Geruite dode vis?

1 november 2010
0

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega gemaakt. Om haar jarige vriend een beetje te plagen moest er roze op de taart komen. Om het af te maken moest er een dode vis bovenop komen. Hij is altijd druk in de weer met zijn aquarium waar zijn vriendin dan weer niets mee heeft. Dat is hem nu waarschijnlijk meer dan duidelijk geworden 😉 . Om de taart nog een beetje ‘lief’ te houden heb ik de vis roze en aan de hand van een cartoon afbeelding gemaakt. Zie hier het resultaat:

 Ditmaal had ik een stuk minder werk aan de ruitjes op de taart. Had ik vorige keer nog alle vlakjes met de hand uitgesneden, dit keer heb ik een handige uitsteker gebruikt waarmee ik 100 (!) zwarte vlakjes heb uitgestoken. Vind je het al veel ruitjes, schrik dan niet van het aantal roze puntjes met daarin een suikerparel. Dit zijn er wel 200! Onder de laag met ruitjes zitten twee overheerlijke vullingen; zwitserse room en frambozenbavarois.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Joke schreef:

  Wat een geweldig mooie taart heb je weer gemaakt Lau. Weer zo’n topper erbij !!!

  Liefs, Mam ♥

 2. Ans schreef:

  Weet haast wel zeker dat de taart in de smaak zal vallen bij je collega en haar vriend.
  Je bent echt een kei. Ik zie je nog wel eens een keertje op de tv bij een of ander “bakprogramma”.
  Groetjes Ans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *