Over een week is het alweer Valentijn en dat kan ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Ik heb niet zoveel met deze commerciële dag, maar ik vind het wel heel erg leuk om baksels in dit thema te maken. Zo maakte ik al een hele tijd geleden deze Valentijn meringue pops. Een superleuke lekkernij om jouw geliefde mee te verrassen volgende week. En ook nog eens eentje waarbij je helemaal geen uren in de keuken hoeft te staan. Lees snel verder zodat je weet hoe je deze leuke schuim harten maakt.
Valentijn menringue pops
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 10 gram maïzena
- roze kleurstof
- hartjes sprinkles
- leuke papieren rietjes
Instructies
- Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Kleur je schuim roze met een kleurstof naar keuze. De spuitmond die ik hier gebruikte is van Wilton, de 1M.
- Op een met bakpapier beklede bakplaat plaats je de rietjes zo’n 10 centimeter uit elkaar. Met een klein beetje schuim zorg je ervoor dat de rietjes goed blijven liggen. Je hoeft natuurlijk niet alle harten op een stokje te maken, ook zonder zijn ze hartstikke leuk! Als je rietjes gebruikt, neem dan geen plastic rietjes. Deze smelten in de oven. Papieren rietjes kun je prima gebruiken, daar gebeurt niets mee.
- Het hartje maken is niet moeilijk, eigenlijk gewoon alsof je een hartje tekent in twee delen. Maar dan met schuim. Begin bovenaan en werk naar beneden alsof je een soort vraagteken maakt. Spuit de andere kant in spiegelbeeld. Zorg dat de twee helften goed op elkaar aansluiten.
- Het hoeft niet, maar staat natuurlijk wel heel erg leuk: hartjes sprinkles! Strooi zoveel als je wilt over jouw harten schuimpjes.
- Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Vind je schuim maken lastig? Lees dan dit bericht vol met handige tips en trucs.
In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.
Zoals ik al zei: een eenvoudig te maken lekkernij om iemand mee te verrassen volgende week op Valentijnsdag.
Weet jij al wat je gaat maken?
Smelten de rietjes niet bij verwarming in de oven?
Dit zijn papieren rietjes, die smelten niet. Maar je kan inderdaad geen plastic rietjes gebruiken.
Dan zou je eventueel dus ook van die lange sateprikkers kunnen gebruiken? Heb namelijk alleen de plastic rietjes hier liggen.
Ja dat kan ook inderdaad. Al weet ik niet of die voldoende houvast bieden. Lollystokjes kun je ook gebruiken.
Ik heb het vandaag uitgeprobeerd met sateprikkers, werkt prima! Heerlijk en super mooi!
Liefs!
Pretty cute, leuk gedaan!
Liefs
echt heel schattig en mooi!
O wat zijn ze schattig kan je vertellen welke rietjes het zijn zie ze alleen van 20 cm of heb je ze doormidden geknipt
Ik heb de hele rietjes gebruikt. Als je ze halveert worden ze wel erg kort omdat er ook nog een stuk onder het schuim zit.
ooooooooo leuk ga ze zeker maken!!!
Geweldig!!! Waar koop je papieren rietjes? Ik zie alleen maar die van plastic. Ik wil ze ook maken, ook niks met Valentijn maar deze kun je ook rustig aan mensen geven waar je veel aan hebt (gehad) het afgelopen jaar! Lijkt me erg leuk om te doen!
Ik heb ze bij http://www.sweettableshop.com vandaan, maar ik geloof dat Hema en Xenos ze tegenwoordig ook hebben.
Veel plezier met maken! En je kunt hier inderdaad iedereen blij mee maken 🙂
Wow! Dat is ook een gave site, die sla ik even op, en ik weet nu ook waar je die leuke taartstandaard met lint vandaan hebt! 🙂 Ik ga maandag gelijk kijken bij de Hema of Xenos, dank je wel, en met welk spuitmondje heb je ze gespoten, een gewone kartel?
Met de 1M van Wilton 🙂
Wat leuk!!
Hallo
Hoe zijn ze vanbinnen? Nog wat smeuïg ?
Ja, deze schuimpjes zijn vanbinnen nog een beetje chewy.
Hoi,
Ik heb vandaag deze hartenschuimpjes geprobeerd.
Alleen het komt niet mooi uit de spuitzak. Doe jij eerst het schuimmengsel in de koelkast om steviger te worden?
Ik had t wel stevig genoeg geklopt… maar toch is t dunnig. Krijg ook niet die mooie strepen uit de spuitmond 🙁
Meringue wordt niet steviger in de koelkast, dus koelen is niet nodig. Ik denk dat je het toch nog iets steviger had moeten kloppen. Of de poedersuiker er voorzichtiger doorheen spatelen.