Bakhulp: de ijsschep

Gepost: 2 juli 2017 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Bakhulp: de ijsschep
5

Vandaag ga ik het hebben over de ijsschep, want net zoals vele andere keukenhulpjes kun je deze voor meer dan alleen maar ijs gebruiken. Ik wil je eigenlijk overtuigen waarom je er een in huis moet halen als je van bakken houdt. Zodra je alle voordelen van de ijsschep inziet dan kun je eigenlijk niet meer zonder, het maakt het bakken echt makkelijker. Zeker als je net als Laura en ik graag van uniformiteit houdt. Daarnaast kan het je ook afwas besparen. Als ik je nu nog niet overtuigd heb dan doe ik dat hieronder nog even dunnetjes over. Ik zet voor je op een rij waar je de ijsschep, naast het scheppen van ijs, allemaal voor kunt gebruiken.

Uniformiteit

Verwacht geen ellenlange lijst of een heel verhaal want het is eigenlijk heel simpel. Ik hintte er hierboven al naar: uniformiteit. Een ijsschep kun je namelijk vullen en afstrijken waardoor je standaard dezelfde hoeveelheid schept. Dit is heel erg handig als je koekjes, cupcakes, muffins, American pancakes, oliebollen of wafels bakt. Ze zullen allemaal even groot zijn. De ijsschep is vooral favoriet bij ons voor het vullen van cupcakevormpjes, want één schep is meestal voldoende voor zo’n papieren houdertje.

TIPS

Je kunt de schep ook voor koekjes gebruiken. Hierbij moet je denken aan chocolate chip cookies. Door de ijsschep krijg je cookies die allemaal even groot zijn. Staat niet alleen leuk, maar zo krijg je ook geen ruzie over wie het grootste koekje krijgt 😉 .

Ik gebruik zelf mijn ijsschep het liefst voor het verdelen van cakebeslag. Als ik bijvoorbeeld twee cakes bak van één beslag, dan is het wel zo handig om het beslag gelijk te verdelen. Door met afgestreken lepels beslag te werken verdeel ik het beslag over meerdere vormen. Superhandig als je een stapeltaart gaat maken. Zo weet je zeker dat je lagen even dik zullen zijn. Afwegen kan natuurlijk ook, maar ik vind de ijsschep het handigst.

cupcake3

Schoon werken

Ik vind niets vervelender dan dat mijn hele aanrecht vol ligt met vieze spatels en lepels. Voordat ik de ijsschep gebruikte, probeerde ik beslag te scheppen met twee lepels. Met de ene schep je en met de andere schraap je het eraf. Met de ijsschep is dit principe verleden tijd, want de schraper zit er al in verwerkt. Het bespaart je (een beetje) afwas en je werkt gewoon veel netter. Je handen blijven schoon en dat had ik nooit bij het gebruik van twee lepels.

Vooral bij vloeibaar beslag is de ijsschep gewoon handig. Niets vervelender dan geknoei boven een hete frituurpan bij de oliebollen, de hete pan bij de pancakes of het hete wafelijzer bij de wafels.

Dit zijn voor ons redenen waarom de ijsschep onmisbaar is in onze keuken en hoog scoort op onze bakhulp lijst. Heb jij er ook al een?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. wil schreef:

  moet je de inschep iedere keer in het warme water doen, of gebruik je hem achterelkaar

 2. Kathy schreef:

  Ik doe dit al jaren en heb verschillende groten en vormen , rond en ovaal, gebruik ook om groentenvullingen in koekjes te doen ,dus idereen evenveel hihihihi

 3. Lineke schreef:

  ballen gehakt zijn ook zo klaar en uniform !!
  ik heb zelfs speciaal een kleine maat gekocht voor partyballetjes
  en een grotere voor huzarensalades

 4. Brigitte schreef:

  En voor de falafel.

 5. Huisinfo.com schreef:

  Multifunctionele tool. Gebruik het zelf ook al jaren voor oliebollen en inderdaad muffins en cupcakes 🙂
  Groetjes,
  Vivian

 6. Edith schreef:

  Dat vindt ik een goede tip dank u Grtjs

 7. patricia schreef:

  ook voor wafels gebruik ik de grote of de kleine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *