Whoopie pies

Gepost: 7 november 2010 Laatst bewerkt: 2 juni 2023
WHOOPIE PIES

Het zijn geen koekjes…

Het zijn ook geen cakejes…

Het zijn Whoopie Pies!!!

Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Onlangs heb ik het boek ‘whoopie pies’ aangeschaft en dit weekend was het dan zo ver, ik ging ze eindelijk bakken!

WHOOPIE PIES
Bakpapier met whoopie restjes

Ik heb al veel mensen gehoord die zich af vragen waarom deze lekkernijen de naam whoopie pies dragen. In mijn whoopie boek staat een uitleg: Vroeger kregen schoolkinderen altijd wat lekkers mee in hun broodtrommeltje. Een cakeje met een lekkere topping gaf zo’n rommel, vandaar dat de crème tussen twee ‘cakejes’ werd gedaan. Wanneer de kinderen bij de lunch hun trommeltje openden en deze heerlijke traktatie zagen was hun reactie: “whoopie!”. Hoe simpel kan het zijn nietwaar? Tot zover het tot stand komen van de naam whoopie pies.

WHOOPIE PIES

Volgens het recept kon ik 24 whoopie pies maken, dit werden er bij mij wel 35. In Amerika is natuurlijk alles groot, hier een stuk kleiner. Maar dan heb je er wel meer! Mijn verwachting was dat ik dan te weinig vulling zo hebben, maar nee hoor. Ook hier hield ik van over! Op bovenstaande foto ligt het aanrecht vol met op maat gesorteerde whoopies.

WHOOPIE PIES
Klaar om gevuld te worden
WHOOPIE PIES
Lekkere crème er op
WHOOPIE PIES
Et voila, klaar is je whoopie pie!

WHOOPIE PIES

 Whoopies zijn heel eenvoudig om te maken en ook nog eens ontzettend lekker! Er bestaan een hoop recepten voor de ‘cakejes’ en de vullingen waardoor je eindeloos kan combineren. Degene die ik nu heb gemaakt zijn eigenlijk heel simpel met de basis recepten gemaakt.

WHOOPIE PIES

 Omdat ik zoveel whoopie pies had neem ik ze morgen ook mee naar mijn stage. Wanneer je ze verpakt moet je overigens wel stukjes bakpapier er tussen leggen omdat ze anders aan elkaar blijven plakken. Morgen bij de koffie is er in ieder geval wat lekkers!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

 1. Joke schreef:

  Ze zien er goddelijk uit en ik denk dat ze ook wel zo smaken. Mijn tijd komt nog wel :-)))

  Liefs, Mam

 2. Tania schreef:

  Ze zien er superlekker uit.

  Groetjes,
  Tania

 3. Angélique schreef:

  Hallo Laura,

  wat zien die whoopies er heerlijk uit! Ik kwam via via op je site terecht, ziet er super uit en je maakt ook hele mooie foto’s van je creaties!

  Groet, Angélique

 4. Juf Sofie schreef:

  Mmmmmmmmmm… maar zet je je receptje niet online, IK WIL DIE OOK KUNNEN PROEVEN!!!!!!!!
  😉
  heel mooie foto’s trouwens, ik zal je blogje blijven volgen

 5. Hallo Laura:)

  Welke recept heb jeg gebruikt?

  Zou je die naar mij kunnen mailen?

  post@villaperlesukker.no

  Leuke site… ik zet m bij mijn bloglijst.

  Groeten uit Noorwegen, Anne Brith

 6. Greet schreef:

  Hallo Laura,

  Je whoop pies zien er echt voortreffelijk uit en jij hebt die zomaar op bakpapier gebakken? niet in een speciale bakvorm? ook je macarons zien er super uit, je zou beginnen watertanden, dat ik je ondertussen volg dat weet je wel al hé, en dat zal ik altijd verder blijven doen! Een keer dat het hier weer alles in zijn plooi valt zal ik ook even bekijken hoe ik mijn taarten op mijn face book pagina krijg, want daar staat nog niks op! Ik zou zeggen doe zo verder meid! en heel heel erg lief van je dat je altijd alles zo mooi presenteerd voor iedereen die jou volgt! Petje af hoor! Liefs Greet.

 7. Greet schreef:

  Soory ik bedoelde wel je whooppie pies! En wilde dit ook nog toevoegen, het is zeker afkomstig van Amerika, maar vooral van de Amisch people, wij zijn deze mensen gaan bezoeken toen we zo’n 20 jaar geleden in Amerika waren, toen lag jij nog in je wiegje of stond je mss reeds in je speelbox, zeker nog niet denkend aan bakken!!!:):)De vrouwen van de Amisch people gaven zo koekjes mee in de brooddoos van hun man, en als ze die opdeden gaven ze een kreet en zeiden WHOOPIE!! en zo is de naam ontstaan. De Amisch people hebben een totaal andere levenswijze als wij, zo hebben ze in hun kledij geen ritsen, alles is met knopen, gebruiken ze praktisch niks van electriciteit of zelfs geen, rijden nog veel met kar en paard, zijn ze in een bepaalde klederdracht gekleed, je herkend ze zo meteen, als ze tussen de gewone mensen lopen, want niet zo erg veel gebeurd worden ze heus wel bekeken, ze leven meer op zich zelf dit volk. Ook de kinderen krijgen onderwijs in eigen scholen… zo dat was even afwijkend van de koekjes, maar mss ook eventjes interessant, ook wat jij zei klopte hoor wat betreft de kinderen!!! Groetjes vanwege Greet uit België.

 8. Lies schreef:

  wauw, ze zien er super lekker uit!
  welk boek heb je juist gekocht, van welke auteur?
  groetjes, Lies

 9. Jaimy schreef:

  Hoi Laura,

  Welke recepten heb je voor deze whoopies gebruikt?
  Ze zien er perfect uit, beter dan de meeste foto’s ervan op internet.
  Ik ben erg benieuwd!

  Groetjes

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja stom dat ik dat toen er niet bijgeschreven heb. Ik hoop ze binnenkort nog eens te maken en dan plaats ik ze opnieuw (met recept!!).

   1. Madelinde schreef:

    Hallo Laura,
    Ik kan nergen het recept vinden 🙁
    Het ziet er wel heel fantastisch uit, die moet ik een keer maken.
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

     Klopt inderdaad, dit is een zeer oud artikel uit de tijd dat ik nog geen recepten deelde. Ik weet ook helaas niet meer hoe ik deze heb gemaakt. In mijn nieuwe boek staat trouwens wel een recept voor whoopie pies 🙂

 10. Narimane schreef:

  Wil je het recept erop plaatsen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   ik heb hier het recept nooit van opgeschreven dus dat wordt lastig. Maar ik ga ze weer eens opnieuw maken (met een ander recept) en dan zal ik het recept natuurlijk online zetten

   1. Jenske schreef:

    Beste Laura,
    Heeft u deze toevallig in de tussentijd nog een keer gemaakt? Zo ja, zou u het recept kunnen plaatsen alstublieft? Ze zien er namelijk echt ontzettend lekker uit!

    1. Laura schreef:

     Nee, maar als dat wel gebeurt komen ze online 😉

 11. Tina schreef:

  hoi! waar kan ik het recept vinden?

  1. Laura schreef:

   Helaas, dit baksel komt nog uit de tijd dat ik geen recepten deelde 🙁 Ik weet ook niet meer welk recept is destijds gebruikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *