Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Whoopie pies

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 november 2010
in Overig
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het zijn geen koekjes…

Het zijn ook geen cakejes…

Het zijn Whoopie Pies!!! 

Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Onlangs heb ik het boek ‘whoopie pies’ aangeschaft en dit weekend was het dan zo ver, ik ging ze eindelijk bakken! 

Bakpapier met whoopie restjes

Ik heb al veel mensen gehoord die zich af vragen waarom deze lekkernijen de naam whoopie pies dragen. In mijn whoopie boek staat een uitleg: Vroeger kregen schoolkinderen altijd wat lekkers mee in hun broodtrommeltje. Een cakeje met een lekkere topping gaf zo’n rommel, vandaar dat de crème tussen twee ‘cakejes’ werd gedaan. Wanneer de kinderen bij de lunch hun trommeltje openden en deze heerlijke traktatie zagen was hun reactie: “whoopie!”. Hoe simpel kan het zijn nietwaar? Tot zover het tot stand komen van de naam whoopie pies.

Volgens het recept kon ik 24 whoopie pies maken, dit werden er bij mij wel 35. In Amerika is natuurlijk alles groot, hier een stuk kleiner. Maar dan heb je er wel meer! Mijn verwachting was dat ik dan te weinig vulling zo hebben, maar nee hoor. Ook hier hield ik van over! Op bovenstaande foto ligt het aanrecht vol met op maat gesorteerde whoopies.

Klaar om gevuld te worden

Lekkere crème er op

Et voila, klaar is je whoopie pie!

 Whoopies zijn heel eenvoudig om te maken en ook nog eens ontzettend lekker! Er bestaan een hoop recepten voor de ‘cakejes’ en de vullingen waardoor je eindeloos kan combineren. Degene die ik nu heb gemaakt zijn eigenlijk heel simpel met de basis recepten gemaakt.

 Omdat ik zoveel whoopie pies had neem ik ze morgen ook mee naar mijn stage. Wanneer je ze verpakt moet je overigens wel stukjes bakpapier er tussen leggen omdat ze anders aan elkaar blijven plakken. Morgen bij de koffie is er in ieder geval wat lekkers!

Vorige post

Volgende post

Geruite dode vis?
Eenvoudig met bloemen

Related Posts

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft
06 december 2020
8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid....

De vernieuwde Laura’s Bakery is live!

De vernieuwde Laura’s Bakery is live!

door Laura Kieft
19 augustus 2013
21

Eindelijk is hij daar dan: de vernieuwde website van Laura's Bakery! Er is véél meer tijd in gaan zitten dan...

Laura’s Bakery in business

Laura’s Bakery in business

door Laura Kieft
22 februari 2013
22

Het lijkt maar niet op te houden. Alles rondom Laura's Bakery zit momenteel in een stroomversnelling. Nog geen maand geleden...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 19

  1. Joke says:
    10 jaar geleden

    Ze zien er goddelijk uit en ik denk dat ze ook wel zo smaken. Mijn tijd komt nog wel :-)))

    Liefs, Mam

    Beantwoorden
  2. Tania says:
    10 jaar geleden

    Ze zien er superlekker uit.

    Groetjes,
    Tania

    Beantwoorden
  3. Angélique says:
    10 jaar geleden

    Hallo Laura,

    wat zien die whoopies er heerlijk uit! Ik kwam via via op je site terecht, ziet er super uit en je maakt ook hele mooie foto’s van je creaties!

    Groet, Angélique

    Beantwoorden
  4. Juf Sofie says:
    10 jaar geleden

    Mmmmmmmmmm… maar zet je je receptje niet online, IK WIL DIE OOK KUNNEN PROEVEN!!!!!!!!
    😉
    heel mooie foto’s trouwens, ik zal je blogje blijven volgen

    Beantwoorden
  5. Villa Perlesukker says:
    10 jaar geleden

    Hallo Laura:)

    Welke recept heb jeg gebruikt?

    Zou je die naar mij kunnen mailen?

    post@villaperlesukker.no

    Leuke site… ik zet m bij mijn bloglijst.

    Groeten uit Noorwegen, Anne Brith

    Beantwoorden
  6. Greet says:
    9 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Je whoop pies zien er echt voortreffelijk uit en jij hebt die zomaar op bakpapier gebakken? niet in een speciale bakvorm? ook je macarons zien er super uit, je zou beginnen watertanden, dat ik je ondertussen volg dat weet je wel al hé, en dat zal ik altijd verder blijven doen! Een keer dat het hier weer alles in zijn plooi valt zal ik ook even bekijken hoe ik mijn taarten op mijn face book pagina krijg, want daar staat nog niks op! Ik zou zeggen doe zo verder meid! en heel heel erg lief van je dat je altijd alles zo mooi presenteerd voor iedereen die jou volgt! Petje af hoor! Liefs Greet.

    Beantwoorden
  7. Greet says:
    9 jaar geleden

    Soory ik bedoelde wel je whooppie pies! En wilde dit ook nog toevoegen, het is zeker afkomstig van Amerika, maar vooral van de Amisch people, wij zijn deze mensen gaan bezoeken toen we zo’n 20 jaar geleden in Amerika waren, toen lag jij nog in je wiegje of stond je mss reeds in je speelbox, zeker nog niet denkend aan bakken!!!:):)De vrouwen van de Amisch people gaven zo koekjes mee in de brooddoos van hun man, en als ze die opdeden gaven ze een kreet en zeiden WHOOPIE!! en zo is de naam ontstaan. De Amisch people hebben een totaal andere levenswijze als wij, zo hebben ze in hun kledij geen ritsen, alles is met knopen, gebruiken ze praktisch niks van electriciteit of zelfs geen, rijden nog veel met kar en paard, zijn ze in een bepaalde klederdracht gekleed, je herkend ze zo meteen, als ze tussen de gewone mensen lopen, want niet zo erg veel gebeurd worden ze heus wel bekeken, ze leven meer op zich zelf dit volk. Ook de kinderen krijgen onderwijs in eigen scholen… zo dat was even afwijkend van de koekjes, maar mss ook eventjes interessant, ook wat jij zei klopte hoor wat betreft de kinderen!!! Groetjes vanwege Greet uit België.

    Beantwoorden
  8. Lies says:
    9 jaar geleden

    wauw, ze zien er super lekker uit!
    welk boek heb je juist gekocht, van welke auteur?
    groetjes, Lies

    Beantwoorden
  9. Jaimy says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Welke recepten heb je voor deze whoopies gebruikt?
    Ze zien er perfect uit, beter dan de meeste foto’s ervan op internet.
    Ik ben erg benieuwd!

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja stom dat ik dat toen er niet bijgeschreven heb. Ik hoop ze binnenkort nog eens te maken en dan plaats ik ze opnieuw (met recept!!).

      Beantwoorden
      • Madelinde says:
        3 jaar geleden

        Hallo Laura,
        Ik kan nergen het recept vinden 🙁
        Het ziet er wel heel fantastisch uit, die moet ik een keer maken.
        Groetjes

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Klopt inderdaad, dit is een zeer oud artikel uit de tijd dat ik nog geen recepten deelde. Ik weet ook helaas niet meer hoe ik deze heb gemaakt. In mijn nieuwe boek staat trouwens wel een recept voor whoopie pies 🙂

          Beantwoorden
  10. Narimane says:
    7 jaar geleden

    Wil je het recept erop plaatsen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik heb hier het recept nooit van opgeschreven dus dat wordt lastig. Maar ik ga ze weer eens opnieuw maken (met een ander recept) en dan zal ik het recept natuurlijk online zetten

      Beantwoorden
      • Jenske says:
        4 jaar geleden

        Beste Laura,
        Heeft u deze toevallig in de tussentijd nog een keer gemaakt? Zo ja, zou u het recept kunnen plaatsen alstublieft? Ze zien er namelijk echt ontzettend lekker uit!

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Nee, maar als dat wel gebeurt komen ze online 😉

          Beantwoorden
  11. Tina says:
    5 jaar geleden

    hoi! waar kan ik het recept vinden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Helaas, dit baksel komt nog uit de tijd dat ik geen recepten deelde 🙁 Ik weet ook niet meer welk recept is destijds gebruikte.

      Beantwoorden
  12. Pingback: Chocolade whoopie pies met frambozencrème - Laura's Bakery

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Eenvoudig met bloemen

Eenvoudig met bloemen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-0

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan