Tip: Rosti Mepal spatdeksel

Gepost: 12 mei 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

rosti mepal spatdeksel

Als ik voor een recept een bekertje slagroom moet opkloppen, pak ik hier meestal de handmixer voor. De staande mixer is vaak al in gebruik en dan heb ik geen zin om tussendoor snel die kom leeg te halen, schoon te maken om het beslag er niet veel later alsnog weer in te doen. Een handmixer dus voor slagroom. Dat werkt prima, gevolg is alleen dat zowel ik, als de keuken onder de slagroom spetters zitten. Ik liep dan wel eens te klungelen met het spatscherm van de staande mixer. Daarmee hield ik mijzelf en de keuken weliswaar schoner, maar ik liep er gigantisch mee te klungelen.

rosti mepal spatdeksel

Gelukkig heeft Rosti Mepal hier een ideale oplossing voor. Een beslagkom met bijpassende spatdeksel. Eentje die gemaakt is voor de kom en direct werkt als afsluitbare deksel omdat het gat in het midden ook weer af te sluiten is. En doordat hij dus goed past op de kom, hoef je niet een -niet passende- losse spatdeksel vast te houden die continu verschuift over de kom.

Ontdekking van de eeuw kan ik je zeggen! Voor mij werkt het echt ideaal en ik wil niet meer anders als ik mijn bekertje slagroom opklop. Voor ieder dun beslag met spettergevaar is het echt een uitvinding. Klaar met mixen, maar gebruik je het mengsel nog niet direct? Dan sluit je de deksel af met de bijgeleverde dop en zet je de kom opzij tot het gebruikt wordt.

De spatdeksel kost €5,99 en past op de beslagkom van 3 liter, die kom kun je in jouw favoriete kleur uitkiezen.

Was jij al bekend met deze handige spatdeksel?

Dit product heb ik opgestuurd gekregen, wat is schrijf is geheel mijn eigen mening.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Corrien schreef:

  Hoi Laura,

  Tupperware kwam jaren geleden ook al met deze oplossing. Die heeft zowel een mengkom als maatkannen (1 en 2 ltr) met zo’n deksel. Dit werkt idd een stuk prettiger.

 2. Alyssa schreef:

  Ikea heeft ze ook al n jaar.
  Is idd handig.

 3. Marina schreef:

  Hallo Laura, ik heb er 1 een tijdje geleden bij het Kruidvat gekocht en ook ik gebruik hem nu altijd met slagroom e.d. kloppen.
  Is echt zo handig en de keuken blijft lekker schoon! 🙂
  Groetjes Marina

 4. chucky1012 schreef:

  Wat handig en ik dit inderdaad van tupperware 😉

 5. Laura schreef:

  Ik heb deze ook, al enige tijd overigens! Super handig.
  Mijn moeder heeft de tupperware versie. Ook heel handig.

  P.s zag van de week een actie bij de blokker met spatdeksel en kom voor 9.99.. Alleen dan heb je niet zo veel keus in kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *