Roze, bloemen en prinsessen

18 juli 2012 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
2

Begin deze maand werd Donna 6 jaar! Een meisje dat gek is op roze, bloemen en prinsessen. Haar mama wilde dit jaar geen taart maar cupcakes voor op de verjaardag van haar prinsesje en vroeg of ik hier iets mee kon. Omdat het voor een jarige natuurlijk wel heel erg leuk is om de kaarsjes uit te blazen is hiervoor een klein bijpassend boltaartje gemaakt. Op de cupcakes heb ik naast bloemen ook een prinsesje, een toverstafje, leeftijd en de naam van de jarige gebruikt.

Om het geheel lekker zoet te houden ben ik met wit en verschillende roze tinten gaan werken met hier en daar een goud accent voor het prinsessengehalte van de cupcakes. En geen kroontje of tiara voor de prinsessen, deze hebben allemaal een gouden bloemetje in hun haar gekregen. Ik vond het erg leuk om aan de hand van verschillende uitstekertjes een prinsessenhoofdje te maken. Nu maar eens bedenken wat er nog meer mogelijk is met eenvoudige basis uitstekertjes.

Het toverstafje is heel eenvoudig om te maken, je rolt een sliertje fondant en plakt hier een sterretje aan vast. Je kunt dan zelfs nog twee sterretjes op elkaar plakken voor een extra leuk effect. Het fijne aan deze cupcakes was dat ik al heel veel voorbereidingen kon doen. Zo waren alle decoraties al gemaakt. Op de dag zelf hoefde ik alleen nog maar de cupcakes te bakken en de roze basis rondjes uit te steken, hierna kon ik gelijk alle decoraties bevestigen met wat eetbare lijm.

Deze prinsessen cupcakes zijn echt ontzettend leuk om te maken, ik kan dan ook niet wachten tot er weer een klein prinsesje jarig is die mooie prinsessen cupcakes wilt trakteren!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Brenda (Kookt!) schreef:

  Laura, wat ziet het er weer super uit!
  Volgens mij werk je altijd erg netjes. Je cupcakes zijn perfect! De details maken het zo mooi. Zoals de sproetjes..!

 2. Moran schreef:

  Ik vind het snoetje ook super leuk! maar ook de variaties. Heel mooi en netjes gedaan.

 3. Curly Creative schreef:

  Wat ziet dat er super schattig uit, ze zal er vast heel blij mee zijn geweest 😀

 4. BumbleBee schreef:

  Ze zien er heel erg leuk uit !

  Vooral dat prinsessensnoetje is top ! Koddige blosjes en sproetjes, mooi hoor !

 5. Lysanne schreef:

  Wauw, prachtig!

 6. Laura schreef:

  Wauw echt super mooie cupcakes! Ik ben wel benieuwd hoe je het roze onderkantje dat motief erin hebt gemaakt (met welke tool), het witte onderkantje onder de toverstaf en de 6 en hoe je de bloemetjes hebt gemaakt dat ze een beetje bol staan en de soort blaadjes deeltjes krijgt. Hoop dat je snapt wat ik bedoel want ik wil ze graag gaan maken maar het is me niet duidelijk hoe ik dat nu moet doen 🙂

 7. Laura schreef:

  Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties!
  @Laura, de motiefjes zijn gemaakt met structuurmatten. Voor de roze heb ik een swirley mat gebruikt. De witte weet ik geen naam van, heb ik in Parijs gekocht en is officieel ook niet voor taarten gemaakt. De 6 is met de groovy clickstix gemaakt en de bloemetjes krijg je een beetje bol door ze in een flower former te laten drogen. Of, zoals ik heb gedaan, kleine bakjes van aluminium folie gemaakt waar ik ze in liet drogen. Ik hoop dat je het zo snapt 🙂

 8. de Bakmadam! schreef:

  Oh leuk, zo’n kleine jarige prinses 🙂
  Je hebt er een heel mooi geheel van gemaakt,
  echt girly girly 🙂
  groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *