Wat is het leuk om dingen te bakken die je in eerste instantie misschien niet zo snel zou bakken, maar wel super lekker vindt. Dat geldt voor mij voor deze gevulde appelkoeken. Deze koeken zijn altijd mijn favoriete koeken geweest, vooral als tiener kon ik soms een heel pak op een dag opeten. Ondanks dat de zelfgemaakte appelvulling natuurlijk anders is dan die uit de winkel, brachten deze appelkoeken me weer even helemaal terug. Op de eerste dag hadden we al vijf koeken opgegeten. Dat zegt hopelijk genoeg over hoe lekker en smaakvol deze gevulde appelkoeken zijn.
BAKTIP: Om het koekjesdeeg rond uit te steken is deze 12-delige set uitsteekringen is onmisbaar in mijn keuken. Een andere optie is om een glas of kommetje als uitsteker te gebruiken.
Hallo, hoe dik moet het deeg ongeveer zijn na het uitrollen?
zo’n 5 mm
Hi, ik wil deze koekjes de dag dag erop bakken. Als ik de deeg en vulling vandaag maak. Hoe moet ik ze dan tot morgen bewaren, in de koelkast?
Eenmaal afgekoeld bewaar je de vulling in de koelkast en het deeg laat je ook tot gebruik in de koelkast rusten.
Wij vonden ze veel lekkerder dan die uit de supermarkt. Bedankt voor het recept.
Gr
Mada
Hallo, kun je deze koeken ook invriezen?
Dat kan prima inderdaad
Bedankt ?
Het deeg wou niet goed worden uitgerold, het bleef plakken en was nog een beetje hard. Wat kan je hier het beste tegen doen?
Even op kamertemperatuur laten komen zodat het makkelijker uitrolt
Het deeg wou bij mij niet uitgerold worden. Wat kan ik daaraan doen?
Misschien was het te koud? Even op temperatuur laten komen helpt vaak al.
De 2e lading net uit de oven! Al een afgekoelde koek geproefd en ze waren heeeerlijk!
Fijn dat ze zo in de smaak vallen!
Is 300 gram appel geschild of ongeschild?
Ongeschild, tenzij anders vermeld.
Kan je de Citroen rasp ook weglaten of vervangen?
Ja hoor, maar dat is naar mijn mening wel net even minder lekker.
Hallo, hierbij mijn bakervaring met jouw recept, heel lekker:
Zelfde hoeveelheid deeg, 500 g appelmoes (want 1 pot 🙂 ingekookt en gebonden , 12 vierkante koeken van 8 à 9 cm (dus iets dunner moeten uitrollen).
Ja dat was iets te dun gerold of iets te veel appelmoes want scheurden langs boven wat open tijdens bakken, doch zonder uiteen te vallen, koek bleef 1 geheel, dus geen drama.
Ook een tip voor de andere bakkers, koeken NIET warm van de bakplaat proberen halen want dan scheuren ze langs onder open, zeker met de hoeveelheid appelvulling die ik gebruikte. Gewoon eerst laten afkoelen.
En nog een laatste tip net elders geleerd: kruimeldeeg kan je uitrollen tussen 2 vellen vershoudfolie –> geen bloem gestrooi, geen geplak aan de rol en geen gescheurd deeg. Enfin, wat je zelf het makkelijkst vindt.
Groeten!
Kun je de koelen beter invriezen voor of na het bakken?
En met voor t bakken bedoel ik dus met vulling en al erin?
Of is het beter om vulling en deeg apart in te vriezen en pas na ontdooien samen te stellen?
Ik heb namelijk 70 appels uit mijn boom geoogst, dus wil en klein voorraadje aanleggen van deze heerlijke koeken..
Wauw dat klinkt goed! Het kan allebei, zolang je ze goed luchtdicht verpakt. Als je ze bevroren in de oven zet (ivm het vocht dat tijdens het ontdooien anders vrijkomt) zou ik de baktijd wel verlengen.
Heerlijk! Ik heb de helft van de suiker gedaan en volkorenmeel. Dat smaakt lekker en een beetje gezond. Dank voor het recept.
Ik wil dit graag uitproberen, maar wij hebben geen Zeeuwse bloem, waarmee kan ik het vervangen?
Gewone patent of tarwebloem.
Wat een ontzettend leuk recept om te maken!!
Vond het eerst best moeilijk en wist even niet hoe het moest, maar later was het heerlijk om te maken!
Nu hopen dat ze ook nog heerlijk proeven.
Hoi Laura,
Ik heb de appelkoeken gemaakt en de onderkant was toch iets te hard hoe komt dat denk je? Misschien de temperatuur volgende keer lager zetten? En had er een mooi randje uitgestoken met een gekartelde uitstekers maar na had bakken zag je er bijna niks meer van weet jij hoe dat komt.
Groetjes Wendy
Lastig om van een afstand te zeggen, maar het zou inderdaad kunnen dat de temperatuur dan iets lager moet voor jouw oven. Waarschijnlijk is het deeg dan iets uitgelopen waardoor het randje niet meer zichtbaar is.
Hoi Laura,
Bedankt voor je reactie. Ik ga de koeken zeker nog een keer proberen maar dan op een lagere temperatuur kijken of de kartelrand dan wel zichtbaar blijft. Ik laat je het dan weten.
Groetjes Wendy