Tortizza met salami en kaas

3 augustus 2015
28

tortizza met salami en kaas

Jarenlang was de salami pizza mijn favoriet, ik koos bijna altijd voor deze pizza. Nog steeds vind ik hem heerlijk, maar een pizza met prosciutto en mozzarella is tegenwoordig mijn lievelingspizza. Toen ik een tijdje terug deze favoriete pizza omtoverde tot een tortizza met prosciutto, besloot ik dat ik dat ook op andere pizza’s kon toepassen. Ik had gelukkig alles in huis en kon gelijk deze tortizza met salami en kaas maken. Ook al zo lekker! Net zoals met pizza, zijn ook de mogelijkheden voor tortizza’s eindeloos. Ik ga binnenkort maar weer eens verder variëren, er zijn genoeg veel te lekkere ideeën.

tortizza met salami en kaas

Tortizza met salami en kaas

Gek op salami pizza's? Maak dan ook een keer deze tortizza met salami en kaas, zeker weten dat je die heerlijk gaat vinden! Ook fijn; ze zijn zo klaar!
Porties: 6 tortizza’s (2-3 personen)

Ingrediënten

 • 6 tortilla wraps
 • 3 kleine blikjes tomatenpuree
 • 2 tomaten
 • 9 plakjes salami
 • zakje geraspte kaas

Instructies

 • Smeer de tortilla’s in met de tomatenpuree. Snij de tomaten in plakjes en verdeel deze over de tortilla’s. Snij of scheur de plakjes salami in stukken en verdeel deze samen met de geraspte kaas over je wraps.
 • Leg de tortizza’s op een (met bakpapier beklede) bakplaat en bak ze in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) knapperig en goudbruin.
 • Van welke pizza zou jij wel een tortizza variant willen maken?
Bewaren

De tortizza's zijn in een handomdraai te maken en daardoor vers het lekkerste.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Margot schreef:

  Ik denk dat ik weet wat ik ga lunchen vandaag!

 2. sonja schreef:

  Ziet er heerlijk uit! En ook lekker gemakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *