Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Lemon Meringue Cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 juli 2014
in Cakes, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

lemon meringue cake 1a

Ik begin vaak met een (goed) uitgedacht idee voordat ik in de keuken aan de slag ga, maar het gebeurt ook regelmatig dat alle plannen totaal veranderen als ik eenmaal bezig ben. Zo ook dit keer. Samen met Marina hadden we al een idee uitgedacht; een lekkere citroencake die we zouden vullen met Italiaans meringue. Met het schuim zouden we ook de taart afsmeren en zo hadden we een mooi plaklaagje voor kleine schuimpjes langs de zijkant. Die schuimpjes kregen dan nog verschillende kleuren zodat het mooi van licht naar donker langs de taart zou lopen.

Zoals je ziet hebben we ook in dit geval onze plannen helemaal aangepast. Toen de basis eenmaal in elkaar gezet was vonden we deze al zo mooi dat we ons afvroegen of verdere decoratie nu echt wel nodig was. We besloten van niet en decoreerden alleen de bovenkant van de cake met toefjes schuim, deze bewerkten we met een brander voor de mooie goudbruine details. Resultaat: een prachtige en onwijs lekkere lemon meringue cake!

lemon meringue cake 2a

lemon meringue cake 3a

lemon meringue cake 4a

Recept afdrukken

Lemon meringue cake

Een recept om zelf lemon meringue cake te maken. Eenvoudig recept en snel klaar. Frisse en luchtige cake als resultaat die ieder feest compleet maakt.
Porties: 12 tot 14 personen

Ingrediënten

  • 2 x het recept voor een citroen-bosbessen yoghurt cake (maar gebruik geen bosbessen, het glazuur is ook niet nodig)
  • 1 x het recept voor Italiaans schuim

Instructies

  • Gebruik een vorm van 20 centimeter om de plakken cake te bakken. In totaal maak je 3 plakken cake, mocht je twee of drie gelijke vormen hebben dan is dit ideaal, maar het is niet per se nodig.
  • Maak het beslag voor de citroen yoghurt cake volgens recept, maar laat de bosbessen dus achterwege. De cakes bak je in 20-25 minuten gaar op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cakes afkoelen op roosters terwijl je de citroensiroop van het cake recept maakt. Met een kwastje smeer je de siroop over de cakes zodat het er lekker in kan trekken. Als je alle cakes hebt ingesmeerd laat je ze even rusten voordat je een tweede laag siroop aanbrengt.
  • Terwijl die siroop lekker in de cakes trekt maak je vast het Italiaanse schuim volgens recept.
  • Tijd om de cake in elkaar te zetten. Leg een eerste plak cake op een taartplateau (of waar je hem ook op wilt presenteren). Smeer hier de eerste laag schuim op. Dit mag je best rijkelijk doen hoor. Smeer het schuim tot aan de randen en leg dan de tweede plak cake op de laag schuim. Smeer ook deze in met een flinke laag schuim voordat je de derde plak cake er op legt.
  • Wauw, zo ziet het er al uit als een mooie taart nietwaar?
  • De bovenkant kun je zo afwerken als jij wilt. Laat hem kaal, smeer er gewoon een laag schuim op of ga creatief aan de slag en maak kleine toefjes van het schuim. Dit laatste deden wij. Gebruik een gladde spuitmond en vul de spuitzak met het Italiaanse Meringue. Begin in het midden en werk zo rondom naar buiten tot de hele taart bedekt is met toeven schuim.
  • Werk de toeven af met een brander. Dit hoeft niet per se, maar ik vind het zelf een erg mooi effect geven.
Bewaren

De cake kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de cake in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.

lemon meringue cake 5a

Van deze cake hoef je maar hele kleine puntjes te snijden. Hij is behoorlijk machtig, maar ook heerlijk fris en luchtig. Een perfecte taart voor in de zomer. Door er alleen maar naar te kijken krijg ik alweer trek!

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes – juni 2014
Hands off my chocolate cookie

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 45

  1. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Wat een plaatje zeg! Die wil ik zeker nog een keer maken.

    Beantwoorden
  2. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Wat ziet dat er mooi en lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Rochelle @ Oh So Sweet Baker says:
    7 jaar geleden

    This cake looks like a perfect summery delight

    Beantwoorden
  4. Suzanne says:
    7 jaar geleden

    WAUW deze taart ziet er echt heerlijk uit! Het water loopt me in de mond 🙂 Bedankt voor het delen van het recept en komend (regenachtige..)weekend wordt dit denk ik mijn projectje!

    Beantwoorden
  5. Evelyne says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Deze taart lijkt me echt heerlijk en leuk te maken ook!! alleen heb een vraagje,
    begrijp ik het nu goed als ik zeg dat jij het cakebeslag in drieën verdeeld?
    Dat dus de hoeveelheid die jij benoemd genoeg is voor de drie cake lagen?
    Is er een rede ( ben nog redelijk beginnend met bakken) dat je het beslag niet in 1 keer bakt, zoals een biscuitcake beslag, en dan in drie lagen snijd…
    Ben grote fan van je blog, s’ochtends kijk ik altijd of je weer iets nieuws gemaakt hebt!! 🙂

    Groetjes Evelyne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb het beslag inderdaad in drieën verdeeld, het recept is dus voor 3 lagen. Als je één cake zou maken zou die in verhouding veel minder hoog worden dan dat je de drie losse op elkaar zet. Qua totale baktijd maakt het weinig uit, maar de plakken koelen wel veel sneller af waardoor je ook snel weer verder kunt. Ook is de cake luchtiger als je dit in delen bakt ipv in één keer.

      Beantwoorden
      • Evelyne says:
        7 jaar geleden

        Super, helemaal duidelijk!!! Dankjewel!! 🙂

        Beantwoorden
  6. kelly says:
    7 jaar geleden

    Wat ziet dit er fantastisch feestelijk uit! Het is voor mij denk een onmogelijk opgave, aangezien ik een kleine combi magnetron heb, en drie keer een cake apart moet bakken. Maar echt een plaatje..en lijkt me heerlijk!! Zou er zelf nog een laagje jam tussen doen….hou van die combi! Maar echt..wat een plaatje!

    Beantwoorden
  7. Pingback: Foodblogs voor fijne foodinspiratie! - Foodalicious
  8. Caroline says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb het recept voor het Italiaanse schuim gisteren gebruikt voor een andere taart en toen ik de toefjes wilde spuiten was het schuim heel erg kleverig en glimmend waardoor ik geen mooie vormen kreeg. Ook is het schuim vandaag pas hard. Ik vroeg me af of het schuim zo sticky hoort te zijn en hoe lang het duurt voordat het schuim hard is. Ik wil mijn taart namelijk al na twee uur kunnen serveren.

    Bij voorbaat dank voor je reactie!

    Groeten, Caroline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Caroline,
      Schuim is altijd plakkerig, dat komt door de suikerstroop waarmee je het maakt. Dat het plakkerig is en glanst dat hoort dus juist zo, dan heb je een goed schuim. Als je hard schuim wilt dan moet je het bakken in de oven. Anders zal het schuim niet uitharden. Met een brandertje kun je wel wat goudbruine details aanbrengen, dat maakt het buitenste laagje een beetje knapperig. Maar het binnenste van het schuim blijft gewoon zacht. Als je schuim heel lang laat staan droogt het een beetje uit, maar het is niet de bedoeling om op die manier schuim hard te laten worden. Dat is eerder een teken dat het te lang staat.
      Groetjes, Laura

      Beantwoorden
      • caroline says:
        6 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Bedankt voor je snelle reactie! Heb je misschien nog een tip hoe ik mooie toefjes kan spuiten? Altijd als ik de spuit van een toefje haal, blijft er nog een sliert aan kleven. Of is het gewoon een kwestie van vaak doen? 😉 Groeten, Caroline

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Vooral blijven oefenen. En stoppen met knijpen in de spuitzak als je deze wegtrekt wanneer je toef klaar is 🙂

          Beantwoorden
  9. Diana says:
    6 jaar geleden

    De smaak was heerlijk en het was een plaatje alleen het snijden van deze prachtige taart was voor mij een kunst. Heb je daar ook nog een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bedoel je hiermee de punten snijden of het doorsnijden voor het vullen? Voor beide een groot scherp mes, dan gaat het prima. En geen zaag-beweging maken bij het snijden van een punt, dan trek je de bovenkant stuk.

      Beantwoorden
  10. Paula says:
    6 jaar geleden

    Hoe lang kun je het schuim goed en stevig houden als het eenmaal opgespoten is?
    Blijft het een paar dagen stevig of gaat het uitlopen ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het laatste stukje taart werd hier na 3-4 dagen opgegeten en toen was hij nog steeds stevig. Het knapperige laagje was wel zacht, maar hij liep zeker niet uit.

      Beantwoorden
  11. Lianne says:
    6 jaar geleden

    Hallo, hoe bewaar je deze taart? Zonder dat deze uitdroogt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je de taart afdekt (folie of een stolp oid) kun je hem een paar dagen buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  12. Tess says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Wat een leuke blog!! Ik kijk elke dag wel even en doe veel inspiratie op:D
    Ik heb een vraagje: Ik wil een taart maken met een macaronbodem en daarop o.a. deze plakken cake. Ik zou die dan wel graag luchtig hebben een beetje zoals biscuit deeg. Zijn de plakken cake luchtig? Of zou ik bijvoorbeeld een deel van het bloem kunnen vervangen door zelfrijzend bakmeel of extra bakpoeder of eieren kunnen toevoegen?

    Groetjes,
    Tess

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Tess,
      Dit is zeker een luchtige cake. Misschien wel wat zwaar voor een macaronbodem, die zou ik dan eerder bovenop doen.

      Beantwoorden
  13. MJH says:
    6 jaar geleden

    Hay Laura,

    Allereerst complimenten voor je leuke blog, leerzaam en inspirerend.
    Kun deze cake ook gebruiken voor ’n ‘gewone’ taart met lagen en bedekt en versierd met fondant?
    Kun je als vulling tussen de lagen mascarpone gebruiken ipv bijv botercreme?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel, wat leuk om te horen 🙂
      Deze cake zou je zeker kunnen vullen met botercrème en decoreren. Hij wordt dan wel een stuk machtiger. En kijk uit met de siroop, je wilt natuurlijk niet dat het te vochtig is en je fondant smelt.

      Beantwoorden
      • Anouk says:
        1 maand geleden

        Hey, het ziet er super lekker uit! Ik wil het graag gebruiken voor een stapeltaart, maar is deze taart stevig genoeg voor onderop? Of moet hij bovenop?

        Groetjes Anouk

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Dat hangt van de rest van het recept af! Maar dit was ook een stapeltaart, dus het moet kunnen onderop

          Beantwoorden
  14. linda says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura

    Zou deze taart graag volgend Weekend maken als onderdeel van het taartenbuffet voor een verjaardag.
    Nu vroeg ik me af of ik ipv de siroop op de lagen te smeren ( is lekker, hoor,heb ik al gedaan) geen laagje lemoncurd kon smeren ? Of wordt het dan echt te zwaar?

    Alvast bedankt voor je antwoord
    Groetjes, Linda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kun je zeker doen hoor!

      Beantwoorden
  15. Linde says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, prachtige taart echt een blikvanger! Ik wil hem graag maken voor mijn tante die dit weekend jarig is. Echter vraag ik me af hoelang de taart blijft ‘staan’. Omdat hij gevuld is met schuim ben ik bang dat hij na een paar uur instort of kan ik hem buiten de koelkast nog een nachtje laten staan?

    Groetjes, Linde

    Beantwoorden
    • Linde says:
      5 jaar geleden

      Oh ja en dan heb ik nog een klein vraagje… Kan ik i.pv. 80 ml citroensap 80 ml Limonino Citroensap (uit een flesje) gebruiken? Of is dit een stuk geconcentreerder dan verse citroensap?

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Hij kan best een paar uur blijven staan, maar als het kan zou ik hem niet te ver van tevoren in elkaar zetten. De meringue trekt vocht aan en kan iets korreliger worden. Ik zou voor verse citroensap gaan, dat is het lekkerst.

      Beantwoorden
  16. Irma says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura,

    Mijn taart staat in de oven wel met bosbessen….maar nu na 25 minuten nog vloeibaar :-/ moet ik dan de baktijd van een uur aanhouden? Hoop dat ie niet inzakt nu omdat de oven open is geweest! ?

    Groetjes Irma

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je de cake in één keer gebakken? De baktijd is bedoeld voor een derde van het beslag namelijk. In ieder geval baktijd verlengen tot hij gaar is.

      Beantwoorden
  17. vera says:
    4 jaar geleden

    hoi, kan ik de schuimpjes ook op de zijkant (deze is bedekt met botercreme) spuiten? of vallen ze er dan af? groetjes, vera

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Schuimpjes kun je zeker plakken op een met botercrème ingesmeerde taart, ze zullen na verloop van tijd wel zachter worden.

      Beantwoorden
  18. Amber bos says:
    4 jaar geleden

    Mag een Zwangere vrouw dit eten omdat de eiwitten nog wel rauw zijn…?
    Gr amber

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ze zijn verhit, dus dat is geen probleem.

      Beantwoorden
  19. Simone says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Er staat ook een recept van een lemon merengue pie op je website. Daarbij gebruik je lemoncurd. Ik overweeg dat ook bij deze taart te gebruiken, tussen de laagjes. Of zou dat too much zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan zeker, maar ik vond zelf al meer dan genoeg citroensmaak van de cake zelf afkomen.

      Beantwoorden
  20. Esmee says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    Bedankt voor het leuke recept. Ik heb zojuist de cake even geprobeerd aangezien het recept zo easy was. Echter staat bij de cake dat je deze moet bakken op 175 graden en dan 55-60 minuten. In dit recept van de taart lees ik dat je het moet bakken op 170 graden 20-25 min. Klopt dit? Of welke houdt ik aan aangezien het wel een enorm verschil is…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het zijn verschillende recepten met verschillende maten, dus wat in het recept staat klopt.

      Beantwoorden
      • Esmee says:
        2 jaar geleden

        Bedankt! Ga ik de taart het weekend maken, de cake was al heerlijk! Echter wel wat zwaar klopt dit?

        Beantwoorden
  21. Sabina van den Broek says:
    1 jaar geleden

    Hai Laura,

    Ik heb deze taart en de oreo taart afgelopen weekend voor mijn collega’s gemaakt. Ze hebben hun vingers erbij opgegeten. 😁

    Bedankt voor de recepten.

    Beantwoorden
  22. Julia says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb de taart net gemaakt en ik denk dat hij goed gelukt is. Maar moet je de taart in of buiten de koelkast bewaren? Want in het recept van de meringue staat dat je de meringue niet in de koelkast kan bewaren, maar ik weet niet of dat bij deze taart ook zo is.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Als je de taart afdekt (folie of een stolp oid) kun je hem een paar dagen buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  23. Maaike says:
    2 maanden geleden

    Ik heb deze taart dit weekend gemaakt. Hij was erg lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Hands off my chocolate cookie

Hands off my chocolate cookie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan