Review: Babycakes chocoladesmelter

Gepost: 6 oktober 2012 Laatst bewerkt: 21 juli 2023
0

Precies een maand geleden plaatste ik een review over de cakepop maker van Babycakes, niet veel daarna had ik contact met Inventum en kreeg ik de chocoladesmelter als verassing opgestuurd. Hoe leuk is dat?! En hoe handig, de cakepops zijn natuurlijk pas af met een lekker laagje chocola. De cakepop maker werd dus weer uit de kast getoverd om zo cakepops te kunnen voorzien van een heerlijke chocoladelaag. Normaal gesproken zocht ik dan in huis naar een bakje dat diep genoeg was maar niet al te breed waar ik de pops in kon dopen, iets waar ik maar geen handige oplossing voor kon vinden. De bakjes en schaaltjes die ik heb zijn allemaal net iets te breed waardoor ik meer chocolade nodig had dan bij dit chocoladereservoir dat een erg handig maatje heeft. Ook houdt de smelter je chocolade perfect op temperatuur.

Naast het apparaat zelf vind je ook een chocoladereservoir, een plastic spateltje en twee soorten prikkers (van elk 10 stuks) in het doosje. Je kunt je set nog uitbreiden met extra chocoladereservoirs, deze kun je per twee kopen. Heel erg handig wanneer je met verschillende kleuren chocola werkt om je cakepops te decoreren. Bij het testen van de smelter heb ik met één reservoir gewerkt omdat ik alleen pure chocolade nodig had.

Je doet je chocolade in het chocoladereservoir en zet de smelter aan op stand 1. Het maakt niet uit wat van soort chocola je gebruikt, je kunt candymelts maar ook een gewone reep chocola gebruiken. Het duurt even voordat je chocolade goed gesmolten is, begin hier dus gelijk mee. Zodra je de smelter hebt aangezet kun je rustig de overige spullen die je nodig hebt klaar zetten. Roer af en toe de chocolade even om met de bijgeleverde plastic spatel. Gebruik geen metalen voorwerpen om dit te doen, daar beschadig je de anti-aanbaklaag mee.

Voor mijn projectje had ik (natuurlijk) cake pops nodig en cakepop stokjes. Ik pakte ook de standaard die bij de cakepop maker zit om daar de cakepops in te zetten voor het drogen. De cakepops heb ik gemaakt met een chocolade-notenmix, om de pops af te werken gebruikte ik gehakte hazelnoten, dit paste goed bij de smaak van de cake.

Als je chocolade gesmolten is kun je verder aan de slag. Doop de stokjes voor 1-1,5 cm in de chocolade en steek deze hierna in de cakepops. Zo blijven de stokjes goed vast zitten.

Er komt natuurlijk een klein bolletje chocola op de cakepop te zitten, als je ze eenmaal helemaal in de chocola hebt gedoopt zie je dit niet meer. Je kunt eventueel het stokje in de platste kant van de cakepop steken om het nog minder op te laten vallen.

Als de stokjes eenmaal goed vast zitten kan het feest beginnen, doop de cakepop helemaal onder in de chocolade. Trek hem er weer uit en draai het stokje rond met je vingers en tik (al draaiend) op de rand zachtjes de overtollige chocolade eraf. Chocolade die je over houdt kun je in het bakje laten zitten en de volgende keer weer opnieuw smelten, je kunt er bonbons van maken (dat heb ik gedaan) of nog een andere lekkernij mee maken. Er is geen verspilling van de chocolade nodig dus.

Als je alle overtollige chocolade er hebt af getikt ga je door naar je volgende bakje. Ik heb hier nu gehakte hazelnoten in zitten maar je kunt natuurlijk ook vrolijke sprinkles gebruiken. Versier je cakepop zoals jij dat wilt en zet hem dan te drogen. Geen standaard in de buurt? Je kunt ze ook in piepschuim of oase steken.

Mijn oordeel

Ik ben, net als over de cakepop maker, ontzettend tevreden over de chocoladesmelter van Babycakes. Hij houdt je chocolade constant op temperatuur waardoor je lekker kunt doorgaan. Geen gedoe om tussendoor je chocolade in de magnetron weer op te warmen. De temperatuur is precies goed en laat je chocola mooi glimmen als deze eenmaal is uitgehard, geen chocola meer die wit uitslaat of vlekjes krijgt. Bij deze pops is dat lastig te zien door de hazelnoot, ik heb aan nog een project gewerkt waarbij je dit wel goed kunt zien. De smelter wordt een beetje warm om je chocola te smelten. Hij wordt echter niet heet, je hoeft dus niet bang te zijn om je handen te branden. Hierdoor ook heel geschikt om samen met kinderen aan de slag te gaan. Het enige ‘nadeel’ komt dan ook hierdoor, doordat hij niet heel warm wordt duurt het even voordat je chocolade gesmolten is. Dit is op zich logisch omdat de temperatuur van de chocolade uiteindelijk iets lager moet zijn dan lichaamstemperatuur, daardoor duurt het smelten wat langer dan wanneer je de magnetron gebruikt. Het formaat van het reservoir (0,3 liter inhoud) is ook heel fijn, niet te groot maar ook zeker niet te klein (en uitneembaar wat het schoonmaken makkelijk maakt). Je kunt met gemak cake pops of mini donuts er in dopen . Je kunt de chocolade ook overbrengen in andere vormpjes om zo leuke chocolaatjes te maken. Kortom: je kunt hier hartstikke veel mee. Een apparaatje waar ik echt ontzettend blij mee ben. Ik heb al weer veel leuke ideetjes waarbij hij goed van pas komt.

De chocoladesmelter is inmiddels niet meer verkrijgbaar bij de bekendere online winkels. Hier kan je een vergelijkbare chocoladesmelter (chocoladefondue) aanschaffen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

22 reacties

 1. Anke schreef:

  Van de cakepopmaker ben ik ook super tevreden! Door jouw enthousiasme niet gewacht tot kerstmis om hem aan te kopen! Ik vertrouw dus volledig op joiuw oordeel als je zegt dat dit ook super is! Want het is inderdaad een gedoe met de micogolf.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Anke, leuk om te horen dat jij ook zoveel plezier hebt van de cakepop maker! al verschillende recepten uitgeprobeerd?

 2. Joke schreef:

  Wat een prachtige en vooral duidelijke uitleg heb je weer gemaakt van deze smelter. Als er al niet eentje in huis was zou ik hem zeker ook gaan kopen ;-). Superhandig !!!

  Liefs, mam ♥

 3. Esther schreef:

  Fijn om te lezen dat hij zo goed bevalt.. Ik heb hem gisteren ook gekocht op de taart en trends en krijg nu dan ook erg veel zin om er mee aan de slag te gaan..

 4. Anonymous schreef:

  Hai,

  ik lees jouw blog al een tijdje en je vormgeving en stijl vind ik helemaal geweldig, maar sinds de cakepopmaker en deze chocoladesmelter, begrijp ik het niet helemaal meer.

  In plaats van een bakblog begint dit op een reclameblog te lijken voor voorwerpen die voor mij geen enkele toegevoegde waarde (lijken te) hebben. Je zei dat je geen geschikte grootte bakjes hebt om chocolade in te smelten en dat je dan altijd meer chocolade moet smelten dan nodig, maar ik heb niet het idee dat deze chocoladesmelter dat probleem oplost. Om cakepops in chocolade te kunnen dippen, ga je namelijk altijd nog chocolade over hebben op het eind, toch? Ik begrijp wel dat het handig is als iets je chocolade op de juiste temperatuur houdt, maar om daar nu 20€ aan uit te geven: het is niet iets dat ik zelf aan alle bakenthousiastelingen zou willen aanraden.

  Los daarvan dacht ik dat cakepops vertrekken van het idee: bak een cake, verkruimel hem, roer er roomkaas of iets dergelijks doorheen tot je een consistent mengsel hebt en rol daar balletjes van. Niet ‘bak cake in balvorm’. Maar dat heb ik misschien verkeerd begrepen.

  Anyway: ik zeg het nog maar eens, want ik denk dat het wordt gemaskeerd door de negatieve toon van mijn berichtje, maar ik ben al lang een fan van jouw blog en ik vind het geweldig om én zulke mooie en lekkere dingen gemaakt te zien worden en die dan ook nog eens op zulke prachtige foto’s terug te zien.

  Alleen wou ik dat het een bakblog zou blijven in plaats van een ‘ik moet de dingen die ik (gratis?) krijg promoten’-blog. Het zou iets geloofwaardiger worden als je echte reviews zou geven, in plaats van berichtjes posten die alleen de positieve kanten van artikelen opnoemen.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Leuk te horen dat je al zo lang fan bent van mijn blog. Wat betreft jouw idee over een reclameblog, daar kan ik alleen het volgende op zeggen: Alles wat ik tot nu toe heb gereviewed, dat heb ik zelf aangeschaft. Dit is het eerste dat ik niet zelf kocht en waarvoor ik zelf koos een echte review over te schrijven. Ik ben nu eenmaal enthousiast over die producten die ik koop, daaruit volgt dan ook een positieve review.

 5. Pauline schreef:

  Wat een leuke review. Nou wil ik deze ook hebben 🙂

 6. Joli Gâteau schreef:

  Ik vind je reviews net heel eerlijk en goed geschreven. Mij maakt het ook helemaal niet uit of je ze nu zelf koopt of krijgt opgestuurd. Het is duidelijk dat je er je eigen mening over geeft!

  Ik twijfel trouwens ook nog steeds om de cake pop maker aan te schaffen. De cake pops die daaruit komen zijn nu eenmaal ook gewoon mooier strak dan de zelfgerolde 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   Bedankt voor je leuke berichtje! De cakepop maker maakt zeker mooie strakke balletjes. Daarnaast vind ik ze ook veel lekkerder dan zo’n kleffe bal

 7. de Bakmadam! schreef:

  Dag Laura, heb je enig idee tot welke temperatuur de chocolade wordt opgewarmd? groetjes!

  1. Laura's Bakery schreef:

   De precieze temperatuur weet ik niet. In het boekje staat het niet vernoemd en ik heb zelf geen suikerthermometer. De temperatuur ligt rond de lichaamstemperatuur, dat heb ik wel kunnen testen door het tegen je bovenlip te houden, ooit eens geleerd in het bakkersmuseum 😉

  2. de Bakmadam! schreef:

   Bedankt! Ja, dat klopt van die bovenlip: wanneer je chocolade moet tempereren, is je bovenlip goed om te testen, aangezien je dan direct weet of je boven of onder je lichaamstemperatuur zit! groetjes!

 8. Marlyssa schreef:

  Super lekker denk ik! Cakepops wil ik ook nog steeds een keertje maken.

 9. Shirley schreef:

  Ik heb gisteren mijn verjaardag gevierd en morgen ben ik jarig. Ik heb een cakepopmaker gekregen en alle toebehoren om cakepops te kunnen gaan maken. Maar deze smelter wil ik ook graag hebben, dus even google-en waar ze hem verkopen…. hahahah

 10. Shirley schreef:

  Ik heb gisteren mijn verjaardag gevierd en morgen ben ik jarig. Ik heb een cakepopmaker gekregen en alle toebehoren om cakepops te kunnen gaan maken. Maar deze smelter wil ik ook graag hebben, dus even google-en waar ze hem verkopen…. hahahah

 11. Els schreef:

  Waar heb jij de extra 2 chocolade reservoirs gekocht?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb ze van inventum gekregen maar ik heb ze wel eens bij taartdecoratie (web)shops gezien.

 12. John Slijkhuis schreef:

  hallo Laura,
  moet je de chocolade niet tableren , voor de hardheid en glans ?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat is wel het best ja, toen ik deze smelter ging testen heb ik dat alleen niet gedaan.

 13. Lotte schreef:

  Al een tijdje op zoek naar een chocoladesmelter en zodoende vond ik jouw review over bovenstaande smelter. Klinkt heel goed! Ik kon hem alleen op internet niet vinden…zou het kunnen dat ze deze niet meer verkopen en mocht dit het geval zijn; heb je ervaring met andere chocoladesmelters?

  1. Lian van Rens schreef:

   Helaas, geen ervaring met een ander. Wij smelten de chocolade altijd au bain marie en dat werkt net zo makkelijk. Dit is daarnaast al een oude review, dus kan inderdaad zijn dat deze niet meer verkocht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *