Wat doe je met overgebleven candy melts?

Gepost: 9 november 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

candy melts 2a

Wat doe je met overgebleven candy melts en chocola?

Je kent het misschien wel. Na het dippen van jouw cake pops hou je altijd nog best wel wat gesmolten candy melts of chocola over. Als je te weinig chocola gebruikt om in te dippen worden ze niet mooi omdat je ze op het eind zo’n beetje door de chocola moet rollen. Je hebt dus altijd wel meer candy melts nodig dan je uiteindelijk echt gebruikt. Maar wat doe je nu met die overgebleven candy melts?

Overgebleven candy melts en chocola hergebruiken

Ik vind het persoonlijk zonde om de chocola die nog over is weg te gooien, zeker omdat je het prima opnieuw kunt smelten. Wanneer het in een spuitzak zit heeft er geen eten bij kunnen komen en kun je het dus nog prima gebruiken. Maar ook wanneer ik er cake pops in gedipt hebt wil ik het nog wel eens hergebruiken. Kijk mee naar de twee manieren die in hanteer:

candy melts 3a

Wanneer ik cake pops of iets dergelijks dip in chocola of candy melts, smelt ik deze meestal in een glas of klein kommetje. Wat dan overblijft kijk ik eerst even na op eventuele kuimeltjes. Mijn ervaring met cake pops, oreo pops, oreo truffels en marsepein pops is dat dit eigenlijk nooit gebeurt. Ikzelf hergebruik deze candy melts dan.

Neem een vel bakpapier waarop je het glas of kommetje met chocola of candy melts leeg giet. Met een spatel smeer ik het uit tot een redelijk dunne laag zodat het snel uithardt. Eenmaal uitgehard snij je het met een mes in blokjes en kun je ze prima bewaren tot je ze de volgende keer weer nodig hebt.

candy melts 4a

Ik heb ook wel eens een spuitzak vol met candy melts of chocola, om bonbon vormpjes mee te vullen bijvoorbeeld. Ook dan heb ik regelmatig over. Deze chocola is niet in aanraking geweest met voedsel en hoef je dus niet te checken op eventuele kruimels.

Neem een vel bakpapier en spuit hier kleine toefjes op met de candy melts tot de spuitzak leeg is. Op bovenstaande foto zie je rechtsboven van die kleine toefjes. Wacht tot ze helemaal uitgehard zijn en bewaar ze dan in een zakje of bakje tot de volgende keer dat je ze weer nodig hebt.

Op zoek naar de how to’s van bovenstaande foto’s? Die staan op Laura’s Bakery: Hollandse aardbeien | Vleermuizen

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Kübra schreef:

  En dan harden ze na de 2e x gewoon weer goed uit? Handig, geen verspilling meer!

 2. Bea schreef:

  Bedankt, dit een heel goeie tip, zal zeker gebruiken . Ga je bastogne truffels maken.
  Zal dan zeker chocolade over hebben. 🙂

 3. Marja schreef:

  Dank je wel! Nu hoef ik nooit meer restjes weg te gooien! Geen verspilling meer. Een superhandige tip. Nogmaals…..bedankt!
  Groetjes, Marja. 🙂

 4. Patricia schreef:

  En als je de left overs bewaard, doe je dit in de koelkast of buiten de koelkast?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Buiten de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *