Lieveheersbeestjes Oreo pops

13 maart 2014 Laatst bewerkt: 24 oktober 2022
6

lieveheersbeestje pops 1a

Deze leuke lieveheersbeestjes Oreo pops heb ik al een tijdje klaar staan voor jullie. Maar ja, ze ogen niet echt winters dus ik besloot te wachten tot het weer wat beter werd. En of dat weer beter is! Wat heerlijk zeg dat zonnetje van de afgelopen dagen. De hoogste tijd om deze leuke lieveheersbeestjes op een stokje met jullie te delen voordat die zon zich weer achter een (regen)wolk verstopt. Deze Oreo pops hebben wel wat weg van de bijen Oreo pops die ik eerder maakte. Ze passen goed bij elkaar, dus voor iedereen die de slag te pakken heeft: maak ze gewoon alletwee :).

lieveheersbeestje pops 2a

Lieveheersbeestje Oreo pops

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Lieveheersbeestjes Oreo pops

Een duidelijke en handige how to voor deze fantastisch leuke lieveheersbeestjes Oreo pops! En helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

Ingrediënten

 • Oreo’s
 • Cake pop stokjes
 • Rode candymelts
 • Zwarte candymelts (of pure chocola)
 • Wilton candy eyes
 • Spuitzak

Instructies

 • Draai eerst de Oreo koekjes los van elkaar. Met een mesje maak je een inkeping in de vulling waar het stokje in past. Plaats het cake pop stokje en smeer de weggehaalde vulling rondom het stokje zodat hij stevig vast komt te zitten. Smelt wat van de chocola waar je je Oreo’s mee gaat decoreren (bij mij was dit zwart, maar het kan dus elke kleur zijn) en spuit/schep dit op de vulling. Plaats nu het andere koekje erop en druk voorzichtig aan. Even de chocola laten stollen en je cake pop stokje zit hartstikke stevig vast tussen de twee koekjes.
 • Dip de Oreo’s in de gesmolten rode candymelts. Zijn je candymelts te dik? Verdun deze dan met mycryo, dit is cacaoboter in poedervorm. Laat de pops drogen voordat je verder gaat.
 • Smelt de zwarte candy melts (of pure chocolade) en dip de Oreo’s tot ongeveer één derde in de chocola. Plaats gelijk de candy eyes in de nog gesmolten candy melts.
 • Als je alle Oreo’s gedipt hebt in de zwarte candy melts, vul je een spuitzak met het restant van de zwarte candy melts. Knip een klein puntje van de zak en breng op elke Oreo pop een lijn aan om de vleugels te maken. Als laatst maak je de stippen op de vleugels van het lieveheersbeestje.
 • Laat de zwarte candy melts helemaal uitharden.
 • Om je lieveheersbeestjes net even wat gezelliger te maken, schuif je een papieren rietje om het cake pop stokje heen.
Bewaren

In een afgesloten trommel een paar dagen houdbaar.

lieveheersbeestje pops 3a

Zijn ze niet schattig? Krijg gelijk zin in nog meer van dat mooie weer :D. Geniet van het zonnetje vandaag!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Kim schreef:

  Leuk!!

 2. lena schreef:

  ze zien er super schattig uit! makan je ipv rode candymelts ook witte chocola met rode kleurstof gebruiken?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat kan, maar dan heb je wel speciale kleurstoffen op oliebasis nodig. Anders kun je het niet goed kleuren en krijgt de chocola een rare structuur wat niet fijn werkt.

 3. Carla schreef:

  Heel lief!!!

 4. Margriet schreef:

  Lees met veel plezier je recepten!

  Maar ik heb een vraagje….
  Ik wil ipv lieveheersbeestjes katjes maken. Heb al wat voorbeelden gevonden op pinterest. Ik moet er 30 maken. Heb ik dan genoeg aan 1 zak candymelts of heb ik er meer nodig?

  1. Laura schreef:

   Ik weet niet precies hoe je ze wilt maken, maar ik zou voor de zekerheid 2 zakken kopen.

   1. Margriet schreef:

    Dank je wel voor je reactie! Ja lijkt veel op het bijtje en lieveheersbeestje alleen dan zwart met groene oogjes van m&ms.

 5. Joanne schreef:

  Zijn er ook tutorials beschikbaar in de vorm van een online filmpje?
  Ik ben namelijk reuze benieuwd hoe je de lieveheersbeestjes maakt.

  Ik heb het net 2 uur lang geprobeerd en uiteindelijk alles weg moeten gooien.
  De helft van de koekjes breken bij het losdraaien of blijven niet op het stokje zitten naderhand. Ook ben ik nieuwsgierig hoe je de beestjes na het dippen het beste drogen kan (je steekt ze in een bak met …?)
  Ik ben nu erg teleurgesteld; heel jammer…

  1. Laura schreef:

   Als er video’s bij zijn dan staan deze ook in het artikel, bij deze pops niet dus.
   Het zou kunnen dat je chocola niet dun genoeg was, dat ze daarom eraf gingen. Ik steek ze hier trouwens in een bakje met suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *