Royal Icing zonder eiwitpoeder?

2
royal icing 1
Kun je ook Royal icing zonder eiwitpoeder maken?

Daar kan ik heel duidelijk over zijn. Nee, zonder eiwitpoeder kun je geen Royal icing maken.

Zonder eiwitpoeder heb je namelijk geen Royal icing, maar gewoon een suikerglazuur. Dit glazuur hardt niet goed uit. Het buitenste laagje zal wel iets droger worden, maar het geheel blijft te zacht. Wanneer je er met een vinger in drukt heb je na uren drogen dus gelijk een deuk in je decoraties. Dat willen we niet en daarom moet je dus eiwitpoeder aan het glazuur toevoegen. Dit eiwitpoeder zorgt ervoor dat laagje glazuur (nu is het Royal Icing) wél uithardt.

Kan ik met vers eiwit Royal icing maken?

Met vers eiwit kun je zeker Royal icing maken, dit is echter niet aan te raden in verband met gevaar op bijvoorbeeld salmonella.

Wil je toch een poging wagen? de verhouding van eiwitpoeder en water om 1 eiwit te krijgen is als volgt: 5 gram eiwitpoeder + 30 ml water = 1 eiwit. Zo kun je eenvoudig zelf berekenen hoeveel eiwitten je nodig hebt, ga daarbij uit van eieren in maat M.

Waar koop je eiwitpoeder?

Eiwitpoeder vind je niet op de bakafdeling van de supermarkt. Bij taartdecoratie winkels ligt het wel in de (virtuele) schappen.

Hoe maak ik Royal icing?

Eiwitpoeder in huis maar ben je nog wel op zoek naar het recept voor Royal Icing? Dat vind je hier!

Op zoek naar de how to van de foto? Die staat op Laura’s Bakery: Spinnenweb koekjes

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Jadzia schreef:

    Hee,

    Ik heb weleens een Royal Icing mix gebruikt.
    Wanneer je royal icing over hebt kun je dat dan bewaren?
    En zo ja hoe?

    Groetjes,
    Jadzia

  2. Sarah schreef:

    Hoi!

    Kan je ook royal icing bloemetjes opspuiten en dan expres uit laten drogen? Zo ja; hoelang blijft dat dan houdbaar?

    Aub een reactie terug! 🙂

    Groetjes,

    Sarah

  3. Martine schreef:

    Als je icing maakt met Meringue poeder ben je van het gevaar met “verse eiwit”, of eiwitpoeder af. Ik gebruik vaak de icing die min of meer over is om figuren zoals bloemetjes, hartjes en oogjes te spuiten. Ik spuit ze op bakpapier en laat ze helemaal drogen en je kunt ze dan echt maanden bewaren, mits luchtdicht,… Heel makkelijk als je weer gaat decoreren en je hebt net dat bloempje of oogje nodig.
    Groetjes,
    Martine

  4. Fransje schreef:

    Kun je eiwitpoeder ook vervangen door merenguepowder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *