Somewhere over the rainbow

Gepost: 15 augustus 2012 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Voor wat afwisseling in de berichten op mijn blog dit keer geen review, nu weer eens een gedecoreerde taart! Deze maakte ik al even geleden met hetzelfde weer als we nu hebben: warm en benauwd. Geloof mij, dat is geen pretje om een taart te decoreren. Alles plakt en het is lastig om een mooie strakke taart te krijgen. Dit komt door luchtbellen onder je fondant die moeilijk weg te krijgen zijn doordat je fondant weer aan je smoother blijft plakken. Gelukkig biedt een ventilator uitkomst! Deze stond tussen al mijn decoratie spulletjes op tafel en zorgde ervoor dat mijn taart niet zo plakkerig was.

Gelukkig had ik al voorbereidingen getroffen voor deze vrolijke regenboogtaart. De bloemetjes, wolkjes, letters en regenboog lagen allemaal al klaar om op de taart bevestigd te worden. Het werkt erg prettig om dit al klaar te hebben liggen, het uiteindelijke decoreren gaat dan ontzettend snel. Voor de regenboog moest ik ook wel eerder beginnen, deze moet namelijk drogen zodat hij niet ombuigt wanneer hij op de taart komt te staan. Om de regenboog te maken heb ik door wit fondant tylose gekneed (waar je ook eetbare lijm mee maakt), dit zorgt ervoor dat de fondant beter hard wordt. Met de sugar gun heb ik vervolgens gekleurde reepjes gemaakt die ik netjes langs elkaar op het witte fondant bevestigde met eetbare lijm. Vindt het moeilijk om een mooie boog te maken? Zet dan een ronde uitsteker op je witte fondant, dan leg je daaromheen de gekleurde lijnen, werkt perfect! Snijd al het overtollige fondant weg en laat je regenboog minimaal 1 dag drogen. Als hij helemaal droog is kunt je aan de achterkant satéprikkers bevestigen, ik legde ze gewoon op het fondant en plakte hier nog wat extra fondant overheen zodat het stevig bleef zitten.

Deze foto is even voor de leuk erbij 🙂 Ik testte een andere instelling op mijn camera uit en vond het effect hiervan zo leuk bij deze taart dat ik die jullie niet kon onthouden. Het is zo net een kleurplaat! Je ziet zo ook goed de grasrand die ik met een uitsteker uit deze set maakte. De letters zijn gemaakt met het groovy alfabet van clickstix, een absolute favoriet van mij. De bloemetjes met de plungers van PME en de rest is met de hand uitgesneden.

Om het af te leren, nog een foto van de hele taart. Erg leuk om zo’n kindertaart te maken, dat mag van mij wel vaker!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

 1. Nina schreef:

  kindertaart? ook voor mij past het perfect hoor! Erg leuk lau, lekker vrolijk!!

  1. Laura schreef:

   Thanks Nien! Deze vrolijke taart past zeker goed bij jou 🙂

 2. Hij is leuk zeg 😉 was gezellig vanmiddag! Tot snel 😉 xx

 3. Leuke vrolijke taart, wat heb je voor vulling in gedaan met dit warme weer?
  Groetjes Esther

  1. Laura schreef:

   Witte chocolade crème met stukjes pure chocola en een laag vanillecrème. Erg lekker 😉

 4. Lisanne schreef:

  Hij is leuk geworden zeg! Lekker vrolijk met al die kleurtjes 🙂

 5. Curly Creative schreef:

  And again very nice!

 6. Laura schreef:

  bedankt allemaal!

 7. Joke schreef:

  Leuk, vrolijk en hartstikke mooi gemaakt !!!

  Liefs, Mam ♥

 8. Brenda (Kookt) schreef:

  Ziet er weer heelijk uit 🙂 (een mooi!)

 9. Anne Ruth dn schreef:

  Heel leuk! 1 vraagje, je hebt de gekleurde reepjes van de regenboog op witte fondant geplakt, betekent dit dat de achterkant van je regenboog wit is?

  1. Laura schreef:

   Hoi Anne Ruth, de achterkant van de regenboog is inderdaad wit. Mocht je dit nu niet leuk vinden kun je natuurlijk ook de andere kant decoreren.

 10. de Bakmadam! schreef:

  wat een vrolijke, leuke, lieve taart! groetjes!

 11. Linda schreef:

  Leuke taart! Voor de witte chocoladevulling, doe je dan gesmolten witte chocolade door de vanille botercreme? Zou het ook lekker zijn om de andere laag te doen met vlaaivulling aardbei?
  Groetjes Linda

  1. Laura schreef:

   Het is inderdaad gesmolten witte chocola die je goed laat afkoelen (ivm smelten boter). Je kan prima ook een aardbeienvulling erbij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *