Behind the scenes: februari 2017 #1

Gepost: 19 februari 2017 Laatst bewerkt: 4 juli 2023
0

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #1

Nu ik niet meer ziek ben, geen vakantie heb gehad en weer helemaal fris en fruitig ben, heb ik lekker veel werk kunnen verzetten de afgelopen twee weken. Ik stond een paar dagen in de keuken, nam een serie video’s op, schreef een berg artikelen voor het blog, had een afspraak in Den Haag en nam ook nog een video met Mariette op. Jawel, dat voornemen van vooruit werken van mij lijkt eindelijk eens te lukken. Stiekem sta ik er zelf ook van te kijken.

Het eerste weekend van februari dook ik de keuken in en maakte onder andere een heerlijk brood. In de weekenden probeer ik naast bakken zo af en toe verder niet te veel bezig te zijn met werken. Toevallig keek ik op zondag even op Handige Baktips en schrok me wild toen ik zag dat de site gehackt was. Het leek een soort kwajongens actie en was gelukkig snel op te lossen.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #1

Dinsdag had ik ook weer een bakdag gepland staan en maakte ik in totaal 5 recepten, dat schoot dus lekker op. Woensdag werkte ik deze en nog wat andere recepten grotendeels uit.

Donderdag stapte ik aan het eind van de ochtend op de trein naar Den Haag. Ik had een afspraak bij mijn mediabureau, samen met een groepje andere foodbloggers hadden we een brainstormsessie. Erg leuk! De rest van de middag was ik niet zo heel productief. Dat heb ik wel vaker op dagen met afspraken, dus ik had er al een beetje rekening mee gehouden in mijn planning.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #1

Vrijdagochtend kwam mijn moeder even op bezoek en ze bleef ook lunchen, gezellig! ’s Middags verzette ik een flinke berg werk en begin van de avond stapte ik op de fiets naar de stad. Terwijl ik op een vriendinnetje stond te wachten legde ik gauw even de Sint-Bavo kerk op de Grote Markt vast, mooi hè zo met de lichten die erop schijnen. Daarna ging ik uit eten bij La Cubanita. We hebben heerlijk gegeten, maar ik heb er geen foto’s van gemaakt. Ik was veel te druk met bijkletsen. De avond sloten we af bij wijnbar Vigh, een aanrader als je eens in Haarlem bent.

Waar ik vrijdagavond laat al door een dun laagje sneeuw naar huis fietste, was het zaterdagochtend een stuk witter geworden. Ik wilde naar buiten! Eerst had ik helaas problemen met de site waardoor hij tijdelijk niet bereikbaar was. Ik had pech deze maand met de bereikbaarheid van mijn blogs nu ik het zo bedenk. Gaat altijd goed, maar als er dan iets gebeurt is het altijd in het weekend. Ook dit was gelukkig vlot opgelost en ik kon naar buiten.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #1

Samen met mijn vader ging ik naar Elswout. We mogen beide graag fotograferen in de natuur en namen dus onze camera’s mee. Wat is de wereld toch mooi onder zo’n laag witte sneeuw, genieten! Net als het geluid wanneer je over verse sneeuw loopt. Ja, ik word enthousiast van een pak sneeuw haha. De rest van het weekend was lekker lui en rommelde ik wat in huis.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #1

Maandag was lekker productief. Ik zocht foto’s voor verschillende artikelen uit en deed de voorbereidingen voor mijn videodag op dinsdag. Ik nam dinsdag in totaal 6 video’s op. Twee receptvideo’s en nog 4 kortere video’s voor Handige Baktips. Jawel, ook op Handige Baktips gaan binnenkort video’s verschijnen! Deze video’s deel ik niet op Laura’s Bakery, dus om op de hoogte te blijven van alle video’s is het handig (en leuk 😉 ) om je op mijn YouTube kanaal te abonneren. Je krijgt dan een melding als ik weer een nieuwe video heb gepost.

Woensdagochtend zat ik achter de computer om recepten uit te werken. Ja hoor, het begint er op te lijken dat ik toch echt vooruit kan werken in plaats van alles op het laatste moment doen (zeer slechte eigenschap van mij). Eind van de ochtend stond Mariette voor de deur! Tijd om gezellig bij te kletsen en weer een video op te nemen. Een proefvideo in paassferen dit keer die binnenkort online komt.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #1

De volgende dag ging ik weer verder met het uitwerken van recepten en andere artikelen. ’s Middags ging ik naar de kapper toe en omdat ik daar altijd wel zo’n 3 uur zoet ben besloot ik mijn iPad mee te nemen zodat ik nog wat teksten kon schrijven tijdens het wachten.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2017 #1

Vrijdag overdag was ik wederom ontzettend productief. Ik bakte twee recepten, maakte nog een paar artikelen af waar ik nog foto’s bij moest plaatsen en pakte mijn weekendtas in. Eind van de middag stapte ik namelijk met mijn zusje en haar vriend in de auto en reden we naar Friesland. Mijn ouders hadden een huisje gehuurd en vroegen of wij zin hadden om het weekend te komen. Ja hoor!

En zo zijn er alweer twee weken voorbij gevlogen. Komende twee weken werk ik ook weer vooral vanuit huis, maar ik ga ook nog op pad. Onder andere om een leuke workshop te volgen bij The Bakery Institute. Op de hoogte blijven de komende tijd? Op Instagram deel ik allerlei kijkjes achter de schermen, ook via Instastories!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Klinkt allemaal weer leuk Lau en hou het vast om vooruit te werken!!
  En ons weekend in het mooie Friesland is nog niet om 😉
  Liefs, mam ♥

 2. Petra Wiggers schreef:

  Heerlijk om te lezen en te geniten van je foto’s . Dank je wel. Groet, Petra Wiggers

 3. Elly Ruitenbeek schreef:

  Hoi Laura,

  Als er bloem staat in recept, “”volstaat dan ook “”zelfrijzend bakmeel?

  Ps leuke recepten .

  groetjes Elly

  1. Laura schreef:

   Nee, als er zelfrijzend bakmeel nodig is staat dit er gewoon.

 4. Britt schreef:

  Zo te zien komen er nog een hoop leuke en lekkere recepten aan dan, ik kan niet wachten!

 5. Elly schreef:

  Als ik dat zo bekijk dan komen er nog hele leuke lekkere hapjes op ons scherm ! voorbij

  Toi toi toi

  gr Elly

 6. TessaC schreef:

  Lekker bezig! Vooruitwerken… ja dat is hier ook nog een punt. Blijft lastig hè.
  Enne volgende keer friesland en tijd over? Ik hoor het graag… ben nu weer in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *