Mag ik je even voorstellen aan de makkelijkste koekjes om zelf te bakken? Ooit vertelde ik je al hoe makkelijk het is om je eigen amandelspijs te maken en vandaag laat ik je zien dat je van bijna exact datzelfde spijs deze heerlijke weespermoppen kunt bakken. Na verschillende recepten gezien te hebben, kwam ik maar tot een conclusie. Je kunt het met deze koeken zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Ik wilde vooral hele lekkere verse weespermoppen, dus pakte ik mijn amandelspijs recept erbij en ging aan de slag.



Hoi! Ziet er heerlijk uit en ga ik morgen maken. 1 vraag; is het in te vriezen? En hoe het beste te bewaren? Ik hoor graag – bedankt!
Dat kan, gewoon goed luchtdicht verpakt.
Mijn Weesper moppen zijn ingezakt tijdens het bakken. Hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
Heb je je wel helemaal aan het recept gehouden en alles goed afgewogen?
Ik heb het hele recept gevolgd en alles afgewogen. Daarbij heb ik amandelmeel van Smaakt! gebruikt.
Misschien volgende keer iets meer amandelmeel zodat het net wat steviger is. Het is soms lastig te zeggen waar iets mis gaat (als het al mis gaat) als ik niet zie en weet wat er allemaal gebeurt helaas.
Hoi, ik heb de weespermoppen gemaakt en ze waren heerlijk!
En ook de kokosmakronen gemaakt!
Waren ook erg lekker !
Kan je ook gewone bloem gebruiken ipv amandelmeel?
Nee, dat heeft een heel ander effect.
Ze zien er heerlijk uit! Van mijn oma heb ik geleerd dat ze de Weesper Moppen altijd een week of zes liet staan om ze op smaak te laten komen. Ken jij dat gebruik ook?
Groetjes Suzanne
Oh wat grappig, ik snap het idee wel omdat dit ook met amandelspijs gebeurt. Maar ik bewaar ze altijd max. 4 dagen!
De combinatie ‘beide snijvlakken in de suiker’ en ‘op een bakplaat’ (met bakpapier en op de aangegeven oventemperatuur) was bij mijn eerste poging fataal. De gesuikerde laag aan de onderkant was binnen 8 minuten volledig verbrand. Dat ga ik de volgende keer echt anders doen.
Het wordt nog lekkerder als je de amandelspijs met citroen 4 dagen in de koelkast laat liggen.
Heerlijk!