Microplane: de rasp der raspen

12 maart 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

microplane rasp

Het leek mij leuk om zo af en toe ook eens materialen te tippen aan jullie. Waar werk ik nou graag mee en wat kan naar mijn idee niet ontbreken in de keukenkastjes. Ik begin met de enige echte Microplane rasp!

Ik heb mij heel lang altijd gered met zo’n kleine zeste schraper/schiller. Het werkte niet helemaal zoals ik graag zou willen, maar het werkte. Toen ik een dubbele portie lemon curd maakte en 4 flinke citroenen moest raspen was ik er wel behoorlijk klaar mee. Ik moest en zou zo’n Microplane rasp hebben. Ik had er al vaker over gelezen en als ik het moest geloven zou dit de absolute rasp der raspen zijn.

Voor kwaliteit betaal je, dat bleek in de kookwinkel. Aan deze brede fijne rasp hing een prijskaartje van €29,95. Dat vind ik persoonlijk best prijzig voor een rasp. Maar met een cadeaubon op zak besloot ik niet moeilijk te doen en mijzelf te trakteren op dit handigheidje. Op naar huis om een fijn recept uit te zoeken om de rasp te testen.

Hoe werkt de Microplane rasp

Wat ze zeggen is dus echt waar. Deze rasp is ideaal! In een paar tellen heb ik een citroen geraspt, superfijne schilletjes! Geen kramp in mijn hand na dik een half uur 4 citroenen raspen. Nee hoor, na een paar minuutjes ben ik al klaar. Het rasp is een stuk fijner en dat vind ik ook veel smakelijker in recepten.

Zoals je merkt ben ik het eens met de lovende verhalen. Dit is echt de rasp der raspen! Het kost wat, maar dan heb je ook zeker wat. De investering is het absoluut meer dan waard!

Heb jij thuis ook zo’n fijne rasp?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Michelle schreef:

  Waar is dit rasp te koop? En wat is de naam/merk?

 2. Marja schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens dat deze veel fijner werkt! Ik moest vorige week het raspsel van 5 bloedsinaasappels hebben en was eigenlijk best snel klaar! Alleen 1 waarschuwing….doe dit niet gedachtenloos want je raspt zó je vingertoppen mee! Dat deed ik dus. Bijna echt bloed in mijn amandelcake met bloedsinaasappel + -siroop. Maar het kwam goed en hij was verrukkelijk. En dat fijne rasp van de microplane zie je niet terug in je cake, maar je proeft het wel. Helemaal super!
  Fijn weekend en tot ern volgende keer.
  Groetjes, Marja.:-)

 3. Jocelyn schreef:

  Dankjewel voor je fijne review! Ik heb er meteen 2 besteld, de fijne en grove rasp. Tip: Ze zijn nu afgeprijsd bij de Bijenkorf. Voor het geval jij er nog een bij wil 😉

  Ik ben erg benieuwd naar mijn nieuwe raspen. Hopelijk gaan ze mijn hele kook/bakcarrière mee! (ben nu 20)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *