Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Traktatie ijsjes: ijshoorntjes met manna’s en schuimpjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 juni 2014
in Handige Baktips, How To, Inspiratie, Schuimpjes, Schuimpjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

manna ijsjes 1a

Soms komen uit het niets de leukste ideeën in mij op. Dat had ik bij deze leuke snoep ijsjes dus ook, heel eerlijk gezegd weet ik geen eens meer hoe ik er nu op kwam. Het zat gewoon opeens in mijn hoofd! Deze ijshoorntjes gevuld met manna’s en een toef van schuim absoluut zijn niet moeilijk om te maken, maar het resultaat vind ik echt heel erg leuk en vrolijk. Dat maakt ze ook perfect als traktatie ijsjes, welk kind wordt nu niet blij als zijn/haar klasgenootje hierop zou trakteren? Geeft ook wat minder geklieder dan de echte ijsjes 😉 .

manna ijsjes 2a

manna ijsjes 3a

Recept afdrukken

Ijshoorntjes met manna's en schuimpjes

Deze traktatie ijsjes maak je van ijshoorntjes. Vul de hoorntjes met Manna's en zet een zelf gebakken schuimpje in de vorm van een toef bovenop.

Ingrediënten

  • Schuimtoeven, maak ze volgens dit recept voor schuim
  • IJshoorntjes
  • Manna’s

Instructies

  • Begin met het maken van de schuimpjes. Deze kun je prima 1-2 dagen van tevoren maken.
  • Je hebt helemaal niet zoveel Manna’s nodig om een hoorntje te vullen, ik denk dat je met één zak zo’n 15-20 hoorntjes kunt vullen. Terwijl je ze vult is het handig om ze vast te zetten in bijvoorbeeld suiker.
  • Zijn de hoorntjes eenmaal gevuld, bevestig dan de schuimpjes op de hoorntjes. Vul een spuitzakje met stevig glazuur (of gesmolten witte chocola) en spuit dit op het randje van het ijshoorntje. Zet de schuimpjes op het hoorntje en druk zachtjes aan. Laat goed drogen.
  • Als de schuimpjes eenmaal vast zitten kun je de traktatie ijsjes ook prima liggend vervoeren.
Tips

Uit een heel schuim recept haal je ongeveer 24 toeven. Maak zoveel schuim als je wilt of nodig hebt. De schuimpjes kun je met een stevig glazuur goed vast plakken op de hoorntjes. Maak dit van poedersuiker met een héél klein beetje water.

IJshoorntjes kun je gewoon kopen in de supermarkt, ze liggen meestal in het schap bij de koekjes. In de zomer liggen ze ook wel eens in de buurt van het ijs.

Bewaren

Je kunt de ijshoorntjes in een bak of schaal bewaren die je afdekt met aluminium folie.

manna ijsjes 4a

Wat je al niet kunt maken met een paar eenvoudige snoepjes en andere ingrediënten! Manna’s waren vroeger trouwens één van mijn favoriete snoepjes. Ik at ze ook altijd heel bijzonder per kleur. Eerst werd groen opgegeten, daarna wit, geel, oranje en als laatst roze. In mijn hoofd waren de roze het lekkerst, daar was ik van overtuigd. Ach ja.. 😉

Vorige post

Volgende post

Lemon meringue cupcakes
Review Bake my day

Related Posts

Bossche bol

door Laura Kieft
21 april 2021
8

Toen...

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Hollands gebak: 10 klassiekers

door Laura Kieft
20 april 2021
1

Deze week staat Laura's Bakery geheel in het teken van Hollands gebak. Terwijl ik de afgelopen periode bezig...

Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft
17 april 2021
5

Chocolade fudge...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 23

  1. Leony says:
    7 jaar geleden

    Super leuk idee!

    Beantwoorden
  2. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Wat ziet dat er vrolijk uit!

    Beantwoorden
  3. Daniëlle says:
    7 jaar geleden

    Onwijs leuk idee! Wie vindt dat nou niet leuk?

    Beantwoorden
  4. Remy | BakingBeautyNL says:
    7 jaar geleden

    Helaas mag er tegenwoordig alleen gezond getrakteerd worden op school, maar dit is leuk voor thuis 😉 en lekker simpel te maken.

    Ik heb het in ieder geval opgeslagen!

    Beantwoorden
  5. Lisanne says:
    7 jaar geleden

    Ooh, wat een onwijs leuk idee! Het ziet er zo vrolijk uit!

    Beantwoorden
  6. Maris Maria Renne says:
    7 jaar geleden

    ge-wel-dig!!!! Jammer dat ik nog zo lang moet wachten voordat een van ons weer jarig is 😉

    Beantwoorden
  7. Marita says:
    7 jaar geleden

    Leuk idee inderdaad en mooie foto’s!

    Beantwoorden
  8. Paula says:
    7 jaar geleden

    Precies wat ik zoek voor mijn zoontje om te trakteren op de peuterschool. Superleuk!
    Dank je wel

    Beantwoorden
  9. Sylvia Ganga says:
    6 jaar geleden

    Hoi, wat ziet het er super gaaf uit, krijg meteen inspiratie, dank voor het delen. Toch nog een vraag, waar heeft u de mini ijshoorntjes gekocht?

    Mvrgr,
    sylvia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit zijn geen mini ijshoorntjes hoor. Ik kocht ze bij AH, ze liggen op de koek afdeling.

      Beantwoorden
  10. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuke traktatie! Mijn dochter is razend enthousiast!

    Ik kan de link van de schuimpjes niet zien. Hij laadt de pagina wel, maar blijft vervolgens blanco. Via google opent hij hem ook niet, dus ik vroeg me af of er iets mis is met de site, of dat het aan mijn computer lag 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Vreemd dat die pagina niet laadt, bij mij wel namelijk. Je zou eventueel kunnen proberen de cookies/geschiedenis te verwijderen of in een andere browser. Deze link bedoelde je toch?: http://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/

      Beantwoorden
  11. annabelle says:
    6 jaar geleden

    supper leuk idee ik gaa het in de vakantie maken kusjes annabelle

    Beantwoorden
  12. Rianne says:
    6 jaar geleden

    Wat een super leuk idee! Mag ik vragen wat je in de emmertjes hebt zitten waardoor de hoorntjes blijven staan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik had er suiker in gedaan 🙂

      Beantwoorden
  13. Marjo says:
    6 jaar geleden

    Blijven de hoorntjes knapperig als je de traktatie de avond tevoren maakt? Hoe kan je ze het best bewaren tot het trakteren?

    Ze zien er erg leuk uit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, die blijven zeker knapperig. Je kunt ze gewoon in een bak of schaal bewaren die je afdekt met aluminium folie.

      Beantwoorden
      • Marjo says:
        6 jaar geleden

        Super! Van het weekend eerst maar eens een rondje schuimtoefjes oefenen :).
        We hebben nog 2 weken ;).

        Beantwoorden
  14. yvonne says:
    5 jaar geleden

    Is het niet handiger het schuim meteen in het hoorntje te spuiten?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, want je wilt het schuim eerst bakken 🙂

      Beantwoorden
  15. yvonne says:
    5 jaar geleden

    Ziet er erg leuk uit trouwens!

    Beantwoorden
  16. Lia says:
    4 jaar geleden

    Mijn schuimtoeven worden wat bruinig, hoe blijven die van jou zo mooi wit??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als ze kleuren staat de temperatuur wat te hoog (of ze staan er te lang in).

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Bossche bollen, heerlijk vind ik deze zoete specialiteit uit het Zuiden van het land. Ze lijken voor sommigen misschien op moorkoppen, maar het grote verschil is dat Bossche bollen geen toefje slagroom bovenop hebben. Dat hebben de moorkoppen dan weer wel, met extra chocolaatje of een stukje fruit. Heb jij al wel eens een Bossche bol op?⁠
⁠
Vanaf vandaag kun je ze zelf thuis bakken met het recept op het blog, link in mijn profiel> @laurasbakery.⁠
⁠
#bosschebollen #soezen #denbosch #nederlandsespecialiteiten #bosschebol
  • HIEP HIEP HOERA! Laura @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/176614532_799255157637408_7272784303844075783_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=jdHXzdUzjT4AX9YHXlO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4850c7d273d42019f8d85f06c5ed9147&oe=60A5773B' title='HIEP HIEP HOERA! Laura's Bakery bestaat vandaag 11 jaar! 😱 Ik doe vandaag daarom een extra dansje in de keuken en ik denk terug aan alle bijzondere Laura's Bakery momenten van het afgelopen jaar en dat zijn er nogal wat. Neem bijvoorbeeld bovenstaande hilarische fotoshoot ter ere van het 10-jarig bestaan, het succes van Het Kinderbakboek dat nog geen jaar geleden uitkwam, Het Receptenboek dat inmiddels al bij velen in de keuken ligt en een heel gaaf geheim project waar ik jullie begin mei alles over kan vertellen! En als ik dan bedenk welke leuke dingen er allemaal nog meer gaan komen dit jaar.. Ik kan niet wachten!⁠⁠ ⁠⁠ Deze gezellige confetti taart maakte ik vorig jaar alweer ter ere van het tienjarig bestaan! Het recept staat dus alweer even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart'>
  • NIEUW! Vandaag starten we met een nieuwe themaweek, namelijk Hollandse lekkernijen. Om te beginnen deel ik met jullie 10 heerlijke recepten van échte Hollandse baksels. Met onder andere deze stroopkoeken, maar ook boterkoek, rijstevlaai en meer. ⁠
⁠
Je leest het artikel via link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#hollandselekkernijen #hollandsebaksels #stroopkoeken #boterkoek #appeltaart
  • THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura @laurasbakery #koekjes #friesedumkes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/175093113_152586510114402_214433561412396332_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=hEQQOA8bZp0AX9LRsBq&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f61e330efc22a8186cea78ad17beaaef&oe=60A76E41' title='THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura's Bakery, ik heb er helemaal zin in. Het is dat deze Friese dumkes al een paar jaar online staan, anders waren ze zeker in deze week online gekomen. Wie raad wat het thema zal zijn? 😁⁠ ⁠ Als je al aan de slag wilt met dit recept, dan vind je het gewoon op het blog via de zoekbalk. Link in mijn profiel > @laurasbakery #koekjes #friesedumkes'>
  • OPROEP! Ik ben op zoek naar jullie allermooiste ingevulde pagina
  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review Bake my day

Review Bake my day

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bossche bol

21 april 2021
Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Hollands gebak: 10 klassiekers

20 april 2021
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bossche bol

door Laura Kieft-21 april 2021-8

Toen we een tijd geleden een soezen bakdag op het programma hadden staan moest er natuurlijk ook een Bossche bol worden gemaakt. Even heel kort door de bocht: dat is een grote soes, gevuld met...

Hollands gebak: 10 klassiekers

door Laura Kieft-20 april 2021-1

Deze week staat Laura’s Bakery geheel in het teken van Hollands gebak. Terwijl ik de afgelopen periode bezig was met nieuwe recepten voor deze week, kwam ik erachter dat er ook al heel veel leuke...

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft-17 april 2021-5

Chocolade fudge is één van de meest makkelijke recepten om te maken, maar toch kreeg ik het voor elkaar dat ik dit recept opnieuw moest maken. En wel om deze reden: ik had de eerste keer...

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-6

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-10

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-7

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan