Waarom worden muffins niet luchtig?

Gepost: 9 april 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

waarom worden muffins niet luchtig

Bij sommige muffin recepten die ik op Laura’s Bakery plaats, krijg ik geregeld dezelfde vraag van mensen die ze ook gebakken hebben. Waarom worden muffins niet luchtig en wat heb ik verkeerd gedaan? Het goede nieuws is dat je dan niets fout doet, ze horen namelijk niet altijd zo luchtig te zijn.

Op Laura’s Bakery heb ik al eens een uitgebreid artikel geschreven over de verschillen tussen cupcakes en muffins. Lees dat zeker even als er bij jou nu geen belletje gaat rinkelen 😉

Waarom muffins niet luchtig worden

De echte originele muffins horen niet luchtig te zijn, ze hebben meer een broodachtige structuur. Veel steviger dus. Heel anders dan de muffins die je hier meestal in de winkel koopt. Die zijn veel luchtiger. De meeste mensen vinden dat lekker en dat snap ik ook wel weer. Ik heb inmiddels ook een heerlijk basisrecept voor muffins online staan die veel luchtiger zijn.

Nu is het wel zo dat muffins snel taai kunnen worden, maar hier heb je zelf invloed op. Ook bij het recept voor luchtige muffins. Het is belangrijk om bij het maken van het beslag zo min mogelijk te roeren. Zodra de ingrediënten elkaar hebben opgenomen kun je stoppen met mengen. Het is helemaal niet erg als er eventueel nog wat klontjes in het beslag zitten.

Durf je het aan en heb je nu alleen nog een muffin recept nodig? Hier staan alle muffin recepten van Laura’s Bakery bij elkaar!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *