Jarenlang was de salami pizza mijn favoriet, ik koos bijna altijd voor deze pizza. Nog steeds vind ik hem heerlijk, maar een pizza met prosciutto en mozzarella is tegenwoordig mijn lievelingspizza. Toen ik een tijdje terug deze favoriete pizza omtoverde tot een tortizza met prosciutto, besloot ik dat ik dat ook op andere pizza’s kon toepassen. Ik had gelukkig alles in huis en kon gelijk deze tortizza met salami en kaas maken. Ook al zo lekker! Net zoals met pizza, zijn ook de mogelijkheden voor tortizza’s eindeloos. Ik ga binnenkort maar weer eens verder variëren, er zijn genoeg veel te lekkere ideeën.
Tortizza met salami en kaas
Tortizza met salami en kaas
Gek op salami pizza's? Maak dan ook een keer deze tortizza met salami en kaas, zeker weten dat je die heerlijk gaat vinden! Ook fijn; ze zijn zo klaar!
Porties: 6 tortizza’s (2-3 personen)
Ingrediënten
- 6 tortilla wraps
- 3 kleine blikjes tomatenpuree
- 2 tomaten
- 9 plakjes salami
- zakje geraspte kaas
Instructies
-
Smeer de tortilla’s in met de tomatenpuree. Snij de tomaten in plakjes en verdeel deze over de tortilla’s. Snij of scheur de plakjes salami in stukken en verdeel deze samen met de geraspte kaas over je wraps.
-
Leg de tortizza’s op een (met bakpapier beklede) bakplaat en bak ze in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) knapperig en goudbruin.
-
Van welke pizza zou jij wel een tortizza variant willen maken?
Bewaren
De tortizza's zijn in een handomdraai te maken en daardoor vers het lekkerste.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Ik denk dat ik weet wat ik ga lunchen vandaag!
Ziet er heerlijk uit! En ook lekker gemakkelijk!