Voor dit borrelhapje gebruikte ik FAGE Total 5%, maar er is ook een 0% variant. Beide soorten yoghurt zijn lekker dik en romig. Deze structuur wordt verkregen omdat de yoghurt wordt geperst. Verder is het ook rijk aan proteïne en bevat geen toegevoegde suikers. Al sinds 1926 wordt hier hetzelfde Griekse familierecept voor gebruikt
SOUVLAKI SPIESJES MET TZATZIKI
Deze kleine souvlaki spiesjes met tzatziki zijn perfect voor bij de borrel en je maakt ze met dit recept heel eenvoudig zelf.
Porties: 14 stuks
Souvlaki
- 300 gram kipblokjes
- 100 gram FAGE Total 5%
- 1 teen knoflook geperst
- 1 el citroensap
- 1 el dille fijngesneden
- Peper en zout
Tzatziki
- Halve komkommer
- 300 gram FAGE Total 5%
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 el dille fijngesneden
- Peper en zout
-
Voor de souvlaki doe je alle ingrediënten in een kom, meng goed door elkaar en zet minimaal een uur in de koelkast.
-
Maak ondertussen de tzatziki. Halveer het stuk komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer.
-
Doe komkommerrasp, FAGE Total 5%, knoflook, dille, peper en zout in een schaaltje en roer goed door elkaar. Dek af en zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
-
Haal de gemarineerde kipblokjes uit de koelkast en rijg deze blokjes op kleine houten spiesjes. Ik kon met deze hoeveelheid 14 kleine spiesjes maken.
-
Verhit wat boter in een pan en bak de spiesjes gaar en goudbruin.
-
Serveer de spiesjes met de zelfgemaakte tzatziki en stukjes pitabrood.
Bewaren
De tzatziki kun je afgedekt in de koelkast 3-4 dagen bewaren. De souvlaki is het lekkerst om gelijk te serveren, maar is ook 1-2 dagen in de koelkast te bewaren.
Dit is een samenwerking met FAGE.
Een goede TIP…
Voor echte goede tzatziki gebruik je Fage 10%
De komkommer was je eerst volledig en schil je maar half dan ontpitten en raspen
(Zo krijg je dat mooi kleurverschil in de tzatziki)
Na het raspen vring je het uit in een keukenhandoek dan pas toevoegen aan de yoghurt (zo heb je geen overtollig vocht en blijft de tzatziki stevig)
de look rasp je ook en dille word niet overal gebruikt is bijkomstig
Als je het wil gebruiken is het maar een klein beetje anders overheerst de smaak
Om af te werken giet je er een klein beetje olijfolie bij
Voor de souvlaki
Voor de Kruiden gebruik je geen dille en geen citroensap
Maak je een mengeling van olijfolie met beetje oregano paprikapoeder peper zout
De spiezen maak je eerst dan pas marineren met de kruiden olijfolie mengeling minstens 1 dag er voor afgedekt in de koelkast
En je bakt in olijfolie of op de grill
Serveer je met een stukje citroen bij
Niet er al over besprenkeld niet iedereen moet dit hebben
Hoop je hier mee geholpen te hebben
Zodat je het correct kan brengen naar de paginabezoekers
Mvg
Goede tip! Ieder recept is zo weer net wat anders.