Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Traktatie ijsjes: ijshoorntjes met manna’s en schuimpjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 juni 2014
in Handige Baktips, How To, Inspiratie, Schuimpjes, Schuimpjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

manna ijsjes 1a

Soms komen uit het niets de leukste ideeën in mij op. Dat had ik bij deze leuke snoep ijsjes dus ook, heel eerlijk gezegd weet ik geen eens meer hoe ik er nu op kwam. Het zat gewoon opeens in mijn hoofd! Deze ijshoorntjes gevuld met manna’s en een toef van schuim absoluut zijn niet moeilijk om te maken, maar het resultaat vind ik echt heel erg leuk en vrolijk. Dat maakt ze ook perfect als traktatie ijsjes, welk kind wordt nu niet blij als zijn/haar klasgenootje hierop zou trakteren? Geeft ook wat minder geklieder dan de echte ijsjes 😉 .

manna ijsjes 2a

manna ijsjes 3a

Recept afdrukken

Ijshoorntjes met manna's en schuimpjes

Deze traktatie ijsjes maak je van ijshoorntjes. Vul de hoorntjes met Manna's en zet een zelf gebakken schuimpje in de vorm van een toef bovenop.

Ingrediënten

  • Schuimtoeven, maak ze volgens dit recept voor schuim
  • IJshoorntjes
  • Manna’s

Instructies

  • Begin met het maken van de schuimpjes. Deze kun je prima 1-2 dagen van tevoren maken.
  • Je hebt helemaal niet zoveel Manna’s nodig om een hoorntje te vullen, ik denk dat je met één zak zo’n 15-20 hoorntjes kunt vullen. Terwijl je ze vult is het handig om ze vast te zetten in bijvoorbeeld suiker.
  • Zijn de hoorntjes eenmaal gevuld, bevestig dan de schuimpjes op de hoorntjes. Vul een spuitzakje met stevig glazuur (of gesmolten witte chocola) en spuit dit op het randje van het ijshoorntje. Zet de schuimpjes op het hoorntje en druk zachtjes aan. Laat goed drogen.
  • Als de schuimpjes eenmaal vast zitten kun je de traktatie ijsjes ook prima liggend vervoeren.
Tips

Uit een heel schuim recept haal je ongeveer 24 toeven. Maak zoveel schuim als je wilt of nodig hebt. De schuimpjes kun je met een stevig glazuur goed vast plakken op de hoorntjes. Maak dit van poedersuiker met een héél klein beetje water.

IJshoorntjes kun je gewoon kopen in de supermarkt, ze liggen meestal in het schap bij de koekjes. In de zomer liggen ze ook wel eens in de buurt van het ijs.

Bewaren

Je kunt de ijshoorntjes in een bak of schaal bewaren die je afdekt met aluminium folie.

manna ijsjes 4a

Wat je al niet kunt maken met een paar eenvoudige snoepjes en andere ingrediënten! Manna’s waren vroeger trouwens één van mijn favoriete snoepjes. Ik at ze ook altijd heel bijzonder per kleur. Eerst werd groen opgegeten, daarna wit, geel, oranje en als laatst roze. In mijn hoofd waren de roze het lekkerst, daar was ik van overtuigd. Ach ja.. 😉

Vorige post

Volgende post

Lemon meringue cupcakes
Review Bake my day

Related Posts

Bossche bol

door Laura Kieft
21 april 2021
8

Toen...

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Hollands gebak: 10 klassiekers

door Laura Kieft
20 april 2021
1

Deze week staat Laura's Bakery geheel in het teken van Hollands gebak. Terwijl ik de afgelopen periode bezig...

Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft
17 april 2021
5

Chocolade fudge...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 23

  1. Leony says:
    7 jaar geleden

    Super leuk idee!

    Beantwoorden
  2. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Wat ziet dat er vrolijk uit!

    Beantwoorden
  3. Daniëlle says:
    7 jaar geleden

    Onwijs leuk idee! Wie vindt dat nou niet leuk?

    Beantwoorden
  4. Remy | BakingBeautyNL says:
    7 jaar geleden

    Helaas mag er tegenwoordig alleen gezond getrakteerd worden op school, maar dit is leuk voor thuis 😉 en lekker simpel te maken.

    Ik heb het in ieder geval opgeslagen!

    Beantwoorden
  5. Lisanne says:
    7 jaar geleden

    Ooh, wat een onwijs leuk idee! Het ziet er zo vrolijk uit!

    Beantwoorden
  6. Maris Maria Renne says:
    7 jaar geleden

    ge-wel-dig!!!! Jammer dat ik nog zo lang moet wachten voordat een van ons weer jarig is 😉

    Beantwoorden
  7. Marita says:
    7 jaar geleden

    Leuk idee inderdaad en mooie foto’s!

    Beantwoorden
  8. Paula says:
    7 jaar geleden

    Precies wat ik zoek voor mijn zoontje om te trakteren op de peuterschool. Superleuk!
    Dank je wel

    Beantwoorden
  9. Sylvia Ganga says:
    6 jaar geleden

    Hoi, wat ziet het er super gaaf uit, krijg meteen inspiratie, dank voor het delen. Toch nog een vraag, waar heeft u de mini ijshoorntjes gekocht?

    Mvrgr,
    sylvia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit zijn geen mini ijshoorntjes hoor. Ik kocht ze bij AH, ze liggen op de koek afdeling.

      Beantwoorden
  10. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuke traktatie! Mijn dochter is razend enthousiast!

    Ik kan de link van de schuimpjes niet zien. Hij laadt de pagina wel, maar blijft vervolgens blanco. Via google opent hij hem ook niet, dus ik vroeg me af of er iets mis is met de site, of dat het aan mijn computer lag 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Vreemd dat die pagina niet laadt, bij mij wel namelijk. Je zou eventueel kunnen proberen de cookies/geschiedenis te verwijderen of in een andere browser. Deze link bedoelde je toch?: http://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/

      Beantwoorden
  11. annabelle says:
    6 jaar geleden

    supper leuk idee ik gaa het in de vakantie maken kusjes annabelle

    Beantwoorden
  12. Rianne says:
    6 jaar geleden

    Wat een super leuk idee! Mag ik vragen wat je in de emmertjes hebt zitten waardoor de hoorntjes blijven staan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik had er suiker in gedaan 🙂

      Beantwoorden
  13. Marjo says:
    6 jaar geleden

    Blijven de hoorntjes knapperig als je de traktatie de avond tevoren maakt? Hoe kan je ze het best bewaren tot het trakteren?

    Ze zien er erg leuk uit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, die blijven zeker knapperig. Je kunt ze gewoon in een bak of schaal bewaren die je afdekt met aluminium folie.

      Beantwoorden
      • Marjo says:
        6 jaar geleden

        Super! Van het weekend eerst maar eens een rondje schuimtoefjes oefenen :).
        We hebben nog 2 weken ;).

        Beantwoorden
  14. yvonne says:
    5 jaar geleden

    Is het niet handiger het schuim meteen in het hoorntje te spuiten?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, want je wilt het schuim eerst bakken 🙂

      Beantwoorden
  15. yvonne says:
    5 jaar geleden

    Ziet er erg leuk uit trouwens!

    Beantwoorden
  16. Lia says:
    4 jaar geleden

    Mijn schuimtoeven worden wat bruinig, hoe blijven die van jou zo mooi wit??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als ze kleuren staat de temperatuur wat te hoog (of ze staan er te lang in).

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Bossche bollen, heerlijk vind ik deze zoete specialiteit uit het Zuiden van het land. Ze lijken voor sommigen misschien op moorkoppen, maar het grote verschil is dat Bossche bollen geen toefje slagroom bovenop hebben. Dat hebben de moorkoppen dan weer wel, met extra chocolaatje of een stukje fruit. Heb jij al wel eens een Bossche bol op?⁠
⁠
Vanaf vandaag kun je ze zelf thuis bakken met het recept op het blog, link in mijn profiel> @laurasbakery.⁠
⁠
#bosschebollen #soezen #denbosch #nederlandsespecialiteiten #bosschebol
  • HIEP HIEP HOERA! Laura @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/176614532_799255157637408_7272784303844075783_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=jdHXzdUzjT4AX9YHXlO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4850c7d273d42019f8d85f06c5ed9147&oe=60A5773B' title='HIEP HIEP HOERA! Laura's Bakery bestaat vandaag 11 jaar! 😱 Ik doe vandaag daarom een extra dansje in de keuken en ik denk terug aan alle bijzondere Laura's Bakery momenten van het afgelopen jaar en dat zijn er nogal wat. Neem bijvoorbeeld bovenstaande hilarische fotoshoot ter ere van het 10-jarig bestaan, het succes van Het Kinderbakboek dat nog geen jaar geleden uitkwam, Het Receptenboek dat inmiddels al bij velen in de keuken ligt en een heel gaaf geheim project waar ik jullie begin mei alles over kan vertellen! En als ik dan bedenk welke leuke dingen er allemaal nog meer gaan komen dit jaar.. Ik kan niet wachten!⁠⁠ ⁠⁠ Deze gezellige confetti taart maakte ik vorig jaar alweer ter ere van het tienjarig bestaan! Het recept staat dus alweer even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart'>
  • NIEUW! Vandaag starten we met een nieuwe themaweek, namelijk Hollandse lekkernijen. Om te beginnen deel ik met jullie 10 heerlijke recepten van échte Hollandse baksels. Met onder andere deze stroopkoeken, maar ook boterkoek, rijstevlaai en meer. ⁠
⁠
Je leest het artikel via link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#hollandselekkernijen #hollandsebaksels #stroopkoeken #boterkoek #appeltaart
  • THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura @laurasbakery #koekjes #friesedumkes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/175093113_152586510114402_214433561412396332_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=hEQQOA8bZp0AX9LRsBq&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f61e330efc22a8186cea78ad17beaaef&oe=60A76E41' title='THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura's Bakery, ik heb er helemaal zin in. Het is dat deze Friese dumkes al een paar jaar online staan, anders waren ze zeker in deze week online gekomen. Wie raad wat het thema zal zijn? 😁⁠ ⁠ Als je al aan de slag wilt met dit recept, dan vind je het gewoon op het blog via de zoekbalk. Link in mijn profiel > @laurasbakery #koekjes #friesedumkes'>
  • OPROEP! Ik ben op zoek naar jullie allermooiste ingevulde pagina
  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Lemon Curd

Banketbakkersroom

Volgende Post
Review Bake my day

Review Bake my day

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bossche bol

21 april 2021
Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Hollands gebak: 10 klassiekers

20 april 2021
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-18

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-3

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-7

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-2

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-9

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-17

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan