niet waagt, die zeker niet wint!

 67. Monique schreef:

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit hoor
  Ik wordt met deze pan nog een keukenprinses!

 68. Jeline schreef:

  Heel leuk! Zeker omdat de oven kapot aan het gaan is :(. En ik zou mijn moeder er ook een plezier mee doen! Ik zou het leuk vinden om het uit te proberen!

 69. Lia schreef:

  Allemachtig prachtig zo’n mooie pan,waar je zoveel mee bakken kan!!!!

 70. Sharonne schreef:

  Wat onwijs leuk! Deze zou ik graag voor mijn moeder willen winnen. Ze vind het leuk om mijn baksels te proeven, maar durft haar eigen oven niet te gebruiken. De kleinkinderen vinden het bakken ook leuk, dus op deze manier kan ze met hun een eigen gemaakte, ovenheerlijke (zonder oven

 71. Lobke Haas schreef:

  Leuk, die wil ik wel winnen!! Mijn moeder heeft er één en ik ben heel jaloers op haar. Ik ga hem gebruiken om brood in te bakken. Lekker!!

 72. Esther schreef:

  Lijkt me heel leuk om er 1 te winnen voor mijn dochter. Ze is student en kan dan ook eens iets lekkers bakken en broodjes zonder oven. Voor een student te duur om aan te schaffen, maar heel gaaf om te winnen.

 73. Renske Cnossen. schreef:

  Zelf heb ik er geen ervaring mee. Maar mijn moeder had vroeger wel zo’n wonderpan. En als ze dan cake ging bakken, rook het altijd zo lekker.
  Graag zou ik de ervaring met de wonderpan ook willen mee maken.

 74. eefje marijs schreef:

  omdat ik strontnieuwsgierig ben geworden naar aanleiding van berichten op een facebookgroep…en ik altijd alles wil uitproberen
  Eerst wecken..toen wecken met de pressure canner..en koken in een snelkookpan…nu graag de wonderpan proberem…zoals de omaatjes vroeger hadden…

 75. Yvonne Geraedts schreef:

  Lijkt me geweldig om mee te nemen naar de camping en ook daar broodjes of een cake te kunnen bakken. Ik heb hem al verschillende keren voorbij zien komen op facebook maar vertrouwde het niet helemaal. Nu ik jou review lees ben ik om.

 76. Ineke Gevers schreef:

  Ziet er goed uit en je kunt fijn het bakproces volgen, ben nieuwsgierig wat ik allemaal kan maken!! Graag zou ik de wonderpan meenemen in de kamper. Mijn man is sinds kort met pensioen en wil graag langer op vakantie. Maar lekker bakken in de kamper dat lukt zo niet. Met de wonderpan wel. Mijn Oma had er vroeger ook een en bakte altijd lekkere cake voor ons. Dus zo zou ik me op vakantie toch lekker uit kennen leven met de wonderpan!!

 77. Johanna schreef:

  Wat een leuke pan, heb ik nog nooit van gehoord, maar het zou een uitkomst zijn, ik kook en bak erg veel, vooral ook voor andere mensen, en vaak genoeg is het erg lastig om al dat eten te verzeulen omdat het voor grotere groepen is.
  Zo kook en bak ik veel voor onze kerk, en wij hebben daar geen oven, alleen 2 kleine losse kookplaten en wat zou het een uitkomst zijn als ik dan op zo een kookplaatje met de wonderpan lekkere cake en koekjes enzo kan bakken.
  Daarom zou ik heel graag deze pan winnen, niet alleen omdat ik er zelf dan veel plezier van heb, maar meer nog omdat ik er anderen veel plezier mee kan doen.

 78. gerda schreef:

  Gebruik nog steeds een hele oude uitvoering. Een nieuwe pan is welkom.

 79. Suze van der Steen schreef:

  M’n moeder had zo’n pan, ik zie ‘m nog op het laagste pitje gas staan, heb hem weg gedaan met het huis opruimen na haar overlijden, heb daar zo’n SPIJT van dat ik ‘m graag wil winnen

 80. Suze van der Steen schreef:

  M’n moeder had zo’n pan, ik zie ‘m nog op het laagste gaspitje staan, heb zo’n SPIJT dat ik ‘m weg gedaan heb na haar overlijden, dat ik ‘m graag wil winnen

 81. Anneke schreef:

  Ik kijk al sinds maanden naar de pan en twijfel steeds, ik heb een oven. Maar het lijkt me onwijs leuk om met zo’n simpelwerkend systeem te bakken, kan-ie ook mee naar de camping, heerlijke cakes maken. Heel leuk om te lezen hoe jij er mee werkt, ovale cupcakes ga ik dus niet maken

 82. m rijvers schreef:

  Ik zou graag met de wonderpan een glutenvrij, lactosevrij, suikervrij brood bakken.
  Als dat goed lukt, kan mijn zoon zulk brood bakken op vakantie. De wonderpan past wat gemakkelijker in de kampeerbagage dan een oven.

 83. Eline Wissink schreef:

  Deze staat al zóó lang op mn lijstje! Koken en bakken is echt favoriet. Ik krijg nu al trek in zo’n lekkere cake. Wil graag meedoen om te winnen! 🙂

 84. mien prijs schreef:

  zou heel graag de wonderpan winnen,
  lijkt me heel makkelijk,
  groetjes mien prijs

 85. carolien nijland schreef:

  Een wonder en een pan ineen. Als fanatiek buitenkoker zou ik graag de wonderpan winnen. Dan kan ik nog makkelijker buiten brood bakken. Overal..Lijkt me heerlijk. groeten Carolien

 86. Elles Groenendijk schreef:

  Jaaaa ik wil hem graag voor mijn collega .. Ik heb er zelf al eentje en altijd als ik een stukje cake gemaakt in de wonderpan voor haar meeneem dan droomt ze terug naar toen haar moeder nog leefde en cake bakte in een wonderpan – die toen ook al precies zo lekker smaakte 🙂

 87. Eline schreef:

  dat is wel iets heel bijzonders, lijkt me heel leuk om eens mee te kunnen werken.

 88. hayat schreef:

  Ideaal! Een cakevorm op het fornuis en niet in de oven! Deze zou ik zeker willen winnen. Ik bak zelf namelijk heel graag vooral brood. Maar zo af en toe wil ik een cake in de oven doen en vaak is mijn oven dan bezet! Of net andersom mijn cake zit nog in de oven en het brood is al goed gerezen en moet er echt in! Dit laatste gebeurt mij helaas veel te vaak en doordat het brood te lang rijst heb ik geen goede ovenrijs en als resultaat zware en ingezakte broden!
  Wat ik zou willen bakken in de cakevorm is mijn lievelings cake: chiffon cake of Spekkoek mmmmmmmm das zo lekker.

 89. Cindy schreef:

  Als fervente bakster ben ik ook heel nieuwsgierig naar de Wonderpan. Hoe zou mijn cake daaruit smaken ? Ideaal voor de vakantie, door gebrek aan oven ligt het bakken dan noodgedwongen even stil. Ik weet ook al een aantal vriendinnen die .m wel willen lenen 😉

 90. Nynke schreef:

  Ideaal voor op de camping ook! Kunnen we dan ook genieten van eigen gemaakte cake en andere baksels! 🙂

 91. Annette schreef:

  Een oven heb ik niet, ik doe al mijn baksels in de combi magnetron. Ik heb wel een houtkachel en ben eigenlijk benieuwd of ik daar met deze wonderpan een lekkere tulbandcake mee kan bakken.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb gelezen dat hij op een houtkachel ook werkt!

 92. Sytske schreef:

  Ik heb al een (oude) wonderpan, dus gun deze met liefde aan iemand anders. Wij nemen onze pan altijd mee naar de camping (wij kamperen met een tent) en naken er van alles in klaar: inderdaad af bak broodjes, maar ook lasagne of aardappel anders. Ideaal hoor, een aanrader als je veel kampeert! 🙂

 93. Laura schreef:

  Ik wist niet eens dat deze pannen nog bestonden!
  Mijn moeder heeft het er nog wel eens over.
  Super leuk!

  Als ik de pan zou winnen, dan zou ik gaan voor een heerlijke choclade-bosvruchten cake.

  Liefs, Laura

 94. sandra schreef:

  ik ken de wonderpan niet, maar da dit artikel zou ik het wel eens willen uitproberen.

 95. Tiny schreef:

  Wat zou dit een leuke aanwinst zijn in onze kleine camper! We proberen zo veel mogelijk erop uit te gaan en het is toch heerlijk om lekker knus op de bank met een boek en een wijntje de geur van cake te ruiken! Ik kan niet wachten tot we weer op weg kunnen (met onze wonderpan).

 96. Rensina Steursma schreef:

  Oh wat een leuke winactie!
  Kende zo’n pan helemaal niet… Ja, wel de poffertpan maar dat is toch anders.
  Het lijkt me leuk om te winnen, kan ik mooi gebruiken nu ik op kamers zit en geen oven heb…
  Groetjes, Rensina
  Oja, ik heb je tweet geretweet en op FB gereageerd.

 97. nelly schreef:

  Het lijkt mij leuk om deze pan te proberen. Mag zelf geen melk en ei en ben benieuwd of ik in de wonderpan ook iets lekkers voor mezelf kan bakken. Heb hem al wel eens gezien en ken hem van vroeger, maar vind hem te duur om zo even te kopen.

 98. Ellen Kuppens schreef:

  Hoi Laura,
  ik zou de pan reuze graag winnen voor mijn dochter. Ze gaat na dit schooljaar op kamers, moet praktisch iedere dag bakken omdat ze glutenvrij moet eten. Het is maar de vraag of ze straks op haar kamer een oven tot haar beschikking heeft. Dan is de wonderpan een ideale aanwinst. Mooi ook is dat we er nu thuis al mee kunnen experimenteren, zodat ze straks op kamers weet wat ze ermee kan.
  Dus we duimen hard….. 😉
  Groetjes Ellen Kuppens

 99. Susanna schreef:

  Wat een geweldige pan is dit! Bakken zonder oven.. hoe verwonderlijk!
  Ik heb met veel enthousiasme en vol interesse dit verhaal gelezen.
  Zelf vind ik het ook altijd heerlijk om lekker te experimenteren in de keuken en nieuwe dingen te ontdekken. Daarom doe ik nu ook heel graag met deze actie mee!! 🙂

 100. Anita H. schreef:

  Het ovengedeelte van mijn gasfornuis functioneert al een tijdje niet meer. Dat zag ik ik niet als een groot probleem en het was zeker geen reden om dat gasfornuis te vervangen. Nu ik dit zo lees krijg ik wel zin om een verantwoorde glutenvrije appelcake te bakken, bijvoorbeeld. Sowieso zie ik de laatste tijd erg veel interessante bakrecepten voorbijkomen op internet.

 101. Eveline schreef:

  Wauw wat leuk! Geniet van je site&receoten. Lijkt me leuk om zo’n pan te hebben om nog meer los te gaan met bakrecepten, al dan niet voor het ontbijt! Ook voor op vakantie lijkt het me super leuk&ideaal.

 102. Dinja schreef:

  Ik bak niet zo vaak cake, maar voor mensen die dat wel vaak willen doen en geen oven tot hun beschikking hebben lijkt het me een geweldige wonderpan!
  Ik hou het voorlopig gewoon bij mijn vertrouwde oventje 🙂

 103. Maria schreef:

  Mijn oven is kapot en ik wil geen nieuwe want ik gebruik hem toch niet!
  Maar deze pan dan…..misschien weer wel!

 104. Angeline schreef:

  Wat een wonderlijke pan,ik wist niet dat het bestond.
  Ik zou om te beginnen een verjaardagstaart voor mezelf gaan maken en een kruidcake lijkt me ook heel lekker.Je zult in het begin even af moeten tasten denk ik wat het beste werkt,maar ik denk wel dat je er de lekkerste dingen in kunt maken.
  Kortom ik kan nie wachten om ze bruin te gaan bakken.

 105. Klavier schreef:

  Ja , m`n oma had er vroeger ook een , dus kende de pan wel..Zou er graag een winnen ! Nooit gedacht aan `n webshop, maar wie weet heb ik geluk (ik ga duimen)

 106. Dagmar schreef:

  Ik heb tot nu toe nog niet eerder van de pan gehoord, maar het ziet er echt super handig en leuk uit! Zoiets zou zeker handig zijn als student zijnde. Leuke actie.

 107. van erum maria louisa schreef:

  dit is nieuw voor mij maar het zou wel handig zijn

 108. Simone Cup schreef:

  Me like! Ik hou zo van dit soort “ouwerwetse manieren” om te bakken.
  Ik dacht meteen wat een uitkomst om te gebruiken op de bbq of op onze haardkachel in de (tipi)tent. Of ook een leuke uitdaging op het kampvuur. Kom maar op met het mooie weer, hout en vuur dan maak ik in de wonderpan heerlijke dingen.

  … helaas ben ik niet zo van de social media; maar indien éénmaal in mijn bezit komen de resultaten op Pinterest met natuurlijk geslaagde recepten.

  Hartelijke groet,

  Simone

  Helemaal enthousiast. En keep up the good work met deze pagina. Iedere dag een genot in mijn mailbox.

 109. Jasmine schreef:

  Ik zou echt super graag die bakvorm willen winnen! Lijkt me super leuk om er mee te werken!

 110. Jan schreef:

  Graag wil ik iedereen verwonderen met de kookkunsten dankzij deze wonderpan !

 111. Brigit van Schie schreef:

  Wat een leuke en aparte pan. En wat leuk dat je hem mocht uitproberen. Maar jammer dat je de cupcakes niet anders kan bakken, zodat je ook nog wat voor het oog over houdt.

 112. jessie schreef:

  Ik waag ook graag m’n kans (als Belgen ook mogen meedoen tenminste) 😉

 113. Joyce Risamasu schreef:

  Ik bak heel graag en ik zoek ook vaak recepten op youtube zoals uit Indonesië. Zij bakken heel vaak met een wonderpan. Ik hoop dat ik win en dan ik eindelijk ook met een wonderpan een cake bakken.

 114. Ellis schreef:

  Hallo,
  wat betreft je cupcakes: bovenin is de pan breder. Als je dus een verhoging hebt (fabrikant?) Of maakt, dan hebben de vormpjes meer ruimte alhoewel elke cake die er uit komt natuurlijk al een ‘kuip’cake is.
  Vanzelfsprekend kunnen alle cakerecepten erin gebakken worden. Persoonlijk vind ik je afbakbroodjes er ongebakken uitzien maar dat is een probleem dat ik overal tegen kom. Ik vraag altijd naar het donkerste brood omdat die mij het idee geeft dat het brood klaar is.
  verder kun je ook de buitenpan vullen met water en de pan au-bain-marie zijn nut laten bewijzen. Ook zie ik voor me om slowfood zoals stoofpotjes hier onaangebrand in te laten garen. En verder is het natuurlijk(yes) een milieuvriendelijk apparaat
  groetjes, Ellis

  1. Laura's Bakery schreef:

   Er bestaat helaas geen verhoging voor, maar anders is dat zeker een optie. De broodjes kleuren alleen op de contactpunten, maar worden zeker wel gaar. En als laatst 😉 de buitenpan kun je niet vullen met water, daar zitten namelijk gaatjes in 😉

 115. Ymie schreef:

  Toevallig had ik het er afgelopen week met m’n moeder over….die had vroeger
  ook een pan waar je een cake in kon bakken!
  En wij maar door dat glaasje loeren.
  Geen idee of het hetzelfde principe is maar zou het graag testen.
  Want veel dingen van vroeger komen toch terug hè? Maar een lekkere cake blijft tijdloos….
  Groetjes Ymie

 116. Marlou schreef:

  Supergaaf!! Ik waag een gokje!

 117. Corine schreef:

  Nog nooit van deze pan gehoord. Met 3 dochtertjes bakken wij heel veel. Deze zomer gaan wij voor het eerst met onze caravan op vakantie. Ik zie ons al s’morgens broodjes “koken” en s’middags een lekkere cake maken met deze pan. Ik krijg al een zomers gevoel.

 118. Elly schreef:

  In mei wordt ik 78 jaar, toen ik 21 jaar oud was heb ik deze wonderpan gekocht en er veel mee gebakken, destijds zat er in het midden van de deksel een mica kijkplaatje dat ging na enige tijd stuk en was niet meer te vervangen. De pan is al lang vervangen door een oven maar de binnen pan heb ik nog steeds.
  Aangezien wij veel in de caravan zijn kom ik graag in aanmerking voor deze wonderpan. dus ik waag het er op. groetjes.

 119. Roelien schreef:

  Mijn moeder heeft laatst nog een cake gebakken in de wonderpan nadat ze deze afgestoft

 120. Diane Dekker schreef:

  Lijkt me supergaaf!! Ik wil dat graag eens uitproberen, ik maak altijd appelcake, dus dat zou ideaal hierin kunnen. Ik wil niet altijd mijn oven gebruiken en soms staat er al iets in, dit zou wel ideaal zijn zeker voor een verjaardag, kan ik twee cakes tegelijk bakken!!

 121. Han schreef:

  Ik heb de review net gelezen en wauw wat een gave pan! Een meisje van 13 wilt die echt hebben! Maar mijn ouders hebben soms wel eens ruzie, dus mag ik niet alles wat we willen. We hebben wel een fornuis en een magnetron, maar helaas hebben we geen oven 🙁 Ik maak ook wel een cake in een mok en zet hem dan in de magnetron, de enige cake die ik kan maken. Maar als ik deze wonderpan krijg, zou ik supeeeerr blij zijn. Met deze pan kan ik met mijn zus een heerlijke sponscake van jou recept maken. Ik vind bakken echt GEWELDIG! Op school hebben we wel een oven en dan bakken we pepernoten, echt super gaaf! Maar als ik deze wonderpan krijg, kan ik verschillende cakes en broodjes bakken. Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit pizza gegeten, maar hierin kan ik toch wel mini-pizza’s bakken? Ik zou echt super blij zijn als ik deze wonderpan krijg, kan ik ook wat recepten van jou testen 😀

 122. Grete Karina schreef:

  Zelf heb ik gelukkig wel een oven, want ik bak graag.
  Ik doe mee voor mijn zoon, die nog niet zo lang op kamers zit. Ook hij bakt graag, maar in zijn studentenhuis-keukentje zit alleen een kapotte oven.
  Ik gun hem zo’n geweldige wonderpan, daar kan hij zich vast helemaal mee uitleven.
  Hij is heel creatief, dus cupcakes, broodjes en eigen verzinsels zullen letterlijk de pan uit rijzen!
  Ik like op FB en ik volg en RT op twitter als @Zeemeervrouw.
  Nu maar duimen…
  groeten en fijn weekend,
  Grete Karina

 123. Noortje van Odijk schreef:

  Lieve Laura, wat een superleuk artikel! Ik ben een enorme kook- en bakfan en daarom regelmatig in een kookwinkel te vinden, maar dit is echt een nieuw hot item voor mij… En waarom ik deze heel graag zou winnen? Vanaf 1 mei krijg ik een nieuw appartementje waar geen oven in zit. Nu woon ik nog samen en gebruik ik de oven echt zo’n vier keer per week, maar ik heb helaas niet direct geld om een oven te kopen. Deze wonderpan zou het gemis toch een stuk kunnen verzachten! Ik heb al allemaal ideeën waarvoor ik hem zou gebruiken en ben heel benieuwd of dat net zo lekker wordt als uit een echte oven!

  Dus ik ga hard duimen dat ik win & natuurlijk deel ik de actie ook op social media!

  Groetjes, Noortje

 124. natasja ter veer schreef:

  Nog nooit van deze wonderpan gehoord, maar als ik dit bericht zo lees doet de naam zeker eer aan! Zo een pan wil wel hebben, makkelijk een multifunctioneel! Als bakkende student helemaal zeer geschikt, want ik heb al zoveel vormen… met deze pan kan ik zoveel! En anders ben ik wel zeer benieuwd welk bedrijf deze wonderpan maakt.

 125. Angelina schreef:

  Wat leuk! En wat zou ik deze graag winnen.. in ons mini oventje past geen cake vorm helaas. Dit lijkt me de oplossing!

 126. Monika schreef:

  lijkt me zo leuk om de cake van mijn oma na te kunnen bakken, we vonden dat de lekkerste cake. En…. Die kwam uit de wonderpan!

 127. Tessa schreef:

  Wauw, wat handig zeg die wonderpan! Ik heb wel een oven, maar die zorgt ervoor dat van alles wat ik maak de onderkant zwart wordt een de bovenkant niet gaar. Dus zou graag een wonderpan van je willen winnen voor veel betere taarten, broodjes en ovengerechten dan ik nu kan maken!

 128. Adinde schreef:

  Ik zou ook graag kans maken op deze geweldige pan! Ben altijd wel van de nieuwe gadget’s! Leuk om nieuwe dingen uit te proberen en daar hoort deze zeker bij!!

 129. Adinde schreef:

  Ik zou ook graag kans maken op deze geweldige pan! Ben altijd wel van de nieuwe gadget’s! Leuk om nieuwe dingen uit te proberen en daar hoort deze zeker bij!! En nu we net zijn verhuisd en ik nog geen nieuwe oven in huis heb zal dit me helemaal blij maken dat ik mijn lekker appelkaneel cake weer kan maken!!

 130. wendy schreef:

  Oh, zou echt graag zo’n lange willen hebben! Bij mijn moeder thuis bakte ik soms wel 3 of 4 keer per week iets in de oven, zelf heb ik er helaas geen en ook geen geld om er een aan te schaffen (tja studenten leven heh..) Maar ik mis het dus best wel.. Dus ik ding graag mee voor deze pan!

 131. Melanie schreef:

  oh dit zou geweldig zijn voor m’n moeder

 132. Mirjam Mattijssen-Zwaan schreef:

  Omdat ik sinds kort thuis zit van werk en dit helaas nog even zal duren bak ik nu enorm veel cake en koek. Via een vriendin kwam ik op deze website terecht en nu tref ik deze winactie aan. Super leuk, pas terug las ik een artikel op Facebook over de wonderpan. Ik vind hem helaas iets te prijzig, heb ook al een keukenmixer aangeschaft vorige maand. Omdat ik het bakken helemaal geweldig vind en ik daar graag mee doorga, lijkt het mij heel gaaf om deze pan te winnen. Zo kan ik wonderbaksels maken in mijn eigen keuken:)

 133. Evelien schreef:

  Dit is echt een “hebbeding”… niet absoluut noodzakelijk, maar zeker wel een eyecatcher tussen de bakspulletjes. Lijkt me ook handig als je – zoals vrij vaak gebeurt hier in huis – wenste dat je twéé ovens had, omdat de ene al vol zit en de volgende baksels al staan aan te schuiven om gebakken te worden! 🙂
  Verder een grote fan van jouw bakery, altijd leuk om te zien dat er weer lekkernijen zijn bijgekomen!

 134. Sandra Stieding schreef:

  Mijn vriendin heeft ook zo’n wonderpan en is ook erg enthousiast. Ik zou er dan ook graag een winnen.
  Groetjes,
  Sandra

 135. Brenda Plugge schreef:

  Hallo Laura,
  Begin 2000 zijn twee vriendinnen van mij met hun gezinnen naar het zuiden van Frankrijk geëmigreerd. Een boerderij gekocht boven op een berg, camping en paarden erbij voor de inkomsten en volledig back to basic.
  Een hele volksverhuizing.
  De huisdieren van de kinderen (hamsters, marmotten, katten en honden) zijn middels een apart transport door ons vriendinnen naar Frankrijk overgebracht.
  Een geweldig avontuur.
  Eenmaal op de berg aangekomen was het genieten van de natuur maar ook een drukte van jewelste. De camping draaide al want er moest geld verdiend worden.
  Iedereen droeg zijn/haar steentje bij aan de talloze klussen die dagelijks gedaan moesten worden. Dieren voeren, electra genereren, gasflessen omzetten, water uit de bron pompen, gasten helpen etc. Ik was benoemd tot chef broodbakken.
  Ik herinner mij veel bloem in mijn neusgaten, verzuurde armspieren, kramp in mijn handen en ik stond altijd in de weg in de keuken.
  Maar ik kreeg er steeds meer lol in en ging voor bij de soep “luxe broden” maken, aangevuld met kleine broden in cakeblikken voor bij de port met Franse kaas.
  Favoriet waren de breekbroden waarin ik verse rozemarijn combineerde met de harde restjes van de geiten- en schapenkazen of het brood met de olijven van de buurman boer die zijn olijven marineerde in zelfgemaakte pesto.
  De kruidenbroden met verse rozemarijn of eigen kruidenmelange uit de kruidentuin met zongedroogde tomaten waren ook erg geliefd.
  Eenmaal terug in Nederland heb ik nooit meer een brood gebakken.
  Mocht ik de wonderpan mogen winnen zou ik mijzelf wederom tot chef broodbakken benoemen maar dan in mijn eigen keuken, in mijn eigen huis.
  Eerst bij molen De Zandhaas een lekkere broodmix halen en experimenteren met het bakken van broden.
  Niet in de oven, wel in de wonderpan!

  Dag Laura, veel succes met je blog!

  Groet,
  Brenda Plugge

 136. Lenneke Bakker schreef:

  Mijn schoonmoeder gebruikt de wonderpan al jaren. Zij is hier altijd heel lovend over.
  Ik heb lang gedacht dat ik deze pan ook wil aanschaffen, maar heb dit vanwege de prijs tot op heden nog niet gedaan.
  Misschien gaat het er nu wel van komen, want ik heb veel zin om de pan uit te gaan proberen!

 137. Kim Knijpert schreef:

  Ingrediënten:
  1 wonderpan
  1 gasfornuis met tenminste 1 pit
  1 instructieboekje
  Een beetje lef
  Creativiteit (naar smaak)
  6 (of meer) proevers
  Heel veel geluk!

  Resultaat:
  Een happy mama
  En eerst even blazen voor je een hapje neemt!!!

 138. Jeanine schreef:

  Ik kende de wonderpan nog niet! Ik ben gek op bakken en zou hem daarom graag eens uitproberen. Ik ben ook beverleidster bij scouting van kinderen van 5 tot 7 jaar. Wat zou het leuk zijn als we eens een cake kunnen bakken als we gaan kamperen en dus geen oven mee hebben!

 139. Kirsten schreef:

  Graag zou ik ook in wonderen geloven.
  En een overheerlijke cake bakken zonder oven.
  Met een wonderpan en een dosis geluk.
  Kunnen mijn weekenden niet meer stuk.
  Wat lijkt het me heerlijk te bakken OP het fornuis.
  Dan gaat het vast heerlijk ruiken in huis.
  Oh wat hoop ik dat ik win,
  Zo graag dat ik dit gedichtje verzin.

 140. Marian van Trigt schreef:

  Zou ik graag gebruiken, bak elk weekend wel iets nieuws, dit ken ik nog niet, wel handig

 141. Marja schreef:

  Ik zou hem dolgraag willen winnen om mee te nemen op vakantie! We gaan ( als we gaan ) in een huisje, hier in Nederland. En nooit zit er een oven in en zelfs geen grote vriezer, zodat ik eventueel bevroren cake mee zou kunnen nemen! Mijn familie en partner zijn zo verknocht aan mijn baksels dat ze die node missen op vakantie. Wij gaan nl met zussen en zwagers in een huisje. Dus gemor alom dat er geen cake is! En als eerste zou ik een amandelcake getrempeerd met bloedsinaasappel siroop. Ingekookt sap van de de sinaasappels met wat rietsuiker. Zo zalig! Ja….voor op vakantie lijkt het me een uitkomst,maar ook als je meer dan 1 cake moet bakken! Ik heb alleen maar een kleine combimagnetron waarvan ik de hetelucjtoven gebruik. Daar past net 1 cake in. Het lijkt mij erg handig in elk geval!
  Groetjes Laura en bedankt voor de duidelijke uitleg! 🙂

 142. Niesje schreef:

  Ik zou de Pancras winnen zodat ik ook bij ons strandhokje lekker kan bakken

 143. klarinda schreef:

  Ik vind die wonderpan echt super gaaf. Ik hoop dat ik hem win want in mijn studentenwoning heb ik geen oven 🙁 en ik hou ontzettend veel van bakken. Als ik hem win zou ik echt ontzettend blij zijn, want dan kan ik eindelijk thuis bakken

 144. Mirthe schreef:

  Ik zou graag willen winnen omdat de wonderpan mij echt super lijkt! Dit omdat in mijn beide huizen (gescheiden ouders enzo) de ovens apart zijn. In het ene huis doet hij het soms niet zo super en de ander kan nooit op de juiste temperatuur staan waardoor de cake/taart/koekjes altijd anders zijn dan de bedoeling was haha. Tenslotte wat ik graag zou willen maken in de wonderpan is eigenlijk alles haha. Maar het liefst toch wel een gewone cake aangezien dat bij ons thuis toch wel het populairst is.

 145. Sarah schreef:

  Wat een geweldige actie, mijn oma maakte vroeger ook cake op het fornuis, helaas is mijn oma er niet meer maar graag zou ik haar lekkere cake eens proberen na te maken want het recept voor haar lekkere noten-kaneelcake is er nog… Duimen maar…

 146. Toinette langenhof schreef:

  Lijkt me super gaaf om in de klas met de leerlingen op het electrische pitje mee te bakken! Ik zou m dus graag winnen!

 147. Wijtske schreef:

  Ik volg jouw blog al een tijdje, en bak ook regelmatig lekkere recepten van je website. Daarnaast volg ik de Wonderpan al een tijdje op FB. Was erg nieuwsgierig naar deze pan en nu ik je blog heb gelezen nog meer! Ik heb sinds kort een prachtige oven waar ik heeeeeeel erg blij mee ben, toch zou ik de Wonderpan graag willen hebben. Ik zou m meenemen op vakantie om ook dan lekker te kunnen bakken bij m’n tentje…. misschien als we dit jaar naar Noorwegen gaan? Ik ben erg benieuwd.

  (Geschreven tijdens het wachten tot m’n eierkoeken klaar zijn)

 148. Jannachien schreef:

  Leuke uitdaging zo’n wonderpan! Ik stel me beschikbaar om die uitdaging aan te gaan.

 149. Melanie schreef:

  Zou de wonderpan graag willen hebben om er een boterkoek in te bakken!!

 150. Mathilde schreef:

  Mijn moeder had vroeger ook zoiets. Zou hem graag eens uit willen proberen….

 151. sonja hubregtse schreef:

  Ik geloof niet in wonderen, maar wel in deze pan ! 🙂

 152. Dagmar schreef:

  Ik had er nog nooit van gehoord maar lijkt me super leuk om een keer uit te proberen. Bij ons in huis gaat de oven steeds kapot dus zou dit de ideale oplossing zijn.

 153. Cora van Wamel schreef:

  Ha laura, ik volg met veel plezier je blog. Mijn oma had vroeger zo’n pan. Ze gebruikte hem veel in haar grote gezin. Ik bak ook graag voor ons gezin! #nostalgischeherrineringenophalen! 😉

 154. Trees schreef:

  lijkt me gaaf om zonder oven te bakken

 155. Anastacia schreef:

  Wauw, deze kende ik nog niet. Wat een super handige pan! Ideaal voor in ons flatje, zodat we voortaan lekker met ons zoontje aan de bak kunnen wat hij overigens helemaal geweldig vind.. Zo hebben we ook de mogelijkheid om nog meer van uw lekkere recepten te maken

 156. Maldives Videos schreef:

  Hello everyone, it’s my first go to see at this site, and paragraph is genuinely fruitful in favor of me,
  keep up posting these types of articles or reviews.

 157. Sinds deze week heb ik de oude wonderpan van mijn moeder gevonden.
  Geen gebruiksaanwijzing of recept, maar op internet wat gezocht.
  Besloot om dan maar de kruidcake te proberen en dat is wonderwel heel goed gelukt.
  Toch blijf ik nog met vragen. Ik heb geen dubbele pan en glazen deksel, maar een aluminium met een gat erin(zonder glas). Hoorde er daar vroeger een dubbele pan bij of niet?
  Ik heb hem gebruikt met een vlamverdeler eronder.
  Ben zeer benieuwd naar Uw reactie.

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen, ik ken hem alleen op deze manier.

 158. Miranda schreef:

  Hoi Laura,

  Ook ik ben aan het overwegen om een wonderpan aan te schaffen. Ben zo benieuwd of jij er al brood in hebt gebakken (geen afbak maar echt van deeg naar brood) en hoe dit ging

  1. Laura Kieft schreef:

   Nee dat heb ik nog niet geprobeerd, maar volgens mij gaat dat ook helemaal prima.

 159. Ursula schreef:

  Beste Laura,
  Heb nu de wonderpan een paar jaar en ben dik tevreden. Ben niet echt een keukenprinsses, maar een cake, bananenbrood en appeltaart lukken als de besten. Wel had ik wat startproblemen maar dat werd door Wonderpan geweldig opgelost. Ik heb er een hitteverdeler bij gekregen omdat de eerste 2 deksels na een paar baksels knapten. Heel accuraat en vlot opgelost door Wonderpan.

 160. Willy hollander schreef:

  Beste Laura
  Zie veel goede reactie s
  Maar weet je ook dat appelcake of appeltaart
  Schade voor de gezondheid kan geven.
  De zure van de appel aan het aluminium is zeer ongezond
  Dus geen appel er in doen .
  Ik gebruik de pan al jaren weet super voor cake
  Gr Wiilly

 161. J. H. Drewes schreef:

  Mijn moeder had in de jaren 50 al deze unieke wonderpan. We waren in de vakanties en de weekeinden altijd met ons 8- ten in ons huisje in de duinen en mijn moeder bakte er dan stevig op los van cake, kruidkoek en zelfs brood en dat allemaal op butagas. Er mislukte met deze pan nooit wat
  En wij maar smullen. Een echte aanrader en ook mooi voor in de caravan of camper!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *