Stokbrood gevuld met ei en spinazie

Gepost: 4 juli 2016 Laatst bewerkt: 10 april 2024

Stokbrood gevuld met ei en spinazie 1a

Mijn kapster is net als ik gek op lekker eten en dit is dan ook altijd onderwerp van gesprek als ik weer bij haar in de stoel zit. De laatste keer vertelde ze me dat ze de broodjes met spek en ei had gemaakt en dat ze een groot succes waren. Ze vroeg aan mij of ze ook andere broodjes of vullingen kon gebruiken en zo bedachten we samen de lekkerste gevulde broden. Uiteindelijk kwamen we op een stokbrood gevuld met ei uit, dat zou ook nog eens hartstikke leuk zijn om in stukjes te snijden en zo te serveren bij een brunch. Dat moest ik natuurlijk uitvoeren, mijn stokbrood vulde ik met ei, spinazie, tomaat, spekjes en kaas. Succes verzekerd!

Stokbrood gevuld met ei en spinazie 2a

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Stokbrood met ei en spinazie

Heerlijk als lunch, tussendoortje, of als ontbijt: stokbrood met ei en spinazie. Met de vulling kun je natuurlijk heerlijk variëren.
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood
  • handje verse spinazie
  • 1 tomaat
  • handje ongebakken spekjes
  • handje geraspte kaas
  • 3-4 eieren (M)

Instructies

  • snij met een mesje een stuk van de bovenkant van het stokbrood weg en hol het voorzichtig verder uit, zorg dat je de randen en de bodem niet té dun maakt.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat, snij hem in kleine blokjes. De bodem van het stokbrood bekleed je met blaadjes spinazie. Verdeel hier wat blokjes tomaat, spekjes en geraspte kaas over. Duw alles goed aan zodat er genoeg ruimte is voor de eieren. Breek dan de eieren en voeg deze een voor een toe. Afhankelijk van de grootte van de eieren en de ruimte in het brood zul je er 3 of 4 eieren in kwijt kunnen. Zelf gebruikte ik er 4.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood 10 minuten in de oven op 200 graden. Daarna dek je het af met aluminiumfolie en schuif je hem voor nog eens 15-20 minuten in de oven. Zo gaart het ei wel verder, maar zit je straks niet met een zwart stokbrood.
Tips

Dit gevulde stokbrood kun je prima bij een onbijt, brunch of lunch serveren, je zou er zelfs plakjes van kunnen snijden en het op tafel bij een borrel kunnen zetten.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Marja schreef:

    Erg leuk idee, lekker snel. Jammer dat je het stokbrood niet zelf bakt, dat is nog lekkerder!

    1. Laura schreef:

      Kan ook heel goed hoor, ik doe dit zelf niet omdat ik een zelfgebakken brood liever gewoon helemaal opeet en niet uithol 😉

  2. Margot schreef:

    Wat een leuk idee en het ziet er heerlijk uit!

  3. Rensina Steursma schreef:

    Wat een heerlijk idee!
    Gauw maar eens proberen denk ik.

  4. Angelien schreef:

    Hallo,
    Lijkt mij super lekker. Staat vanaf nu op mijn verlanglijstje. Een vraagje: De temperatuur van de oven vermeld je er niet bij. Hoe hoog zet je hem?
    Bij voorbaat dank,
    Angelien

    1. Laura schreef:

      staat in de tekst, 200 graden

  5. Sterre schreef:

    Ik kom altijd voor goede ideeën op jouw site terecht! Ook made by Joke was 1 van mijn favo. Nu zocht ik een recept om oud stokbrood te gebruiken met wat ik in huis heb. En ja hoor bingo. Bedankt Laura

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te lezen! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept