Behind the scenes: augustus 2017 #2

3 september 2017 Laatst bewerkt: 20 juni 2023
0

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

De periode van events en veel afspraken buiten de deur is weer aangebroken. Waar de afgelopen twee weken nog vrij rustig begonnen,  werden die al snel behoorlijk druk. Ik was een dag in Amsterdam om allerlei zoete winkels te ontdekken en ging naar een chocolade event waar we ons eigen mandje mochten vullen met alles wat we maar wilden. Verder stond het regelen van de boeklancering op het programma en nog veel meer. Lees je mee?

Het weekend was helemaal top. Op zaterdag kwam Tessa langs, haar leerde ik kennen op mijn reis door Zuid-Afrika. Samen namen we een proefvideo met Zuid-Afrikaans snoep op, zo leuk! Daarna gingen we naar de stad om een lekker hapje te eten bij Ora en te genieten van Haarlem Jazz. Zondag was een lekker dagje thuis, ik deed het huishouden en keek de laatste afleveringen van Suits op Netflix. Kom maar op met dat zesde (en zevende) seizoen.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Maandag is zoals jullie weten meestal mijn computerdag, nu dus ook. Ik werkte aan artikelen, de lancering van mijn bakboek en deed vast boodschappen voor dinsdag. Toen dook ik ’s ochtends namelijk de keuken in om een aantal hartige recepten te maken. ’s Middags sprak ik af met Pauline (van Uit Pauline’s Keuken) om weer even gezellig bij te kletsen. Daarna deed ik bij Blokker nog wat inkopen om de lades in mijn keuken te organiseren.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Woensdag ging ik aan de slag met mijn Zuid-Afrikaanse kookboek! Ik maakte de bobotie en wat was het heerlijk (en ja, ik kocht ook placemats als souvenir haha). Mijn ouders en zusje kwamen eten en die hebben ook gesmuld. Daarna speelden we cluedo, een van mijn favoriete spellen.

Donderdag begon ik vrij productief en met hele goede intenties om de hele dag zo productief te zijn. In werkelijkheid kwam er maar weinig van terecht. Die dagen zitten er helaas soms ook tussen. Ik deed daarom maar wat kleine klusjes die weinig tijd en concentratie vragen, maar wel vaak lang blijven liggen. Eind van de middag ging ik met mijn vader naar IJmuiden om bij Scapino goedkope enkelhoge schoenen te kopen. We gaan binnenkort namelijk wadlopen en dat schijnt (door het zeewater) niet al te best te zijn voor je schoenen.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Vrijdag heb ik een half dagje gewerkt en begon ik lekker al wat eerder met het weekend. Het weekend was lekker rustig. Naast het huishouden was ik bezig met verzekeringswerk van mijn op vakantie gestolen bagage. Daar moest ik een gedetailleerde lijst van maken met zoveel mogelijk aankoopbewijzen, dus dat is even flink puzzelen.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Na een rustig weekend was ik klaar voor een drukke hectische week. Maandagochtend stapte ik in de trein naar Amsterdam voor een gezellig dagje met Lian. We waren van plan zoete hotspots te bezoeken, maar dat hadden we bepaald niet goed voorbereid. Onze eerste stop was bij Winkel43 voor een stukje appeltaart, maar door de Noordermarkt kun je die op maandag beter overslaan lazen we later na het zien van een gigantische rij. Dat hebben we dus gedaan. Wel een succes was Van Stapele Koekmakerij, ieder kwartier komen hier verse koekjes uit de oven. En die zijn heeeeerlijk!

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Na Van Stapele liepen we na een donut tussenstop bij Dunkin Donuts door naar het Hard Rock Café, Lian wilde mij kennis laten maken met dit concept. We bestelden als lunch een schaal met verschillende hapjes die echt gigantisch was! en als ik Lian mag geloven is diezelfde schaal in Amerika nóg groter. Ook begonnen we vast aan onze mamibo met aardbeien mojito’s, je moet wat nietwaar?

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Alsof we nog niet genoeg gesmuld en gesmikkeld hadden gingen we door naar een chocolade event van Godiva. Met een leeg mandje konden we door diverse ruimtes in het Pillows Hotel lopen en die vullen met allerlei chocolade. Mariette kwam ook naar het event en met zijn drietjes sloten we de dag af in het Vondelpark met wat eten dat we bij Stach gehaald hadden. Wat een heerlijke dag!

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Dinsdag stapte ik ook alweer vroeg in de trein. Dit keer ging de reis naar Utrecht toe, ik ging namelijk een locatie bekijken voor de boeklancering. We waren enthousiast en hebben de locatie dus gelijk vastgelegd. Binnenkort ga ik jullie er meer over vertellen want ik denk dat jullie het leuk zullen vinden, met een beetje mazzel is volgende weekend alles rond.

Dinsdagavond ging ik nog naar de stad voor een pubquiz. Ik vond dat we het best redelijk deden, maar de andere groepjes waren beter haha. We eindigden op plaats 7 (van de 8).

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Woensdag zou ik productief zijn. In werkelijkheid had ik de concentratie van een goudvis en kwam er niet zoveel uit mijn handen als ik eigenlijk had gewild. Donderdag ging gelukkig wel goed, ik zat voornamelijk achter de computer om foto’s uit te zoeken en aan artikelen te werken. ’s Avonds plofte ik op de bank met een dekentje, (digitaal) boek en Lotje kwam er gezellig bij liggen. Als echte huismus ben ik dol op dit soort avondjes.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #2

Vrijdag scheen de zon weer eens en die was welkom na de bakken regen van de dagen ervoor. Ik werkte alleen de ochtend en was bezig met het schrijven van artikelen het maken van een planning voor volgende week. Die wordt ook weer druk, dus ik moest even goed kijken wat ik wel en niet kan doen. ’s Middags ging ik weer eens een woning bezichtigen en daarna ging ik langs bij mijn moeder. We waren een middagje creatief bezig met haar spullen voor handlettering en ik bleef daarna ook gezellig eten.

En dan zijn er alweer twee weken voorbij gevlogen. De komende twee weken zijn druk, dus daarom werk ik dit weekend (deels) door. Ik ga naar de najaarsbeurs in Utrecht, heb een zoete bakdag gepland, ga de boeklancering voorbereiden en uitwerken, ga wadlopen, nog wat huizen bezichtigen en vooral heel goed vooruit werken. Als mijn boek later deze maand uit is zal dat ook voor de nodige drukte zorgen, dus dan wil ik al het andere werk zoveel mogelijk gedaan hebben.

Genoeg te doen dus! Ik vertel je volgende keer hoe het allemaal is gegaan, maar ik houd jullie tussendoor natuurlijk al via Instagram op de hoogte.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Homemade by Joke schreef:

    Het was gezellig dat je bij mij handlettering kwam doen lieverd.
    Moeten we snel weer gaan doen 😉
    Liefs, mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *