Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Verschillende soorten blindbakvulling

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 november 2014
in Handige Baktips, materialen, tips en trucs
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

blindbakvulling

Soms staat er wel eens in een recept dat je een bodem blind moet bakken. Dit betekent dat je een vel bakpapier op de bodem van de taart legt en hier bovenop een blindbakvulling. Zo hou je de bodem mooi laag en voorkom je dat hij rijst. Zo hou je genoeg ruimte voor een overheerlijke vulling.

Soorten blindbakvulling
  • Rijst
  • Gedroogde peulvruchten
  • Keramische bonen (of bakknikkers)

Als je rijst op peulvruchten gebruikt kun je die daarna niet meer gebruiken voor consumptie. Je kunt ze wel in een pot bewaren voor de volgende keer dat je een taartbodem blind wil bakken. Keramische bakbonen kun je in een pot kopen bij de kookwinkel. Ze bestaan als losse knikkers, maar ook als lange slinger aan elkaar.

Alternatieven voor blindbakvulling

Heb je geen van bovenstaande in huis, dan moet je op zoek naar een alternatief voor de blindbakvulling. Je kunt hierbij behoorlijk improviseren, het belangrijkste is wat gewicht in de vorm. Het gewicht moet natuurlijk wel tegen de hitte van de oven kunnen. Zo heb ik zelf eens een springvorm op mijn taartbodem gezet als blindbakvulling. Zorg dat de springvorm iets kleiner is dan de vorm met taartbodem en leg er een vel bakpapier tussen. Je kunt ook prima gewone knikkers gebruiken, was ze dan wel even goed voor gebruik.

Wat van soort blindbakvulling gebruik jij?

Vorige post

Volgende post

5 baktips van Mariette van Zoet Recepten
Pepernotencake

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
9

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 29

  1. Laura says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb bakbonen van de dille en kamille winkel. Hartstikke handig, en tot nu toe werkte het uitstekend. Maar het enige wat ik mij afvraag is hoeveel bonen je moet gebruiken. Als ik ze er in gooi, liggen ze best ruim uit elkaar. Ik heb ze is gewogen en kom
    uit op 298 gram.

    Beantwoorden
  2. rosa says:
    5 jaar geleden

    hoi Laura,

    ik wil graag een taart maken maar ben bang dat de rijst niet werkt omdat dat mislukt is bij een vriendin, die bak bonen vind ik te duur. Dus had ik de vraag wat voor rijst je het best kan gebruiken een speciale soort ofzo…

    Beantwoorden
  3. JEANINE SCHEPENS says:
    5 jaar geleden

    Beste

    Wat doe je dan met die rijst nadien ?
    Of gebruik je altijd dezelfde rijst ?
    En hoeveel ?

    Beantwoorden
  4. Saskia says:
    5 jaar geleden

    Ik heb (de goedkoopste doos met) bruine bonen en erwten gekocht hiervoor. Deze laat ik na gebruik afkoelen en daarna bewaar ik ze in een blik voor de volgende keer. Gewicht is zwaar (ongeveer 500 gram) en het is ook genoeg om de bodem van zelfs de grootste vormen volledig mee te kunnen vullen 🙂

    Beantwoorden
  5. denise says:
    4 jaar geleden

    koperen muntstukken mooi verdelen

    Beantwoorden
  6. Pingback: Recept: Quiche (groententaart) met boursin courisine en zalm
  7. Stefan says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ooit couchcouch gekregen meerdere dozen mag dat ook gebruikt wij maken dat eigenlijk nooit klaar

    Beantwoorden
  8. Remmelt Rooda says:
    3 jaar geleden

    Hallo,

    Zou schoon grind ook kunnen?

    Beantwoorden
  9. Lawrence says:
    3 jaar geleden

    Een springvorm. Briljant! Dank je wel!

    Beantwoorden
  10. Thomas says:
    2 jaar geleden

    Haha, grappig mensen die niet kunnen spellen en dan opzichtig reageren op een fout van een ander. Ze had toch gewoon zelf couscous in een zin kunnen gebruiken zonder een pedante opmerking te maken?

    Beantwoorden
  11. Emilie says:
    11 maanden geleden

    Hoi hoi,
    Misschien als leuke aanvulling op jou idee;
    Knikkers werken ook perfect!!!
    Hopelijk kan ik hiermee weer iemand op weg helpen, bedankt voor al je duidelijke en lekkere recepten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ah wat slim inderdaad!

      Beantwoorden
  12. Aime says:
    9 maanden geleden

    Hi laura, leuk artikel!
    Ik wil graag keramische bakbonen gaan kopen omdat ik deze toch redelijk vaak nodig blijk te hebben.
    Heb jij nog aanbevelingen voor een bepaald merk of winkel waar ik ze het beste kan halen? Zie best wat verschillende maar weet niet of er verschil in zit.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Nee hoor, het zou allemaal prima moeten werken (en ik heb ook niet alles naast elkaar getest nog).

      Beantwoorden
  13. Quinten van Katwijk says:
    8 maanden geleden

    Hallo, ik vroeg mij af waarom je rijst als je dat voor blind bakken hebt gebruikt, niet meer kunt eten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Omdat je ongekookte rijst niet hoort te bakken voordat je het kookt.

      Beantwoorden
  14. Jeanet says:
    6 maanden geleden

    Kun je ook macaroni als blindbakvulling gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Dat heb ik nog nooit getest, maar ik gok van wel.

      Beantwoorden
  15. Corrie says:
    6 maanden geleden

    Kun je ook witte bonen gebruiken voor blind bakken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Ja hoor, zolang ze ongekookt zijn.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Oma’s Appeltaart

Caramel Shortcake

Banketbakkersroom

Brioche

Volgende Post
Pepernotencake

Pepernotencake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-25

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-3

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

Appel-speculaas kruimelcake

door Laura Kieft-14 november 2020-35

In deze periode gooi ik het liefst overal speculaaskruiden doorheen. Ik ontbijt of lunch in de herfst en winter regelmatig met pap en die breng ik op smaak met kruiden. Ook mijn baksels moeten eraan...

RESERVEREN: Het Laura’s Bakery Receptenboek

door Laura Kieft-13 november 2020-34

Vandaag is de dag, dat ik een van mijn geheime projecten bekendmaken mag! Al sinds februari van dit jaar ben ik ermee bezig en ik ben maar wat blij dat ik jullie eindelijk over Het...

Nieuwe receptprintable: kruidnoten

door Laura Kieft-11 november 2020-2

Het is alweer bijna tijd voor de jaarlijkse Sinterklaas intocht! En omdat deze i.v.m. de Corona maatregelen anders zal plaatsvinden dan normaal, heb ik een aantal prachtige printables in Sinterklaas thema voor jullie gemaakt. Gratis...

Flammkuchen: van basis tot verrassende variaties

door Laura Kieft-09 november 2020-0

Zelf flammkuchen maken vind ik super leuk om te doen. Inmiddels staan er hiervoor ook een heleboel recepten op Laura’s Bakery. Van de klassieker met spek en ui tot en met allerlei verassende variaties. Als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan