Tea Topics: dit wist je nog niet over mij

28 oktober 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

tea topics 1a

Sinds een tijdje heb ik de “goed gesprek doos” in huis. Of nouja, ik moet het eigenlijk een theedoos met Tea Topics noemen. De term Tea Topics is misschien nog nieuw voor je, maar ik denk dat je onderhand vast al eens gehoord hebt van de kaartjes met vragen aan de Pickwick theezakjes. Tea Topics dus. Misschien heb je er zelfs al een leuk en goed gesprek door gevoerd. Ik dus wel en daarom heb ik de theedoos met kaartjes omgedoopt tot “goed gesprek doos”.

Het begon al een tijdje terug, we hadden voor het eerst een doosje thee gekocht met de vragen op de labels. Mijn vader vroeg vanuit de keuken ineens “Ben je gelukkig?”. Huh, wat. Waar komt dit nu ineens vandaan? Ja, ik ben eigenlijk best wel gelukkig. Hier hadden we het met elkaar kort even over. Elke nieuwe theeronde kwam er een nieuwe vraag. Eerst gaven we kort antwoord, maar vanzelf ontstaan er langere gesprekken. Je leert zelfs nieuwe dingen over mensen die je door en door denkt te kennen.

Ik besloot willekeurig vijf kaartjes uit de doos te halen en deze te beantwoorden voor jullie. Zo leren jullie mij ook wat beter kennen. Daarnaast zijn het ook weer eens compleet andere onderwerpen dan koken, bakken en eten. Bij één van deze vragen was zelfs mijn moeder verrast over het antwoord (die over mijn angst). Zo zie je maar, denk je elkaar nog zo goed te kennen 😉 .

tea topics 2a
Waar ben je het meest bang voor?

Hier hoef ik niet lang over na te denken, mijn allergrootste angst is te water raken met een auto. Parkeren op de gracht zo dicht bij het water? Ik rij nog liever 10 rondjes extra om uiteindelijk nog een half uur te moeten lopen. Ik ben doodsbang dat ik met auto en al in het water beland en er niet uit kan komen. Goed, ik hoef het niet verder tot in de details uit te leggen toch? Rillingen lopen nu al over mijn rug.

Wat zou je op een dag willen doen dat je nog nooit hebt gedaan?

Iedereen verklaart me voor gek, maar ik zou wel eens in een kooi tussen de haaien willen zwemmen. Van mijn moeder mag ik dit nooit doen, maar als ik de kans krijg doe ik het lekker toch (sorry mam). Ik vind haaien zo fascinerend, ik ben dan ook dol op alle programma’s over deze dieren op Discovery etc..

Welk boek heb je het laatst gelezen?

“Sterf voor mij”, klinkt gezellig nietwaar? Het gaat over de politie die een matrix van graven vinden met hierin lichamen waarvan de handen op bijzondere wijze zijn gepositioneerd. Een aantal graven zijn gevuld, maar er zijn er ook nog een aantal leeg. De moordenaar is dus nog niet klaar.

Een ontzettend spannend boek en ik heb het in één ruk uitgelezen. Ik lees graag thrillers. Chicklits ook trouwens, al is dat weer een compleet ander genre. Hoe leuk ik thrillers ook vind om te lezen, ik kijk nooit naar thriller films. Verschrikkelijk vind ik dat. Ik onthoud alle beelden letterlijk en kan er niet van slapen.

Hoe lang ben je ooit achter elkaar wakker geweest?

Precies weet ik het niet meer, maar ik denk dat het zo’n 30 uur is geweest. Vroeger hadden wij een stacaravan op een camping op de Veluwe, daar gingen we bijna elk weekend heen en ook in de zomer waren we daar veel te vinden. Met alle jongeren op de camping besloten we een nacht door te halen in het honk. Dat honk was een soort houten hut waarin veel activiteiten werden georganiseerd. We namen allemaal onze luchtbedden en slaapzakken mee en de regel was dat er niet geslapen mocht worden. We keken films, deden spelletjes en waren vooral heel lang wakker. Natuurlijk bleef niet iedereen wakker, maar ik heb zelf geen oog dichtgedaan. Omdat ik de dag erna op een gegeven moment toch wel een beetje moe was, heb ik ’s middags toch nog maar een dutje gedaan.

Ben je ooit naar de eerste hulp geweest?

Jep, ik zat toen op de middelbare school en was bij gym uit het wandrek gevallen. Ik sprong er nogal klunzig uit, mijn tenen bleven hangen (denk ik) en voor ik het wist lag ik op de grond. Met mijn hoofd en pols precies naast de mat. Omdat mijn hoofd op mijn pols viel kreeg die laatste nogal een klap te verduren. De docent koelde en verpakte mijn pols maar de pijn bleef en werd steeds erger. Ik was wel de hele dag op school gebleven, maar thuis ging het echt niet meer. Ik had verschrikkelijk veel pijn. Toen ben ik toch maar naar de eerste hulp geweest om foto’s te laten maken.

Stiekem hoopte ik dat hij gebroken was. Ik ben één van die gekke mensen die heel graag eens met een gipsen arm wilde rondlopen waar iedereen iets op kon schrijven. Gebroken was hij niet, maar wel zeer zwaar gekneusd. Volgens de artsen had ik hem beter kunnen breken, want hier zou ik meer last van gaan krijgen. Nou, dat heb ik inderdaad gehad. Ik ben er zelfs ziek van geweest, ik wist niet dat dat kon. En van mijn gekke ik-wil-iets-breken-en-in-het-gips ben ik af hoor na deze ongelukkige val, ik houd mijn botten liever heel.

tea topics 3a

Zie je wel wat voor leuke dingen je over elkaar te weten komt? Wie van jullie had gedacht dat ik wel met haaien zou willen zwemmen, maar dat ik het tegelijkertijd doodeng vind om met een auto in het water te komen?

Deze Tea Topics zijn bedoeld om een gesprek op gang te brengen en ik wil jullie -mijn lezers- graag beter leren kennen. Daarom ben ik benieuwd, wat zijn jullie antwoorden op deze vragen? Beantwoord ze vooral! Slechts één of allemaal, de keuze is aan jou 🙂

Jouw eigen Tea Topic

Oh, en wil je liever iets anders weten over mij? Je kunt zelf ook een Tea Topic bedenken. Deze kun je inzenden op de website van Pickwick. Als jouw vraag wint, wordt deze gedrukt op de theelabels. Met die ene vraag kun je misschien wel miljoenen gesprekken op gang brengen. Hoe gaaf is dat? En misschien heb ik straks ook wel een theezakje met jouw vraag erop.

Ben je benieuwd naar mijn antwoord op jouw vraag? Deel je ingestuurde Tea Topic dan via Facebook met de hashtag #laurasbakery. Binnenkort zal ik één van de vragen uitkiezen om te beantwoorden!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Monica schreef:

  Nee dat van die haaien zou ik nooit gedacht hebben van je,
  Paar weken geleden had ik al mijn team topic gemaakt bij Pickwick maar zo uit mijn hoofd ,geen idee er meer van welke,toch is het wel leuk,je gaat wat meer nadenken over het leven.

 2. Renate schreef:

  Zwemmen met haaien? Jeetje dat zou ik nooit verwacht hebben en vooral niet als je inderdaad bang bent om met een auto in het water terecht te komen haha! Daarbij herken ik het dat ik wel thriller boeken lees, maar geen thriller films kijk (al veranderd dat langzaam wel een beetje, thriller films kunnen ooit heel goed zijn!), omdat ik inderdaad die beelden blijf onthouden brrr.

  1. Laura schreef:

   Haha, ja beetje tegenstrijdig he 😉

 3. Lianne schreef:

  Ha, wat een leuke vragen en onverwachte antwoorden. Kan je de doos met kaartjes ook ergens kopen?

  1. Laura schreef:

   Dat weet ik niet zeker, zal het even navragen! 🙂

  2. Laura schreef:

   Gelijk achteraan gegaan, helaas is deze doos met kaartjes niet te koop.

   1. Lianne schreef:

    Bedankt voor je snelle reactie. Jammer, maar dan kopen we een doosje thee en bewaar ik de uiteindjes.

    1. Elske schreef:

     Openhartig kaartjes
     Deze koop je bij de boekhandel. 100 van dit idee kaartjes in verschillende themas. Liefde, kinderen etc.
     Wij hebben kinderen en gebruiken ze vaak na het eten. Echt een succes.

 4. Marion schreef:

  Hoi Laura,

  Je hebt een harstikke leuke website waar ik regelmatig “rondstruin” en ook je blogs lees ik veel. Nu kreeg ik vandaag je mailtje over Tea Topics maar ik krijg alleen een antwoord over haaien (???) en kan de blog nergens vinden. Is er iets mis gegaan???

  Groetjes,
  Marion

  1. Laura schreef:

   Hoi Marion,
   Dan heb je een adblocker aanstaan. Als je die uitschakelt voor Laura’s Bakery kun je gewoon alles zien. (en ik zou het heel tof vinden als je hem aan laat staan, op die manier verdien ik namelijk mijn geld en kan ik fulltime aan mijn blog werken en (gratis) recepten voor jullie online zetten 🙂 )
   Groetjes, Laura

 5. Trudy schreef:

  Wat openhartig dat je dit zomaar met ons deelt! Over sommige dingen van jou ben ik echt verbaasd.

  Leuk die Pickwick theezakjes!!! Ga ik ook kopen!

 6. roelie schreef:

  HOI Laura

  Ben een theeleut en vroeg mij af waar je het tea topicspel vandaan hebt
  of heb je die zelf gemaakt

  Groetjes roelie

  1. Laura schreef:

   Die heb ik gekregen van Pickwick, volgens mij is het niet te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *