Staat er al een blikje croissantdeeg in de koelkast te wachten voor een lekker ontbijtje dit weekend? Kijk dan ook gelijk even in de kast of je nog een blik perziken, wat pecannoten, suiker en kaneel in huis hebt. Dan kun je namelijk deze heerlijke kaneel-perzik croissanthapjes maken. Geloof mij, die zijn overheerlijk. De vorm maakte ik een beetje anders omdat ik niet de standaard driehoeken gebruikte, ik sneed rechthoeken uit het deeg. In het recept leg ik je uit hoe ik dat precies deed. Je maakt ze zelf in een handomdraai, wel zo fijn als je ze met trek voor het ontbijt maakt.
Kaneel-perzik croissanthapjes
Kaneel-perzik croissanthapjes
Croissantjes gevuld met perzik en pecannoten, als dat geen overheerlijke traktatie is?
Porties: 9 stuks
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 1,5 perzik in smalle partjes
- handje pecannoten in stukjes
- kaneelsuiker
- ei voor insmeren
Instructies
-
Rol het croissantdeeg uit en verdeel volgens de stippellijnen in drie rechte stukken. De diagonale stippellijnen druk je een beetje samen zodat het een geheel wordt. Snijd elke lap deeg in 3 stukjes.
-
Strooi op elk stukje deeg wat kaneelsuiker en beleg met partjes perzik en wat pecannoten. Rol de croissantjes losjes op en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Smeer de hapjes in met een geklutst eitje en bestrooi nogmaals met kaneelsuiker.
-
Bak de croissantjes in ongeveer 10 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Vers het lekkerst, maar goed verpakt prima 2-3 dagen in de koelkast te bewaren. In de vriezer tot 3 maanden.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Wat een leuk idee, om de croissantjes eens anders te maken. Ze zien er heerlijk uit.
Dankjewel Trudy! 😀