Taarten in Stijl

8 april 2015 Laatst bewerkt: 28 juni 2023
1

taarten in stijl

Van alleen de cover van dit boek word ik al blij! Waar ik jaren geleden begon met het decoreren van taarten met fondant, ben ik in de loop der tijd meerdere manieren van decoreren gaan ontdekken. Amerikanen gebruiken meestal een buttercream en maken hier echt de meest prachtige taarten mee. Moniek Rump moet ook gedacht hebben dat er meer is dan alleen fondant en maakte het boek Taarten in Stijl. In haar boek gebruikt ze botercrème, meringue of ganache om taarten af te werken. En die taarten, dat zijn pareltjes!

taarten in stijl

Het toffe van dit boek is dat het niet alleen maar taarten met het recept laat zien. Je krijgt eerst veel theorie, zodat je dit kunt toepassen om zelf ook taarten te maken die helemaal bij jouw feest horen. De taarten die in het boek staan dienen dus vooral ter inspiratie.

Het boek begint met het bepalen van het formaat taart waarna de recepten voor deze taarten aan bod komen. Verschillende recepten voor cake, vullingen en crèmes om mee af te smeren zijn hier duidelijk uitgelegd. Kies bijvoorbeeld voor een gezouten boterkaramel met een chocolade cake, lijkt mij heerlijk. Weet je niet zo goed welke smaakcombinaties je nou kunt maken? Dan vind je het overzicht dat Moniek maakte vast handig. Hier vind je allerlei verschillende combinaties van cake, siroop, vulling en afwerking.

taarten in stijl

Naast die recepten voor de taarten, staan er ook recepten voor cupcakes, cake pops, koekjes en meringues in. Niet alleen maar taarten dus. Moniek laat namelijk zien hoe je bij een taart ook heel goed andere bijpassende baksels maakt. Ik zie al prachtige dessert tables voor mij!

Ook niet geheel onbelangrijk: kleur! Dit hoofdstuk begint met een super uitgebreid kleurenschema en hoe je zelf die kleuren kunt maken. Het blijft niet alleen bij dit kleurenschema, want je wordt ook nog op weg geholpen bij het bepalen van de kleuren en hoe je kleurverloop kunt toepassen.

Wanneer je een kleur bepaald hebt, is de structuur het volgende waar een besluit over genomen moet worden. Ga je voor een strakke en dus gladde structuur, of breng je er vegen op aan? Er worden veel verschillende structuren behandeld die je allemaal met een spatel of lepel kunt maken. Of met een spuitmondje, een taart vol met rozetten ziet er prachtig uit!

taarten in stijl

Bij het gebruik van de juiste kleuren en structuren heeft een taart niet veel meer nodig, maar het kan zijn dat je toch nog wat decoraties wilt toevoegen. Je raadt het al, ook deze komen in dit boek aan bod. Fondant decoraties, verse bloemen of juist ander soort decoraties van papier. Na dit hoofdstuk zit je boordevol inspiratie en maak je de meest originele decoraties voor op een taart.

Na bovenstaande hoofdstukken van begin tot eind doorgelopen te hebben, heb je een goede basis als het aankomt op taarten decoreren. Nu nog die kennis toepassen! Om je een beetje op weg te helpen staan er meer dan genoeg inspiratie taarten in het boek. Bij veel taarten zijn bijpassende cupcakes gemaakt, maar je zit hier ook koekjes, cupcakes en schuimpjes terugkomen. Allemaal in dezelfde stijl als de taart.

taarten in stijl

Bij deze inspiratie taarten staat ook welke recepten gebruikt zijn en een korte beschrijving om uit te leggen hoe je te werk moet gaan. Wanneer er speciale decoraties zijn gemaakt, worden deze duidelijk uitgelegd zodat jij ze ook kunt maken.

Heel prettig is dat er achter in het boek staat uitgelegd hoe je je planning maakt. Wat kun je goed voorbereiden, wat moet je op het laatst doen? Met een goed schema kun je gegarandeerd stressvrij een prachtige taart maken en vervolgens zelf genieten van het feest.

taarten in stijl

Wat vind ik van het boek?

Zoals ik al zei vind ik het decoreren van taarten heerlijk, maar wil ik daar niet altijd fondant voor gebruiken. Ik vind het leuk om meer met smaak te kunnen doen, maar ik wil ook kunnen decoreren. Met dit boek zit dat helemaal goed. Er staan heerlijke recepten in, zelfs recepten die je gebruikt bij het decoreren. Het is een boek waar je veel aan hebt. Goede recepten, duidelijke uitleg van technieken en heel veel inspiratie.

Met die inspiratie zit het bij mij wel goed, ik ga heel snel aan de gang met een taart!

Dit boek telt 200 pagina’s en is onder andere hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Ellen schreef:

  Wauw, wat een mooi boek! En die taarten! :O

 2. Caroline schreef:

  lijkt me een gaaf boek! Zag hem toevallig al in de krant staan. Heb voor Pasen ook weer eens poging gedaan om taart van icing te voorzien. Het eindresultaat staat op mijn blog. 🙂

 3. Emily van Kampen schreef:

  Wat een prachtig boek! Die wil ik wel aan mijn kookboek collectie toevoegen.

 4. Malou schreef:

  Ik zou het boek alleen al kopen om gewoon neer te leggen!

 5. Joyce schreef:

  Omg die kleuren! Ik zet het boek op mijn verlanglijstje en ga stiekem meteen al aan de slag met de ideetjes die we hier te zien kregen! Ik word zo enthousiast van al die kleurtjes 😀

 6. Renate schreef:

  In één woord : PRACHTIG!

 7. cheyenne schreef:

  hoii, hoe zou ik dit boek kunnen krijgen? ik zit in SU

  1. Laura's Bakery schreef:

   Volgens mij verstuurt bol.com de boeken ook naar het buitenland 🙂

 8. Gisteren dit prachtige boek mogen inzien en wat een super mooi en leuk boek.
  Wat een prachtige taarten staan erin en de foto’s zijn ook super.
  Vooral de duidelijke uitleg qua decoreren viel mij op.
  Een aanwinst voor elke taartenbakker!

  Liefs, mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *