Wanneer ik koekjes decoreer en hier een foto van deel, krijg ik meestal dezelfde vragen. Welke zakken gebruik ik en wat zijn die handige dopjes nou precies? Over die wegwerp spuitzakken heb ik al eens een artikel geschreven, maar die handige dopjes heb ik hier nog niet eerder benoemd. Omdat ik ze geniaal om te voorkomen dat Royal icing uitdroogt, schrijf ik er gewoon een artikel over!
Royal icing droogt uit, dat is ook de bedoeling want je wilt een hard laagje icing op je koekjes. Maar je wilt dat het pas uithardt als het eenmaal op je koekje zit, en niet daarvoor. Zodra de icing in aanraking komt met lucht, begint het al te drogen. In de spuitzak zit het goed verpakt, maar wat dacht je van de opening van het spuitmondje? Juist, dat droogt uit en verstopt je spuitmondje. Tegenwoordig gebruik ik altijd dopjes om dit te voorkomen, maar voorheen zette ik de spuitzakken in een glas. Beide werkt prima, maar mijn voorkeur gaat uit naar de dopjes. Over beide manieren zal ik je wat meer vertellen.
Wat een superhandige uitvinding die tip covers! Ik wist nog niet dat ze bestonden. Als ze niet te duur zijn, schaf ik ze ook aan! Ideaal, want het is inderdaad lastig als er opgedroogde icing in je spuitje zit!
Bedankt voor deze superhandige tip Laura!
Groetjes en tot een volgende keer.
Marja. 🙂
Nooit geweten dat dit bestond en ik zocht me rot!
Dank je.
Beste Laura,
Ik gebruik je royal icing recept. Op het moment dat ik het aanbreng ziet het er heel mooi uit, maar vaak de volgende dag al is het wit uitgeslagen. Ik probeer ze een paar uur te laten drogen voordat ik ze in een luchtdichte bak doe. Wat doe ik verkeerd?
Wat jammer om te horen, zelf heb ik nog nooit eerder gehad dat het wit is uitgeslagen. Ik laat ze wel echt volledig drogen voordat ze in een trommel gaan, wellicht is het daar misgegaan? Sowieso worden kleuren door het drogen mat ipv glanzend en daarmee uiteraard ook iets ‘doffer’.
Waar kan je deze tip covers kopen? Ik vind deze nergens in een belgische webshop. Enkel via amazon of etsy…
Misschien bij (online) bakwinkels.