Behind the scenes – oktober 2014

Gepost: 2 november 2014 Laatst bewerkt: 2 juli 2023

BTS oktober 2014 1

Oktober was een toffe maand waarin ik echt ontzettend veel leuke dingen gedaan heb! Bijvoorbeeld met het werken aan Handige Baktips. Daar heb ik deze maand heel wat uurtjes aan besteed, maar met resultaat! Gisteren ging mijn spiksplinternieuwe blog online! Hier kun je meer lezen over het nieuwe blog, of je surft gewoon gelijk naar Handige Baktips toe!

BTS oktober 2014 2

Begin oktober dacht ik dat de herfst nu wel echt ging beginnen qua temperatuur, tijd voor smaken die bij dit seizoen passen dus! Ik roosterde hazelnoten en kneusde deze om in een heerlijk recept te verwerken. Het huis rook naar herfst kan ik je zeggen! Niet dat het nu ontzettend veel op herfst lijkt. Qua kleuren van de blaadjes misschien, maar de natuur is geloof ik een beetje vergeten welke temperaturen er bij herfst horen.

BTS oktober 2014 3

Voor het eerst sinds tijden plaatste ik ook weer eens een bestelling bij De Leukste Taarten Shop. Aankomende maand ga ik een gave taart maken voor het 25-jarig huwelijksfeest van mijn ouders en daarvoor had ik nog wat dingen nodig. En natuurlijk bestelde ik nog een beetje meer dan wat ik nodig heb. Tenminste, ik vind wel dat ik het nodig heb. Alleen stond het niet op mijn lijstje dat ik van te voren maakte 😉 .

BTS oktober 2014 4

Pancakes! Op mijn vrije dag was mijn moeder vroeg thuis uit haar werk en ik besloot dat we eens lekker met pancakes gingen lunchen. Het is een heerlijk eenvoudig recept zodat je echt binnen no-time een mooie stapel pancakes op tafel hebt staan! Wij mogen ze ook graag hartig beleggen met kaas en pesto, heerlijk! Hier vind je het basisrecept voor pancakes.

BTS oktober 2014 5

Het najaar betekent dat er ook veel evenementen zijn. Hartstikke leuk, maar helaas kan ik lang niet altijd vrij krijgen van het werk. Voor de boekpresentatie van Robèrt van Beckhoven deed ik mijn uiterste best om wel vrij te krijgen, wat gelukkig geen probleem was. Vooraf was er voor een groepje bloggers nog een leuke demonstratie van de meesterbakker himself! Wat een supertoffe man, heerlijk hoe enthousiast hij kan vertellen over brood. Ik zou de hele dag wel kunnen luisteren naar zijn verhalen! Natuurlijk proefden we ook zijn brood (wat heerlijk is!) en kregen we zelfs een broodje en het boek mee naar huis in de goodie bag. Een review van Meesterlijk Brood staat binnenkort online.

BTS oktober 2014 6

De dag van deze presentatie sloot ik af met medebloggers Wendy, Lian en Marina bij eetcafé De Tijd in Oisterwijk met een overheerlijke hamburger! Mocht je daar ooit eens in de buurt zijn; een aanrader! Ik vond het een erg leuk tentje en het eten en de service waren ook top! Ik was nogal uitgehongerd, dus die hamburger smaakte extra goed 🙂 .

BTS oktober 2014 7

Nog zoiets leuks! Ik stond deze maand met maar liefst 4 pagina’s in het magazine Daphne’s Diary! Het is een erg leuk artikel over mij en mijn blog geworden waar ik trots op ben.

BTS oktober 2014 8

Het was al even geleden dat ik lekker gedecoreerd had, dat heb ik deze maand weer eens ingehaald. Ik begon de maand met het decoreren van koekjes. Onder andere een paar Kerst projecten zoals je kunt zien. Nog even en dan kunnen jullie het resultaat hiervan zien. Aan het eind van de maand trok ik ook mijn fondant weer eens uit de kast om cupcakes te decoreren. Met deze vormen en kleurtjes maakte ik een Kerst ontwerp, zou je niet zeggen hè met deze kleuren? Ik maakte ook nog een ander Kerst ontwerp en een leuke Sinterklaas cupcake. Binnenkort staan de how to’s natuurlijk online 😉 .

BTS oktober 2014 9

Het bleef niet alleen bij decoreren, ik heb ook heerlijk gebakken! Onder andere lekkere koekjes, een pepernotencake, cupcakes voor het decoreren en crackers met zaden. Alle recepten zullen in de loop van de tijd op het blog komen!

Zoals ik al zei, oktober was een fijne maand! Op naar november! Een maand waarin ook al veel leuke dingen staan gepland, daarover meer in de volgende behind the scenes!

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Shirley schreef:

  Weer erg leuk om te lezen, maar nu wel benieuwd naar je kerstbaksels!

  1. Laura's Bakery schreef:

   nog even geduld 😉 Er komen leuke dingen aan! 😀

 2. Malou schreef:

  Leuk! Ben benieuwd naar je aankomende artikelen!

 3. Margot schreef:

  Leuk om te zien weer! Ik moet maar eens zelf brood gaan bakken.

 4. Marit schreef:

  Wauw, je inspireert me echt, Ik heb mijn eigen variant gemaakt op de pepernotencake. Ze waren superlekker! Compleet met speculaaskruiden en schuddenbuikjes. Ik hoop dat je veel Sinterklaasrecepten post. XXXX Marit

 5. Ellen schreef:

  Genoeg inspiratie zo te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *